Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.12.2024 21:18
Kyinra, ja chętnie i na spęd i na grupkę/chat. Podejrzewam, że jeśli spęd to pewnie nie zimą, ale można planować do przodu

Harrych świąt!
12.12.2024 20:57
W sumie też jestem ciekawa co u kogo słychać. Przydałby się jakiś spęd, albo grupka na fejsie.

Wróg ciemnej strony
12.12.2024 07:47
RazorBMW, taaa, win11, jeśli będzie gorzej, to zreinstaluję, na razie nie ma wielkiej tragedii

Harrych świąt!
12.12.2024 01:12
MorfinGaunt, win11? Peszek/losowy sprzęt, u mnie działa, windows 10 podobnie.

I tak wymagania się nie zmieniły, jak cos to reinstalacja ; )

Wróg ciemnej strony
11.12.2024 23:04
u mnie cały komputer zaczął zacinać, jak tylko wyszła nowa wersja systemu. Pszypadeg? Nie sondze...

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Hermiona & Ron
agatqa92
Co myslicie o ich związku?

Ja od zawsze uważałam, że powinni być razem. Ich "przejawy" miłości ukazywały sie już w 4-tej części sagi o Harrym Potterze- szczególnie po balu.
W 5-tym tomie, po pocałunku głównego bohatera i Cho, w pokoju wspólnym. Hermiona pisała wtedy list do Wiktora i zazdrość Ronald okazał dopiero później, Harry'emu ;) Oczywiście fragmentów było o wiele więcej, ale ten najbardziej rzucił mi się w oczy :)
6-ta książka- zostawiam bez komentarza, w koncu co mam przypominać? Jak Hermiona kipiała ze złości (a raczej z zazdrości ;))?
W siódemce w końcu są razem..

Po tylu kłótniach chyba im się należy?? ;)
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'

agatqa92
jetinajt też mnie to ciekawi ^^ biedny Hugo i Róża jezyk
Oni byli tak o siebie zazdrośni, że pewnie oboje wpadali w szał jak któryś z nich rozmawiał z płcią przeciwną jezyk

i jakie dzieci musiały mieć kazania od Hermiony jezyk

agatqa92
Ginny racja.. jak ostatnio oglądałam pierwszą część, to wszyscy takimi dziećmi byli, a potem poszłam na zakon feniksa, a tu już prawie dorośli ludzie.. przykre, ale prawdziwe ^^

A ja cały czas przeżywam to, jakie ich dzieci musiały mieć kazania od Hermiony ^^ gorzej niż w kościele xP

Pomyluna14
A ja myślałam, że Ron będzie z Luną...
Biedna Lunka zostanie sama :(
Neville jest odrażający w każdym razie.
Więc mam nadzieje, że z nim się nie zwiąże...
Wy wiecie jak to będzie więc może mi powiecie?

hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg

www.fothost.pl/upload/08/12/9b6154d8_koikoikoi..jpg

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie.!

Lara
Hmm...mam dziwne odczucia co do ich związku...ni to smutek ni to radość :D Nie wiem jak to określić...Na pewno są świetną parą to fakt, ich miłość już dosyć wcześniej sie przejawiała :D Na pewno też często się kłócą ;D Już widzę ile Hermiona musi robić jedzenia dla Rona :D

b1ala.znajomi.interia.pl
Lady_Black
Jedna z moich ulubionych par! Z jednej strony są zupełnie różni, i może właśnie dla tego tak do siebie pasują ;) Ja niedawno czytałam koleżance mojego brata (osiem lat) pierwszą część. I to było takie... dziwne. Nikt nie wiedział o jeszcze o niczym, Ron i jego tekst "Nie wiem, w jakim będę domu, ale mam nadzieje, że nie w tym samym co ona."
Idealny początek wielkiej miłości;)
Pozdrawiam.

Lily713
KOCHAM TE PARE!!!! [widac na moim avku]Ale Hugo bleee...:( Biedne dziecko z takim imieniem:( ale Rose to imie takie pasujace jak na ich dziecko...skoro w epilogu pisze ze ma inteligencje po mamie to czy jako starsza siostra Huga robila mu kazania jak mama ?:D baaardzo jestem ciekawa jak zareagowal Ron jak sie dowiedzial ze Hermiona jest w ciazy jezyk albo w czasie porodu jezyk zzera mnie ciekawosc..szkoda ze nie ma tego napisane:(:(:( hehe RON, HERMIONA,ROSE I HUGO WEASLEY GORA!!!!!!WEASLEYS RULES!!!!!!!!!
WIELKI POWRÓT PO DWÓCH LATAAAACH!!!!!!!!!! O_O

Animag: Biala Pantera

agatqa92
Mi sie nigdy nie wydawało, ze bedzie z kims innym niz Ronem xD to było jasne juz od 4 czesci, kiedy nie byli juz takimi dziecmi chociaz wczesniej tez mozna sie doszukać przejawów miłości xDD

Edit.

ja myslałam, ze luna bedzie z nevillem ^^
a ron z hermioną to oczywiste ^^
harry hmm.. nigdy nie lubilam ginny, nie wiem czemu ^^
aha i ze malfoy bedzie z pansy xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 24.03.2013 16:08

michael112
Nie jestem zadowolony z tej pary. Niezależnie od tego, jak bardzo do siebie pasują.
Od sceny z trollem w początkowej części I tomu, aż do rozdziału, w którym Voldemort ginie (koniec VII tomu), nieprzerwanie istnieje trio Harry+Ron+Hermiona. Co prawda, od czasu do czasu jedno z ogniw w trio pęka na jakiś czas (chyba najczęściej, o ironio, Ron+Hermiona), ale zawsze w końcu godzili się ponownie. Powstanie stałego, ścisłego związku pomiędzy Rnem a Hermioną siłą rzeczy powoduje, że Harry zostaje "wypchnięty" poza nie. No bo jak tu się często spotykać z cudzym małżeństwem, tworzącym własną rodzinę, zwłaszcza że sam Harry również ma swoją rodzinę, i to jej poświęca swój czas. Tylko Harry z Ronem mogą się regularnie spotykać, bo obaj pracują w Biurze Aurorów. A tak to każdy ma własną rodzinę, własne zajęcia, a wręcz Harry ma prawo się poczuć obrażony za takie odrzucenie. Poza tym, jak już skończyli Hogwart, to nie mieszkają razem, prawda? No chyba, żeby się tak bardzo nie mogli rozłączyć, że wykorzystując fakt, że Bill i Charlie mają własne mieszkania, Fred nie żyje, a George mieszka na zapleczu sklepu Weasley'ów, Harry i Hermiona sprowadziliby się do Nory. Ale nawet Nora okazałaby się za mała na wychowanie sześciorga dzieci, skoro mieszka tam aż sześcioro dorosłych (Artur+Molly, Harry+Ginny i Ron+Hermiona). Tym bardziej, że nie ma sensu, by Harry i Ginny tłocztli się w Norze, skoro Harry odziedziczył aż 2 domy (Grimmauld Place 12 po Syriuszu i dom w Dolinie Godryka po rodzicach) i jest bogaty, że teoretycznie mogłoby go stać po jakimś czasie na trzeci. (Swoją drogą, ja na miejscu Harry'ego zamieszkałbym na Grimmauld Place. Blisko do Ministerstwa, w mieście, obszerny dom, gdzie nie jest tak ciasno jak w Norze, i nie jest rozwalony zaklęciem, jak dom Jamesa i Lily w Dolinie Godryka. Trzeba by tylko poradzić sobie jakoś z tym obrazem matki Syriusza i udobruchać Stworka.) Wracając do tematu, w takich warunkach rodzinnych może dojść do rozpadu Wielkiego Tria. Ja bym wolał, żeby każdy z Tria żenił się za kogoś spoza niego, aczkolwiek mógłbym mieć problem z zaakceptowaniem małżeństwa Hermiony z Krumem (scena z Balu Bożonarodzeniowym była momentem, kiedy nie lubiłęm Hermiony), a co gorsza, z Malfoyem.

Jasmine
Hmmm, ja od początku książki miałam nadzieję, że w nierozłącznej trójcy nie będzie par. Gorzko się pomyliłam czytając książki i dochodząc do wniosku, że Ron i Hermiona wyraźnie do siebie ciągną. Na początku byłam temu przeciwna... Teraz zdanie zmieniłam. Dobra z nich para - Ron umiał dogryźć Hermionie, ona utemperować Rona xDD
Za Ginny tez nigdy nie przepadałam... Ale lepsza Ginny niż Cho. Ooo, tej to nie lubiałam xD
Nie mnie juuż tu :D

HermionaBlack
strasznie sie ciesze,ze sa razem ;] to idealna para ;] przeciwienstwa sie przyciagaja ;];];]
byli wspanialami przyjaciolmi, zawsze sie kochali,ale po przyjacielsku ;p
od przyjazni do milosci to juz rzut beretem ;p hehe ;];];]

-To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...]
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze...

mati012
Hermiona z Ronem będą mieli dwójkę dzieci.Starszą córkę Rose Weasley i młodszego syna Hugo Weasley.Harry i Ginny : najstarszy syn James Potter, młodszy syn Albus Severus Potter i najmłodsza córka Lily Potter.
Neville wyjdzie za Hannę Abbott.Hanna zostanie właścicielką dziurawego kotła a Neville nauczycielem zielarstwa w Hogwarcie niestety o ich dzieciach nic nie wiadomo.
Luna wyjdzie za jakiegoś czarodzieja ze słynnej rodziny.Luna nigdy nie zapomniała o piątce swoich przyjaciół i na pamiątkę oblepiła cały swój pokój ich zdjęciami i zaopatrzyła je nazwą : Harry, Ginny, Neville, Ron i Hermiona PRZYJACIELE.
Draco wyjdzie za Dafne Grenggreggas z którą będzie miał syna Scorpiona Malfoya.
George Weasley wyjdzie za jakąś czarownicę której imienia nie podano i będą mieli syna Freda Weasleya.
Jeśli chodzi o zawody :
Harry - przewodniczący w kwaterze głównej aurorów.
Hermiona - pracownik w departamencie przestrzegania prawa w ministerstwie
Ron i George - prowadzą sklep z magicznymi gadżetami
Ginny - podobno ścigająca w reprezentacji Quiditcha Irlandii ale nie jest to pewne
Luna - niewiadomo
Draco - niewiadomo
DRACO MALFOYOWI MÓWIMY STOP !!!

Symmetry
Miałam nadzieję, że jednak nie będą parą. Nie przepadam za Ronem. Jak dla mnie jest najmniej inteligentną istotą ludzką (zaraz po Dudley'u i C&G).
Hermiona jest zbyt fajna dla niego.

Blood Brother
mnie sie ta para podoba Tak od momentu kiedy do kin wszedl Wiezien Azkabanu gdzie byli juz zdecydowanie bardziej dojzalsi niz w 1 i 2 czesc widac bylo ze ich docinki i wspolne klotnie musza doprowadzic do zwiazku hehe
Po nieudanej probie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotow na wszystko by zawladnac swiatem czarodziejow.Czy jego plan sie powiedzie?Organizuje zamach na swego wroga..

Akazasona
Ron i Hermiona to taka kopia Molly i Artura;) Nawet w 5 części Hermiona zwróciła się do Rona w taki sposób jaki Molly do Artura. Oj życie to oni z pewnością będą mieli zabawne;) Mamusia zakazuje, a tatuś nakazuje- biedne te ich zdezorientowane dzieci;) Choć w pełni ta para mnie nie zadawala, to jakoś tam ujdzie w tłumie( Kruma bym nie zniosła!) Rose, jeszcze może być, ale Hugo?! Oj rowling z imionami dzieci bohaterów się nie wysiliła;/
Mati012- Żoną Georga była Angelina;)
Żałuję, że nie będzie 8 części opisującej ich życie:(

Mafalda
Oooj tak, oczyma wyobraźni widzę już Hermionę przepasaną fartuchem kuchennym, gotująca obiad dla mężusia (swoją droga, ciekawe, jak już pisała Akazasona, jakie w tym domu panowały metody wychowawcze ;>;), a jednocześnie czytając jakąś grubą księgę i cerująca ubrania swojej koniecznie gromadki dzieci, co tam, że w kanonie występuje tylko dwójka. Prawdziwy dom Weasley'owski to co ten jak za rodziców Rona...
Kurczę, taki ff chodzi za mną od dłuższego czasu...
Ale te imiona? Jak z "Eliksiru miłości", o ile jeszcze nie gorsze.

www.blablablablabla.eblog.pl
nimfadora21
Szczerz to, powiem, że na początku, czyli w pierwszej części HP myślałam, że Hermiona i Harry, no ale cóż, Rowling zrobiła tak jak uważała i szanuję jej decyzję. Hermiona i Ron też na pewno stworzą wspaniałą parę. Ich córka Rose otrzymała inteligencje po matce. Hugo zapewne będzie miał piegi i dużo humoru. Hermiona i Ron od początku coś do siebie czuli, chociaz to takby jak przeciwieństwa:
Ron raczej kiepski z nauki, Hermiona mądra i inteligentna.
Ron raczej śmieszny, Hermiona raczej poważna.
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miotła: PiorunxxD
Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, złoty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej!

Hermiona Krum
Ja by wolała żeby Hermiona była z Wiktorem a Ronald z... LUNĄ.
Zdecydowanie RON & HERMIONA = HUGO I RÓŻA......
Jakoś tak dziwnie :( A pozatym a niech sobie żyją spokojnie hehe:D
,, ŚMIERĆ BĘDZIE OSTATNIM WROGIEM, KTÓRY ZOSTANIE ZNISZCZONY'' J.K.ROWLINGhogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Prefix użytkownikagne
Na poczatku nie byłam pewna czy chciałabym widzieć ich razem. Te wszystkie kłótnie i sceny zazdrości w poprzednich tomach mnie wnerwiały. W ostatnim tomie opisała ich uczucia w inny sposób i nie wyobrażam sobie żeby nie byli w przyszłości razem. Świetna z nich para.
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Klaudia@Harry Potter
Zawsze twierdziłam że oni będą razem. Wszystkie moje przyjaciółki twierdziły że Hermiona pasuje do Harrego. Cieszę się że oni są razem zawsze do siebie pasowali!Tak:)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: