Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jakie filmy?
komedie komedie 33%[8 głosów]
romanse romanse 8%[2 głosów]
przygodowe przygodowe 8%[2 głosów]
thrillery thrillery 17%[4 głosów]
horrory horrory 21%[5 głosów]
inne, żadne inne, żadne 13%[3 głosów]
Głosów ogółem : 24
Drukuj temat
Polecane filmy
Prefix użytkownikaCookie
Nie widzę aby tu był taki temat... więc jakie filmy polecacie na sobotnie wieczory. Załączę też ankietę a propos gatunków filmów, jakie faworyzujecie?

Komedie, dobre thrillery, filmy godne podziwu?

Może zacznę.
Teraz oglądam Nietylkalnych.
Film zaczął się dość niespodziewanie. Ogólnie to sparaliżowany milioner zatrudnia do opieki młodego chłopaka z przedmieścia z biednej rodziny i po przejściach. Bardzo dobra oprawa muzyczna i gra aktorska, jak dla mnie świetny film.

Kolejny na liście to Szybcy i Wściekli, dla mnie ma pierwszeństwo na liście, na równym z Harrym Potterem. Oczywiście każdy zna fabułę: piękne samochody, szybkość, miłość, pasja, rytmiczna muzyka i co najważniejsze (drugi raz) przepiękne samochody i jak dla mnie niezła gra aktorska.

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikafullmoon
Ja najbardziej lubię chyba horrory i trillery, choć czasem jakieś sensacyjne też obejrzę ;) Szybkich i Wściekłych kocham Love

Oglądałam ostatnio po raz drugi "Sierotę" z 2009 roku. Jest to jeden z moich ulubionych filmów i serio warto obejrzeć. Chyba jest to triller, nie pamiętam.
Pewna kobieta urodziła martwe dziecko i wraz z mężem adoptują dziewięcioletnią dziewczynkę. No i się zaczyna :D Wbrew wszystkiemu ten film nie jest banalnym horrorem czy czymś takim. Mocno mnie zaskoczył i to mnie urzekło :D
~ W Hogwarcie ~
Elizabeth Robertson
pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów

www.thenug.com/sites/default/pub/031315/thenug-tl2dA1QqpQ.gif

25.media.tumblr.com/b3ac60b0f7b120c4ed9c7690b5780c06/tumblr_mzrs0lMz8q1se9fcoo4_500.gif

Prefix użytkownikaBeatrice
Najbardziej lubię Komedie i Romanse.

Szczególnie Love, Rosie którą obejrzałam i przeczytałam i naprawdę polecam, jeśli tego nie zrobiłeś/aś. Opowiada o przyjaźni Alexa i Rosie. Rodzice razem z 18-stoletnim Alexem przeprowadzają się do Bostonu(Alex ma tam studiować) ,a Rosie zostaje sama. W wieku 18 lat zostaje młodą matką. Alex o niczym nie wie , ponieważ Rosie nic mu nie powiedziała , żeby wyjechał i spełniał swoje marzenia (Dalej nie będę spojlerować, bo sami obejrzycie ;) )

Natomiast komedia która wpadła mi w pamięć to Nietykalni. Opowiada ona o Niepełnosprawnym mężczyźnie, który nie może ruszać całym ciałem oprócz szyją. Jego opiekunem okazuje się młody czarnoskóry mężczyzna, który pokazuje mu , że nawet jak się jest niepełnosprawnym można spełniać swoje marzenia.

Fantasy również co wiadomo ;) Harry Potter the best! :D

Prefix użytkownikaBellatrix L
Ja zagłosowałam na thrillery :)
Ostatnio oglądałam oparty na książce Stephena Kinga film - Misery. Niestety najpierw obejrzałam film a potem przeczytałam książkę, jednak ekranizacja bardzo im się udała. Szczególnie (jak wielu osobom, które obejrzały ten film) spodobała mi się postać Annie Wilkes a właściwie to spodobała mi się gra aktorki :) W każdym bądź razie polecam ten film osobom lubiącym filmy "trzymające w napięciu".
Na zachętę dodam, że aktorka grająca wspomnianą wyżej Annie dostała za tą rolę Złotego Globa xD
ღ ღ ღ

media.tenor.com/images/08c10a421fe8817e02a2cdcebcf5944a/tenor.gif

ღ ღ ღ

media.giphy.com/media/tFDWhOyUlTaw0/giphy.gif

ღ ღ ღ

W Hogwarcie Ellen Ripley.
Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu

Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015
Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017

Prefix użytkownikaShanti Black
Ja uwielbiam horrory i, ponieważ lubię się bać, a horrory mi to zapewnią. Ostatnio niestety trudno o straszny horror, a jak już jest straszny to bez fabuły i człowiek się gubi w połowie. A jak ma fabułę, to jest śmieszny i dziwny.
Moje ulubione filmy to Oculus, Sinister, Istnienie, Klątwa Jessabelle, Anabelle, Obecność i obie części Luster
Love
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikabatalion_88
Ja kocham horrory, ale w moim długim już życiu naprawdę ciężko znaleźć taki, którego chociażbym raz nie oglądał. Nie będę tu pisał litanii tytułów, bo to nie ma sensu. Wspomnę tylko, że bardzo spodobała mi się nasza rodzima Wilczyca. Muzyka do tego polskiego filmu grozy powodowała u mnie gęsią skórkę, serio. Ostatnio zachwyciłem się Sceptykiem . Polecam szczególnie tym, którzy wolą nawiedzone domy, niewyjaśnione historie, tajemnice dziwnych posiadłości i ogólnie sprawy związane z duchami i zjawiskami paranormalnymi. Fani olbrzymich krabów zjadających ludzi na plaży, mutantów podrzynających gardła grupie mało inteligentnych nastolatków czy psychopatów znęcających się nad innymi nie znajdą raczej w tym projekcie nic nadzwyczajnego, ciekawego. Pamiętam też doskonale Tajemnicę Guwernantki - naprawdę dobre kino, trzyma od pierwszej do ostatniej chwili w napięciu. Dlatego lubię filmy grozy, ale nie gardzę też czarnymi komediami czy thrillerami. Takie produkcje jak Rodzina Addamsów, Siedem, Miasteczko Salem, Mgła czy Martwa cisza mogę wiele razy oglądać.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaIva Coren
batalion_88 napisał(a):

Ja kocham horrory,

Też kocham horrory, w moim życiu, równie ( może nawet bardziej) długim jak Twoje, tez obejrzałam to i owo.
Jednak dzisiaj chcę polecić dramat W rękach Boga.
http://filmykino....nline.html
W dramatach nie gustuję, z racji podjętego zadania- obejrzałam. Film wymiata, czasem trzyma w napięciu, czasem rozczula. Chwilami jest wręcz nudny, ale jego przesłanie jest bardzo głębokie. To absolutnie nie jest kino dla żądnych wrażeń. To film dla tych, którzy lubię refleksję.
images5.fanpop.com/image/photos/31500000/alan-alan-rickman-31594040-245-250.gif
i.imgur.com/6diXtte.jpg
zapodaj.net/images/3556679e25f62.png

zapodaj.net/images/3eb201c96174a.png
zapodaj.net/images/7016036e791a9.png

I nawet jak upadnę, to wstanę. A wtedy Ty masz przechlapane!Diabeł
ecx.images-amazon.com/images/I/51C4MATgB5L._UX662_.jpg

Ołtarzyk dla Batalion_88:)
O Batalionie, tak ładnie zawsze komentujesz, mój uśmiech wywołujesz.....

zapodaj.net/images/cc1fb202d1266.jpg

Prefix użytkownika32Polak
Ja najbardziej przepadam za filmami przygodowymi i fantasy. Film musi trzymać mnie w napięciu, abym był zaskoczony każdą następną sceną, abym mógł go dobrze wspominać i móc oglądać ze znajomymi. Z tej kategorii pochodzą moje ulubione filmy, jednak lubię również obejrzeć czasami jakiś horror, romantyczny, thriller, czy komedie. Nie przepadam jednak za obyczajowymi.

http://pl.harrypotter.wikia.com
Prefix użytkownikabatalion_88
W sumie to chciałby teraz polecieć tak coś konkretnego - konkretny wiec tytuł podam. Chodzi więc o film pt. "Joe Black". POLECAM całym sercem. To naprawdę światowe kino w doborowej obsadzie. W rolach głównych występuje znakomity jak zawsze Anthony Hopkins oraz znany wszystkim Brad Pitt. Film powala, to fenomen w takiej skali. Podobno to remake filmu z lat 30-tch pt. "śmierć odpoczywa". Obejrzałem go dwa razy i w dalszym ciągu jestem pod wielkim wrażeniem. Nie wiem czy jest sens wdawać się w szczegół, bo nie chcę też zdradzać o czym jest. To tak tylko w skrócie ;d

Do bogatego mężczyzny zgłasza się śmierć (w osobie) faceta, który bardzo spodobał się jego córce <; , choć tamten nie żyje). Można to interpretować na miliard sposobów. Dlatego warto zobaczyć, naprawdę warto. Emocje, napięcie, wiele wątków, humor, romantyczne kwestie ^^ Nie wiem nawet w jaki gatunek go zakwalifikować, bo on ma w sobie po trochu z każdego ;d
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: