Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Czy wasze książki też się tak niszczą?
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.06.2015 18:16
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Prawie wszystkie moje książki nie są zniszczone, z jedna lub dwie mają pogiętą okładkę i grzbiet, lecz nie rozpadają się. Wszystkie moje książki o Harry'm Potterze są w bardzo dobrym stanie, nie powiem tego o ,,Więzień Labiryntu'' , bo podczas czytania zginam grzbiet i okładkę , przypadkowo. Żadna kartka nie jest zgięta. W HP tylko narożniki są lekko zgięte. Książką najbardziej zadbaną przeze mnie jest ,,Love, Rosie'' , uwielbiam ją *-* Beatrice Gryffindor
_________________________________________________________ ![]() _________________________________________________________ ![]() _________________________________________________________ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.06.2015 21:19
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: ![]() Punkty: 134 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 28.06.15 |
Moje książki zniszczone nie są. No może niektóre części HP, ale nie narzekam. Jakoś się trzymają. Najlepiej miewa się ,,Książę Kaspian'', którego męczyłam odkąd nauczyłam się czytać (miłość do OzN to jedna z nielicznych cech wspólnych moich i siostry). We are never ever ever getting back together!
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.06.2015 17:54
|
![]() ![]() Postów: 32 Dom: ![]() Punkty: 940 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 21.09.14 |
U mnie trochę się niszczą, ale głównie dlatego, że książkę biorę ze sobą wszędzie i noszę ją w plecaku, a poza jak jem dowolny posiłek w ciągu dnia (lub też i nocy, bo i to się zdarza), to muszę przy jedzeniu czytać książkę (lub jedno z czasopism, które regularnie kupuję). |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.07.2015 13:18
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1281 Dom: ![]() Punkty: 20236 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Wszystkie moje książki są w dobrym w stanie, zwłaszcza te dwie z twardą okładką. Zawsze obchodzę się z nimi ostrożnie, jak z większością moich książek (no... bo jest jedna, cieniutka, która służy mi głównie za podkładkę i jest w dość kiepskim stanie ![]() ![]() Mam nadzieję, że za kilka lat (zważywszy na to, że czytam mniej więcej co rok) nadal będą w dobrym stanie... ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.07.2015 15:13
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Moje 7 tomów jest już mocno podniszczonych, ale kupować nowych nie zamierzam. Jeszcze żadna kartka nie wypadła ze środka książki, jednak okładki są już w opłakanym stanie. Stoją na półce to stoją, ale za śliczne to one nie są. Czas chyba swoje zrobił. Poza tym nie jestem w stanie nawet policzyć ile razy odświeżałem serię. Najbardziej zniszczony jest Zakon Feniksa, bo jego najwięcej razy "maltretowałem" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.07.2015 15:59
|
![]() ![]() Postów: 697 Dom: ![]() Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Oj bardzo się niszczą... Zwłaszcza te w miękkiej okładce. W HPiZF odpadła mi przednia okładka, pewnie dlatego, że jest najgrubsza. HPiKP i HPiIŚ mam w twardej oprawie i są w idealnym stanie. HPiWA mam obdarty grzbiet. HPiKF i HPiKT musiałam kupić nowe, bo pożyczyłam synowi kuzynki i już mi nie oddał... Niestety HPiKT nie udało mi się dostać w starym wydaniu i mam jedna książkę z nowego .__. Aa a HPiCO kupiłam tez niedawno, bo tego jednego tomu nie miałam, mama wypożyczyła mi z biblioteki i nie kupowałam, używana, ale w idealnym stanie. Bardziej od HP niszczy mi się tylko Eragon. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.04.2017 14:16
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 46 Dom: ![]() Punkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
Moje pierwsze wydanie tej serii po częstym czytaniu było w takim stanie ,że zmuszona byłam zakupienia całej serii od nowa. Obecnie ją sobie odświeżam i póki co nie jest źle zobaczymy co będzie po kilku kolejnych latach. Hermionka
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.04.2017 22:37
|
![]() ![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: ![]() Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
o jaki ciekawy temat, czytam, czytam, i nie wierzę jak książki mogą się niszczyć. w mojej kolekcji mam kilka książke, które są lekko zniszczne, chodzi o grzbiety po których widać ślady użytkowania. jedna saga książek lekko pożółkła, ale to wina papieru na jakim została wydrukowana. natomiast Harry'ego Pottera mam w idealnym stanie, nowym, nie używanym. pewnie będziecie zaskoczeni dlaczego, a to dlatego, że nigdy go nie czytałam w wersji papierowej. ![]() ![]() ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.05.2017 16:12
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: ![]() Punkty: 11288 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Moje pierwsze 3 części są w prawie idealnym stanie gdyż są najkrótsze więc miało się je w rękach najkrócej, poza tym mam je w twardych okładkach. Z CO jest trochę gorzej, mam ją w okładce miękkiej które się powyginała w kilku miejscach, nie odstaje od książki ale jest trochę jakby wymięta a z grzbietu w jednym miejscu trochę okładki odpadło, trzyma się ale jest malutki kawałek naderwany. ZF to istna katastrofa, jest to moja pierwsza własna część którą dostałam wię jest w miękkiej okładce, tak jak w CO okładka jest trochę wymięta a na początku rozdziału (chyba)'Gospoda pod świńskim łbem" wypadły jakieś trzy czy cztery kartki które amatorsko skleiłam taśmą, ale trzyma się. KP też jest w miękkiej wymiętej jak ja to nazywam okładce ale nie jest źle. IŚ mam w twardej akurat ale okładka się przesuwa jeśli wiecie o co chodzi. No i oczywiście kartki większości części są troszeczkę wybrudzone ale co się dziwić skoro czytałam całą serię 5 razy a przy czytaniu czasami się jadło śniadanie czy kolacje ![]() ![]() Ale tak jak batalion nowych w życiu nie kupię, a jak już to tych nie wyrzucę za nic w świecie. Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " ![]() ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ![]() Moja HPnetowa twórczość ![]() Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! ![]() A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę ![]() A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ![]() Witaj księżniczko rozrywki ![]() Biorę przykład z najlepszych ![]() ![]() Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ![]() Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ![]() Jesteś świetną męską postacią ![]() Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ![]() Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ![]() (Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ![]() Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ![]() Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ![]() Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ![]() I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ![]() A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię ![]() - Za co? ![]() - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black ![]() A to jest po prostu śmieszne ![]() Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ![]() - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ![]() Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |