Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

O choinka!
07.11.2024 23:02
Może jakiś jeden temat do samych newsów, drugi taki przeznaczony dla komentarzy do nich, żeby tego nie mieszać razem, bo będzie misz masz. Tak rzucam luźne pomysły?

O choinka!
07.11.2024 23:01
Dokładnie, tu już nie o same punkty chodzi, tylko żeby cokolwiek na tej stronie ewentualnie się jeszcze działo. Wiem, że newsy na forum to nie ideał, ale może warto spróbować?

Harrych świąt!
07.11.2024 16:05
no to kochani, charity work, możemy pisać newsy na forum za darmo...
jesteśmy przecież dorośli

Ponury Żniwiarz
06.11.2024 23:13
na rangach się nie znam, ale hasła da się resetować Duszek

Ponury Żniwiarz
06.11.2024 23:05
Duszek

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38930 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Niedoceniane postacie
Prefix użytkownikaYodaZgredek
wikol8787 napisał(a):

według mnie jedną z niedocenianych postaci jest Severus Snape . Ponieważ jest za mało scen dla niego poświenconych dopiero na końcu jest ta chwila ukazana gdzie poznajemy jego prawdziwe oblicze i możemy go wkońcu docenić . Przez całe swoje życie poświencał się dla hogwartu i haerrego

Taka moja rada, jak będziesz pisać następnym razem post ogranicz tak rażące błędy. Ja też pisze składniowo nie najlepsze posty bo nie idzie ich zrozumieć ale błędów unikam bo to szczypie w oczy. Co do poświęcania się dla Hogwartu to raczej był to winny Dumbledorowi więc Snape tutaj za bardzo nie miał wyjścia. Z kolei czy poświęcał się dla Harry'ego? czasem tak no bo pomagał mu w Oklumencji czy uratował go podczas meczu na pierwszym roku. Ale tak na każdym kroku mu ubliżał bo widział w nim Jamesa. Z kolei Dumbledore mu otworzył dopiero świadomość że "on ma jej oczy" więc trochę to poświęcenie inaczej wygląda :) ale w książce i tak jest więcej wyjaśnione

Wioletta napisał(a):

HermionaKatniss nie zrozumiałeś mojego postu. można porównywać, ja Ci nie zabraniam. chodziło mi tylko o to by oddzielić o czym się mówi. czy książka czy film. filmy od książek się różnią, dlatego książka to nie film.

Nie do końca książka to nie film. Bo LOTR jest ekranizacją i w 90% jest wierny książkowemu pierwowzorowi. Z kolei Harry Potter to jest adaptacja ale mimo że to jest adaptacja powinno być te 50% ważniejszych scen z książki w Książę Półkrwi a 40% wymysłu reżysera i pół na pół nikt by się nie przyczepił. Tym czasem w filmie Książę Półkrwi mamy 15% książki czy nawet nie a reszta to jest wymysł reżysera/scenarzysty. No więc gdzie leży błąd? Na pewno nie przy określeniu że książka i film to co innego. A adaptację też można zrobić wierniej. Spójrz na filmową Komnatę Tajemnic tam masz 80% z książki czy nawet więcej oczywiście książka była mniejsza i oczywiście łatwiej było jej się trzymać. Z tym że przy książę półkrwi twórcy zapomnieli jednak że szósta książka w ogóle istnieje.

kospirre napisał(a):

Przez całe życie, poświęcał* się dla Hogwartu i *Harrego? Nie wydaje mi się. Nie róbmy z Severusa nie wiadomo kogo, narobił wiele złego, a chronił Pottera, bo darzyli uczuciem Lily. Było to tak wiele uczucie, że byłby w stanie poświęcić życie dla ukochanej, wierzę w teorię, że gdyby nie Albus Snape popełniłbym samobójstwo. Oczywiście, to tylko mój wymysł. Severus sam w sobie jest postacią neutralną, nie możemy zaliczyć go do grona "dobrych" bohaterów książki/filmu.
Chociaż faktycznie, Książę Półkrwi wyszedł fatalnie, brakuje wielu scen, ale jak wspominała Wioletta, nie oczekujmy po filmie wszystkiego co znajdziemy w lekturze.

Właściwie to Snape był śmierciożercą ale nie narobił aż tyle złego ile inni śmierciożercy bez przesady. W Czarze Ognia Dumbledore powiedział "Snape był śmierciożercą ale przed upadkiem Voldemorta ryzykując życie przeszedł na dobrą stronę. Więc Snape nie narobił dużo złego i chronił Harry'ego.
Nie chodzi o wszystko bo to adaptacja, chociaż gdyby Potter był ekranizacją byłoby miło wtedy byśmy 90% mieli pewnie z książki a 10 powiedzmy od reżysera jak z LOTR ale litości. Nawet przy adaptacji powinno się trzymać ważniejszych scen z książki. A nie z prawie 3 godzinnego filmu zrobić romansidło ze zmierzchu.

W.P[/quote]
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix użytkownikakospirre
Właściwie to Snape był śmierciożercą ale nie narobił aż tyle złego ile inni śmierciożercy bez przesady. W Czarze Ognia Dumbledore powiedział "Snape był śmierciożercą ale przed upadkiem Voldemorta ryzykując życie przeszedł na dobrą stronę. Więc Snape nie narobił dużo złego i chronił Harry'ego.
Nie chodzi o wszystko bo to adaptacja, chociaż gdyby Potter był ekranizacją byłoby miło wtedy byśmy 90% mieli pewnie z książki a 10 powiedzmy od reżysera jak z LOTR ale litości. Nawet przy adaptacji powinno się trzymać ważniejszych scen z książki. A nie z prawie 3 godzinnego filmu zrobić romansidło ze zmierzchu.

Nie narobił dużo złego? Sam fakt, że w ogóle był Śmierciożercą jest dla mnie "bardzo zły". Zgadzam się, chronił Harrego, ale nie dlatego, że był cudownym, miłosiernym człowiekiem. Darzyli ogromną miłością Lily, a Potter był jej synem. Logiczne.
Co do Księcia Półkrwi, fakt faktem - romasidło z tego zrobili a samego "Księcia Półkrwi" było tam tyle co kot napłakał.

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikaInga Clinton
Ja tu tak kurde poza tematem i raczej do dyskusji się nie włączę bo nigdy nie potrafię wystawiać argumentów xD.
Dobra, ale chciałam powiedzieć, że Molly Weasley nie doceniała swojej córki xD. Pomimo tego, że była niecały rok młodsza to i tak zawsze nic nie wiedziała, nie mogła uczestniczyć w wielu zebraniach, prawie wszystko było jej zabraniane i rak dalej. Szkoda, bo Molly powinna kochać swoją jedyną córkę;(
naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Prefix użytkownikaCatherine Black
Dobra, ale chciałam powiedzieć, że Molly Weasley nie doceniała swojej córki xD. Pomimo tego, że była niecały rok młodsza to i tak zawsze nic nie wiedziała, nie mogła uczestniczyć w wielu zebraniach, prawie wszystko było jej zabraniane i rak dalej. Szkoda, bo Molly powinna kochać swoją jedyną córkę;(

Ależ Molly bardzo kochała wszystkie swoje dzieci! Właśnie dlattego chciała ja chronić za wszelką cenę. Nie mogła zabronić niczego swoim dorosłym synom, więc robiła co mogła, żeby chociaż Ginny była bezpieczna. To prawda, że nie dostrzegała (lub nie chciała tego widzieć), że Ginny nie jest już małą dziewczynką i jest bardzo dojrzała, ale przecież odzadnej matki nie można wymagać innego zachowania!

Swoją drogą myślę, że państwo Weasley są niedoceniani, a przecież byli świetni w roli rodziców i członków Zakonu.

Również uważam, że państwo Weasly są niedocenianymi postaciami, szczególnie przez fandom. To smutne, ale jakoś nie spotkałam się, by kogokolwiek interesowałmich życiorys, życie szkolne.... A szkoda. Bardzo fajne z nich postacie.

A co do tego, że:

Dobra, ale chciałam powiedzieć, że Molly Weasley nie doceniała swojej córki . Pomimo tego, że była niecały rok młodsza to i tak zawsze nic nie wiedziała, nie mogła uczestniczyć w wielu zebraniach, prawie wszystko było jej zabraniane i rak dalej. Szkoda, bo Molly powinna kochać swoją jedyną córkę ;(

... Absolutnie się nie zgadzam. Molly poświęciłbym życie za każde dziecko, niezależnie od płci. Myślę, że zamartwiając się Ginny, okazywała jej matczyną troskę, na pewno ją kochała. Zabiła Bellę, by ją chronić, ryzykując życie.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix użytkownikaAlette
A ja tam nie uważam, żeby Artur i Moly byli jakoś nie docenieni. W końcu oni mieli być w założeniu po prostu rodzicami przyjaciela głównego bohatera, a dostali sporo miejsca w książce. To Moly zabiła Bellę, czyli w sumie najważniejszego Śmierciożercę i to Artura Harry często pytał o radę.

A czy nie docenieni przez fanów? Tutaj też się nie zgodzę, bo ja wcale nie uznaję ich za idealnych rodziców. Oczywiście to nie oznacza, że byli źli. Po prostu nie wszystkie ich zachowania mi się podobały, nawet ta szata wyjściowa dla Rona. Przecież Moly zamiast kupować synowi najbardziej obciachowy strój w historii szkoły, mogła po prostu kazać mu szukać samemu, pójść do lumpa kilka razy więcej, cokolwiek. A to było takie - pokaż, jaki jesteś biedny. Tak samo mimo totalnego braku pieniędzy Moly nigdy nie pracowała (nawet jak dzieci poszły do szkoły), a jednak jakieś minimum przy posiadaniu dzieci trzeba zachować.

Ale to nie zmienia faktu, że wychowali dzieci na wykształcone, porządne stwory, więc doceniam haha
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
A ja uważam, że najbardziej niedocenioną postacią była Pani Norris. Nikt się nigdy nie skupił na uczuciach tego jakże przecudownego kota i jej właściciela. Razem z Argusem zapewne mieli bardzo ciekawą historię życiową. Niestety nie było dane nam poznać jaką. Mój mózg weterynarza wytwarza teraz w głowie różne scenariusze. Przecież to była bardzo przemiła kotka. Co z tego, że w grach była przedstawiona czasami na różowo?

Za bardzo przecenianą był Harry. Muszę to napisać, bo to oczywista oczywistość. Jakoś nigdy nie podpasowała mi jego postać i temat uwielbienia przez wszystkich innych czarodziejów. "Bo Potter zbawi świat". Prawda jest taka, że gdyby nie przyjaciele to nigdy nie poradziłby sobie sam
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Prefix użytkownikaremusmistrz
Według mnie niedocenianą postacią był profesor Filtwick.Uczył od lat elemntarnego, możliwe że najważniejszego przedmiotu.Był mistrzem pojedynków.Pokonał Dołohowa, miał poczucie humoru.Chociaż to może dlatego, że nie poświęcono mu tyle uwagi.

Kolejna postać to Kingsley.Raczej też za mało uwagi mu poświęcono.Bardzo mocny auror.Możliwe, że w zakonie druga najsilniejsza postać po Albusie.Późniejszy minister magio, ponad to jakby łącznik pomiędzy światem czarodziejów, a śwoatem mugoli.

Prefix użytkownikaAlette
Ja nie wiem, dlaczego "gdyby nie przyjaciele to nigdy nie poradziłby sobie sam" miałoby być dla Harry'ego jakąś ujmą. Moim zdaniem to dobrze, że korzystał z pomocy innych i bardzo tą pomoc cenił. Przykład Voldemorta idealnie pokazuje, że w pojedynkę można najwyżej korzystać z toalety.

OOO i zgadzam się, że Kingsleyowi powinno się poświęcić więcej uwagi. W końcu to przyszły minister magii, auror i świetny czarodziej. Zasłużył na jakiś moment chwały ;p
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Co do Kingsleya, to też się zgadzam. Zawsze żałowałam, że nie dowiedzieliśmy się o nim trochę więcej. Nawet jeśli nie z książek, to z późniejszych tekstów Rowling. Zwłaszcza, że on się nie błąkał w fabule bez celu, ale został ministrem magii. Dla porównania o Knocie wiadomo mnóstwo mało ciekawych rzeczy. Kingsley chyba byłby ciekawszym materiałem na jakiś tekst.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaWioletta
nie będę oryginalna, ale też się zgodzę co do Kingsley. bardzo polubiłam tą postać, mimo, że nie za wiele o nim wiemy, a właśnie jak wyżej wspomniano był świetnym czarodziejem, aurorem. został Ministrem Magii. szkoda, że nie zrobiła i o nim jakiegoś e-booka, ale może jeszcze nie wszystko stracone. chętnie bym się o nim czegoś więcej dowiedziała, bo wydaje mi sie, że był wartościową postacią i można by wiele o nim powiedzieć ciekawego.
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaulka_black_potter
A ja o Kingsleyu nie chciałabym czytać więcej. Został ministrem, ale czy był jakoś super ciekawy? No nie wiem. Dlatego nie sądzę, że został niedoceniony. Po prostu nie był zbyt ciekawy (nie mówię, że nudny). A Knot bardzo interesował swoją osobą i uwielbiam wszystkie wzmianki jakie są o nim w książce, dla tego tez nie jest przeceniony,. Jest intersujący.

Poza tym zaraz się okaże, że wszystkie osoby, o których nie ma za wiele powiedziane są niedocenione, a te, o któych wspomniano troszkę więcej są przecenione xD

Prefix użytkownikaNatka Potter
No to teraz ja xD
Pewnie się powtórzę z innymi, ale nie chce mi się czytać wszystkich postów. Według mnie, za mało było o McGonagall jako o odważnej kobiecie, a nie tylko surowej nauczycielce transmutacji. Także o Remusie bym chętnie więcej poczytała, oraz chyba o Syriuszu. Może jeszcze o Flitwicku.
zapodaj.net/images/e3ed400370e7d.png

Jedyna taka Kiślowa Księżniczka!

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3

Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3

owls.ovh/upload_files/001NatkaPotter.jpg

"Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

Jest sobie na HPnecie dziewczyna,
ona Natka się nazywa.
Zbiera punkty zawzięcie,
i zdobyła już 4 miejsce!
Goni mnie ciągle i chwali,
takiego zachowania nikt nie zgani.
Można na niej polegać,
i miłość swoją przelewać.
Czasem trochę po marudzi,
ale kto by się zapamiętaniem tego trudził.
By Wioletta.

10 powodów, za które kocham HPneta:

1. Na sb można porozmawiać o wszystkim. Dosłownie. Chociaż czasami tylko po 22.
2. Zawsze znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj.
3. Za wspaniałych użytkowników, jesteście kochani! <3
4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje.
5. Za genialną redakcję, która wspaniale się spisuje. Szczególnie Krico.
6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick.
7. Za kochane awarie sb, które dają możliwość nowego ciułania pościków <3
8. Za błędy ortograficzne niektórych userów, które mogę poprawiać <3
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.
Dziękuję HPnecie! Love Love Love

Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black)

Najlepsza na HPnecie
Oraz w całym naszym świecie
Jest Natka Potter.

Powinna być SA tej strony,
Werdykt jest postanowiony
To Natka Potter

Pomogę jej Angelinę wykopać
Ewentualnie w lesie zakopać
Natce Potter.

Będzie szefem wspaniałym
Królować będzie nad HPnetem całym
Natka Potter!

Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów:
Już otwarta kolejna furtka Twej kariery,
Zniknęły wszelkie do Twej samorealizacji bariery.
Już możesz rozwinąć swoje skrzydła
I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzydła.
Mam nadzieję, że niedługo sama awansuję
A dziś właśnie tego Ci serdecznie gratuluję!

"Nadzieja jest jedyną rzeczą, silniejszą od strachu"

s5.ifotos.pl/img/ajpg_sssxeah.jpg

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say who murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where dead man called out for his love to flee.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Diabelska szósteczka:
s5.ifotos.pl/mini/punktypng_sqeehea.png
Szczęśliwa siódemka:
s10.ifotos.pl/mini/screen-po_aprpphp.png

I szalona trójeczka:

s10.ifotos.pl/mini/pkt-3333p_arxswsq.png

Prefix użytkownikaWioletta
Co do McGonagall to też tak myślę, dlatego się nie mogę doczekać tych e-booków. Mam nadzieje, że będą dostępne w sieci i sobie je przeczytam, bo po tym co widziałam już chce więcej. Była wspaniałą kobietą, i czarodziejką. Dlatego jestem happy, że będzie o niej ten e-book mimo, że nie lubię jak się dopowiada poza książką, ale no skradła mi serce. xD
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Ogólnie to widzę, że dla wszystkich najlepiej by było jakby o każdej interesującej postaci, napisano by osobną ksiązkę. xD I w sumie ja bardzo chętnie bym przeczytała, co inne postacie robią poza potterowaniem się nawzajem. I nie chodzi mi tu o kosmicznie nudne teksty z Pottermore tylko takie powieści, powiedzmy że, na 400 stron każda xD To i tak małow porównaniu z tym co dostał Harry xD

Niedocenianych postaci jest od grona i można by wyliczać na palcach w nieskończoność. Jak wspomniała ulka, można by było zrobić osobną książkę dla każdego bohatera. Jednak ja zawsze będę miała te parę osób, które są według mnie naprawdę niedoceniane; Minerwa McGonagall, Snape (wyłącznie w KP), Ron Weasly, Fliwtwick, Irytek oraz Norris razem z naszym ukochanym woźnym - Argusem. No i jak mogłam zapomnieć! Nevill Longbottom.
Wymieniłam tylko postacie, które według mnie zasługują na więcej uwagi w filmie, nie w książce czy fandomie. Jest to wyłącznie moje spostrzeżenie.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Ogólnie to widzę, że dla wszystkich najlepiej by było jakby o każdej interesującej postaci, napisano by osobną ksiązkę. xD

Ależ oczywiście, że najlepiej xD Chociaż znając życie, to byłyby nastawione na kasę i raczej... słabe.
A wracając do niedocenianych postaci, to i pani Norris była pomijana, ale w sumie ciężko pisać o kotce woźnego. Może jeszcze brakuje mi Luny podczas bitwy o Hogwart. Także o Cho poczytałabym więcej (tak, wiem, dziwne xD), ale nie jako o tchórzliwej, ciągle płaczącej dziewczynce, a właśnie o odważnej dziewczynie, o tym, co robiła podczas bitwy.

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3

"Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

ona Natka się nazywa.
Zbiera punkty zawzięcie,
i zdobyła już 4 miejsce!
Można na niej polegać,
By Wioletta.

4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje.
6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick.
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.

Najlepsza na HPnecie
Jest Natka Potter.

To Natka Potter

Natce Potter.

Będzie szefem wspaniałym
Natka Potter!

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Diabelska szósteczka:
Szczęśliwa siódemka:

I szalona trójeczka:

Prefix użytkownikaYodaZgredek
kospirre napisał(a):

Snape (wyłącznie w KP).

Chyba szczególnie w KP nie zapominaj że w książkach więcej z przeszłości Snape dowiadujemy się już w Więzniu Azkabanu podczas gdy w filmach tak właściwie już od czary ognia ale co to właściwie w czarze ognia. Dowiadujemy się tyle że był śmierciożercą no w zasadzie zadali sobie trud bo w sumie w Insygniach i tak by o tym wspomnieli. Dobrze ze chociaż w Zakonie Feniksa pokazano wspomnienie dzięki któremu wiemy że dlaczego Snape nienawidził Jamesa. Bo przecież mogli to sobie odpuścić bo przecież po co na co... a przecież w książkach było wiadomo to dużo wcześniej. Ugh ehhh zmarnowany potencjał...
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Chociaż znając życie, to byłyby nastawione na kasę i raczej... słabe.

Znając życie właśnie tak będzie. No ale czego mamy oczekiwać? Cieszmy się, że w ogole cokolwiek wiemy o tych postaciach. Nie ma chyba takiej książki, w której znajdziemy wszelkie możliwe informacje o postaciach epizodycznych. Więc, nie oczekujmy, że dowiemy się wszystkich informacji np. O kotce Norris.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Nie ma chyba takiej książki, w której znajdziemy wszelkie możliwe informacje o postaciach epizodycznych.

O Star Wars by się może jakaś znalazła xD

No właśnie, o pani Norris tak jak wspomniałam, po prostu dziwnie pisać. Ale mogłaby być jakaś taka "encyklopedia postaci" (no chyba, że już jest, to przepraszam xD), i zawrzeć w niej najważniejsze informacje, a także ciekawostki.
Pomijana była też trochę Ginny (nie mówię tu o jej romansie z Harrym, a filmy doszczętnie mi go obrzydziły). Przydałby się też jakiś ślizgon, nie taki jak Malfoy, czy Crabbe. Może jeszcze historię Bellatrix, to by mnie na pewno zainteresowało.

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Wierszyk o mnie:

ona Natka się nazywa.
Zbiera punkty zawzięcie,
i zdobyła już 4 miejsce!
Można na niej polegać,
By Wioletta.

10. I za wszystko inne.

Najlepsza na HPnecie
Jest Natka Potter.

To Natka Potter

Natce Potter.

Będzie szefem wspaniałym
Natka Potter!

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Diabelska szósteczka:
Szczęśliwa siódemka:

I szalona trójeczka:

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: