Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czy Harry Potter przetrwałby bez pomocy innych?
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 22.12.2015 10:16
|
Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: Gryffindor Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Wiele osób zachwyca się nadzwyczajnymi zdolnościami Wybrańca. Lecz czy poradziłby sobie bez pomocy innych? Czy pokonałby Voldemorta bez wskazówek Dumbledore'a? Czy nie umarłby dobrych parę razy, gdyby nie to, że ktoś go uratował? |
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 22.12.2015 12:10
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: Ravenclaw Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Oczywiście, że nie. Przecież cała ta seria jest o sile miłości i przyjaźni. O tym, że samotnik przegrywa z silnie związaną grupą. Harry od początku ratuje się dzięki innym, począwszy od ofiary samej Lily. |
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 22.12.2015 14:36
|
Postów: 172 Dom: Ravenclaw Punkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
NIE NIE NIE!!! Powiem bez lania wody, Hermiona była mózgiem całej trójki. Reszta osób, takich jak Lili wspomniana powyżej, ratowała go. Jak sam Harry powiedział, w dużej mierze on miał tylko szczęście. Podsumowując nic by nie zrobił, bez obrazy ale za głupi jest. Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... W Hogusiu jestem Maja Choda |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 22.12.2015 14:36
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No jasne, że nie. Już na pierwszym roku gdyby nie pomoc w dotarciu do Kamienia Filozoficznego przepadłby z kretesem. Ron szachy, Hermiona diabelskie sidła, zagadka z eliksirem... W KT też "robotę" za niego wykonał praktycznie feniks, który oślepił Bazyliszka. Cały czas ktoś mu pomagał: Dumbledore, Snape, Lupin, Syriusz... Z horkruksami sprawa wygląda podobnie. Dumbledore zniszczył pierścień, Ron medalion, Hermiona czarkę, Neville zabił Nagini, diadem dzięki szatańskiej pożodze, którą wyczarował Crabbe. W ZF znowu w porę pojawił się Albus. Nie, sam by nic nie zdziałał. |
|
|
Bruja |
Dodany dnia 22.12.2015 17:07
|
Postów: 99 Dom: Ravenclaw Punkty: 207 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.09.14 |
Nie dałby rady i jest to kolejna niewykorzystana w serii rzecz. Skoro już doszedł do wniosku, że bez pomocy innych nie dałby rady, to mógł pójść dalej i np. w ostatniej części dojść do wniosku, że może dobrze byłoby poszukać sojuszników, najlepiej potężnych, żeby pokonać Voldemorta. Może wspólnie jakby się zastanowili, to znaleźliby sposób na pozbycie się Voldemorta. Dla rozwoju tej postaci byłoby to zdecydowanie lepsze niż bezsensowne kręcenie się po świecie. Ale skoro Rowling uznała, że lepiej go przedstawić jako chłopca, do którego, bez żadnego większego wysiłku z jego strony, los się szeroko uśmiecha i zsyła mu pomoc, kiedy trzeba, to cóż. |
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 22.12.2015 17:22
|
Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: Ravenclaw Punkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Moim zdaniem wiadomo, że Harry bez pomocy Hermiony, Dumbledore'a i innych nie dałby po prostu rady. Hermiona po prostu myślała za Rona i Harry'ego, którzy bardzo często miewali głupie pomysły. Dumbledore też dużo zrobił. Te wszystkie wskazówki, ochrona Wybrańca. Także inni nauczyciele czy postacie bliskie Harry'emu ratowały jego życie i często płacili własnym. Tak więc, podsumowując, Harry nie poradziłby sobie bez pomocy ze strony innych osób. Life is better when you dance. And if the music is good you dance. Never too tired for it. W Hogwarcie Josephine Davis - klik! Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. Did you know that dolphins are just gay sharks? |
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 13.02.2016 13:02
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: Hufflepuff Punkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Pfff, jasne, że nie dałby rady sam. Muszę wam powiedzieć, że bardzo nie lubię Wybrańca jako bohatera. Wydaje mi się lekkomyślny, głupi po prostu. Gdyby nie Albus Dumbledore, Hermiona, Ronald, szybko znalazłby się w grobie. Sorry, taka prawda. Już nie wspomnę o tym, jak zareagował na wizję Syriusza torturowanego przez Voldemorta. To właściwie przez Harry'ego zmarła moja ukochana postać! Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów " Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
Andi Miller |
Dodany dnia 16.07.2016 09:57
|
Postów: 76 Dom: Slytherin Punkty: 1151 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 11.06.16 |
Do usunięcia Edytowane przez Andi Miller dnia 16.07.2016 10:13 "Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie pokonany." Jestem miłą ślizgonką. Jestem leniwą puchonką. Jestem tchórzliwą gryfonką. Jestem nieoryginalną krukonką. The need for intelligence to be cunning! "We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to action. That's wo we really are." ~Sirius Black |
|
|
Andi Miller |
Dodany dnia 16.07.2016 09:57
|
Postów: 76 Dom: Slytherin Punkty: 1151 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 11.06.16 |
Nie. Harry to silny, mądry i odważny czarodziej, ale sam nie sprostałby Voldemortowi i innym przeszkodom. Nawet sam Tom Riddle nie poradziłby sobie w pojedynkę, bo byłby sam jeden na masę przeciwników. Przyjaciele pełnią bardzo ważną rolę w życiu Harry'ego. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie pokonany." Jestem miłą ślizgonką. Jestem leniwą puchonką. Jestem tchórzliwą gryfonką. Jestem nieoryginalną krukonką. The need for intelligence to be cunning! "We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to action. That's wo we really are." ~Sirius Black |
|
|
Andi Miller |
Dodany dnia 16.07.2016 10:11
|
Do usunięcia ( wysłało się 3 razy, a nie da się chyba usuwać) "Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie pokonany." Jestem miłą ślizgonką. Jestem leniwą puchonką. Jestem tchórzliwą gryfonką. Jestem nieoryginalną krukonką. The need for intelligence to be cunning! "We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to action. That's wo we really are." ~Sirius Black |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |