Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.03.2026 19:30
Rue Riddle, CoSieDzieje, dziękujemy Love

Harrych świąt!
08.03.2026 06:53
Wszystkim paniom z okazji Dnia Kobiet wszystkiego najlepszego Kwiatuszek

Pan Śmierci
07.03.2026 17:40
Gratulacje!

04.03.2026 20:08
Gratulacje Love

04.03.2026 16:30
Dziękujemy Heart dance

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
"Harry Potter i Przeklęte Dziecko"
Prefix użytkownikaBruja

tu jeszcze recenzja :) http://moviesroom...o-recenzja bardzo pozytywna

Eee czytałeś tę podobno bardzo pozytywną recenzję? Bo ja bym nie powiedziała, że to jest bardzo pozytywna recenzja.

Cytat z recenzji:
Harry Potter i Przeklęte Dziecko nie jest opowieścią, która w jakikolwiek sposób dorównywałaby swym siedmiu poprzedniczkom. To ledwie zadowalająca historia, obrabowana ze zbyt wielu charakterystycznych dla serii elementów.

Smierciojadek
Jeśli chodzi o tytuły (mała/wielką literą) to przeklęte dziecko małą literą jest jak najbardziej poprawne, bo w języku polskim pozostałe człony tytułu poza pierwszym wyrazem i tymi, które nie są nazwami/imionami własnymi powinny być pisane małą literą. Dlatego "Harry Potter i więzień Azkabanu" jest poprawnie podobnie jak "Harry Potter i przeklęte dziecko". No chyba że Przeklęte Dziecko byłoby przyjętą ksywą kogoś, np. Czarny Pan. Pisanie wszystkiego wielką literą jest typową kalką z angielskiego.

W porządku, ale w takim razie skoro przez 7 tomów robiliśmy kalkę z języka angielskiego i na wszystkich książkach było napisane w zasadzie niepoprawnie (w zasadzie), to dlaczego akurat to zmieniać? Wizualnie po prostu wygląda to źle, patrząc właśnie na przyjęty już model. No chyba że ma na wpływ zmiana tłumacza (w końcu to już nie Polkowski). :D
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikaYodaZgredek
Alette napisał(a):

Ale to i tak nie będzie 8 część, bo to nie jest książka. Ogarnij :D Nie książka. Scenariusz. W dodatku nie napisała tego JKR. Więc to nie jest kanon. To nawet nie jest headcanon. Tylko scenariusz na potrzebę wystawienia sztuki do zarabiania kasy. Nic więcej. Jak ci się spodoba, to ok. Może. Ja lubię FF. Te durne też, bo są śmieszne. Dlatego ciesz się Przeklętym dzieckiem. Ale to nie jest żadna kontynuacja, nie była i nie będzie :D

RETY i to niby ja komuś coś wbijam na siłę. Ogarnijcie to że dla mnie to jest 8 część. I będzie. Co z tego że to jest scenariusz? Rowling się pod tym podpisała. Jakby napisał to i sam Tolkien też by to była dla mnie 8 część. Proste i wyraziłem się chyba jasno.
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix użytkownikaRazowaPanda
SPOILERY!

Tekst jest wyłącznie moją opinią, nie chcę jej nikomu narzucać ;)

Spoiler :: Pokaż
Przeczytałam dwa dni temu. Nie chciałam tego w ogóle kupować. Nie chciałam na to patrzeć nawet, no ale cena zaledwie 25-u złotych trochę mnie zmiękczyła Śmiech Ostatecznie cena niska, więc wiele nie stracę, gdyby moje zwiastujące katastrofę przypuszczenia się sprawdziły.
Oczywiście byłam już zaznajomiona ze spoilerami, więc wiedziałam, czego się spodziewać, ale pomyślałam, że to wszystko brzmi idiotycznie może tylko jako suche fakty, a po lekturze spojrzę z innej perspektywy i przestanie to wyglądać tak absurdalnie i bezsensownie.

No i przeczytałam. Moja reakcja? - Facepalm

- McGonagall nie była McGonagall, Dumbledore nie był Dumbledore'em, Snape nie był Snape'em, że o głównych bohaterach z litości nawet nie wspomnę. Postacie nie mają nic wspólnego ze swoimi pierwowzorami.
- Interakcje są mało wiarygodne (szczególnie relacja Albus-Scorpius i ich ciągłe ściskanie się. Oraz dialogi. Ale nie tylko oni, bo w sumie w ogóle jakakolwiek relacja w PD między dowolnymi bohaterami była... Nierealistyczna? Nieprawdopodobna? Może tylko Harry i Ginny jako małżeństwo nie byli aż tak beznadziejni).
- Demoniczna pani z wózkiem w pociągu do Hogwartu.
- Snape cieszący się, że Albus nosi drugie imię właśnie po nim.
- Dialog Harry'ego z portretową wersją Dumbledore'a.
- Postać Delphi.
- Harry transmutowany w Voldemorta i cała ta scena z zasadzką na Delphi.
- Absolutnie cała fabuła.

Mogłabym wymieniać dalej, ale i tak się rozpisałam. Jestem na nie. Może jakbym obejrzała przedstawienie... Ale i tak mi się to nie widzi.

Edytowane przez Smierciojadek dnia 30.10.2016 20:43

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
Zostawię tu swoje skromne zdanie na temat tego scenariusza (bo książką tego nie nazwę). Osobiście mnie jakoś to nie zachwyciło, ani nie zniechęciło. Fajnie byłoby tą sztukę zobaczyć na deskach teatru. Może wtedy nabrałoby to jakiegoś sensu. Ktoś napisał, że szybko przeskakujemy z jednego miejsca na drugie. Inaczej się jednak nie da, skoro musieli z tego zrobić 5 godzinną sztukę, podzieloną na dwa akty. Fakt faktem ktoś kto wymyślił ten scenariusz chyba nie czytał poprzednich części HP, bo absurd ze zmieniaczem czasu był tak śmieszny, że aż straszny. I niestety nie mogę się zgodzić z tymi, którzy uważają, że to 8 część. Nigdy, przenigdy nie powiem, że to kontynuacja HP, bo to wielki śmiertelny grzech.
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Przeczytałem i w sumie moja opinia za bardzo się nie zmieniła... fabułę znałem po spoilerach. Co wyszło mi na dobre bo się nie rozczarowałem jak inni. Wiedziałem na co się nastawić. Zaznaczę może na początek że nie przebiło to moich ulubionych części Komnata Tajemnic Książę Półkrwi Insygnia Śmierci (mowa o książkach) oczywiście nie filmach.

Co mi się generalnie podobało?

Spoiler :: Pokaż
Przede wszystkim alternatywna rzeczywistość w której panował Voldemort.
postacie Scorpiusa i Albusa oczywiście. Teksty Scorpiusa do Rose miażdżą system xDd i chyba moje ulubione dialogi
Hermiona ucząca obrony przed czarną magią duże zaskoczenie bo była opryskliwa i zachowywała się prawie jak Snape. To znaczy Hermiona zawsze miała trudny charakter więc to mnie nie zaskoczyło. Bardziej jednak w alternatywnej rzeczywistości myślałem o niej jako nauczycielce Transmutacji. Uśmiałem się też jak się z Ronem dowiedzieli że w innej rzeczywistości są małżeństwem. Draco Malfoy też na plus

a co mi się nie podobało?
dziecko Voldemorta i Bellatrix. I nie dlatego że Voldemort nie potrafił kochać. Bo do tego nie zawsze trzeba kochać. Można wpaść po prostu... ale to jest nielogiczne książkowo... nigdzie nie jest wspomniane nawet o tym że Bellatrix była chora czy coś... żeby można było coś podejrzewać
akcja w Dolinie Godryka trochę zawiodła z powodu tempa. Za szybko się działo

koniec końców. Moim zdaniem jest to kontynuacja ale bardziej jest to historia o Albusie Potterze niż Harrym. Moim zdaniem ma to potencjał na historię o Albusie Potterze :) tak jak w Star Wars każdy ma swoją historię. Czyli Anakin potem historia Luke teraz Rey. Tak uważam że można by uniwersum Pottera o to poszerzyć. Historia Pottera, potem Albusa Pottera. No i liczę jeszcze na prequel historii rodziców Pottera oraz Toma Riddle'a.

Książkę oceniam 8/10 czy tak samo jak Kamień Filozoficzny i Więzień Azkabanu. Książka jest u mnie na 8 miejscu jednak :) bo zaskoczenia dużego nie było bo znałem spoilery.

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

Prefix użytkownikaolusinka
Ja po przeczytaniu tej książki mam mieszane uczucia... Niby fajnie znów wrócić do tego magicznego świata. Ale to takie trochę na siłę napisane. Przychodzi mi do głowy takie porównanie, że z tą książką jest trochę tak jakby do ulubionego ciasta zamiast jajek dodać błota... Niby smak podobny a jednak nie dobre

Prefix użytkownikaWioletta
ale genialne porównanie! serio. dosłownie mogę się pod tym podpisać. długo nie mogłam ubrać w słowa tego co czuje, a dzięki Tobie mogę. było to bardzo trafne i na temat. wypowiadaj się w innych tematach, może i gdzieś indziej pomożesz mnie lub innym. ;p
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaMikasa
Olusinka na prezydenta Klubu Anty-Albusiątek.

Ale serio, odczuwam satysfakcję i ulgę, widząc masę krytyki pod adresem Przeklętego Dziecka. Może nie mogę tego oceniać tak globalnie, ale z mojej perspektywy wychodzi na to, że fani troszczą się o tę serię bardziej niż sama Rowling...
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Mikasa napisał(a):

Ale serio, odczuwam satysfakcję i ulgę, widząc masę krytyki pod adresem Przeklętego Dziecka.

Nie wierzę, po prostu zwyczajnie nie wierzę w to co czytam.... jak można odczuwać satysfakcję z hejtu... nie wierzę jak można się czymś takim żywić. Na PD może i jest normalna krytyka ale to zaledwie 1/2 czyli połowa może mających rację. Reszta zwykły hejt bo Hermiona jest czarnoskóra itd. Nawet nie czytałaś książki a odczuwasz satysfakcję z hejtu? no brawo... smutno się czyta takie wypowiedzi naprawdę smutno. Już nawet nie porównuję na kogo wychodzisz...

olusinka napisał(a):

Ja po przeczytaniu tej książki mam mieszane uczucia... Niby fajnie znów wrócić do tego magicznego świata. Ale to takie trochę na siłę napisane. Przychodzi mi do głowy takie porównanie, że z tą książką jest trochę tak jakby do ulubionego ciasta zamiast jajek dodać błota... Niby smak podobny a jednak nie dobre

Porównanie muszę przyznać ci się udało i pasuje nie tylko do PD bo się jednak zgodzę :) ale do większości książek i filmów :)

co do PD jeśli chodzi o książkę to powiem że po Fantastycznych zwierzętach moja opinia na temat książki się nie co zmieniła.

W Fantastycznych Bestiach czuć olbrzymi wkład Rowling. W PD jest też ale mało więc mój ranking książek wygląda tak.

1 miejsce Harry Potter i Komnata Tajemnic 10/10
2 miejsce Harry Potter i Książę Półkrwi 10/10
3 miejsce Harry Potter i Insygnia Śmierci 10/10
4 miejsce Harry Potter i Czara Ognia 10/10
5 miejsce Harry Potter i Zakon Feniksa 9/10
6 miejsce Harry Potter i Więzień Azkabanu 8/10
7 miejsce Harry Potter i Kamień Filozoficzny 8/10

filmów wygląda też już inaczej zwłaszcza że teraz mamy uniwersum Harry'ego Pottera po Fantastycznych zwierzętach

1 miejsce Harry Potter i Komnata Tajemnic 10/10 <3 najlepszy film jednak
2 miejsce Fantastyczne Zwierzęta i jak je znalezć/Harry Potter i Insygnia Śmierci część 1 9,5/10/10
3 miejsce Harry Potter i Insygnia Śmierci część 2 9,5/10
4 miejsce Harry Potter i Więzień Azkabanu 9,5/10
5 miejsce Harry Potter i Kamień Filozoficzny 7,5/10
6 miejsce Harry Potter i Zakon Feniksa 7/10
7 miejsce Harry Potter i Czara Ognia 5/10
8 miejsce Harry Potter i Książę Półkrwi 2/10

wiem że to nie miejsce na rankingi filmów no ale daję przy okazji :)

Mikasa napisał(a):

Nie zamierzam po raz setny usprawiedliwiać swojego stanowiska przed Tobą. Myśl sobie co chcesz, już mnie to przestało obchodzić. Dla Ciebie krytyka=hejt i mam już dosyć tłumaczenia Ci różnicy. Bez odbioru.

Nie dla mnie wcale nie każda krytyka = hejt. Ale sorry w twojej sytuacji to tak wygląda. Mogłabyś to obronić. Ja już książkę przeczytałem po FZ uważam że PD faktycznie jest trochę przereklamowane i tyle. Co nie znaczy że to będę hejtować jak ty. Skoro tak nie lubisz tej książki nawet jej nie czytałaś. Nie rozumiem czemu siedzisz w tym temacie... nie masz ważniejszych życiowych problemów niż ocena jakiejś durnej książki?

Prefix użytkownikaSuszona Cebula
Chciałam przeczytać te sztukę, naprawdę, ale mam taki durny nawyk, że wertuje sobie książkę zanim zacznę ją czytać. Zobaczyłam trzy słowa: Voldemort, córka, Bellatrix. Dziękuję i do widzenia.
Uwielbiam fan fiction, kocham slash/yaoi (jak kto woli) i lubię nawet całkowicie oderwane od rzeczywistości pomysły w świecie Pottera, ale czegoś takiego nie potrafię przetrawić.

eurodos
Mam kilka pytań które zapisałem sobie podczas czytania wszystkich części Pottera włącznie przkelętym dzieckiem

Jak to mozliwe że w książce Harry Potter i książe półkrwi mimo, że Gryfoni w quidditcha wygrali pierwsze dwa mecze sporą ilością punktów, to była możliwość przed ostatnim meczem że spadną na ostatnie miejsce jeśli przegrają?

Dlaczego Harry nie widział Testrali w pierwszych cześciach skoro był świadkiem śmierci w dzieciństwie?

Teraz a propo przeklętego dziecka:

Dlaczego harry nie został aurorem?

A po drugie jak to możliwe, że po prodróży w czasie Albusa i Skorpiusa widzieli oni dom Potterów i ludzi w nich, skoro na dom rzucone było zaklęcie, że nikt nie mógł go zobaczyć a strażnikiem tajemnicy był Peter Pettigrew

Dziękuję z góry za dopowiedzi :D

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Jak to mozliwe że w książce Harry Potter i książe półkrwi mimo, że Gryfoni w quidditcha wygrali pierwsze dwa mecze sporą ilością punktów, to była możliwość przed ostatnim meczem że spadną na ostatnie miejsce jeśli przegrają?

Zasady tych rozgrywek nie mają sensu xD zapewne chodziło o podtrzymanie napięcia :D

Dlaczego Harry nie widział Testrali w pierwszych cześciach skoro był świadkiem śmierci w dzieciństwie?

JKRowling wyjaśniła, że Harry jako niemowlak nie był świadomy śmierci, której był świadkiem. Problem i błąd pojawił się kiedy Harry nie widział Testralii jak wracał z Hog w CO. Wtedy już widział śmieć, której był świadomy i którą pamiętał. Ale JK wyjaśniła, że nie chciała wprowadzać tego w tej części, żeby nie dokładać czytelnikom kolejnych "ale że jak" w oczekiwaniu na kolejną część.

Teraz a propo przeklętego dziecka:

Dlaczego harry nie został aurorem?

A po drugie jak to możliwe, że po prodróży w czasie Albusa i Skorpiusa widzieli oni dom Potterów i ludzi w nich, skoro na dom rzucone było zaklęcie, że nikt nie mógł go zobaczyć a strażnikiem tajemnicy był Peter Pettigrew

Tu Ci totalnie nie odpowiem, bo nie czytałam, ale pamiętaj że PD to nie jest książka napisana przez JK, a panowie, którzy wzięli się za napisanie tej sztuki nie bardzo ogarniają uniwersum HP. To fanfick więc pojawiają się w nim błędy i odstępstwa od kanonu.
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikaRegulus_Black
Gdyby autorzy odpuścili by sobie córke Voldemorta i nie przesadzali za bardzo z tym zmienianiem czasu, tzn. ograniczyli się do dość niewinnej przygody młodego Pottera i Malfoya a z drugiej strony pokazali trochę dorosłych Harry'ego Hermione itd. to byśmy mieli świetny dodatek do trzonu serii. A tak trochę jestem zadowolony, a trochę muszę przyznać że skopała to Rowling i spółka.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: