Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Z jakiego utworu i repertuaru pochodzi cytat
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 21.01.2015 14:35
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Czyli jedna osoba piszę cytat z wybranej piosenki, a osoba pod spodem podaje nazwę utworu i wykonawcę. Rozumiecie? Żeby nie było tak nudno, wiem że często sięga się po wujka google aby wspomóc swoją niewiedzę i (chwilowy) zanik pamięci. Dlatego zapisujemy też info - czy odgadliśmy cytat czy korzystaliśmy z pomocy wujka google. Za to pierwsze 2pkt, a za drugie 1pkt, za jakiś czas zrobimy sobie podsumowanie jeśli gra się Wam spodoba. <--- nie żebym sama wymiatała w zgadywaniu. With the lights out it's less dangerous. Here we are now. Entertain us. I feel stupid and contagious. Here we are now. Entertain us. A mulato, an albino, A mosquito, my libido. Yeah. Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:17 |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 25.01.2015 12:36
|
Postów: 46 Dom: Slytherin Punkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
No no widzę że nie jestem sama. Też słucham Nirvany a kawałek Smells Like Teen Spirit lubię choć wolę Come As You Are <3 I tried so hard and got so far, but in the end it doesn't even matter. I had to fall, to lose it all, but in the end it doesn't even matter. A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.01.2015 22:32
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
pandi887 napisał(a): No no widzę że nie jestem sama. Też słucham Nirvany a kawałek Smells Like Teen Spirit lubię choć wolę Come As You Are <3 Super Ta muzyka nigdy nie umrze, nieraz mam zrywy i wracam do Nirvany na długi czas, wytłukę ich przez te kilka tygodni i potem słucham tak od czasu do czasu aż znowu mnie najdzie. Linkin Park - "In The End" - nie spodziewałam się że zgadnę, bo zwykle jestem marna w tej grze. Jaka miła niespodzianka. **** Show me what itr17;s like To be the last one standing And teach me wrong from right And I'll show you what I can be And say it for me Say it to me And I'll leave this life behind me Say it if it's worth savin' me |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 26.01.2015 15:15
|
Postów: 46 Dom: Slytherin Punkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
Widzę że znów moje gusta muzyczne To oczywiście Nickelback - Savin Me Nickelback też uwielbiam ale słucham ich raczej gdy jestem nieźle zdenerwowana a zdarza się to dość często No cóż taki charakter My shadow's the only one that walks beside me My shallow heart's the only thing that's beating Sometimes I wish someone out there will find me Till then I walk alone A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 26.01.2015 15:34
|
Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: Gryffindor Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Green Day - Boulevard Of Broken Dreams. <3 Zgadłam oczywiście sama. Jakiś tydzień temu śpiewałam tę piosenkę na okrągło. Świetna. "If you can hear a piano fall You can hear me coming down the hall If I can just hear your pretty voice I don't think I need to see at all" |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 26.01.2015 20:11
|
The White Stripes - Dead Leaves and the Dirty Ground Sama nie zgadłam znam zespół, kocham jedną piosenkę, z tym utworem stykam sie pierwszy raz.... Zaraz przesłucham All of my memories keep you near In silent moments, imagine you'd be here All of my memories keep you near Your silent whispers, silent tears |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 26.01.2015 20:44
|
Within Temptation - Memories sama zgadłam gdyż moja siostra to na okrągło słucha i już nie mogę wytrzymać bo nie przepadam za tym kawałkiem Pay your surgeon very well To break the spell of aging Celebrity skin is this your chin Or is that war you're waging A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 27.01.2015 15:46
|
Red Hot Chili Peppers - nie zgadłam sama A kawałek dobrze znam przecież... lol Chyba nieraz słucham nieuważnie tekstu. Fu.ck.in' drug dealers hang around me like "yes man", And they gon' do whatever I says when, I says it, It's in their best interest to protect their investment. And I just lost my fu.ck.in' best friend, so fu.ck it, I guess then... Don't know what I'm going through, but I just keep on going through changes... |
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 27.01.2015 15:56
|
Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: Gryffindor Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Eminem - Going Through Changes. Zgadłam sama, ale zawdzięczam to mojemu wujkowi, który uwielbia Eminema. No, więc nawet wujkowie do czegoś w życiu się przydają. I have lost the will to live Simply nothing more to give There is nothing more for me Need the end to set me free |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 27.01.2015 18:33
|
Metallica - Fade to black <3 kocham kocham, a no i KOCHAM <3 Don't you cry tonight I still love you baby Don't you cry tonight There's a heaven above you baby And don't you cry tonight A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 27.01.2015 19:32
|
Guns N' Roses - Don't Cry Sama zgadłam, kocham tę piosenkę Yeah, I know nobody knows Where it comes and where it goes I know it's everybody's sin You got to lose to know how to win |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 31.01.2015 15:40
|
Aerosmith - Dream On {C'mon}, sing with me, {sing}, sing for the years {Sing it}, sing for the laughter, sing for the tears, {c'mon) Sing it with me, just for today, maybe tomorrow the good Lord will take you away... A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 24.02.2015 19:03
|
Eminem - "Sing For The Moment" (chociaż ten refren jest właśnie z "Dream On" Aerosmith) I have seen faith. Seen the look of anger on your face. And if you want to talk about what will be, Come and sit with me, and cry on my shoulder, I'm a friend. |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 27.02.2015 12:02
|
Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: Ravenclaw Punkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
James Blunt, Cry - nie zgadłam sama, bo jakoś szczególnie nie przepadam za gościem d; If the businessmen drink my blood Like the kids in art school said they would Then I guess I'll just begin again You say, "can we still be friends? " |
|
|
Cookie |
Dodany dnia 27.02.2015 12:29
|
Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: Ravenclaw Punkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Arcade Fire - Ready To Start No masters or kings when the ritual begins There is no sweeter innocence than our gentle sin In the madness and soil of that sad earthly scene Only then I am human, only then I am clean Amen, amen, amen |
|
|
KHZP |
Dodany dnia 27.02.2015 12:55
|
Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: Hufflepuff Punkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
HOZIER LYRICS - "Take Me To Church" Wujcio Google mi powiedział. (Pomyśleć on nie da tylko już pokazuje... ) A to moja ulubiona: I raise my flag, dye my clothes It's a revolution, I suppose We're painted red to fit right in Whoa I'm breaking in, shaping up, then checking out on the prison bus This is it, the apocalypse Whoa Pozdro, Puchon KHZP /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! Olśniewający swym uśmiechem KHZP Dziękuję! Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 28.02.2015 21:54
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: Slytherin Punkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Imagine Dragons Radioactive lovciam tę piosenkę. I got the eye of the tiger, the fighter, dancing through the fire Cause I am a champion and your17;re gonna hear me roar Louder, louder than a lion Cause I am a champion and your17;re gonna hear me roar roar roar roar Your17;re gonna hear me roar |
|
|
Zireael |
Dodany dnia 28.02.2015 22:48
|
Pochwały: 5 Postów: 766 Dom: Gryffindor Punkty: 12754 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 14.07.14 |
Katy Perry - Roar Wielokrotnie słuchane <3 kocham<333 You never cared to hear the other side So why would you care to keep this thing alive? You paint me into the memory of all your pain But I will not be drawn into the past again Cause all of this is all that I can take And you could never understand the demons that I face So go ahead and bat your eyes and lie right to the world For with everything you are, you're just a little girl Uważaj, komu się narażasz, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy przyjdzie po Ciebie mafia.. Jeśli bóg, to tylko jeden Prawdziwy rycerz powinien się w swoim życiu wykazywać pięcioma cechami: 1. Hojnością 2. Mądrością 3. Walecznością 4. Honorem 5. Współczuciem przede wszystkim jednak.. ...powinien pozostawać w naszych sercach bez względu na wszystko Jak gdyby jedynym właściwym czasem życia była przeszłość... MOJA KAPLICZKA *Wyznawczyni Borszewicza!* szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę gdzie szewc chodzi w butach gdzie jak cię widzą to dzień dobry szukam świata w którym człowiek człowiekowi człowiekiem *** czasem chciałbym zostawić to wszystko i ta głupia nadzieja że mam coś jeszcze do zostawienia *** *Orędowniczka Happysad!* Bo wszystkie drogi stąd Prowadzą na tory Wszystkie drogi stąd Na kolejowy most.. Już do Ciebie biegnę Ile w płucach mam sił Chociaż patrzę przed siebie I nie widzę nic Tak często Cię widzę Choć tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choć tak często Cię mam Na końcu języka I już się modlę Do spadających gwiazd Bo mi brakuje ciepła Twych rozchylonych warg Hej Ja przed Tobą się rozbieram Zrzucam zmięte brudne myśli I przed Tobą umieram Chore serce otwieram Bez znieczulenia O, udupienie totalne Niewiasty nosisz imię Ile Cię trzeba dotknąć razy Żeby się człowiek poparzył Koncerty: - festiwal, Poznań; pierwsze zetknięcie z zespołem - festiwal, Swarzędz; deszcz; znałam prawie każdą piosenkę - Poznań; pierwszy zamknięty koncert; ~zmęczony~<3 *Wierny członek Overwatch!* ]Bohaterowie nigdy nie umierają. Zhakować można wszystko.. i wszystkich. *Od lat na liście rezerwowej Avengersów!* - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. - Ale za to z tej planety. - Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... - Wielki mi bóg. - Tu holograficzny sobowtór Tony'ego Starka. Nagraj wiadomość. - To pilne. - To nagraj się pilnie. O, włamanie! *Winter is coming..* Jeśli dostaniesz jakieś imię, przyjmij je, uczyń swoim, a wtedy już nigdy cię nim nie zranią. Ten, kto boi się przegrać, już przegrał. Mój ukłon w stronę starych, cudownych bajek Mulan - za pokazanie, że bycie sobą jest najważniejsze<3 Planeta Skarbów - bo nauczyła wierzyć we własne siły<3 Zakochany kundel - za zaszczepienie w sercu tej bezinteresownej miłości<3 Herkules - za udowodnienie, że ciężką pracą można osiągnąć wszystko<3 Alladyn - nauczył, że powinno się podążać za marzeniami<3 Tabliczka cytatów! Strach nauczy się mnie bać ~Dotyk Julii Miłość - zabije Cię i jednocześnie Cię ocali ~Delirium Piekło jest puste, a wszystkie demony są tutaj ~William Shakespeare Usta twoje: ocean różowy. Spojrzenie: fala wzburzona. A twoje szerokie ramiona: Pas ratunkowy... ~Portret Niektórzy twierdzą, że bogów nie ma i po śmierci jest jedynie pustka. Ja już poznałem tę pustkę, nie boję się umrzeć ~Wiedźmin: Dziki Gon - Jesteś psychopatą. - Wolę określenie "człowiek z wyobraźnią" ~Szeptem -Chcesz posiąść moje ciało? -Chciałbym z nim zrobić wiele rzeczy, poza tą jedną.. ~Szeptem Kpop to styl życia ~Stałem w drzwiach garderoby i patrzyłem na członków zespołu, wiedząc, że nie mogę do nich dołączyć. Przepraszam.. Naprawdę chciałem wyjść na scenę. Na scenę, która jest moim życiem. Dziękuję wam i... kocham was...~ ~Nawet jeśli języki są różne, muzyka pozostaje ta sama~ ~Mam parę nóg na których mogę stanąć, nawet gdy upadnę osiem razy~ Avatar: Legenda Aanga + inne animopodobne rzeczy - No coś Ty.. Ja to zrobiłam? - Tak. Właśnie awansowałaś z wariatki na świruskę. Moje gratulacje! - Pij sok z kaktusa, jest bardzo mokry! Nic nie jest bardziej mokre od tego soku!! - Kto to jest Zuko? - To taki jeden facet w kucyku, który nas goni. - Co masz do kucyków, kucyku? - To jest wilczy ogon wojownika! - Nienawidzę cię stryju, śmierdzisz! - Chyba tak nie powiedziałeś? - Tak, powiedziałem.. Zemsta to tylko piękne słowo, które zwyczajnie usprawiedliwia samolubne czyny. Lepiej zostać zranionym niż ranić innych. Dobrzy ludzie będą szczęśliwi na przekór wszystkiemu. Możesz o mnie mówić, ile chcesz, ale nie waż się powiedzieć słowa o moim barcie! Gry, do których chętnie wracam: - Heroes (III najlepsza) - Wiedźmin - Civilization (głównie IV) - Overwatch - Skyrim - Battlefield - Leauge of Legends - Uncharted - Tomd Raider Jeśli chcesz pogadać o grach, uderzaj do mnie Członkini redakcji czwartego, piętnastego i szesnastego numeru Proroka! |
|
|
Cookie |
Dodany dnia 28.02.2015 23:21
|
Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: Ravenclaw Punkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Trading Yesterday - Just A Little Girl Wujek google, nie znam. :O Fame made me a balloon 'cause my ego inflated When I blew; see, but it was confusing 'Cause all I wanted to do is be the Bruce Lee of loose leaf Abused ink, used it as a tool when I blew steam (wooh!) Hit the lottery, oh wee But with what I gave up to get it was bittersweet It was like winning a used mink Ironic 'cause I think I'm getting so huge I need a shrink I'm beginning to lose sleep: one sheep, two sheep Going cuckoo and cooky as Kool Keith But I'm actually weirder than you think 'Cause I'm |
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 01.03.2015 02:03
|
Postów: 203 Dom: Hufflepuff Punkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Eminem - The Monster Niestety musiałam użyć Google, gdyż wprawdzie znam kojarzę tę piosenkę, lecz nie pomyślałam że to ta. I kicked in the door I yelled my commands The children, they cried But I got my man We took him away A bag over his face From his family and his friends They took off his clothes They pissed in his hands I told them to stop But then I joined in We beat him with guns And batons not just once But again and again A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. Wiersz o mnie : Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |