Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37

Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami
08.01.2025 09:45
u mnie obowiązkowo pod koniec roku czytanie lub słuchanie całej serii HP

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Harry-Potter.net.pl - Magiczny Świat Harry'ego Pottera » Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć » Filmy
Drukuj temat
"Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć"
Prefix użytkownikaNajpoten
Ah...dawno nie pisałam tutaj, więc się wypowiem:

Spoiler :: Pokaż
Jestem krótko po premierze. Nie spodziewałam się czegoś szczególnego, po tym jak usłyszałam kto będzie reżyserem. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Od razu mówię fakt, że fabuły nie bardzo da się powiązać z książką, tak jak było w przypadku głównej serii. Daje to spory plus, bo nie widzimy braków. Efekty specjalne były naprawdę niesamowite, a stworzenia ładnie stworzone. Przyznam że część wyobrażałam sobie nieco inaczej, ale ta wersja, nie jest zła.
Zauważyłam że dużo osób piekli się, że akcja dzieje się w Ameryce. Co w tym złego. Klimat filmu różni się od HP, ale to nie miała być "kolejna część". Myślę że w założeniu film miał być nieco inny od reszty. Fajnie że pokazali więcej czarodziejskiego świata. Także zaciekawił mnie wątek relacji czarodzieje-niemagiczni. W sumie można by się spodziewać czegoś takiego, ale tu jest to jeszcze mroczniej i mocniej pokazane. W przypadku tego wątku, pewne sceny były naprawdę ponure.
Postać głównego bohatera? Jestem naprawdę zadowolona, przyznam się że nie widziałam dotychczas żadnego filmu z tym aktorem. Udało mu się całkiem nieźle przedstawić postać i przynajmniej nie jest sztywny i bezuczuciowe, w swojej roli, jak Radcliffe. Od teraz zawsze będzie mi się skojarzył ze Scamanderem. I mamy postać mugola, która nie jest postacią negatywną i jednocześnie odgrywa sporą rolę w filmie.
Dużo humorystycznych wstawek, głównie z niuchaczem. Niby prosty humor, ale jak najbardziej w moim typie.

Jakie jest wasze ulubione stworzenie? Może nie liczmy niuchacza, bo jego wymieni chyba każdy. W moim przypadku Żmijoptak. Ich budowa i wygląd, są przepiękne.
25.media.tumblr.com/a095fedb3760c6aeae6c428a3fda904b/tumblr_mm99avFW621spgai0o1_500.gif

Lately I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby I've been, I've been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/363/8/4/image_2013_12_29_233851_by_wolfgirljw-d6zz3l9.png

Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...

Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza.

Prefix użytkownikaMikasa
BOŻE Love Love Love Love To jak wrócić do najwspanialszych dni z dzieciństwa, ten film przerósł moje najśmielsze oczekiwania, ZAKOCHAŁAM SIĘ.

Pierwsze co, to naprawdę wzruszył mnie fakt, że na sali kinowej byli wyłącznie ludzie mniej więcej w moim wieku (22-28 lat, powiedzmy). To naprawdę piękny dowód na to, czym Harry Potter jest dla mojego pokolenia.

Po drugie, kiedy film się zaczął od krótkiego motywu muzycznego z HP, to aż mi serce urosło, poczułam się 10 lat młodsza.

Po trzecie, ten film nie był książką, więc myślę, że łatwiej go było zrobić, bo nikt nie miał własnych wyobrażeń i oczekiwań i wszystko było robione "na surowo".

KOCHAM NEWTA. Naprawdę, znam go jeden dzień i może to kwestia emocji, ale wydaje mi się, że będzie on w Top 3 moich ukochanych postaci ze świata czarodziejów. Nie widziałam tego aktora w innych filmach, więc nie wiem, czy on ma zawsze taką mimikę, czy wypracował ją na ten film, ale to jest aktor wybitnie dopasowany do tego bohatera, niesamowite (zauroczenie stworzeniami, pewna nieporadność przy ludziach). Biorąc pod uwagę, że aktor "pracował" z kukłami na kiju lub zielonymi ludzikami, to efekt jest wybitny, co za wspaniały aktor!!! Bardzo do mnie trafiła jego miłość i zrozumienie zwierząt i silnie się z nim utożsamiam, bo niejako ja zawsze chciałam robić to, co on robi.

W ogóle, naprawdę widać, że to jest scenariusz Rowling. Świetnie napisane postaci z krwi i kości, łagodny, acz udany humor, motywy cierpienia dziecka, ogromna pomysłowość przy tworzeniu stworzeń, itd. W ogóle, jako ogromna miłośniczka zwierząt, powiem, że te sceny w walizce były po prostu przepiękne.

Nie sądziłam, że jeszcze kiedykolwiek się tak poczuję. Kocham ten film tą jedyną miłością zarezerwowaną dla Harry'ego. Dziękuję, Jo. To cudowne, że możemy ponownie czekać na kolejną część, ja już nie mogę się doczekać!

Spoiler
Wbiło mnie w fotel na koniec :O Ani przez sekundę nie pomyślałam, że to może być Grindelwald, a teraz, jak o tym myślę, stawia to film w innym świetle. Wy się domyśliliście? :D Bo mój chłopak powiedział, że od połowy filmu to było oczywiste. Ja się cieszę,że mnie to zaskoczyło. No i super wątek Jacoba, postać napisana klasycznie pod element humorystyczny, ale naprawdę fajnie to zrobili i dali widzowi spokój ducha, pomagając mu na koniec spełnić marzenie.

PS. Dopiero widzę, jak chaotycznie to wszystko napisałam, wybaczcie, emocje Love
Edytowane przez Prefix użytkownikaMikasa dnia 24.11.2016 07:50
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikalosiek13
Kiedy Graves dał Credence'owi symbol Insygniów Śmierci były tylko dwie możliwości - albo pracuje dla Grindelwalda, albo to on jest Grindelwaldem. W sumie szkoda, że Farrell nie będzie go grał. Nie przepadam za nim, ale był o niebo lepszy od Deppa :V
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Mikasa napisał(a):

Nie widziałam tego aktora w innych filmach, więc nie wiem, czy on ma zawsze taką mimikę, czy wypracował ją na ten film, ale to jest aktor wybitnie dopasowany do tego bohatera, niesamowite (zauroczenie stworzeniami, pewna nieporadność przy ludziach).

Ja go znam jeszcze z filmu Dziewczyna z portretu i mimika była bardzo podobna, także to chyba jego cecha :)
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaNesori
Film bardzo mi się podobał Love
Z początku gdy zaczęli go reklamować nie zwracałam uwagi na to, pomyślałam "poczekam aż bedzie w necie", lecz któregoś dnia trafiłam na niego na filmwebie i stwierdziłam że muszę go zobaczyć jak najszybciej.
Wrażenia niesamowite, a główny bohater bardzo mnie oczarował Serce

Prefix użytkownikaMorfinGaunt
A ja mam takie pytanko odnośnie filmu. Bo zamierzam się wybrać, ale niestety mam arachnofobię. Czy w filmie występują zwierzęta wielonogie i włochate podobne do takich mugolskich pajęczaków? Jeśli tak, to poczekam sobie na DVD i dam do obejrzenia komuś, kto się nie boi :D Ktoś pamięta czy są i mniej więcej w którym momencie (początek, środek, koniec filmu)?
MorfinGaunt

i.postimg.cc/gkk79Ch8/rowling.png

i.postimg.cc/15GVmCdR/ornamentline.png

Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów!

i.postimg.cc/yxJC8bjf/poster.png

zapodaj.net/images/f1efe2ea40db3.png

Rudy nie jestem i nie kocham HG :D A z zaklęciem będzie trudno, bo przy mugolach nie wolno stosować czarów :D nie no na serio, z arachnofobią nie ma żartów. Nie chcę wracać z kina w karetce :(
MorfinGaunt

Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów!

Zwiastuny mam obcykane :D siostra poszła na pierwszy ogień i zdała relację xD A KT to najpierw czytałem i wiedziałem, kiedy się tego spodziewać, ale nawet wtedy oglądałem z zamkniętymi oczami :D to samo OPCM w 3 i 4 części, i 6 śmierć Aragoga :D no i 8 filmie Bitwa o Hogwart. To nie na moje nerwy :D
MorfinGaunt

Prefix użytkownikaMikasa
Wczoraj byłam drugi raz i ponownie utrzymuje się we mnie radość i wzruszenie. Czy ktoś z was znalazł już może FZ gdzieś w internecie, ale w dobrej jakości? Jako że kupiłam już dwa bilety, to czuję się uprawniona do oglądania online lub z torrentów :D Gdybyście coś mieli, to proszę o cynk, coś czuję, że będę znała ten film na pamięć.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaYodaZgredek
Mikasa napisał(a):

Wczoraj byłam drugi raz i ponownie utrzymuje się we mnie radość i wzruszenie. Czy ktoś z was znalazł już może FZ gdzieś w internecie, ale w dobrej jakości? Jako że kupiłam już dwa bilety, to czuję się uprawniona do oglądania online lub z torrentów :D Gdybyście coś mieli, to proszę o cynk, coś czuję, że będę znała ten film na pamięć.

Widziałem na chomikuj ale okropna kopia... Taka wersja solidna powinna być dopiero w styczniu. A wersja HD i cyfrowo gdzieś luty/marzec... Z torrentów nie warto ściągać bo są blokowane strony.
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Okej, to wydaje mi się, że większość z nas już widziała ten film, może pora o nim porozmawiać? Pojawiły się teorie, że Ariana, siostra Albusa, padła ofiarą obskurusa.
Co o tym myślicie? Ja przede wszystkim zaczęłam się zastanawiać, dlaczego w rodzinie czarodziejów, dziewczynka miałaby ukrywać swoją moc. Czy może chodzi o to, że była niezdolna do samokontroli po napaści ze strony mugoli?

Poza tym, ciekawostka: napisana przez JKR książeczka "Fantastyczne Zwierzęta..." została wydana przez fikcyjne wydawnictwo o nazwie Obskurus ;) To niesamowite, jak ta kobieta ma wytłumaczenie dla wszystkiego.

Prefix użytkownikaSam Quest
Ta teoria nie jest niby taka głupia, też ją gdzieś słyszalam i w sumie tłumaczyłaby poniekąd fascynacje Grindewalda obskurusem. Jeśli wcześniej widział obskurdziciela w postaci Ariany, chociaż ona chyba była za stara jak umarła, przecież Credence i to, że jest taki "stary" jako obskurdziciel był fenomenem. Gdyby Grindewald widział obskurusa Ariany to nie byłby taki zaskoczony Credencem.
Tak myślę xD

Mnie zastanawia ten sposób uśmiercania w macusie, taki niby "humanitarny", poniekąd sprawiali, że ludzie sami zechcieli wejść do tej morderczej otchłani. Dla mnie to nie pokazalo macusy z dobrej strony. Chociaż czego ja bym chciała?
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
Wiesz co, w sumie zwróciłaś uwagę na ciekawą rzecz. Nawet Grindelwald powiedział, że dziecko, którego szuka, będzie miało najwyżej 10 lat, a Ariana żyła na tyle długo, żeby wzbudzić podejrzenia swoją nieobecnością w Hogwarcie (ciotka Muriel), więc na tej podstawie można niejako obalić tę teorię...

A jeżeli chodzi o karę śmierci, to ten basen zdaje się być wypełniony tą samą substancją co myślodsiewnia. Ogólnie ta "humanitarna śmierć" to dla mnie jakieś nawiązanie do obecności kary śmierci w USA. I skoro to miało pokazywać tylko dobre wspomnienia, to dlaczego pojawił się ten incydent z Credencem (Kredensem :D)?

Prefix użytkownikalosiek13
Wydaje mi się, że wiek nie ma większego znaczenia. Grindelwald na początku mówił Credence'owi, że zauważył go w jakiejś wizji, no i również tę dziewczynkę. Skoro Obscurusy w wieku Credence'a są tak rzadko spotykane, mógł od razu założyć, że chodzi o dziewczynkę. Stąd jego zdziwienie.

A Ariana na pewno była Obscurusem, bo opisy jej specyficznej "choroby" wpasowują się zbyt idealnie. Tyle w temacie.
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Ale to nie jest tak, że te obscurusy atakują od urodzenia? Przecież czarodzieje już jako malutkie dzieci pokazują, że mają jakąś moc (Neville to wyjątek), a ten cały Credence całe życie był stłamszony, a jeżeli nie to to ktoś by się raczej już dowiedział, że jest czarodziejem. Nie jestem pewna ale Ariana chyba objawiała jakieś moce zanim Ci chłopcy jej coś zrobili. Poza tym to po tym wydarzeniu zamknęła się na wszystko wokół.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaMikasa
ulka_black_potter napisał(a):

Ale to nie jest tak, że te obscurusy atakują od urodzenia?

Raczej nie. Cała natura obskurusa polega na tym, że do jego stworzenia potrzebny jest czynnik tłamszący, jakieś zewnętrzne okoliczności, które sprawiają, że musisz się kryć ze swoją mocą.

A tak w ogóle to...

Nie zauważyłam tego przy pierwszym seansie, ale tuż przed wypuszczeniem burzoptaka, Franka, Newt dostrzega malutki strzęp obskurusa, który wspina się po ścianie metra i odlatuje. To by wyjaśniało, jakim cudem Credence ma się pojawić w kolejnych częściach.

Prefix użytkownikaMikasa
Poranna rozkminka. Jeżeli chodzi o ten deszcz zapomnienia na koniec, to przecież to musialo też trafić jakichś czarodziejów. W ogóle to rozwiązanie od początku wydaje mi się mega naciągane. Na upartego znalazłam odpowiedź na swoje pytanie, bo Newt wspominał o różnicach w fizjologii, więc może dane stężenie tego "eliksiru" działa tylko na mugoli,no ale...

Poza tym... Przecież zabici ciągle nie żyją, czy ich bliscy zapomnieli o okolicznościach ich śmierci?

Prefix użytkownikaKornelie_1999
Mikasa napisał(a):

Poranna rozkminka. Jeżeli chodzi o ten deszcz zapomnienia na koniec, to przecież to musialo też trafić jakichś czarodziejów. W ogóle to rozwiązanie od początku wydaje mi się mega naciągane. Na upartego znalazłam odpowiedź na swoje pytanie, bo Newt wspominał o różnicach w fizjologii, więc może dane stężenie tego "eliksiru" działa tylko na mugoli,no ale...

Poza tym... Przecież zabici ciągle nie żyją, czy ich bliscy zapomnieli o okolicznościach ich śmierci?

Też się nad tym zastanawiałam. Stwierdziłam na początku, że to trochę bez sensu. Ale po późniejszych rozkminach doszłam do wniosku, że może po prostu sami w sobie ułożyli jakieś mylne wspomnienie, albo... no nie wiem. Też mnie to zastanawia... Tak po prostu zapomnieli o tych co zginęli no chyba nie. Ta część w tym filmie jest lekko bez sensu moim zdaniem.
s4.favim.com/orig/150113/black-cat-christmas-collarbone-Favim.com-2381954.jpg

Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

data.whicdn.com/images/28270273/tumblr_m3ov0tKUUZ1r73wdao1_500_large.gif

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić.

67.media.tumblr.com/ea9e21f960bde8b144f55519e130f923/tumblr_n15i7cOCDE1stzneto1_500.gif

Ja mam pana boga w futrze.
- Halina Poświatowska

favim.com/orig/201108/17/cat-fashion-girl-photography-Favim.com-125289.jpg

Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości.
- Christopher Sandt

s9.favim.com/orig/140923/cat-cute-girl-kitten-Favim.com-2091859.png

W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ;)

Prefix użytkownikaYodaZgredek
Jak kogoś interesuje Fantastyczne Zwierzęta są już w solidnej jakości na chomikuj :) jest obłędna chociaż na prawdziwe HD trzeba poczekać ale do dvd/blu ray wersja do delektowania się solidna w sam raz dla tych osób co nie widzieli w kinie. Oczywiście wersja z napisami :)

link podam na priv jak coś. Bo na stronach nie wolno zachęcać do ściągania. A post jest tylko informacją. Żeby nie było na własną odpowiedzialność prosicie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaYodaZgredek dnia 18.01.2017 10:40
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Ostatnio zwróciłam uwagę na to małe stworzonko, które Newt nazywa "wielką ćmą", pamiętacie? Taki kolorowy duży bączek, który pojawia się kilka razy. No i zauważyłam, że oni w żadnym momencie filmu go nie łapią i nie sprowadzają z powrotem do walizki, a Newt w pewnym momencie mówi, że złapali już wszystko. Czyżby błąd scenariusza? A może jakaś zagadka na kolejne filmy? Bo przecież nasz bohater dwa razy widzi to stworzonko na wolności i ani razu nie podejmuje próby schwytania go...

Poza tym, jako niedoszła nauczycielka zaklęć (:D), poczułam się dziwnie, widząc, że Tina rzuciła Accio na różdżkę Gravesa, zamiast użyć zaklęcia rozbrajającego :D

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: