Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
seria "Osobliwy Dom Pani Peregrine "
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.10.2016 13:32
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 46 Dom: ![]() Punkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
Seria "osobliwy dom Pani Peregrine" autorstwa Ransoma Riggsa w skład serii wchodzą: "osobliwy dom Pani Peregrine", " miasto cieni", "Biblioteka dusz" Jest to trylogia opowiadająca o Jackobie Portmanie nastolatku, który jest świadkiem tajemniczej śmierci swojego dziadka. Chłopiec był bardzo zżyty ze swoim dziadkiem, ponieważ dziadek mu imponował opowieściami o sierocińcu na walijskiej wyspie w, którym mieszkał podczas wojny wraz z osobliwymi dziećmi. Po śmierci dziadka Jacob opowiada rodzicom i policji o potworze którego zobaczył jednak nikt mu nie wierzy i rodzice zabierają go do psychiatry. Za namową psychiatry chłopak wraz z tata wyruszają na walijską wyspę... Powieść bardzo wciągająca i momentami wywołująca dreszcze.Jest to powieść dla młodzieży, ale nie tylko młodzież może ją czytać. Książki są bardzo ładnie wydane zawierają zdjęcia, na podstawie, których powieść powstała są one autentyczne tylko niektóre zostały zmienione na potrzebę powieści. Książki są naprawdę warte przeczytania także gorąco polecam tym,którzy jeszcze ich nie czytali a tych, którzy już się zaznajomili z powieścią zachęcam do wypowiedzenia się w temacie. Mi te książki się bardzo spodobały i myślę, że nieraz do nich wrócę. Hermionka
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.10.2016 13:41
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: ![]() Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Oo przeczytałam pierwszą część. I osobiście polecam! Jedna z lepszych książek jakie czytałam ![]() ![]() ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.10.2016 13:48
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 46 Dom: ![]() Punkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
Ja też za następne się zabrać nie mogłam, ale w tym tygodniu kupiłam na Empik.com pozostałe dwie części i nie żałuję, są równie wciągające jak pierwsza część jak nie bardziej.W drugiej części jest więcej akcji i kiedy myślimy, że sytuacja bohaterów choć na moment jest ustabilizowana, to znów akcja nabiera tempa. Jak dla mnie są to książki naprawdę momentami trzymające w napięciu. Hermionka
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.10.2016 13:50
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: ![]() Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
No to na pewno. Szczerze.. pierwszą przeczytałam w 3 noce, tak mnie wciągnęła. Kolejne muszę koniecznie przeczytać. I chyba też je sobie zamówię na święta ![]() ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.10.2016 16:05
|
Ja za to pierwszą część przeczytałam w dwa dni a 2 w trzy dni. Także ciężko jest się od nich oderwać tak wciągają. Co ciekawe, to gdy ujrzałam pierwszy tom w Empiku, moją uwagę przykuła okładka książki, ale gdy ją przejrzałam i ujrzałam zdjęcia, to mnie zaciekawiła i przeczytałam opis książki z tylnej okładki po czym, postanowiłam ją kupić. I to mi się pierwszy raz zdarzyło, żeby książka przykuła moją uwagę. Dla mnie, to było takie niesamowite, że akurat wchodząc tylko po to, żeby coś sprawdzić wyszłam z książką. Ta seria po prostu ma w sobie to coś, co sprawia, że chcemy po nią sięgnąć i mieć ją na swojej półce. Hermionka
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.10.2016 16:29
|
Oj tak zgodzę się. Ja na tą książkę trafiłam przez koleżankę. Kiedyś do niej przychodzę i widzę, że leży jakaś na biurku ( a to dziwne bo moja przyjaciółka nie czyta książek ![]() ![]() ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.11.2016 08:57
|
![]() ![]() Postów: 28 Dom: ![]() Punkty: 428 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.11.16 |
Przeczytałam pierwszą część. I niestety muszę powiedzieć (a właściwie) napisać, że się zawiodłam... Opis książki był całkiem niezły. Oczywiście zanim zabrałam się za czytanie przejrzałam zdjęcia. Spodziewałam się strasznej historii po której przez tydzień nie będę mogła spać. Do momentu aż główny bohater (zapomniałam jak ma na imię) znalazł to czego szukał było całkiem nieźle. Generalnie książka nie jest zła, tylko nie tego się po niej spodziewałam. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.11.2016 12:17
|
![]() ![]() Pochwały: 7 Postów: 661 Dom: ![]() Punkty: 8343 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Przeczytałam pierwszą część ostatnio bo wszyscy byli zachwyceni filmem. A jestem osobą, która zanim obejrzy film musi przeczytać książkę ![]() Więc tak co do tej książki to... Fajna, ale szału nie ma. Jest dość ciekawa i czyta się ją szybko ale jednak spodziewałam się czegoś bardziej... hm? emocjonującego. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.12.2016 22:07
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: ![]() Punkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Ja dziś zaczęłam czytać drugą część. Pierwsza to było dla mnie ogromne zaskoczenie, bo nie spodziewałam się, że aż tak mnie porwie ![]() Zarwałam nockę, żeby ją dokończyć, co u mnie bardzo rzadko się zdarza, ponieważ bez ośmiu godzin snu wyglądam i czuję się jak zombie. Za to film jest moim zdaniem beznadziejny. Jak uwielbiam starsze produkcje Tima Burtona, to tutaj się nie popisał :/ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.03.2017 19:18
|
![]() ![]() Postów: 8 Dom: ![]() Punkty: 1028 Ranga: Prefekt Naczelny Hufflepuffu Data rejestracji: 25.02.17 |
Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że istnieje taka książka, ale napewno ją przeczytam, ponieważ oglądałam film i był naprawdę fajny ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.01.2023 11:12
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 634 Dom: ![]() Punkty: 6105 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Przeczytałem kilka dni temu książkę, zaraz po tym obejrzałem film i... książka jest super! Jeszcze kilka lat temu bałem się jej, nie wiem dlaczego. Przerażały mnie te zdjęcia no i nie wiedziałem dokładnie, że to nastolatek jest główną postacią. Ale kupiłem wszystkie części i przeczytałem pierwszą. Choć nie było w niej tyle grozy ile się spodziewałem, to historia była tak wciągająca, że ciągle po kilku dniach od skończenia czytania, nadal siedzi mi w głowie! Co do filmu, to pierwsza połowa całkiem dobrze oddaje fabułę książki, ale to co się dzieje później, to pożal się Boże... Jak można było z takiej historii zrobić takie badziewie? Mogli mieć historię na 3 filmy, nawet na 6 jakby chcieli, ale spłycili wszystko tak, że masakra. Tim Burton od jakiegoś czasu się psuje. Szkoda, bo filmy robił dobre. Kiedyś. Książkę oceniam na 9/10. Pierwszą połowę filmu na 7/10, drugą na 3/10. MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.01.2023 19:47
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 29 Dom: ![]() Punkty: 2867 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 05.04.21 |
Osobiście nie czytałam Osobliwego domu, ale słuchałam audiobook wypożyczonego z biblioteki, oglądałam także film, i szczerze mogę stwierdzić, że obie adaptacje są moimi ulubionymi! To jest taki mroczny klimat w stylu HP. Jednak ze wstydem muszę się przyznać, że nie wiedziałam, że książki mają więcej części heh. Bardzo do mnie trafia fakt istnienia Imbryn i zabaw z czasem! Więc jeśli ktoś zna coś w tym stylu, to chętnie przeczytam :3 ![]() Zwariowany mól książkowy! Gdy czytam książkę bez kija nie podchodź! Nom! jak już czujesz się ostrzeżony, to zapraszam do poznania z bliska mej zarąbiaszczej osoby ![]() Ogólnie uwielbiam uniwersum Harrego Pottera jak i jego fandomy ![]() Uwielbiam też anime!!! To Druga rzecz zaraz po HP i Książkach którą kocham!! Moim Love jest -Tales of Zestiria! Jak każda czarująca młoda adeptka magii mam specjalizację! Mianowicie? Quilling! I inne wyroby ręczne takie jak rysowanie i malowanie ![]() ![]() Część moich wyrobów możecie obserwować na HPnetowym Discordzie! Często się chwalę w trakcie sklejania i kompletowania! Jeżeli są związane z uniwersum HP oczywiście trafiają na stronkę jako FanArt ![]() P.S. Dużo osób zna/ło, mnie pod Puchońskim kolorkiem jako CharlottePotter! Suprise!! Prawda? Niezbadane są moce HPneta, co stworzy potrafi też zniknąć! Konta nie należą do wyjątków najwidoczniej... Wię HPnet uznając że jest za nudno, sprawił mi niesamowitą niespodziankę urodzinową! Zniknął moje konto! ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |