Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
19.04.2025 16:00
Dziękuję i również życzę wesołej Wielkanocy i mokrego dyngusa!

Jak spędzacie Święta w tym roku? Do nas po raz pierwszy przyjeżdżają rodzice, a nie my do nich, także będę dziś gotować barszcz jezyk

Harrych świąt!
19.04.2025 13:57
Zdrowych, spokojnych, pogodnych i wesołych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich użytkowników Easter

Wzór do naśladowania
16.04.2025 13:44
_raven_, najlepszego, niech Twoje konto nadal wbija lata razem z trwaniem tej strony :D

Wzór do naśladowania
16.04.2025 13:39
Jeszcze dycham Easter ciepło bardzo na zewnątrz, swetry się smucą

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
12.04.2025 11:36
Szokujące

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Wybory/Polityka
Prefix użytkownikablad logiczny
Utopijnych obietnic to jest tam dużo więcej, mi. zupełnie nierealna obietnica "odejścia od węgla". Czy on urwał się z Księżyca i na głowę upadł :D Do tego potrzeba przynajmniej czterech dużych elektrowni atomowych, mających minimum po dwa bloki energetyczne dużej mocy, oraz kilku mniejszych opalanych gazem dostarczanym z niezawodnego źródła. W tej chwili nie mamy nawet jednej elektrowni atomowej, a jej budowa po wydarzeniach z Fukushimy to nie tylko ogromny wydatek na systemy bezpieczeństwa, ale cała masa czasochłonnych ekspertyz.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaBruja
Z drugiej strony, gdyby zwiększenie minimalnej płacy wynikało z obniżania podatków, to mogłoby to mieć sens. Przedsiębiorcy płaciliby mniejsze podatki, ludzie mogliby więcej zarabiać, tym, którzy nie pracują opłacałoby się podjąć pracę, bo wreszcie praca byłaby bardziej opłacalna od dostawania 500+.

Albo skończy się tak, że pieniądze trafią głównie do kieszeni prezesa, a do roboty i tak zatrudni tego, kto będzie chciał robić za najmniejszą miskę ryżu. Nie byłoby to nic nadzwyczajnego, gdyby jeden człowiek chciał wykorzystać sytuację, np. duże bezrobocie wśród absolwentów danego kierunku, i ten pracownik nic z tego nie miał. Zakładanie, że zmniejszenie podatków przedsiębiorcom będzie oznaczać, że oni tę kasę dadzą pracownikom, a nie np. włożą ją sobie do kieszeni uważam za urocze, ale myślę, że to nie będzie działać tak pięknie, jak się wydaje.

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Blad logiczny - ten plan zakłada odejście od węgla na przestrzeni lat, więc myślę, że jest to jeden z sensowniejszy h planow i jeśli chociaż w części uda się go zrealizować, to na pewno na tym skorzystamy.

zbruka - właśnie też tak pomyślałam, że ten kto się będzie miał nachapać, ten to zrobi, a szarzy pracownicy nic na tym nie zyskają.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaMikasa
Chciałabym was zapytać, czy planujecie głosować w najbliższych wyborach do Parlamentu Europejskiego. To już w najbliższą niedzielę, 26 maja, chociaż niektóre kraje zaczęły głosować już wcześniej (np. Wielka Brytania i Estonia). Nie chcę tutaj wywoływać shitstormu i kłócić się, która opcja jest dobra, która zła, po prostu jestem ciekawa, czy w ogóle zamierzacie iść głosować. Jeżeli ktoś chce, oczywiście może zaznaczyć, na kogo odda swój cenny głos.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaNicram_93
Ja nie mam zamiaru głosować, chodzę na wszystkie wybory poza tymi do UE. Jestem eurosceptykiem i nie zależy mi kto się tam znajdzie. Dla mnie to tylko "pchanie się do koryta", dobrym przykładem jest aktualnie nasza partia rządząca, która jeszcze niedawno podchodziła do UE z pewnym dystansem, a tuż przed wyborami raczy nas przemowami o tym jak UE jest piękna i wspaniała. Także mam zamiar trzymać się jak zwykle od tego z daleka. My i tak tam głosu do powiedzenia nie mamy, bo wszystkie karty rozdają Niemcy i Francuzi, nie licząc się z innymi krajami.

Na wybory do sejmu na jesieni pójdę za to na pewno, bo tutaj uważam to za swój obowiązek, a na kogo zagłosuję to się jeszcze okaże. Czuję się Polakiem, ale nie Europejczykiem (przynajmniej nie z powodu przynależności do UE, jedynie ze względu na kontynent na jakim żyjemy).
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Może w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie męstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postać w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli człowiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby piłkarskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wisła Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

Władca Pierścieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Smierciojadek
Oczywiście, że pójdę zagłosować.
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Smierciojadek
Będziecie głosować 13 października?

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

Prefix użytkownikaLynn Avery
Oczywiście. To moralny i obywatelski obowiązek.
(...) Drown your dreams so mercilessly and leave their souls to me

Smierciojadek
A ktoś się chce podzielić infomacją o tym, na kogo ten głos pójdzie i dlaczego?

Prefix użytkownikalothien
Pójdę. Oczywiście, że pójdę, ale potem wolałabym zniknąć z Polski na czas liczenia głosów i ogłaszania wyników. Obecna władza nie prowadzi do niczego dobrego. Ogólnie jestem z polityką na bakier, nie znoszę tego tematu, jak przy świątecznym stole zaczyna się ten temat, to się ulatniam - na wybory idę tylko po to, żeby oddać głos na kogoś, kto nie jest z pis-u. Uważam że lepsze to, niż w ogóle nie głosować Wrozka

Prefix użytkownikaLynn Avery
Smierciojadek napisał(a):

A ktoś się chce podzielić infomacją o tym, na kogo ten głos pójdzie i dlaczego?

Osobiście nie popieram takich zwierzeń. Poglądy polityczne i religijne zawsze są przyczyną sporych emocji. Wydaje mi się, że taka dyskusja mogłaby się zamienić w dość niepotrzebną wymianę zmian o bardzo negatywnym wydźwięku.
(...) Drown your dreams so mercilessly and leave their souls to me

Prefix użytkownikaMikasa
a wybory idę tylko po to, żeby oddać głos na kogoś, kto nie jest z pis-u. Uważam że lepsze to, niż w ogóle nie głosować

No nie, nie zgodzę się z takim punktem widzenia, i mówię to jako osoba skrajnie antypisowska. Takie głosowanie "na kogoś, byle nie kogoś innego" to jak wybieranie rządzących na chybił trafił z książki telefonicznej. To już lepiej w ogóle nie głosowac niż głosować w sposób nieświadomy. Jeżeli ktoś ma problem z wyborem, to warto sobie zrobić kilka testów w stylu latarnika wyborczego, a także przemyśleć, jakie kwestie są dla nas najważniejsze (gospodarka, światopogląd, polityka zewnętrzna, itd.) i głosować w zgodzie z poglądami i z takim podejściem, że raczej nigdy nie będzie partii idealnej. Kwestia priorytetów.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Smierciojadek
Osobiście nie popieram takich zwierzeń. Poglądy polityczne i religijne zawsze są przyczyną sporych emocji. Wydaje mi się, że taka dyskusja mogłaby się zamienić w dość niepotrzebną wymianę zmian o bardzo negatywnym wydźwięku.

Hmm, przyznaję trochę racji, aczkolwiek to, jakie kto ma poglądy, można wywnioskować po tym, co chociażby pisze na sb czy w innych tematach na forum, wyrażenie expresiss verbis to często kwestia formalna. :D Nie prowadzimy tutaj żadnej agitacji politycznej i każdy może wyrazić swoje zdanie, z gwarancją, że zachowane zostaną chociażby minimalne standardy dyskusji. Czasami przedstawienie swojego punktu widzenia otwiera oczy drugiej stronie na kwestie, nad którymi się nawet ta druga strona nie zastanawiała.

Co do wypowiedzi avlee i odpowiedzi Mikasy - dla mnie akurat stwierdzenie, że na pewno nie głosuję na partię A to duży krok do świadomego podjęcia dalszego wyboru. I na pewno nie zgodzę się tutaj z podanym rozwiązaniem, że lepiej w takim wypadku nie iść głosować w ogóle.

I tak, pomocniczo można zrobić sobie test z Latarnika, chociaż niektóre pytania są dość tendencyjne, a na niektóre zaś można zwyczajnie nie mieć odpowiedzi. Chociaż u mnie wyniki są takie, jakie przypuszczałam.

Prefix użytkownikaBumSzakalaka
Osobiście bardzo lubię chodzić na wybory, bo zawsze mam tą satysfakcję, że spełniłam obywatelski obowiązek i że mam wkład w życie polityczne naszego kraju.

Zrobiłam test, którego wynik mnie zaskoczył, ale po przeczytaniu programu politycznego partii już nie byłam zdziwiona.

Musicie chodzić na wybory, a nie ciągle narzekać, że jest źle i kręcić na wszystko nosem!

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjaciółko ma najdroższa!
Pisać wiersze sprawa "prosta"
W dniu miłości coś wypada,
Prawie głowa mi odpada...
Gdzieś zniknęłaś, takie życie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzieś zgubiłem,
Jestem Ci go jednak winien.
Szkoła chyba cię wykańcza,
Jednak lepsza niż szarańcza ;D
Kwaśne żelki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich więc z hukiem,
Bo z tęsknoty już usycham
I w te kąty je upycham.
Wszędzie różu, kiczu schyłki
Życie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydniś
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix użytkownikaAventia
Sama chodzę na wybory, chociaż polityka obchodzi mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. Nie znam się zbytnio na partiach, ale zdecydowanie nie popieram PiSu i chyba chodzę tylko po to, bo mam nadzieję, że dziady wreszcie nie przejdą.
Albo nawet, żeby oddać pusty głos, bo prawda jest taka, że aktualnie nie ma na kogo głosować...
Psychopatia jest niczym światło słoneczne:
jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie
z umiarem, ma dobroczynny wpływ na jakość naszego życia i nasze zdrowie.

~ Kevin Dutton "Mądrość psychopatów"

Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena, jaką płaci się za wyobraźnię.

~ Thomas Harris "Czerwony smok"

Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie.

~ Andrzej Sapkowski "Wieża jaskółki"

i.pinimg.com/originals/02/09/70/02097011b93d362ebe06402d4e483893.gif
i.pinimg.com/564x/12/4c/8b/124c8b31ca83d7c94f864b9aa7ed1609.jpgi.pinimg.com/564x/37/55/8e/37558e17d336f34c45edf6f7fdfa66da.jpg
i.pinimg.com/originals/d4/d4/f1/d4d4f13aefe982fbf72ec3af2aa6619f.gif
i.pinimg.com/originals/12/b3/c0/12b3c0721ac9ec6522002bbbb3876bc7.gif

Prefix użytkownikaNicram_93
Na wybory oczywiście pójdę, natomiast co do wyboru partii, wolę to zachować dla siebie:D. W ogóle bardzo odważny temat został poruszony, mam nadzieję, że obejdzie się bez kłótni na forum;)

Prawda jest taka, że nie ma no kogo zagłosować i jak zwykle trzeba wybierać mniejsze zło. Z jednej strony PiS, który swoją propagandą sukcesu chwali się już wszędzie i nie da się tego słuchać. Jednym ich rządy podchodzą bardziej, innym mniej, ja sam mam bardzo mieszane odczucia, bo pewne rzeczy, które wprowadzili mi się podobają, ale inne już nie, a z drugiej strony opozycja, będąca bez dosłownie żadnego programu, ani pomysłu na to co dalej z Polską, a ich jedynym hasłem jest #antypis. Z chęcią doczekałbym się jakiejś innej rozsądnej alternatywy, ale póki co się na to niestety nie zanosi.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Może w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie męstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postać w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli człowiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby piłkarskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wisła Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

Władca Pierścieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Prefix użytkownikaPaulaSmith
Ja nie mam problemu żeby się ujawnić :D Otóż polityką interesuję się od lat, może nie jest całym moim życiem i nie jestem w 100% na bieżąco ze wszystkim, ale staram się być. W nadchodzących wyborach mój głos poprze Koalicję Obywatelską. Dlaczego? Nie jest to wybór idealny, ale też uważam, że takiego nie ma. Decyduję, że dostaną mój głos ze względu na to, że uważam, że jest szans iż zadbają o przedsiębiorców, o których zapomina aktualny rząd, którzy płacą podatki żeby PiS mógł rozdawać pieniądze i wyciąga z przedsiębiorców coraz więcej mając ich totalnie gdzieś. To jest mój motyw, by oddać głos właśnie na KO. Dziękuję za uwagę xD
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wyd2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminpaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admingadulapaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/objawienie.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/paula.png

78.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

SarahisSerce

funkyimg.com/i/2CwAW.jpg

Prefix użytkownikaAlette
A ja oficjalnie mówię, że nie mam na kogo zagłosować. Totalnie na nikogo. I to nie chodzi o poglądy. Po prostu oni wszyscy są komunistycznym, rozpuszczonym kółkiem wzajemnej adoracji. Dotyczy to wszystkich - PO (Koalicja to w sumie PO przecież), PIS, PSL, SLD i Konfederacja. Każden jeden jak się dorwie do koryta, to zamienia się w świnię, bez względu na slogany. Bo oczywiście teraz PO zgrywa wielkiego obrońcę demokracji i wszystkich uciśnionych, ale powiedzmy sobie szczerze - też są bandą oszustów i wybitnie udowodnili to podczas własnej kadencji. Pis to samo, SLD to samo, PSL to samo, wszyscy mieli swoją szansę. A prawica to oszołomy z kolei. Jeszcze te ich "twarze kampanii". Ja nie oceniam, na pewno w każdej partii znajdzie się jakiś mądry gość. Ale co z tego, skoro decydujący głos ma taki Schetyna czy Kaczyński albo Korwin.

To są moje poglądy. Żaden z tych nie zasługuje na moje poparcie. Amen ;p
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Smierciojadek
Alette, a co z lewicą? Cwaniak Jej nie wymieniłaś. A tym razem szanse na dostanie się realne ma.

Prefix użytkownikafuerte
Moim zdaniem mamy w tych czasach już na tyle rozwinięte możliwości, żeby nawet ktoś, kto się kompletnie nie interesuje polityką, mógł mniej więcej znaleźć odpowiedź na pytanie, do kogo mu najbliżej. Testów w internecie, z latarnikiem wyborczym na czele jest całe mnóstwo i chociaż pytania nie są może najwyższych lotów i niektóre są zbyt ogólne, to jednak dają ogląd sytuacji i warto z tych narzędzi korzystać. Jak ktoś nie chce zmian, podoba mu się jak jest - niech siedzi w domu. Jak komuś jest wszystko jedno - niech siedzi w domu, proszę bardzo.

Nikt się też chyba nie łudzi, że wygra inna partia niż obecnie rządząca. Natomiast samo to nie oznacza, że nie można poczynić pewnych zmian w składzie parlamentu i tym, żeby dyskurs publiczny był prowadzony trochę inaczej. Dlatego staram się chodzić na wybory, na te też pójdę i zagłosuję na lewicę, bo nie wyobrażam sobie kolejnej kadencji bez lewicy w parlamencie.

Pewnie Alette ma rację, że wszyscy politycy to złodzieje. Pewnie tak. Ale dopóki mają realny wpływ na moje życie, a mają i dopóki mnie się odechciewa żyć w kraju, który wygląda tak jak od 4 lat, to będę na wybory chodzić i głosować na kandydatów, którzy nie są idealni. Ale jeszcze się taki nie urodził, który by każdemu dogodził. Zwłaszcza, że im człowiek starszy, tym więcej rozumie z tych śmiesznych "programów" i zdaje sobie sprawę, że to jest nie do zrealizowania.

Chociaż jedno trzeba PiSowi przyznać - kompletnie zmienił sposób uprawiania polityki w Polsce. Kiedyś każdy wiedział, że czego polityk nie obieca, to i tak raczej tego nie spełni. PiS spełnił masę swoich obietnic i okazało się, że chyba jednak ludzie wolą, żeby politycy tylko obiecywali, a nie realizowali.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: