Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
12.02.2026 09:40
Shanti Black, chyba nie da się zmieniać rang, ja na zawsze przez cały rok będę życzyć Harrych Świąt :D

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.02.2026 12:04
mam prośbę gdyby zobaczył to jakiś admin to poproszę o zmianę rangi z tej hipogryfowej bo mam ją przynajmniej 3 rok xD

Pomocnik Filcha
01.02.2026 23:10
Nie logowałem się na koncie od chyba 10 lat, choć stronę zdarzało mi się odwiedzać i śledzić w SM. Co za nostalgia! :D

Harrych świąt!
30.01.2026 10:46
Nquus, ano tak ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Najbardziej wciągająca gra, w jaką graliście
Prefix użytkownikaania potter
Tak jak w temacie. Nie musi być kupiona, może być gra bezpłatna, ale która wam zajęła najwięcej czasu?
Przy której grze siedzieliście długo?
Która gra was wciągnęła?

Ja osobiście, wciągnęłam się w grze Poom!. Bardzo trudna gra, ale wciągająca. Polega na odbijaniu piłki rożnie ułożonymi tabliczkami, ale.. Trzeba się patrzeć na cień piłki, a nie na piłkę. Sprytne, co? trzeba tam również dużo refleksu, bo za każdym odbiciem piłki ułożenie tabliczek się zmienia..
Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:08
lights will guide you home
and ignite your bones
and i will try
to fix you

w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale Dino

www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_4z0q9RZEhNShaM6Ej35HuAWrDVZ4TyaU.gif

Prefix użytkownikaLapa15
Moja gra, która najbardziej mnie wciągnęła, wciąga, i będzie wciągać to nic innego jak nasze zwyczajne i kochane The Sims.

Dzisiaj miałam plan pograć sobie godzinkę od 16 - skończyłam o 21. Masakra. Gra jest o zwykłym życiu, jednak naprawdę jest wciągająca i pożerająca czas. Szczególnie jak, tak jak ja, lubi się dopracowywać każdy szczegół w wyglądzie Sima i domu. W samym narzędziu do tworzenia ludzików potrafię spędzić ponad godzinę, o kupowaniu/budowaniu nie wspominając.

Bardziej wciąga mnie poprzednia część gry, czyli The Sims 3. Czwórka szybko mi się nudzi, nie wiem, dlaczego. Może dlatego, że do poprzedniej odsłony mam parę dodatków i gra jest bardziej urozmaicona. W 4 zupełnie nie potrafię budować domów :(

Także, w jaką grę bym nie zagrała - w simsach i tak będę siedzieć najdłużej. Po prostu, uwielbiam ;D
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Prefix użytkownikaNedelle
Mam tak samo jak Łapa - najbardziej wciągającą grą w jaką grałam są simsy. Jestem ich maniaczką - mam 2 na PSP, 3 na komputer i Xbox360 i niedawno zakupiłam 4. Tyle, że mi się te ostatnie nie podobają jak 3. Budowanie/meblowanie i CAS zabiera mi mnóstwo czasu.

Lubię też grać w tak zwanego LoLa (League Of Legends.). Pojedyncza rozgrywka trwa ok. 30 minut, ale teraz straciłam na nią aż 50 minut xD

Pewnie nic nie zrozumieliście, ale co tam. xD
Hic sunt leones

"Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo:
- Co ma wspólnego budzik i wiosło?
- Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du...
- No.... w sumie racja.
A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów :D"

Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze!

Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże!
Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury.
Kowalski! W prostych żołnierskich słowach!
Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety.
Paralizator?

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see it's all a show
Keep 'em laughin' as you go
Just remember that the last laugh is on you

i.pinimg.com/originals/97/35/3f/97353fe4cf71f36b7c09cda9a76458eb.gif

Cóż za draka, jaka farsa
Knedel nam odwala dansa
Sznejp aż oczy swe przeciera.
gdy do niego ta dociera.

Kluska bierze Sznejpa w tany
Slughorn cały uhahahany
Zaraz z nimi tańczyć chce
a to wszystko sen, hehe
- SQ <3

funkyimg.com/i/2vvaP.gif

Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie.
Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie,
Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę
Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę!

Prefix użytkownikaCookie
Knedelku... w LOLa to wszystkich tylko wkurzam. I to podczas gry. Kocham zwalać ich z krzeseł i mówić dziwne rzeczy na live z kumplami... to boskie!

A ulubioną grą Ciaska są SIMSY. I OBSCURE II. I TEKKEN. ^^

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikaLiliana2194
Mnie najbardziej wciągnęła moja ulubiona gra - The Sims 3. W jedynkę, dwójkę i czwórkę nie grałam, ale wydaje mi się, że trójka i tak zostałaby moją ulubioną. Drugą taką grą jest The Sims Średniowiecze. Te średniowieczne klimaty, monarcha, rycerz, szpieg... Średniowiecze kupiłam przed zwykłymi simsami, ale po poznaniu TS3 (i dokupieniu niemal wszystkich dodatków) nadal lubię sobie czasami pograć w Średniowieczną wersję.
Kolejna gra, jaka przychodzi mi na myśl, pochłonęła mnie niedawno, chyba gdzieś na początku 2015. Jest to "Alicja w Krainie Czarów" na podstawie filmu Burtona. Gdy ją kupowałam, nie sądziłam, że tak się w nią zaangażuję. Zaczęłam grać i dość szybko stwierdziłam, że jestem nią zachwycona. Idealna dla mnie, można powalczyć, pomyśleć logicznie, czyli gra jest urozmaicona i oczywiście ciekawa. Co jakiś czas odkrywałam nowe miejsca, ale nic nie zachwyciło mnie tak, jak Marmoreal. Był przepiękny, choć po pewnym czasie trochę mi się znudził, bo nie można było wejść do środka, jak do pałacu Królowej Kier. Do tego poziom trudności - dla mnie był idealny, gra nie była ani zbyt łatwa, ani zbyt trudna. Przez długi czas po skończeniu gry byłam bardzo przygnębiona, bo tak się wciągnęłam...
Można też do listy dodać HP i ZF, czyli jedyną grę HP, jaką udało mi się zdobyć. Bardzo mi się podobała i chyba niedługo zacznę w nią grać od nowa. ;)
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
League of legends. Początkowo podchodziłam do samej gry bardzo negatywnie, że to nudne i beznadziejne. Chłopak mnie namówił na założenie konta i spróbowanie. Zrobiłam to, w rotacji wybrałam Anivie, zginęłam masę razy, totalnie nie wiedziałam co mam robić i usunęłam grę z dysku :D dopiero pól roku później podjęłam ponowna próbę grania w LoLa. Mój chłopak ciągle o tym gadał, wiedziałam, ze ciągle gra jak jest już w domu, więc stwierdziłam, ze spróbuję jeszcze raz. Trafiłam na Ahri w rotacji. Jako, że szaleję za kulturą i popkulturą Japonii od razu urzekło mnie 9 ogonów i uszy postaci. Tak mi się Ahri spodobała, ze zbierałam punkty i kupiłam ją jako pierwszą. Od tamtej pory minęły 3-4 lata i gram do dziś, choć z racji tego, że od kwietnia jestem mamą, rzadko.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaPan_Aston
u mnie pokemona fire red :)
ten kto grał t wie o co chdzi. Nie ma gdzie zrobić przerwy, ciągle jest jakaś misja i coś trzeba zrobić. Ale po jakimś czasie nudzi sie :)

Prefix użytkownikaGlen
Dla mnie najbardziej wciągająca okazała się seria "Assassin's Creed". Konflikt między asasynami a templariuszami trwający zarówno kilkaset lat temu, jak i w naszych czasach, ciekawa fabuła w każdej z części, ogromny świat do zwiedzania, mnóstwo misji pobocznych oraz piękne panoramy (zwłaszcza w częściach z renesansowym Rzymem - Koloseum, kościoły... Jakby się tam było ^^). Cud, mód i orzeszki, a przejście całości zabiera do groma czasu - nigdy nie wiem, gdzie podziały się te godziny ;)

Prefix użytkownikaTheWarsaw1920
Counter Strike, czyli gra, której szczerze nienawidzę, ale uwielbiam w nią grać.
Jeżeli trafi się na dobry zespół, który daje sobie info i gra razem to mecz jest w garści. Pełno niedorobionych rusków, którzy wszystko wyzywają to norma, ale w każdych grach ta nacja psuje humor normalnym graczom. Jeżeli chcielibyście grać na poważnie to musicie znaleźć sobie 5-6 dobrych graczy i założyć z nimi swój własny zespół.

"Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą?
W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta
2.bp.blogspot.com/-3SkdEZrtMp8/UPtGYX1BbcI/AAAAAAAAAaA/1aV5hCY7IKI/s1600/ozdobniki.png
"Świecie nasz - daj nam,
Daj nam wreszcie zgodę,
Spokój daj - zgubę weź,
Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta
2.bp.blogspot.com/-3SkdEZrtMp8/UPtGYX1BbcI/AAAAAAAAAaA/1aV5hCY7IKI/s1600/ozdobniki.png
"Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało -
Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski

Prefix użytkownikabatalion_88
Mnie chyba najbardziej wciągnęła stara już przygodówka Jack Orlando. Wcielamy się w postać prywatnego detektywa, który po latach chwały i sukcesów stacza się popijając tanie whisky. Kiedy wychodzi z baru jest świadkiem morderstwa majora armii USA. Sam zostaje ogłuszony i wrobiony w to zabójstwo. Znajomy inspektor daje mu 48 godzin na rozwiązanie zagadki...

Dalej jest już tylko ciekawiej. Musiałem się nieźle natrudzić, żeby przejść całą grę. Fantastycznie się bawiłem jak w końcu zdobyłem samochód, którym nocą odwiedzałem przeróżne miejsca z ciekawymi postaciami ; od warsztatów samochodowych, melin, barów po ekskluzywne hotele. Zakończenie jest po prostu zaskakujące, zwala z nóg. Akcja kończy się na poligonie wojskowym...

Druga to będzie pewnie Case Closed . Sprawa zamknięta wzorowana jest na kultowej planszówce Clue . Narratorem Piotr Fronczewski w polskiej wersji. O co chodzi? O to, że 8 obcych sobie osób zostaje zaproszonych do znanego im ekscentrycznego biznesmena. W końcu zapada zmrok, wzmaga się burza - a gospodarz zostaje zamordowany. Naszym zadaniem jest rozwiązanie kto jest zabójcą, jakim narzędziem zbrodni go zabito i dla jakiego motywu. Klika się myszką, rzuca kostką, odwiedza różne pomieszczenia, zbiera poszlaki i zadaje pytania innym gościom. Jak ma się wystarczające dowody, to wówczas podaje się rozwiązanie. W grze jest osiem różnych scenariuszy, kilkanaście pomieszczeń (od łazienki, jadalni poprzez pokój gościnny i pokój bawialny). Są też cztery motywy (pieniądze, biżuteria, szantaż, zemsta)... I kilkanaście narzędzi zbrodni (siekiera, pistolet, lina, nóż, itp.). Warto też dodać, że ukryte są 3 klucze, dzięki którym można przejść przez tajemne przejścia w willi. Naprawdę wciąga ^^
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Ostatnio wkręciłam się w The Last of Us, gorąco polecam. Co prawda nie czułam jakiegoś związku z bohaterami, ale ogólnie gra mnie wciągnęła niesamowicie. To moje klimaty, uwielbiam tematykę postapokaliptyczną. Słabo mi szło, bo kiepski ze mnie gracz, szybko się gubię, nie za dobrze strzelam, ale mimo tego - nie poddałam się. Czekam na kolejną część *.*
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikafangrin
Ja ostatnio spędziłem grubo pnad 100 godzin (wiem, bo gra ma licznik) grając w Horizon: Zero Dawn. Choć po jakimś czasie gry zaczyna doskwierać i nudzic pewna powtarzalnośc, to jednak świat przedstawiony po prostu wciąga opowiadana historią jak i warstwa wwizualną. Polecam.

Prefix użytkownikagordian119
Zgadzając się z wieloma poprzedni(cz)kami na tej liście muszę koniecznie umieścić simsy, przede wszystkim dwójkę. W symulatorach cenię sobie realizm, a ta część była chyba najbardziej realistyczna, najmniej uproszczona, najbardziej zbliżona do faktycznego symulowania życia.

A jeśli chodzi o inne gry, to z całą pewnością na tej liście znajdzie się stary dobry Gothic, konkretnie dwie pierwsze części. To absolutnie gra mojego dzieciństwa, na której zjadłem zęby. Fabułę ma co najwyżej dobrą, nie jakąś genialną, ale nie o to w niej chodziło. Tam po prostu było "to coś", można się było po prostu bardzo swobodnie bawić. Nie wiem czy z jakąś inną grą spędziłem tyle czasu...

Na drugim miejscu byłaby seria Europa Universalis wraz z pomniejszymi odsłonami (Crusader Kings, Victoria). Wszyscy wiecie, że uwielbiam historię, więc po prostu Europki nie mogło tu zabraknąć. To najlepsza strategia jaka istnieje, najbardziej rozbudowana i najbardziej wciągająca.

Trzecie miejsce zajmie druga gra mojego dzieciństwa, czyli Robin Hood - Legenda Sherwood. Niezwykle ciekawa, nawet jeśli zalatuje już nieco paździerzem (gra jest z 2000 roku), nadal chętnie bym do niej wrócił, choć niestety na nowszym sprzęcie są z nią problemy :(
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/gordian.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najpow2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-powazny.png

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/12/d8/e5/12d8e53b202c07dd261102bf53ad10c5.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
Druhów gotowych na wiele,
To czeka was Slytherin,
Gdzie cenią sobie fortele.

Posycz sobie, mała żmijko
Wij się, żmijko, wij
Bądź milutka dla Gordiana
Bo cię przybije do drzwi!

pobierak.jeja.pl/images/3/5/8/235806_coachingowe-brednie.jpg

Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018)
Prefekt Slytherinu 2017/2018

Bruno Boccanegra (od 8.07.2018)

Prefix użytkownikafangrin
Jedna rzecz do dodania: najbardziej czasochłonne są chyba gry MMORPG. I to takie staroszkolne: Ultima Online, Tibia... albo MUDy jak Genesis, Arkadia czy Mystica.

Anastazja Schubert
O S.T.A.L.K.E.R.ze nie słyszałam w ogóle, natomiast muszę się przyznać, że nie grałam w Wiedźmina. Ba, nie oglądałam nawet serialu! Jedno i drugie muszę zresztą nadrobić. Książki czytałam i bardzo mi się podobały, więc obstawiam, że gry też mnie wciągną. Raczej, na to liczę, no bo wszyscy tak je wychwalają.

Jeszcze jedną grą, którą mam odłożoną na jakąś bliżej nieokreśloną przyszłość jest Gothic, zresztą widziałam, że gordian o tym pisał. To też taka legenda, dostałam tę grę od przyjaciela na płycie jeszcze w gimnazjum, wtedy trzecia część była jeszcze względnie świeża, teraz już trochę staroć, ale za to wciąż ma wielu fanów. Także muszę spróbować.

No i jeśli chodzi o moje gry wciągające to nie będę inna, jak napiszę podobnie do wielu osób tu przede mną. Simsy. Gram od pierwszej części, pamiętam, jak się chowałam przed rodzicami z tym, że jak się Simsy całują to potem są z tego dzieci xD Aktualnie gram w czwartą część, mam wszystkie akcesoria i dodatki, zainstalowałam sobie po raz pierwszy mody i dopiero zaczynam się w nie wkręcać.

No i moja ukochana gierka. Tropico. Też grałam od pierwszej części, obecnie jestem na czwartej. Strategiczna. Jest się dyktatorem na karaibskiej wyspie, no i... w zasadzie można wszystko. Są zadania, trzeba zostać największym sprzedawcą czekolady na świecie, handlować złożami, zarobić milion na turystyce i wiele, wiele innych. Trzeba przy tym działać na wielu płaszczyznach. Pamiętać o zbudowaniu ludziom domów, farm, kościołów, trzeba handlować z innymi państwami, a w czasie Zimnej Wojny wybrać, po której stronie Żelaznej Kurtyny chcemy się znaleźć - i pamiętać, by nie podpaść drugiej stronie. Bardzo, bardzo polecam wszystkim, którzy lubią gry strategiczne albo chcieliby sobie zobaczyć jak to jest być dyktatorem jezyk

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: