Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Z kim powinien być Malfoy?
|
|
MonicMalfoyWeasley |
Dodany dnia 20.07.2016 18:35
|
Postów: 51 Dom: Ravenclaw Punkty: 204 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.09.15 |
Nie mam pojęcia z kim mógłby być bo tak naprawdę mi osobiście nie pasuje do nikogo :/ Niekanonicznie bardzo shippuje Dramione jednak w książce? Sama nie wiem. Zawsze myślałam, że będzie z Pansy W Ravenclawie tylko ci Których umysł pięknem lśni. "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie." ~ Albus Dumbledore "Czasem trzeba być w życiu ofiarą, żeby kiedyś stać się zwycięzcą." ~ Autor Nieznany "Telewizja to tylko zastępcza rozrywka dla mózgu, kto nie czyta, ten właściwie nie potrzebuje już głowy, nie mówiąc oczywiście o wyobraźni i fantazji" Billie Joe |
|
|
Olivia0506 |
Dodany dnia 23.11.2016 17:25
|
Postów: 5 Dom: Slytherin Punkty: 97 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.11.16 |
Moim zdaniem.. z Hermioną. I to nie tylko dlatego że jak to mówią fanki Draco i tego całego Dramione - chociaż jak powiedziałam też je uznaje - bo zawsze te czarne i dobre charaktery powinny być razem, bo to takie romantyczne bla, bla, bla. W szóstej części pokazał swoją wrażliwość i to że faktycznie "ma uczucia". Wtedy właśnie potrzebował kogoś takiego jak Hermiona. Dobra, współczująca Hermiona o złotym sercu. Wątpię żeby był ktoś kto mógłby go lepiej zrozumieć niż Hermiona. Bo co wtedy czuł Draco? Większość by pewnie odpowiedziała - bezradność, brak wiary w siebie i przede wszystkim strach. Tak, to też. Ale najbardziej to chyba samotność. No bo kto mógłby go pocieszyć? Wspierać we wszystkim? Jęcząca Marta w łazience? (Cytat: "- Przestań - jęknęła Jęcząca Marta z jednej z kabin - Przestań.. Powiedz mi co cię dręczy.. mogę ci pomóc..") Albo Crabbe i Goyle? Na pewno. Wracając. Samotność. A czy nie tego tak wiele razy doświadczała Hermiona, kiedy była odrzucana przez Harry'ego i Rona (głównie Rona) ? W trzeciej części uważał że to jej kot zabił Parszywka. Nie odzywali się do siebie kilka miesięcy. Dokuczał jej na pierwszym roku, no cóż wtedy się jeszcze dobrze nie poznali, jednak było mnóstwo innych przypadków. A więc Hermiona miała wszystko czego Draco potrzebuje. Nie wiem jak można odrzucać kogoś z takim wspaniałym charakterem. Draco potrzebował wsparcia. A każdy wie że Hermiona bez wahania pomogłaby nawet największemu wrogowi. I to chyba tyle.. Myślę że ten zamknięty w sobie Ślizgon i dobroduszna Gryfonka mogliby się dogadać.. |
|
|
ania919 |
Dodany dnia 24.11.2016 14:17
|
Pochwały: 11 Postów: 1228 Dom: Ravenclaw Punkty: 38932 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Moim zdaniem dobrze, że jest z Astorią. Na pewno nie powinien być z Hermioną, cały czas byli wrogami, nazywał ją szlamą i nie wyobrażam sobie by Hermiona mogła się z nim związać. Zresztą oni nie pasują do siebie. Cieszę się też, że Draco nie jest z Pansy. Nie widzę nikogo w serii do kogo by Draco pasował i myślę, że to bardzo dobrze, że JO wprowadziła zupełnie nową postać jako jego żonę. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. |
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 24.11.2016 19:33
|
Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: Gryffindor Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Osobiście naczytałam się mnóstwo Dramione, ale w kwestii tego co działo się w książce to stwierdzam, że dobrze iż Draco został z Astorią. Nie pasowało by tam kompletnie wątek miłości z Hermioną, a Pansy jest dla mnie... no.. nie najlepszą kandydatką dla niego. A tak jeszcze bardziej od siebie ja tam widzę Draco z Harrym Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |