Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Czy chcielibyście, aby Hogwart naprawdę istniał?
|
|
Idusia94 |
Dodany dnia 15.02.2008 21:22
|
![]() Postów: 2 Dom: HufflepuffPunkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.01.08 |
Byłabym baaaaardzo szczęśliwa mogąc chodzić do takiej szkoły... Czary, hmmmm, fajnie by się było nauczyć czarować... Ciekawe gdzie by mnie przydzielono... I jacy nauczyciele by tam uczyli... Fajniusio by było =)![]()
|
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 15.02.2008 22:33
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydziału Punkty: 348 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Mishia ja tez bym bardzo chciała, aby Hogwart naprawdę istniał. Razem z moją koleżanką wyobrażałyśmy sobie Hogwart i jego błonia. To fantastyczna szkoła i bardzo chciałabym się w niej uczyć magii i transmutacji. Do jedenastego roku życia naprawdę wierzyłam w ten list do Hogwartu. Wydawało mi się to takie prawdziwe. moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miotła: Piorunx ![]() Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, złoty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej! |
|
|
|
| Huncwoci |
Dodany dnia 20.02.2008 19:16
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 16.02.08 |
Tak to prawda jest to gdzieś koło Tczewa...zamek jest czynny tylko w wakacje i chyba w ferie zimowe...każdy zamawia szatę, różczkę (jakoś to tam jest zrobione że to czaruje czy cios takiego) itp... każdy zostaje przydzielony do poszczególnego domu...chodzi sie na zajęcia,zdobywa punkty itd...tylko że trzeba (jak słyszałem/słyszeliśmy) dużo zapłacić... |
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 26.02.2008 16:28
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydziału Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
nie wiem, czasami gdy mam dosyć tego świata włączam mp3, kładę się na łóżku i przenoszę się wyobrażnią do Hogwartu... a potem budzę się z błogiego snu i wracam do rzeczywistości która na nowo staje się dla mnie piękna. Według mnie Hogwart ma swoje złe i dobre strony. Złe to że (właśnie ktoś o tym wspominał) nie możemy urwać sie namiasto, do kina czy knajpy. no i to w końcu szkoła, nauka. JA się męcze 5 godz w naszej szkole więc co dopiero non stop 10 miesięcy....:uhoh: A dobre to codziennie możesz się spotykać ze swoimi przyjaciółmi i zero rodziców. Więc zdania podzielone... |
|
|
|
| martak96-96 |
Dodany dnia 26.02.2008 16:49
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 162 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.09.07 |
Ja bym chciała jakby mnie przyjęli Mam dosyć tych szkół jeszcze po lekcjach do domu wrócić.. Ehh, MĘKA. W Hogwarcie nie trzeba wracać z lekcji i ZERO domu ( nie lubię mojego domu, więc się nie zdziwcie ). Rodziców byłoby mi trochę brak. I fajnie byłoby czarować... Edytowane przez martak96-96 dnia 26.02.2008 16:50 |
|
|
|
| matcw |
Dodany dnia 01.03.2008 16:50
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.02.08 |
A kto powiedział za SMiC nie istnieje?? Skoro, nie wykluczamy istnienia życia pozaziemskiego to dlaczego czarodziejski swiat miałby nie istniec gdzies we wszechswiecie?? WSZECHSWIAT JEST NIESKONCZNY!!! "Tylko dwie rzeczy są nieskończone, Wszechświat i ludzka Głupota, co do wszechświata to mam wątpliwości"
|
|
|
|
| Levin |
Dodany dnia 02.03.2008 12:56
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 418 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.06.07 |
Ej Krzak fajną masz wyobraźnię i widzę, że jakieś nowe zasady ortografii ![]() Ja też bym bardzo chciał, żeby Hogwart istniał naprawdę, a ja był jednym z uczniów (aktualnie byłbym na piątym roku oO ). Zawsze się zastanawiałem , w czym byłbym najlepszy: z zaklęć, eliksirów, transmutacji, czy może z obrony przed czarną magią? ( Z wszystkiego ) Ha Dzia!!
![]() |
|
|
|
| to_be_like_Ginny |
Dodany dnia 07.03.2008 15:54
|
![]() Postów: 701 Dom: Brak przydziału Punkty: 966 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 21.02.08 |
Jeśli jesteśmy fanami no to wiadome,że każdy tu by chciał...zresztą budują go w Ameryce...no właśnie Ameryka :mad: przeciez te opowieści dzieją się w Anglii..więc to głupota budowac go tam..ale wkoncu to Ameryka musi mieć wszystko!! żaaal :@ |
|
|
|
| Hermiona xxD |
Dodany dnia 11.03.2008 13:08
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.03.08 |
No magia owszem istnieje. Ale fajnie by było gdyby istniała taka jak w HP i Hogwart... Poprostu extra... Ale oczywiście musiałabym być pewna żeby mnie przyjeli!!! Chciałabym trafić do Gryffindoru. Ale to tylko marzenie... a szkoda!!! :sourgrapes: |
|
|
|
Patka-wariatka |
Dodany dnia 06.04.2008 17:34
|
![]() Postów: 552 Dom: HufflepuffPunkty: 715 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 23.03.08 |
Pewnie, że bym chciała.. Nie wiem, w jakim domu bym była.. Trochę dużo nauki, ale fajnie byłoby chodzić w czarnej szcie po zamku, mieć różdżkę, czarować, jeść posiłki w Wielkiej Sali, spacerować p obłoniach, spać w dormitorium, przebywać non-stop z przyjaciólmi, bez rodziców, zajadać sie pysznościami ( ach, to czekoladowe żaby, nmiam ! i fasolki wszystkich smaków : ) i dużoooo by tu jeszcze wymieniać. Byłoby cudownie ! Edytowane przez Patka-wariatka dnia 06.04.2008 17:35
![]() Bo Świat ma wiele odcieni .. *** Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi Bo nie jesteś sam Śpij, nocą śnij Niech zły sen cię nigdy więcej nie obudzi, Teraz śpij .. Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma Kiedy ciemny wiatr porywa spokój, Siejąc smutek i zwątpienie Pamiętaj, że .. Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic, o nic .. Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil .. Najlepszą z twoich chwil .. Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia, Żeby umieć żyć Bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia myśli złych.. *** ![]() Ben Barnes, czyli Książę Kaspian <3 ![]() Prince Caspian <3. *** Lubię, uwielbiam, kocham, podziwiam .. - ZHP, przygody, muzykę, moją gitarę, książki. -Piłkę nożną, lizaki, gumy balonowe, delfiny. - Czarne koty, sok pomarańczowy, trampki, czasami burzę.. (; -Las, wakacje, przyrodę, lenistwo, morze, góry.. -Severus'a Snape'a, Lunę Lovegood i Draco Malfoy'a (Tom'a Felton'a również ;*). *** ![]() `Czy wiesz czemu wilk tak wyje w księżycową noc .. ? *** |
|
|
|
| Kinga1422 |
Dodany dnia 07.04.2008 18:21
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -59 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 05.04.08 |
ja chciałabym chodzić do Hogwartu:smilewinkgrin: ale są podzielone zdania. każdy ma rację bo w sumie chodzenie do szkoły gdzie są wakacje, przerwa świąteczna i czasami wyjście na zakupy to też troche głupio. ale jak sobie wyobrazić te wszystkie fajne lekcje np. OPCM czy też eliksiry ze Snapem i co najważniejsze ŁADNI CHŁOPCY :smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin:![]() ![]() typu DRACO MALFOY ![]() ![]() to aż sie miło robi jak sobie wyobrazić że nagle na korytarzu wpada się na takiego chłopaka:lol:
|
|
|
|
| Malmazja |
Dodany dnia 08.04.2008 19:34
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.04.08 |
Tak a propos tematu, popatrzcie proszę na mój wątek w "Innych" pt. "Polski Hogwart". To ma być taka zabawa, zobaczcie i powiedzcie, czy Wam się podoba, co? A jeśli chodzi o szkołę, jasne, że bym chciała. Tylko że to raczej niemożliwe, bo wśród ludzi przeważają parapety, nawet gdyby ktoś założył taką szkołę "w klimacie" i jakimś cudem każdy mógłby się do niej dostać nie buląc niebotycznych sum, to i tak szybko zaczęłyby wybuchać skandale (wyobrażacie sobie te nagłowki gazet? "Narkotyki w Polskim Hogwarcie" "Harry Potter i satanistyczne praktyki nauczycieli szkoły" . Nie wierzę, że zebrałaby się grupka idealistów, gotowych faktycznie zrobić w tej szkole coś fajnego. A jeśli chodzi o domy i porównanie do mafii, niby trafne, ale trzeba też zwrócić uwagę na fakt, że będąc w takim domu zarabiasz i tracisz punkty nie dla siebie, ale dla całego domu, eee, no chciałabym wiedzieć co to ma wspólnego z tym "zgniłym" kapitalizmem?? |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 11.04.2008 20:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Jasne a kto by nie chciał się tam uczyc!Ja tez często zastanawiam się do którego domu bym trafiła,jaki przedmiot polubiła najbardziej,i ogólnie jak by było fajnie się tam pouczyć.Wciąz mam jeszcze nadzieję że może kiedyś okaże się,że moi rodzice to czarodzieje i pójdę do Hogwartu.Nawet swoich nauczycieli porównuję do tych z książki.Bardzo bym chhciała
|
|
|
|
Hermiona465 |
Dodany dnia 13.04.2008 20:12
|
![]() Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 524 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 13.01.08 |
Gdyby tylko Hogwart istniał to bym szalała z radości. Cudownie by było chodzić tam i się uczyć. Nie mówie, ze to wszystko było by łatwe, wręcz przeciwnie. I tak bym się cieszyła. Przecież dzięki magii można prawie wszystko! Byłoby naprawdę cudownie. Myślę, że większoć potteromaniaków także chciałaby tam się uczyć. :lol:
|
|
|
|
| xHermionax |
Dodany dnia 18.04.2008 19:38
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydziału Punkty: 45 Ranga: Charłak Data rejestracji: 11.04.08 |
Zamek w którym znajduje sie szkoła magii i czarodziejstwa istnieje ale niestety nie ma tam żadnej szkoły Że cooo? Trochę nie po kolei to napisałeś. "Znajduje się szkoła" ale "Nie ma tam żadnej szkoły".. hmm. Daje sobie dużo do myślenia^.^ Czy chciałabym aby Hogwart istniał? Owszem. Nie wiem co tu więcej pisać... po prostu chcę i tyle^.^ ^.^ Plotkuj, Opluj, Zbesztaj Kotku, Ja i Tak Się Będę Śmiała.
*Jestem Sobą i Mam To Szczęście Bo Nie Wszyscy Mogą" *Nie Po To Umiem Mówić - By Milczeć" *Być Silnym - To Boli..." *Mierzymy Ponad Cel By Trafić Do Celu" *Uwierz W Siebie - Wiara Czyni Cuda" |
|
|
|
Nibilus |
Dodany dnia 28.04.2008 20:41
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 48 Ranga: Charłak Data rejestracji: 25.04.08 |
ale jakby była magia to i hogwart bym odrazu do Hogwartu się zapisał a jak rodzice by mi nie pozwolili bym zrobił tak jak harry a pszestępcy jakby sie nauczyli magi to kaczyński by musiał uciekać
|
|
|
|
Marauder |
Dodany dnia 29.04.2008 16:20
|
![]() Postów: 28 Dom: HufflepuffPunkty: 244 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 05.12.07 |
Nie będę oryginalna i powiem, że chciałabym żeby Hogwart istniał.... Tam to nawet nauka wydaje się ciekawa... Nawet numerologi bym się z chęcią pouczyła i eliksirów ^_^ No i mieszkanie w "internacie"... Zdala od narzekających rodziców Zapraszam!
![]() http://www.margonem.pl/?r=3783441 "a babbling bumbling band of baboons" ![]() Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere... Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets. When I look at the sky, I see the stars twinkling... Jaskier! Nie śpij w siodle! Ja nie śpię. Ja twórczo myślę! *Andrzej Sapkowski "Wieża Jaskółki" |
|
|
|
Kyinra |
Dodany dnia 14.05.2008 21:35
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Pochwały: 3 Postów: 86 Dom: SlytherinPunkty: 1135 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.03.08 |
Czy bym chciała? Ba jasne! Tyle, że na mnie już jest trochę za późno... Fajnie byłoby na prawdę chodzić do takiej szkoły. Wypady do Hogsmeade! Ach, całe 10m-cy poza domem, nie trzeba sprzątać! Jeny, to się nazywa życie... Ale ja już straciłam nadzieję, że jestem czarodziejką, kiedy po ukończeniu 11 lat nie przyszedł do mnie list z Hogwartu buahah. Serio, wydawało mi się, że ja nie mogę być mugolem! Ale jednak. Życie jest drastyczne. A czy Hogwart istnieje? Myślę, że tak. Gdzieś, może nie na naszej planecie, ale istnieje... Edited by Kyinra: OLCIA, a mnie jednak nie wydaje się, że masz 22 lata ;> Twoje wypowiedzi nie są zbyt dojrzałe jak na ten wiek... Edytowane przez Kyinra dnia 14.05.2008 21:37
![]() Es 22:30:53 ale masz ladne oczy Es 22:30:57 przypominaja mi konia Lastfm! Ja 17:19:53 luna z filmu? ; o Mateusz 17:19:57 z filmu 17:20:05 dobra gerl Ja 17:20:10 przeciez nie jest ladna Mateusz 17:20:17 : D 17:20:17 ale mowie fajnie zagrala 17:20:17 =o 17:20:20 ladna nie ladna 17:20:24 dla mnei by mogla byc 17:20:34 taka piekna nie jest 17:20:34 ale z takim charakterem 17:20:40 'ide puknac twoja kolezanke' 17:20:45 'ok, zjem budyn w tym czasie' 17:20:47 ![]() |
|
|
|
| Insygnia |
Dodany dnia 16.05.2008 11:24
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: -55 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 14.05.08 |
Gdyby Hogwart istniał naprawdę było by naprawdę świetnie. Oglądając filmy i zagłębiając się w opisy z książek, naprawdę chciały by się tam być i uczyć. W końcu to by było coś co by oderwało nas od rzeczywistości świata mugoli. Niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, że czarodziejką nie jestem, bo żaden list do mnie nie dotarł, w końcu 20 lat to trochę za dużo, by rozpocząć naukę w tejże cudownej szkole. :rol: |
|
|
|
| Emma Danee |
Dodany dnia 17.05.2008 19:57
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 118 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
Jasne! Ja też sobie często wyobrażam, że się tam ucze. Jestem w Gryffindorze... Mam na imię Emma ^^. Jak tak marzę, to nie słyszę nikogo. Nie słyszę, że ktoś mnie woła, że ktoś puka do drzwi, że dzwoni moja komórka... Nic. Super byłoby, gdyby marzenia stały się jawą... |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Hufflepuff

). Rodziców byłoby mi trochę brak. I fajnie byłoby czarować... 

Ravenclaw
a pszestępcy jakby sie nauczyli magi to kaczyński by musiał uciekać
Kyinra
Slytherin