Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Śmierciożercy
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 27.07.2008 18:51
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Pocałunek dementora odpada, bo Jo w jednym z wywiadów mówiła, że zostali usunięci z Azkabanu i już go nie pilnują. A co do Draco - myślę, że postanowili mu darować, bo on nie był tak naprawdę Śmieciożercą. Działał pod przymusem, w ciągłym strachu przed śmiercią. Pewnie przeszedł na stronę dobra. A cała reszta? No cóż, albo uciekli, albo się ukryli lub powiedzieli, że byli pod działaniem Imperiusa. A co niektórzy pewnie trafili do Azkabanu. Edytowane przez Christina dnia 02.07.2014 22:40 "Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony" "Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni" "Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć" |
|
|
izka_cz |
Dodany dnia 02.07.2014 22:40
|
Postów: 162 Dom: Brak przydziału Punkty: 338 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.07.08 |
Harry na pewno wstawił się za Malfoy'ami biorąc pod uwagę to, że ostatecznie nie walczyli po stronie Voldemorta, a Narcyza uratowała Harry'emu życie. Bellatriks została zabita przez Molly. Może nie jest to jasno napisane, ale świadczą o tym pewne fragmenty: "Zaklęcie Molly przemknęło pod wyciągniętą ręką Bellatriks i ugodziło ją w pierś, prosto w serce. [Szyderczy śmiech Bellatriks zamarł, oczy wyszły jej na wierzch i zaledwie zrozumiała, co się stało, runęła na posadzkę." - to nie są skutki zaklęcia Expelliarmus. I dalej: "[...] gdy dzika furia Voldemorta na widok upadku jego najwierniejszej zwolenniczki eksplodowała jak bomba [...]". Co do pozostałych Śmierciożerców to niektórym na pewno udało się uciec, a tych którzy zostali złapani wsadzili pewnie do Azkabanu. Edytowane przez Christina dnia 02.07.2014 22:40 "Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic." Pasja nr.1 - strzelanie: "Ważne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padają kolejne strzały. A celność i opanowanie rąk to kwestia treningu." *** Pasja nr.2 - taniec: "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką." *** "Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem." Havelock Ellis *** Pasja nr.3 - przyroda: "Im bliżej natury jesteśmy, tym więcej czujemy w sobie Boga." "Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaitość." Aleksander Świętochowski Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi słońce. "Żaden promień słońca nie ginie, lecz zieleń, którą on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosnąć." Albert Schweitzer ******* "Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem." Carl Sandburg 'Ostatecznie, dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody.' A.P.W.B.Dumbledore *** Wielka fanka Manchesteru United!!! Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!! A Cristiano Ronaldo niech się kopnie w zadek Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo. *** KONIEC |
|
|
ania potter |
Dodany dnia 04.08.2014 09:58
|
Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: Slytherin Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Część Śmierciożerców pewnie zginela na bitwie część chyba trafiła do Azkabanu,a Malfoyowie pewnie zostali ułaskawieni.Albo może niektórzy śmierciożercy są pd inną nazwą. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale |
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 04.11.2014 19:58
|
Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: Gryffindor Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Co do Belli, to pewnie że zmarła. Nawet jeśli komuś nie wystarczy opis jej walki z Molly to czy potem nie było coś, że Voldek wściekł się na widok uśmiercenia jego najwierniejszej poddanej? Ruszył na Molly, ale chyba Harry mu przeszkodził? Nie pamiętam dokładnie. Draco nie został pewnie skazany bo nikogo nie zabił więc raczej go nie zamknęli. Może dostał wyrok w zawieszeniu Moja chrisowa TOP5 1. Always&Forever Chris Wood 2. Chris Hemsworth 3. Chris Evans 4. Chris Pratt 5. Chris Pine Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center] Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.02.2016 16:50
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Stało się zapewne to co przy wcześniejszej klęsce Czarnego Pana. Jakaś część zniknęła, inna została osadzona w Azkabanie, jeszcze kolejni pewnie twierdzili, że działali pod zaklęciem Imperiusa. Draco co prawda rzucał niewybaczalne czary (Imperio na Madame Rosmertę), wiele osób skrzywdził, a dwójkę omal nie pozbawił życia (Katie, Ron). Problem w tym, że był jeszcze uczniem, i skoro wtedy go ze szkoły nie wyrzucili, to jak wiemy prawo nie działa wstecz. Trzeba też wziąć pod uwagę okoliczności. Gdyby Dumbledore go zdemaskował, to Voldemort najprawdopodobniej zabiłby go i jego matkę. Niektórzy z pewnością pouciekali gdzie pieprz rośnie, a wielu wróciło do "normalnego życia". Skoro Voldek na dobre kopnął w kalendarz, to po co się narażać Wybrańcowi, który jest "niepokonany"? No i dla kogo i w jakim celu? Nastały czasy pokoju, i Kingsley jako nowy Minister Magii mógł zwyczajnie ogłosić amnestię tłumacząc swoją decyzję tym, że w czasie wojny czarodziejów nie było żadnych zasad i prawa. Nawet paradoksalnie, to MM za panowania Czarnego Pana wykonywało jego rozkazy, więc... Sądź tu teraz Pinocheta |
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 18.02.2016 18:04
|
Pochwały: 3 Postów: 522 Dom: Ravenclaw Punkty: 10426 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.12.14 |
Po śmierci Voldemorta i Bellatriks, śmierciożercy stracili rację bytu. Najważniejsi ich przywódcy zginęli, resztę wyłapano. Większość zamknięto, w Azkabanie z którego nowy minister usunął dementorów. Niektórzy, tak jak Draco zostali ułaskawieni. Zapewne Harry miał, w tym swój udział. Inni pewnie odsiedzieli swoje wyroki. Część z tych mniej znanych ważnych się ukryła, albo udawała, że nie miała z nimi nic wspólnego. Słowem jak to po wojnie. Duży bałagan, rekiny wybito lub wyłapano, płotki się przemknęły przez oczka sieci. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |