Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Saga "Szeptem"
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.02.2015 14:45
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 80 Dom: ![]() Punkty: 2124 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 01.01.15 |
Zakładam ten temat, aby poznać wasze opinie na temat sagi autorstwa Baccy Fitzpatric mianowicie sagi "szeptem". Napiszcie co o niej sądzicie czy wam się podobała, lub nie i dlaczego, która część najbardziej wam się podobała i czemu, czy macie zamiar przeczytać kolejne książki tej autorki. ![]() Moim zdaniem biorąc pod uwagę fakt, iż są to pierwsze książki napisane przez te autorkę są bardzo dobre. wszystkie cztery części mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły, jednak zawiodłam się trochę na ostatniej części "finale. Najbardziej podobała mi się pierwsza część "Szeptem", ponieważ dużo się tam działo i czytając ją bynajmniej ja prawie nie zasypiałam. Mam zamiar przeczytać kolejne książki tej autorki. Niedawno do księgarni trafiło "Black Ice" i zapowiada się naprawdę dobrze. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.02.2015 15:45
|
![]() ![]() Postów: 116 Dom: ![]() Punkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Czytałam tylko dwa pierwsze tomy, ale mam po nich bardzo dobre wspomnienia. Seria jest lekka, ale też pełna emocji. Nie jest to według mnie wybitne arcydzieło, ale czyta się naprawdę miło. Taka książka na odstresowanie ![]() "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.02.2015 18:23
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: ![]() Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Jeszcze nie miałam okazji zagłębić się w tę serie, ale mam ją na swojej liście. Czy przeczytam wszystkie to się okażę, jeśli mnie wciągnie i zainteresuje to tak. Nie spodziewam się ideału, ale dobrej książki, którą w miarę szybko połknę, tyle razy jednak się zaskoczyłam - pozytywnie lub negatywnie, iż przestałam spekulować dopóki nie przekonam się jak jest. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.03.2016 16:36
|
![]() ![]() Postów: 29 Dom: ![]() Punkty: 603 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 18.02.16 |
Niesamowita książka. Motyw aniołów raczej mi sie nie spodobał, ale autorka mnie przekonała. Chętnie wracam do tej serii. Pięknie ujęty wątek miłości. Można było wręcz namacalnie poczuć to silne uczucie między nimi. Niesamowita historia, polecam. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.03.2016 08:52
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 94 Dom: ![]() Punkty: 1933 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.02.16 |
Przeczytałam całą serię![]() ![]() Co do pozostałych... Są podobnie zbudowane co Zmierzch. Np. W drugiej części Zmierzchu Edward zostawia Bellę a w drugiej części Szeptem Nora traci pamięć i zostawia Patcha. I to mi się bardzo nie podoba. Albo podobieństwo Patcha i Scotta do Edwarda i Jacoba aż kłuło w oczy. Mimo wszystko kocham tą serię i bardzo się cieszę że ją przeczytałam ![]() ![]() ![]() Kilka cytatów:
-After all this time? -Always... *** Pokój bez książek to jak ciało bez duszy. -Gilbert Keith Chesterton *** Ten, kto skacze do nieba, może upaść, to prawda. Ale może też poszybować w górę. -Lauren Oliver *** Czas pełen był cichych rozmów, czułości, poezji o blasku starego złota i zieleni oczu. Tej nieprawdopodobnej zieleni oczu, poza którą nic nie ośmielało się istnieć. __________________________________________________________ ![]() -------------------------------------------------- Piosenki na dziś: https://m.youtube.com/results?q=andy%20black&sm=1 https://m.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A https://m.youtube.com/results?q=silent%20scream%20anna%20blue&sm=1 ___________________________________________________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ___________________________________________________________ Zastępca Prezesa Fan Clubu Severusa Snape' a Always & Forever ![]() Czarne oczy, czarna dusza Czarne włosy i nos kruczy Zostań fanem Severusa! A on mikstur cię nauczy Jeśli lubisz profesora Albo kochasz tak jak my! To jest bardzo dobra pora By ziściły się Twe sny Elitarny Fan Club Snape'a Dołącz do nas, czaruj z nami! Elitarny Fan Club Snape'a On jest Mistrzem nad Mistrzami! Zamyślony, tajemniczy On jest Always&Forever Z każdym wrogiem się policzy! Ave! Ave! Boski Sever! Śmierciożerca ukochany! Tłustowłosy idol nasz! Profesorze! Pamiętamy! Twoją tajemniczą twarz. Elitarny Fan Club Snape'a Dołącz do nas, czaruj z nami! Elitarny Fan Club Snape'a On jest Mistrzem nad Mistrzami __________________________________________________________ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.11.2016 21:47
|
![]() ![]() Postów: 86 Dom: ![]() Punkty: 241 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 17.09.16 |
Czytałam to ze 2 lata temu, wtedy okładka mega mnie odrzucała (nienawidziłam romansideł), ale przełamałam się i nie pożałowałam. Niby anioły, pewnie będzie nudno, a tu takie miłe zaskoczenie. Ta wojna między Upadłymi, a Nieśmiertelnymi przypadł mi jak najbardziej do gustu. Podczas czytania Patch skojarzył mi się z Raffem z Angelfall (mocno kocham tą serię), obaj takie ciacha ![]() Jak kto lubi mroczne romanse to polecam bardzo, warte przeczytania. ![]() We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.01.2023 23:22
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1275 Dom: ![]() Punkty: 19765 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 18.06.14 |
Jedna z tych książek, które ogólnie są w porządku, ale nie na tyle, by przeczytać je drugi raz. Z tą różnicą, że wypożyczyłam ją drugi raz ;d Ponieważ zapamiętałam sceny akcji jako ciekawe. I owszem, nie nudziłam się przy nich, ale trochę je w przeszłości przeceniłam. Nie przywiązałam się do żadnej z postaci i nie zainteresowały mnie ich relacje, co musi być głównym powodem, dla którego nie zaangażowałam się w tę historię. Przy okazji, jestem przypuszczalnie największą antyfanką matki Nory xp Wyjaśnienie z drobnymi spoilerami: denerwował mnie jej związek z Hankiem, chociaż starałam się nie zapominać, że namieszał w jej umyśle. I drażniło mnie, jak zbagatelizowała problemy Nory ze Scottem. Jeszcze zrozumiem, że jej zdaniem mógł się zmienić, ale nie mam pojęcia, jak mogła uznać jego poczynania w dzieciństwie za zwyczajne psoty. I Marcie - jestem w stanie pojąć, czemu chciała przyjąć ją pod swój dach, ale mogłaby spróbować postawić się na miejscu własnej córki - Nora miała pełne prawo się rozgniewać, skoro Marcie latami się nad nią znęcała ![]() W sumie każdy mnie czasem irytował, szczególnie Hank, chociaż w jego przypadku to przynajmniej zamierzony efekt. ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |