Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Poranne wstawanie
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 08:22
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: ![]() Punkty: 36773 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Cześć, nadeszła taka pora roku, że poranne wstawanie dla niektórych to istny koszmar. Na dworze zimno, a mróz dupę ściska, więc pozostanie pod kołdrą wydaje się jedyną rozsądną opcją. Jak wy radzicie sobie że wstawaniem rano do szkoły czy do pracy. Macie na to jakieś ciekawe sposoby? ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 08:58
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Jak dla mnie post miesiąca ![]() Wstawanie rano ZAWSZE jest koszmarem, ale w zimie to już tylko płacz i zgrzytanie zębów. Wstaję codziennie o szóstej i codziennie budzę się z myślą "co moge zrobić, żeby nie pracować". Nie ma opcji, żebym ja całe życie tak wstawała, po prostu NIE. Pocieszam się tym, że przynajmniej mam samochód i nie muszę jeździć autobusem, no i mam blisko do pracy. Ale kiedy dzwoni budzik to trudno dostrzec pozytywne strony czegokolwiek... ![]() Taka moja złota myśl na koniec: gorszy od wstawania rano do pracy jest tylko brak pracy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 09:15
|
![]() ![]() Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: ![]() Punkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Ja mam taką pracę, że mój zakład otwierają o 12. Przychodzę po 22 i mogę spać do 11. Cudowne uczucie wyspania i ciepełka w łóżku. Wiem, że teraz połowa mnie znienawidzi, ale mam to gdzieś ![]() Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 ![]() Takie miłe słowa mnie spotkały ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 09:53
|
![]() ![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: ![]() Punkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Jestem w mniejszości widzę ![]() Moim zdaniem dużo to kwestia nastawienia. Miałam taki czas w wakacje głównie, że wstawałam o 10, więc potem perspektywa podnoszenia się z łóżka o np. 7 mnie dobijała. Ale właśnie pewnego dnia powiedziałam sobie, że tak nie można, że muszę się zmobilizować i to nie dlatego, że muszę, ale po prostu chcę. Czytałam artykuł, gdzie napisali, że ludzie sukcesu wstają o 5 haha. To trochę smutne, że mają nade mną 5 godzin przewagi, gdzie można zrobić mnóstwo. Ponad to mózg ludzki wbrew pozorom najwięcej informacji chłonie od 6 do 8. To takie dosyć motywujące, może nie na tyle, żeby wstawać o 5, no ale chociaż nie przesypiać poranka, który zawsze daje nam najwięcej. Porady? Kluczem jest na pewno dobry sen, norma to chyba 6-8 godzin, nie? Ale nie tylko to się liczy. Czytałam też, że ważny jest tutaj komfort snu. Łóżko powinno być miejscem przeznaczonym tylko do spania, tak samo sypialnia. Nie każdy ma możliwości, wiadomo. Ale zasypianie z laptopem na kolanach zdrowe nie jest. Dużo daje też przebudzenie otoczenia. Bo wiadomo, że poranek w zimę jest smętny i śpiący, ale jak się włączy radio, zapali światło (z naturalną żarówką haha) to już inaczej można patrzeć na świat. Słyszałam również, że od razu najlepiej zrobić jakieś ćwiczenia, bo to zmusza mięśnie do pracy, a przy tym również mózg. Najlepiej oczywiście wyskoczyć na poranne bieganie, ale to już trzeba serio wcześniej wstać i mi się nie chce. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 10:08
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1037 Dom: ![]() Punkty: 15578 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
No mnie do porannego wstawania zmusza żołądek ![]() Tak więc ciepłe śniadanko to mój sposób na poranną pobudkę. Jakoś tak milej wstać wiedząc że zaraz zjem coś dobrego, niż jakbym myślał co po tym śniadanku mnie dziś jeszcze czeka ![]() Mistrz opisów Mistrz podpadania wszystkim jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 14:00
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: ![]() Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Nic tak nie boli jak odkrycie kołdry z rana. Zanim zdążę się wygrzebać to mija jakieś 15 minut. A dźwięk budzika chyba jest najbardziej znienawidzonym dźwiękiem. Jedyne co mnie motywuje do wstania to, to że na dole czeka na mnie ekspres do kawy ![]() ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 19:57
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja tam kompletnie nie mam problemu ze wczesnym wstawaniem i dziwię, że dla tak wielu to jakiś w ogóle problem jest. Przez okres prawie dwóch lat codziennie (oprócz niedzieli) wstawałem dzień w dzień o 05.30 lub nawet nieco wcześniej. Żadnego kłopotu z tym nie było, bo jak mówi przysłowie kto rano wstaje temu Pan Bóg daje ^^ A tak serio, to przecież chyba wszyscy z nas mają ogrzewanie w domu. Mieszkam w rodzinnym domu, ogrzewam gazem centralnie i ciepło mam ;p Dlatego to zimno mnie jakoś nie odstrasza. A na dwór wiadomo, że trzeba się ubrać, żeby nie marznąć. Sposoby? Zrobić 20 pompek czy tam innych przysiadów, rozruszać się, wziąć letni prysznic, jak ktoś lubi to kawę wypić <ja nie pijam w ogóle>. Oczywiście niekiedy się zdarzy gorszy świt (po nocnym oglądaniu transmisji meczów z Ameryki Południowej ;p), ale wtedy najtrudniejszy jest pierwszy moment. Jak już się wstanie, to luz pełen. Można też sobie okno otworzyć i powdychać chłodnego powietrza ^.^ <pomaga> ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 20:26
|
![]() ![]() Postów: 9 Dom: ![]() Punkty: 79 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.11.16 |
Dla mnie poranne wstawanie nie ma prawa istnieć. Sytuacja z DZISIAJ: Budzik dzwoni o 6:30, przestawiam na 7:00 i dalej śpię. Pół godziny później znowu dzwoni. Wyłączam i przysypiam. Po ośmiu minutach mama przychodzi mnie budzić ![]() Mam chyba jakiś magnes w poduszce ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 20:29
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: ![]() Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Ja mam rano zimno w pokoju, bo nigdy nie włączam ogrzewania na noc. Dlaczego? Dlatego, że jak jest za ciepło to nie zasnę. Więc rano wyjście spod kołdry do prawdziwe wyzwanie. I nieważne jak ciepło się ubiorę i tak jest zimno ![]() Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 ![]() ![]() Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 20:36
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: ![]() Punkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Kath mam dokładnie tam samo tyle, że ja po prostu zapominam odkręcić grzejnik ![]() ![]() ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
Dodany dnia 14.11.2016 20:48
|
|
![]() ![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydziału Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
U mnie są dwa scenariusze. Albo wstanę budzony przez mamę o 6:15, albo sobie pośpię jeszcze kilka minut. A jako, że wychodzimy o 6:50 to się spieszę. I spokojnie, Kath, nie tylko ty zapominasz o kaloryferze. Ciepła kołdra, a ty musisz wstawać i się ubrać. W ubrania, które zazwyczaj też są chłodne. Zapewne częściowo winą ponosi fakt, że mam dwa okna i jeszcze drzwi balkonowe(balkonu brak). Sposoby? Albo wyskakuję z łóżka, albo postanawiam w nim leżeć. A później muszę zjeść śniadanie w 5 minut. Nie polecam. Druga metody - świadomość, że tam gdzieś na dole, w kuchni, czeka ciepła herbatka i śniadanko. Krótko mówiąc - jak mam odrobinę luzu to obudzenie mnie przed ósmą to cud. Po ósmej też nie ma zbyt dużych szans. ps. Najgorsze jest wstawanie na 7:30 do kościoła. ps2. Gorący prysznic pomaga, ale to tylko jeśli masz czas. ps3. Świadomość, że po lekcjach można tu wbić też pomaga. ps4. Product placement. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 21:01
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 95 Dom: ![]() Punkty: 1395 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
Niestety żadnych sposobów nie mam, wstaję do szkoły na 7.30, ale jest fajnie, bo później prawie cały dzień wolny. A jeżeli chodzi o kołdrę to przychodzę ze szkoły, odrabiam lekcje, czytam, a później zawijam się w ciepły nieduży kocyk, jasne podczas tego siedzę na HPnecie, np. teraz. Pozdro! ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2016 21:20
|
![]() ![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: ![]() Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
emocje od rana opadły, już nie jestem zła na cały świat, że musiałam rano wstać więc powiem coś więcej niż tam wyżej, choć tamto też jest ważne. ogólnie jestem wielką marudą, i uwielbiam narzekać, ale należę do tej grupy ludzi, którzy budzą się przed budzikiem, a gdy słyszą dźwięk to wstają. niechętnie, a i owszem, ale kiedyś postanowiłam "chwilkę poleżeć", i nie chciało mi się jeszcze bardziej więc u mnie się nie sprawdza. ogólnie jestem nauczona wstawać rano, ale miałam prawie 4 miesiące laby, i muszę się ponownie przyzwyczaić, że trzeba wstać. podziwiam tych, którzy nawet gdy wolne wstają np. o 5:00, bo już się obudzili. ja na wolnym nie wstanę szybciej jak 8:00. również nie wiem jak można do południa spać, ale to swoją drogą, ja się wtedy czuje jak kupa.. ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.11.2017 07:11
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1228 Dom: ![]() Punkty: 39456 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Ja nie mam większych problemów ze wstawaniem, czasem mi się nie chce, ale to po prostu trzeba wstać i już. Wolę wstać i iść do pracy wcześniej i wcześniej wrócić niż wracać później. Często budzę się przed budzikiem. I nie wyobrażam sobie ustawiania budzika na pół godziny wcześniej i ustawiania tak długiej drzemki, jak można sobie tak strasznie skracać sen? Drzemka max 10 minut i to jak naprawdę nie chce mi się wstawać. Zazwyczaj wstaję od razu. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.11.2019 19:19
|
![]() ![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: ![]() Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Wiem jedno, wczesne wstawanie jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem, ale często nie potrafię się zwlec z łóżka i potem tego żałuję, bo brakuje mi czasu w ciągu dnia i jestem wciąż zmęczona. Jednak ciężko wstać np. o 8, kiedy się poszło spać koło 1-2 w nocy:/ Nie mam sposobu na wczesne wstawanie, bo mój budzik przestawiam średnio 3 razy. Nie umiem od razu wstać, kiedy zadzwoni, dlatego nastawiam go około pół godz. wcześniej bym mogła ustawić trzy drzemki ![]() Kiedyś myślałam nad takim chińskim wynalazkiem-budzikiem. Nastawiasz go, a on kiedy przeraźliwie zadzwoni biega po całym mieszkaniu i trzeba go łapać, żeby wyłączyć ![]() ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu ![]() Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu ![]() ![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.03.2020 14:30
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: ![]() Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
macie jakieś super melodie na budziki?? bo nie ma tu poruszanego tego tematu, a to bardzo ważne jeśli chodzi o wstawanie! ja nie mogę wstać do innej melodyki niż ta ustawiona fabrycznie w moim telefonie ![]() chociaż i tak robię to wtedy niechętnie, niestety wtsaje. ale ostatnio od razu po wstaniu na rozbudzenie piję wodę z cytryną/sama wodę i jakoś bardziej się rozbudzam, więc wam ładnie polecam! podziwiam też na maksa ludzi, którzy na rozbudzenie robią ćwiczenia, bo ja od samego czytania mam jakieś skurcze, chciałabym mieć taką motywacje jak wy!! lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 13.03.2020 16:11
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 1033 Dom: ![]() Punkty: 30037 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 20.08.17 |
Hmmm, na mnie działają tylko Oxygen(to ta domyślna, mówię teraz o nowszych wersjach Androida) i Argon. Mam nadzieję, że koronaferie coś poprawią, ale powoli przestaję na te dzwonki reagować, a inne nie są lepsze. Wstawanie rano to zawsze był mój problem(nie dotyczy wstawania w środku nocy, to jakimś cudem zazwyczaj działa) i najchętniej wyłączyłbym alarm i poszedł spać dalej. Szczerze mówiąc to czasami tak robię i do momentu, w którym nie okazuje się, że mam kilkanaście minut do wyjścia jest cudownie ![]() Patrzę na mój post sprzed czterech lat(o.O) i stwierdzam, że niewiele się tu zmieniło. No może poza tym, że czasami ustawię sobie budzik chwilę wcześniej, żeby poleżeć bez ryzyka, no i tego że 7:30 to jak najbardziej spoko pora. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych nie mogę znaleźć i dobrze "Życie jak tandetny jarmark" - złota kryją się nawet w szkolnych notatkach |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |