Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Skoki narciarskie
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.01.2015 21:40
|
![]() ![]() Postów: 149 Dom: ![]() Punkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Uwielbiam oglądać zimowe dyscypliny sportowe, tata mnie tym zaraził. Skoki narciarskie należą też do mojej grupy ulubionych. Oczywiście zawsze czekało się na skok Adama Małysza. Zawsze jestem i byłam za Polską reprezentacją. Cała nasza ekipa ze Stochem i Żyłą ( i jego dziwnym poczuciem humoru ) daje radę i to się ceni. Ale jednak mam małą ukrytą słabość. (Taką tyci tyci). Odkąd pamiętam bujam się w Schlierenzauerze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.01.2015 21:42
|
![]() ![]() Postów: 128 Dom: ![]() Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Pamiętam, że jak byłam mała, to tata zawsze oglądał skoki a ja z nim. Teraz jednak już tak nie szaleję na tym punkcie ![]() ![]() A i jeszcze lubię Schlierenzauera, prawie bym zapomniała ![]() "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.01.2015 22:13
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: ![]() Punkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Lubię skoki, ale jakąś maniaczką nie jestem i nie każde zawody oglądam. Pamiętam jak jeszcze skakał Hannawald. Lubiłam to napięcie, gdy on skakał ostatni i od tego zależało czy Małysz wygra czy będzie mieć drugie miejsce. Pamiętam jak mój ojciec i/lub chyba jeszcze jakiś wujek w trakcie skokou Hannawalda powiedział "Hanawaldziu przewróć się". I się przewrócił. ![]() ![]() ![]() ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.01.2015 22:23
|
![]() ![]() Postów: 278 Dom: ![]() Punkty: 341 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Skoki oglądam od kiedy pamiętam. ![]() ![]() Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 Ś.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..." "Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Każdy z nas goni ten blask. Złoty znicz, quidditch." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.01.2015 11:59
|
![]() ![]() Postów: 203 Dom: ![]() Punkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Ja oglądam skoki od dawna. Cała rodzina siadało się przed telewizorem i kibicowało Małyszowi. Pamiętam te emocje podczas oglądania ![]() ![]() ![]() Zagranicznych skoczków jakoś zbytnio nie lubię, wolę polskich ![]() ![]() A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie ![]() ![]() Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? ![]() - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.12.2015 15:39
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: ![]() Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Nie mam szału na tym punkcie, rzadko oglądam. Nie mam też ciśnienia na kibicowanie PL reprezentacji, chociaż zdarza mi się trzymać za nich kciuki. Fajnie gdyby była możliwość skoczenia kiedyś dla własnej przyjemności, tak typowo amatorsko ale to trzeba przejść przygotowanie póki co chyba nie ma tej opcji w wersji amatorskiej, więc koncentruję się na innych sportach. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.12.2015 16:09
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Zacząłem oglądać transmisje z zawodów jak nie było "Małyszomanii" a sam Adam był w fatalnej formie (mało kiedy wchodził w ogóle do 30 albo się w ogóle nie kwalifikował). Moim ulubieńcem był wówczas Japończyk Masahiko Harada oraz Austriak Andreas Goldberger. Lubiłem podziwiać ich w locie, zwłaszcza tego drugiego na mamucie w Planicy. No i po kilku sezonach "król znad Wisły" zdominował tę dyscyplinę sportową. Pamiętam jego zacięte pojedynki z Niemcami: najpierw z Martinem Schmittem a potem Svenem Hannawaldem. To co "motyl z wąsami" robił na skoczni przechodziło jakiekolwiek pojęcie - wyprzedzał wszystkich o 10 metrów w każdym skoku, bił kolejne rekordy skoczni, ustalał coraz to nowsze osiągnięcia. Do dziś jego dorobek jest imponujący: Czterokrotnie zdobywał medale olimpijskie (brąz i srebro w Salt Lake City (2002) i dwa srebra w Vancouver (2010). Posiada aż sześć medali Mistrzostw Świata ---> cztery złote (Lahti 2001, val di Fiemme 2x złoto, 2003, Sapporo złoto 2007). Poza tym dołożył srebro w Lahti i2001 i brąz w Oslo w 2011). Prócz tego czterokrotnie zdobywał Kryształową Kulę, wygrał Turniej Czterech Skoczni, wygrał kilkakrotnie Turniej Nordycki, Mistrzostwa świata w lotach narciarskich, letnie Grand Prix, nie mówiąc już o medalach na mistrzostwach Polski... Wyliczać można w zasadzie bardzo długo. No i te 39 zwycięstw w konkursach zawodów Pucharu Świata robią wrażenie. Zabrakło jedynie upragnionego złota olimpijskiego, ale Simon Amman był bezkonkurencyjny. Wraz z końcem kariery Małysza skoki stały mi się obojętne a teraz nawet nie oglądam zawodów. Mimo, że mamy Kamila Stocha ze złotymi medalami olimpijskimi z Soczi, to tak wielkich emocji jak za czasów Adama już nie ma. Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.12.2015 20:18
|
![]() ![]() Postów: 57 Dom: ![]() Punkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Skoki to piękne wspomnienia z mojego dzieciństwa, bo jak miałam jakieś 5-8 lat oglądałam skoki ZAWSZE. Oczywiście najbardziej lubiałam oczywiście Adama Małysza ![]() It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.12.2015 21:50
|
![]() ![]() Postów: 697 Dom: ![]() Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Pamiętam, że jak byłam dzieckiem to mój dziadek oglądał skoki narciarskie, ze względu na Małysza. Wtedy zawsze znajdowałam sobie inne zajęcie, bo mnie to nudziło. I nic się w tej materii nie zmieniło, dalej mnie to strasznie nudzi, nie czuję tego sportu. Na pewno fajnie jest go uprawiać, ale dla mnie jedynymi ciekawymi momentami są upadki i kontuzje, reszta mnie kompletnie nie ciekawi. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.12.2016 20:07
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Dziś w końcu nasza drużyna pokazała, że naprawdę jest mocno i świetnie przygotowana na ten sezon. Może i się okaże, że w ślad za innymi będę "balonik pompował", ale tak dobrego i przede wszystkim powtarzalnego skakania naszych orłów dawno nie widziałem. Żyła 134 i 134 metry, Stoch 139 metrów i 140 w drugiej serii, Kubacki 132.5, 134 <chyba> i 2 x po 139 Kot. Nad drugimi Niemcami mieliśmy ponad 40 punktów przewagi. Fajny prezent dla Adama Małysza w dniu 39 urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.01.2017 01:00
|
![]() ![]() Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: ![]() Punkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Zbliżamy się do końca Turnieju Czterech Skoczni. Jak myślicie? Stoch stanie na najwyższym stopniu podium? Ma na to bardzo duże szanse. Traci tylko 1,7 pkt do pierwszego miejsca. Raczej tylko tragedia pozbawiłaby go miejsca na podium. Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 ![]() Takie miłe słowa mnie spotkały ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.01.2017 17:14
|
![]() ![]() Postów: 97 Dom: ![]() Punkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
mam wielką nadzieję, ze mu się uda, a może nawet zdarzy sie cud i Żyła wywalczy 3 poza tym prowadzimy w pucharze narodów ten sezon jest idealny dla mnie, tylko tak dalej! ![]() będę jutro wiernie kibicować ![]() Severus spojrzał na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechętnym podziwem. - Dostałeś Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry uśmiechnął się radośnie. - Dałem egzaminatorowi autograf. Snape jęknął. by Horcrexhexer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ![]() ,,Problem nie jest problemem. Problemem jest twoje podejście do problemu.'' ,,Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.'' ~Kapitan Jack Sparrow ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.01.2017 11:13
|
Oczywiście, że będę oglądał jak każdy z konkursów tego sezonu. Mam nadzieję, że Kamil zdominuje te zawody i ostatecznie sięgnie po triumf ;p Żyła też o dziwo zbił z numeru dwa Maćka Kota z naszej drużyny, ale to super, że jest taka rywalizacja / <3 Daniel Andre Tande może być groźny, Kraft już mniej. Jednak ta skocznia nie leżała zazwyczaj polskim skoczkom ;p czas to zmienić. Naprawdę byłoby fajnie ^^ Cieszy też postawa pozostałych, a przede wszystkim Dawida Kubackiego, którego bardzo szanuję i zawsze mu kibicuję. Tak regularnego skoczka chyba dawno nie mieliśmy. Skacze przyzwoicie, powtarzalnie i równo przede wszystkim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.01.2017 17:13
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: ![]() Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Nigdy nie byłam fanką tej dyscypliny, bo jakoś mnie nie kręci oglądanie skaczących ludziów. No ogólnie sporty zimowe to nie moja bajka. Zdecydowanie wolę sporty zespołowe (piłka nożna, ręczna). Jednak jestem pełna podziwu dla skoczków, bo co innego biegać sobie po boisku za piłką a co innego szybować w powietrzu ![]() No i mimo iż totalnie mnie nie jara ten sport, to naszych przedstawicieli znam, i mimo wszystko cieszę się czytając o ich sukcesach. Dawno, dawno temu był pan Małysz a teraz pan Stoch, pan Żyła i pewnie ktoś jeszcze. A i jeśli już oglądam (czasem muszę jak chcę spędzić trochę czasu z domownikami) to zdecydowanie wolę rozgrywki indywidualne niż jak skaczą jako grupa ![]() Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 ![]() ![]() Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.01.2017 17:53
|
Dawno, dawno temu był pan Małysz a teraz pan Stoch, pan Żyła i pewnie ktoś jeszcze. I pan Maciej Kot ![]() ![]() Trochę gorzej dziś skakali Dawid Kubacki, Jan Ziobro, Klemens Murańska, no i Stefan Hula, który się nie zakwalifikował. Jeśli chodzi o Puchar Narodów, to Polska ma gigantyczną przewagę nad dwiema potęgami w tej dyscyplinie sportowej od lat: Austrią i Niemcami. Ten sezon już jest piękny, a może być jeszcze piękniejszy. Mamy Turniej Czterech Skoczni - Kamil wygrał, a drugi w generalnej klasyfikacji był Piotr Żyła. Jeszcze wiele konkursów, po drodze mistrzostwa świata w Lahti. Także oby tak dalej panowie <3 Fajnie, że po roku przerwy wrócił znakomity skoczek z Austrii Gregor Schlierenzauer. Ten zawodnik wygrał aż 53 konkursy Pucharu świata (rekord, pobił legendarnego Fina, którym był Matti Nykanen). Koniec końców Stoch umocnił się w generalnej klasyfikacji Pucharu świata na pozycji lidera. Fenomenalnie skakał Norweg Daniel Andre Tande, Słoweniec Domen Prevc... ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.05.2017 17:36
|
![]() ![]() Postów: 18 Dom: ![]() Punkty: 36 Ranga: Charłak Data rejestracji: 24.08.16 |
Skoki to coś, co oglądałam praktycznie od zawsze. Już w wieku przedszkolnym znałam wielu skoczków na pamięć (nawet moja mama, która ogląda skoki dłużej ode mnie, kojarzy mniej nazwisk). Miałam wtedy zwyczaj oceniania kombinezonów i nadawania skoczkom ksywek na ich podstawie. No i jak miałam trzy czy cztery lata, to Morgi skakał w takim pomarańczowym i miał wypadek. Zaczęłam wtedy ryczeć, że ,,Niuniu się zabił!'' i przez pewien czas nie oglądałam skoków, bo się bałam. Niuniu to taka świnka-figurka, moja ulubiona zabawka w tamtych czasach. Myślałam też, że ta charakterystyczna czapka Morgiego to tak naprawdę włosy. O, i nigdy nie mogłam zrozumieć, czemu Małysz, skoro jest najlepszy, skacze dopiero gdzieś pod koniec. Później z ciekawych rzeczy pamiętam, jak się strasznie wściekałam na Ammanna, który ciągle zabierał Małyszowi złoto ![]() ![]() Teraz mamy za to świetną drużynę. Zawsze z rodziną dmuchamy w telewizor, kiedy nasi skaczą, i stawiamy na stole paprykę. Sympatie do innych drużyn zmieniają mi się zależnie od sezonu (teraz lubię Norwegów, których jeszcze niedawno nie mogłam znieść, a dla odmiany obrzydli mi Słoweńcy) albo poziomu skoków (kiedyś podobali mi się Kraft i Eisenbichler, teraz jeden to ,,mała zaraza'', a drugi ,,psychol'' ![]() Na pewno lubię Francuzów, których jest tyle, co kot napłakał. Jest tam bardzo elegancki Vincent Descombes Sevoie, uwielbiam jego zaciesz i kłanianie się po dobrym skoku, oraz uroczy Ronan Lamy Chappuis, wprawdzie kiepski zawodnik, ale poruszający swoim smutnym spojrzeniem. Lubię też Finów, tacy pocieszni są, nawet jak nie mają formy. Ich nowe odkrycie, Antti Aalto, jest milusi. Co ciekawe, zaczęłam lubić też Tego Co Się Nie Śmieje, może z przyzwyczajenia. Tęsknię za Mattim Hautamekkim i Harrim Ollim. Ruscy... Ze starych lubię Dimę, z młodych mam słabość do Maksimoczkina, którego gdzieś wcięło. A szkoda, bo to ładny chłopak był. Klimow też w sumie spoko. Norwegowie... Niby lubią machloje robić, ale z drugiej strony można się przyzwyczaić. W większości lubię, nawet Tandego zaczęłam tolerować (wcześniej nieprzyjemnie przypominał mi Malfoya). Tęsknię za Romorenem, to dopiero był wiking. Kazachstan! Tak, lubię ich wszystkich. Zawsze kibicuję, żeby skoczyli więcej niż 90 m. A najlepszy jest Sabirżan Muminow (piękne imię), chyba się trochę garbi, ale to nic. Amerykanie r11; mało ich, ale chyba dopiero się rozkręcają. Kevin dobrze się zapowiada. Dość przyjemna, świeża drużyna. Z innymi drużynami jest już trochę trudniej. Austrii coś nie lubię ostatnio (nie ma Morgiego, Kraft - wrrr), tak samo Słowenii (stanowczo za dużo Prevców). Nie mam nic przeciwko Czechom (zupełnie bezproblemowi) czy Szwajcarii (Ammann przestał być groźny). Japonia mi jakoś wisi, choć jest tam dość wiekowy skoczek, który potrafi zaskakiwać. No i zostały Niemcy, gdzie znajduje się zarówno Andi Wellinger, na którego reaguję piskiem i kupowaniem nadmiaru Milki, jak i wiecznie denerwujący mnie Severin Freund (te nazistowskie rysy ![]() Uwielbiam wszelkie specjalne wydarzenia związane ze skokami, zwłaszcza Turniej Czterech Skoczni. No i zawody drużynowe, chociaż brakuje mi w nich wielu krajów, które nie mogą wystartować, bo mają za mało zawodników, np. Francja, Kanada, Bułgaria. Ogólnie widziałabym w konkursach więcej reprezentacji (czemu nie ma np. Słowacji, gdzie są góry i skocznie?). Chciałabym też, żeby na podium oprócz Polaków stawali przedstawiciele innych narodów niż Niemcy, Austriacy, Słoweńcy i Norwegowie. Dlatego lubię, kiedy na pudło wskoczy sobie nieraz Kasai czy inny Klimow, a zawody juniorów wygra nie Szwab, tylko np. Czech. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.02.2019 19:37
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: ![]() Punkty: 27 Ranga: Charłak Data rejestracji: 11.02.19 |
Oglądam odkąd tylko pamiętam, pierwsze konkursy jakie pamiętam to złote czasy Adama Małysza z Predazzo :3 Poza naszymi chłopcami zawsze lubiłem Simiego Ammanna, Floriana Leagla ze starych lat, Veli-Matti Lindstroma, Noriakiego Kasai, Masahiko Haradę...najbardziej chyba lubię oglądać konkursy mamucie, zwłaszcza na Vikersund (strasznie ubolewam że przez swoje lekceważenie FIS stracili licencję na organizowanie konkursów, raczej sobie jeszcze poczekamy na nowe rekordy świata w długości lotów) |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |