Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Sztuki Walki
|
|
Mattitjah |
Dodany dnia 04.11.2015 17:06
|
![]() Postów: 44 Dom: GryffindorPunkty: 130 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 24.10.15 |
Siemka, nie widziałem takiego tematu, więc sam go założyłem. Uprawia ktoś jakieś sporty walki? =D Zapraszam też do dyskusji na temat tego sportu. ;3 Edytowane przez Angelina Johnson dnia 04.11.2015 17:39 Królestwo męstwa i odwagi - GRYFFINDOR ![]() Gryffindor jest najbardziej rozrywkowym Domem w Hogwarcie. Odbywają się tu najlepsze imprezy oblewane piwem kremowym. Tańce trwają do białego rana. Gryfoni są również mistrzami psikusów. Mamy pokolenia kawalarzy! Nie zapominajmy także o naszych świetnych graczach Quiddicha. Niejeden, po nauce w zamku, dostał propozycję dołączenia do jakieś popularnej drużyny. Z Domu Lwa wywodzą się również potężni magowie, słynący z inteligencji i siły. Jednym z nich jest Albus Dumbledore. ![]() |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 04.11.2015 17:20
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Problem z tym że nie ma sportu o nazwie "sztuki walki", tadaaam. #obvious. Jak byłem młodszy lubiłem oglądać, dziś nie mam czasu a żeby było zabawniej to spora w tym wina UFC która sra galami tak, że nie idzie się stęsknić za MMA*. Ale tak to jest, jak się robiło swego czasu 3 gale na świecie w ciągu 1 dnia, a potem płacz, ze roster taki duży i wszystko się rozwadnia. *uogólniam ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
Mattitjah |
Dodany dnia 04.11.2015 17:36
|
![]() Postów: 44 Dom: GryffindorPunkty: 130 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 24.10.15 |
Czyli się zapytałem czy ktoś trenuje jakieś sporty walki, a nie czy ktoś uprawia taki sport Królestwo męstwa i odwagi - GRYFFINDOR ![]() Gryffindor jest najbardziej rozrywkowym Domem w Hogwarcie. Odbywają się tu najlepsze imprezy oblewane piwem kremowym. Tańce trwają do białego rana. Gryfoni są również mistrzami psikusów. Mamy pokolenia kawalarzy! Nie zapominajmy także o naszych świetnych graczach Quiddicha. Niejeden, po nauce w zamku, dostał propozycję dołączenia do jakieś popularnej drużyny. Z Domu Lwa wywodzą się również potężni magowie, słynący z inteligencji i siły. Jednym z nich jest Albus Dumbledore. ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 04.11.2015 17:45
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Miałem 7 lat i w I podstawowej przez niecały rok trenowałem taekwondo (kiedy to było?). Byłem najmłodszy w grupie, ale jakoś tam szło. Mieliśmy profesjonalnego trenera, sprzęt, 3 razy w tygodniu treningi, egzaminy etc. Było fajnie do kiedy ktoś trenera nie "skasował" (za współpracę z organami ścigania). No i się skończyła przygoda... Później wielokrotnie chciałem spróbować czegoś nowego. Poważnie myślałem o kick-boxingu. Jednak nic z tego nie wyszło. Jeszcze w LO była krótka przygoda ( w zasadzie ze 30 treningów) z Karate Tsunami. Z początku było fajnie, ale dołączyłem dość późno, i odstawałem w tyle jak nie wiem co. Kondycyjnie spoko, bo już wtedy zacząłem przygodę z piłką nożną, ale te wszystkie dany mnie rozbrajały ;p Jak oglądać, to w zasadzie teraz tylko boks, ale też bez przesady. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
GinnyHermiona1 |
Dodany dnia 06.05.2016 22:41
|
![]() Postów: 103 Dom: RavenclawPunkty: 293 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 07.02.15 |
To ja napiszę coś o trochę nietypowym sporcie walki, a otóż o szermierce. Trenuję szermierkę w klubie. Treningi mam 4 razy w tygodniu i jest naprawdę fajnie. Dzięki trenowaniu można poznać wielu wspaniałych ludzi ( no i też tych mniej wspaniałych ), co czasami rokuje na długie przyjaźnie. Ja na szermierce poznałam wiele fajnych osób i nawet z trzema się zaprzyjaźniłam i już od dość sporego okresu czasu trzymamy się razem. Ale wracając do samej szermierki. Dzięki treningom można oderwać się od szarej rzeczywistości chociaż na te 1,5 lub 2 godziny.Jestem bardzo zadowolona z tego, że chodzę na szermierkę i myślę, że szybko to się nie zmieni. Oczywiście są dni kiedy ni chce się ruszyć tyłka z domu i jechać na trening, ale i tak się jedzie . A może w Ravenclawie'' Zamieszkać wam wypadnie Tam płonie lampa wiedzy, Tam mędrcem będziesz snadnie |
|
|
|
Drea |
Dodany dnia 24.05.2016 13:16
|
![]() Postów: 84 Dom: SlytherinPunkty: 77 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.01.16 |
Ja trenowałam taekwondo. Powiem szczerze, że trenowałam rok i niekoniecznie mi się spodobał ten sport. Jeździłam na zawody fajnie fajnie i za każdym razem dostawałam po plerach, bo trener stwierdził, że jestem świetna itp. itd. Karierę zakończyłam przez kontuzję z 1 brązowym medalem na koncie. Hello, hello? Ca-can you hear me? I can be your china doll if you like to see me fall Boy, you're so dope, Your love is deadly. Tell me life is beautiful, They all think I have it all. I've nothing without you. All my dreams and all the lights mean Nothing without you. ~ RIP Krystian Rempała [*] 1.04.1998-28.05.2016 ; ( ![]() |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 05.03.2019 00:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
RazorBMW napisał(a): Problem z tym że nie ma sportu o nazwie "sztuki walki", tadaaam. #obvious. Jak byłem młodszy lubiłem oglądać, dziś nie mam czasu a żeby było zabawniej to spora w tym wina UFC która sra galami tak, że nie idzie się stęsknić za MMA*. Ale tak to jest, jak się robiło swego czasu 3 gale na świecie w ciągu 1 dnia, a potem płacz, ze roster taki duży i wszystko się rozwadnia. *uogólniam Miło, że na forum ktoś siedzi w temacie trochę.Ja trenuję bjj nałogowo, coś tam startuję, ale dopiero białe pasy.Kiedys to na ufc zagrywałem noc na galę/wstawałem na main card niemal za każdym razem, później wybiórczo i jeszcze bardziej wybiórczo, bardziej wartościuje sen i teraz w niedzielę wstaje ma trening rano |
|
|
|
nati Black |
Dodany dnia 05.03.2019 10:58
|
![]() Postów: 5 Dom: GryffindorPunkty: 2518 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 27.09.14 |
Może to nie jest sport jako typowa odmiana sportu... Ale raczej pod to by się podpisywał ![]() Taktyki i techniki interwencji Uczą nas tego na studiach, ale ja i tak dokształcam się z tego po zajęciach. Teraz ostatnie dwa dni marca jadę na szkolenie do Cieszyna prowadzone przez Polski Związek Instruktorów Służb Mundurowych... Mimo że nie należę jeszcze do żadnej służby (ma się te układy). Swoją drogą, nauka tego wszystkiego wraz z doświadczonymi policjantami, wojskowymi czy nawet byłymi oficerami Gromu jest wręcz fantastyczna! Tyle się można od nich dowiedzieć i nawet wcale nie karcą bardzo jak coś nie wychodzi! Wraca się z takich zajęć z masą siniaków, otarć (ostatnio miałam takiego mega krwiaka na biodrze) jednak to samo z siebie jest wręcz super. Lubię te wszystkie moje obicia, bo wiem że czegoś się nauczyłam <3 . Ale chyba odbiegam od tematu... Tak więc Techniki niby nie są sportem, ale takie karate, aikido czy nawet boks można do nich zaliczyć. |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 05.03.2019 11:20
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Jako że poszłam do mundurówki, to zajęcia z samoobrony były obowiązkowe przez pierwsze dwa lata. Zajęcia na pierwszym roku wyglądały niesamowicie. Naprawdę dużo się nauczyłam i do tej pory te rzeczy pamiętam. Niestety na drugim roku zmienił się nauczyciel. Na początku uczył zawodowy wojskowy, a następnie były gromowiec po kilku misjach. Muszę stwierdzić, że zajęcia z nim były nieprzyjemne. Strasznie dyskryminował kobiety i przeklinał. W stosunku do dziewczyny był niemiły i sprawiał wrażenie jakby uważał, że nie jesteśmy tam mile widziane. Przestałam uczęszczać na zajęcia, bo nie lubię takiego chamskiego zachowania. Jestem już w trzeciej klasie i z racji tego, że zrezygnowałam w drugiej klasie nie otrzymam na koniec certyfikatu z samoobrony. Ale zmierzając do sedna. Takie zajęcia są fajne i ciekawe, ale to zależy od osoby, która tego naucza 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Gryffindor

Hufflepuff

Ravenclaw
), co czasami rokuje na długie przyjaźnie. Ja na szermierce poznałam wiele fajnych osób i nawet z trzema się zaprzyjaźniłam i już od dość sporego okresu czasu trzymamy się razem. Ale wracając do samej szermierki. Dzięki treningom można oderwać się od szarej rzeczywistości chociaż na te 1,5 lub 2 godziny.
Drea
Slytherin