Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
"Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć"
|
|
Smierciojadek |
Dodany dnia 17.11.2016 23:04
|
Pochwały: 14 Postów: 6912 Dom: Gryffindor Punkty: 60391 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Jako że już po pierwszych pokazach, a my nie mamy osobnego tematu do dyskusji - naprawiam ten błąd. Oglądaliście? Jak wrażenia? Edytowane przez Smierciojadek dnia 12.11.2018 23:40 Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 18.11.2016 07:11
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 121 Dom: Slytherin Punkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
No to wkleję jeszcze raz moją opinię Totalna Magia od J.K. Rowling (wrażenia po seansie w IMAX) - zaznaczam opinię w spoilerze. Więc moje wrażenia przedstawiają się tak jak w tytule Spoiler :: No więc byłem, zobaczyłem ten film i od razu go pokochałem ale żeby nie było tak słodko to coś więcej ode mnie. Czyli moja mini recenzja Jako że po raz pierwszy byłem w IMAX zacznę może od oceny efektów Efekty specjalne spisują się bardzo dobrze. Jest to mocny punkt filmu zwłaszcza że efekty w zwiastunach zwłaszcza pierwszych były ciut wyblakłe. Nie żałuję wydania kasy na 3D nie boli mnie głowa a to oznacza że efekty się przyjęły. Efekty oczywiście nie przebiły tych efektów moim zdaniem z Insygni Śmierci part 1 i 2 ale zdecydowanie pobiły z zakonu feniksa. Za efekty daję mocne 8,5/10 Teraz skupię się na scenariuszu.... muszę powiedzieć że nie zawiodłem się na Rowling. Wiedziałem że jej scenariusz będzie magiczny, klimatyczny i nie zostawi niejasnych pytań. I to też dostałem. Cieszę się że Rowling zabrała mnie ponownie do tego świata i jako scenarzystka spisała się na medal i scenariusz dostaje ode mnie mocne 10. Reżyseria... w sumie poza tym że denerwował i denerwuje mnie fakt że Yates się za to wziął, nie jest zle, reżyseria wyszła porządnie. Nie widziałem nigdzie nierównego tempa jak większość widzów. Jednak więcej niż 7 Yates ode mnie nie dostanie (wciąż mam w pamięci zniszczonego Książę Półkrwi) dlatego daję mu 7 Aktorstwo, po efektach kolejny mocny punkt filmu. Tina trochę przypominała mi Hayley Atwell ale poza tym nie jest zle aktorzy spisują się bardzo dobrze. Eddie chyba najlepiej, Colin Farrel również genialnie. Za aktorstwo 8,5/10 Muzyka, bałem się o nią ale niepotrzebnie. Bo muzyka komponuje się idealnie w film nie jest monotonna chociaż do soundtracka z Pottera wiele brakuje... za muzykę 7,5 za te smaczki z Pottera Zwierzęta <3 genialne po prostu genialne co prawda sporo im brakuje do Aragoga, Hardodzioba, Rogogona ale poza tym są cudowne Niuchacz i Nieśmiałek skradli moje serce <3 za zwierzęta 9/10 Humor.... muszę po raz pierwszy przyznać że ten film miał najlepszy humor z dotychczasowych wszystkich filmów. Humor jest genialny i przebija ten wymuszony i irytujący humor w marvelach. Za humor filmowi przyznaję 9/10 charakteryzacja mega jak na te lata robi wrażenie więc jak najbardziej mocny punkt filmu i za to 9/10 No a teraz plusy i minusy zacznę od minusów bo jest ich mniej - Johnny Depp jako Grindelwald znaczy nie to ze był zły ale na pewno nie tak go sobie wyobrażałem lekko słaba charakteryzacja ale mam nadzieję że w kolejnej części będzie lepiej - Yates jako reżyser (taki wymuszony minus) a teraz plusy - klimat przede wszystkim klimat, magia magia i jeszcze raz magia - aktorstwo - nawiązania do Pottera najlepsze zdecydowanie znak Insygni Śmierci, ale jest i kilka nowych. Poznajemy przodka z rodziny Bellatrix bardzo ciekawy smaczek. Mam nadzieję że zostanie rozwinięty w kolejnej części, na plus także parę leciutkich motywów muzycznych do Pottera. Oczywiście zaklęcia mamy Petrificus Totalus, Accio, rozbrajające ochronne i nie tylko <3 wspomnienia o Hogwarcie - zwierzęta szczególnie Niuchacz i Nieśmiałek - Humor po raz pierwszy bez żadnych zastrzeżeń No i to tyle cały film dostaje ode mnie 9 z serduszkiem. Na pewno pójdę jeszcze na ten film do kina ze 2-3 razy bo warto <3 Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 18.11.2016 15:16
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Byłam wczoraj, film bardzo mi się podobał, ponownie zakochałam się w Niuchaczu. Jedyne co mnie zawiodło to wygląd Grindelwalda. Kocham Johnny'ego Deppa i wierzyłam, że fajniego ucharakteryzują i będzie super. Nie było. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 18.11.2016 15:35
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Ja też jestem zachwycony. Muszę iść jeszcze raz. Od początku do końca wszystko genialne, z jednym poważnym minusem na koniec, który mnie strasznie rozczarował. Po co oni wzięli tego Deppa, to ja nie mam pojęcia :/ Pojawia się na ekranie na dosłownie minutę, a zagrał takie siano, jak ciągle ostatnimi czasy. Mimo charakteryzacji ja tam widziałem kapitana Sparrowa z Piratów i tak mi się to nie podobało, że brak słów. Wcale nie miałbym im za złe, gdyby jednak do kolejnych części wzięli kogoś innego do roli Grindelwalda. To jest zdecydowanie największy (i jedyny) minus tego filmu. Magiczne stworzenia mega, zakochałem się w słodziutkim niuchaczu. Niech on się pojawia w każdej kolejnej części <3 Nieśmiałki trochę nieteges, bo wyobrażałem je sobie groźniej. Spoko, że było tyle pojedynków na różdżki. To jest to, co ja lubię najbardziej. Szczególnie ta końcówka... oh i ah <3 Scenariusz mnie mega zaskoczył na plus. Historia dobrze się zaczyna, jest ciekawie poprowadzona i daje ogromne pole do manewru w przyszłości. Aż nie mogę się doczekać ciągu dalszego. Ogólnie FZ stoją dla mnie na równi z "IŚ: Cz. II", także większego komplementu dać nie mogę ;d Edytowane przez losiek13 dnia 18.11.2016 15:56 Always |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 18.11.2016 19:16
|
Pochwały: 39 Postów: 3413 Dom: Hufflepuff Punkty: 36761 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
No to ja będę w mniejszości i napiszę, że mnie ten film strasznie wynudził. Fakt, nieśmiałek był uroczy, ale fajnie by było jakby na nim np. skupiła się fabuła, a tu nie, dziesięć różnych wątków, z czego każdy taki z dupy wzięty. Totalnie do mnie nie przemówili bohaterzy, którzy jak dla mnie byli bardzo nijacy, może poza Greavsem, który coś tam wnosił, ale jak rzucał zaklęciami w kogoś (nie chcę spoilerować) to posikałam się prawie ze śmiechu. Jakby pejczem machał Najnudniejsze w tym filmie były chyba zwierzęta, serio. Za dużo tego. Ta wielowątkowość wprowadzała zamęt. Ogólnie ten system w Ameryce jest strasznie do kitu. I Niemagowie zamiast Mugoli. Żałosne. Na pewno nie obejrzę kolejnej części w kinie, poczekam aż się w necie pojawi. Dzisiaj czuję, że straciłam tylko kasę na bilet. Byłam zajarana tym filmem, ale mi przeszło. Także lipa. Edit. Gdyby nie, fantastyczne zwierzęta, a sam Grindelwald to było by nawet spoko. Noi ale za Grindelwalda dali Deppa, także dalej lipa. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 18.11.2016 20:54
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 121 Dom: Slytherin Punkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
Keira Karkarow napisał(a): Byłam wczoraj, film bardzo mi się podobał, ponownie zakochałam się w Niuchaczu. Jedyne co mnie zawiodło to wygląd Grindelwalda. Kocham Johnny'ego Deppa i wierzyłam, że fajniego ucharakteryzują i będzie super. Nie było. No właśnie po przemyśleniach mnie też właśnie ta charakteryzacja jakoś... no nie tak sobie to wyobrażałem. Ale nie mogę go ocenić jakoś po tym występie. Bo było go mało ogólnie nie podobało mi się jeszcze Spoiler :: pojmanie Grindelwalda... tak po prostu zwyczajnie pojmują sobie najniebezpiecznego czarnoksiężnika przed Voldemortem... nie wiem czemu ale to było komiczne Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 18.11.2016 22:21
|
Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: Gryffindor Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Ja jestem totalnie podjarana i zakochana w tym filmie i na pewno jeszcze przynajmniej raz wybiorę się do kina! Koniecznie. Było tam wszystko czego oczekuje się po filmie: akcja, wątek, efekty specjalne (no WOW) i super aktorskie wykonanie. Naprawdę jestem pod wrażeniem każdej z ról. Totalnie zakochałam się w J. Kowalskim serio... kupił mnie Wadą filmu był Depp :/ okropna stylizacja i totalnie nie pasujący do swojej roli :/ no ale było go mało (w następnych niestety będzie więcej :/ ) więc jakoś to przeżyłam Moja chrisowa TOP5 1. Always&Forever Chris Wood 2. Chris Hemsworth 3. Chris Evans 4. Chris Pratt 5. Chris Pine Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center] Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 |
|
|
KHZP |
Dodany dnia 18.11.2016 22:49
|
Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: Hufflepuff Punkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Rewelacja. Co prawda moje przypuszczenia przedstawiane kolezankom przed sensem, okazały się niejako spoilerami to jestem zachwycony. Dużo nowości, a klimat ten sam. Po wyjściu z kina czułem się młodszy. Czułem się jakbym dopiero co skończył czytać 1. cześć HP. Polecam. Spoiler :: Kowalski - bohater wśród mugoli! Każdy kto miał jakieś obawy, niech się nie lęka. Polecam. Nikt się nie zawiedzie. A ponoć ma być tego więcej! Pozdro, Puchon KHZP Pozdro, Puchon KHZP /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! Olśniewający swym uśmiechem KHZP Dziękuję! Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 19.11.2016 07:01
|
Katherine_Pierce napisał(a): Ja jestem totalnie podjarana i zakochana w tym filmie i na pewno jeszcze przynajmniej raz wybiorę się do kina! Koniecznie. Było tam wszystko czego oczekuje się po filmie: akcja, wątek, efekty specjalne (no WOW) i super aktorskie wykonanie. Naprawdę jestem pod wrażeniem każdej z ról. Totalnie zakochałam się w J. Kowalskim serio... kupił mnie Wadą filmu był Depp :/ okropna stylizacja i totalnie nie pasujący do swojej roli :/ no ale było go mało (w następnych niestety będzie więcej :/ ) więc jakoś to przeżyłam Nie tylko ty, ten film jest cudowny i magiczny <3 Ja dzisiaj idę drugi raz do IMAX a ty byłaś w IMAX czy w zwykłym kinie? bo ogólnie w IMAX ten film mega. Co do Deppa mamy takie samo zdanie... niestety nie tak sobie wyobrażałem Grindelwalda. Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 19.11.2016 18:13
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
A ja zapytam o coś innego - słyszeliście o teorii związanej z Arianą Dumbledore? Otóż przeczytalsm teorię, która głosiła, że Dumbledore wysłał Skamandera do NY, aby powstrzymał Grindelwalda. W wielkim skrócie, chodziło o to, że Ariana wytworzyła obskurusa, Grindelwald zobaczył na jej przykładzie jak potężny taki obskurus jest i chciał odnaleźć kolejnego, aby go (i jego żywiciela oczywiście) wykorzystać, a Newt miał go przed tym powstrzymać. Brzmi całkiem sensownie. Co myślicie? + jak się nazywał ten skrzydlaty zwierzak, z głową ptaka i dwoma ogonami? Zapomniałam . Widzę, że nie tylko mnie charakteryzacja Deppa zabolała. Uważam, że mógłby być świetny w tej roli, gdyby wyglądał po prostu normalnie i młodziej. Mam nadzieję, że w kolejnych częściach zrezygnują z tej dziwacznej charakteryzacji, albo, że ma ona jakieś sensowne uzasadnienie, inne niż szalona wizja wizażysty... "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 19.11.2016 21:44
|
Keira Karkarow napisał(a): A ja zapytam o coś innego - słyszeliście o teorii związanej z Arianą Dumbledore? Otóż przeczytalsm teorię, która głosiła, że Dumbledore wysłał Skamandera do NY, aby powstrzymał Grindelwalda. W wielkim skrócie, chodziło o to, że Ariana wytworzyła obskurusa, Grindelwald zobaczył na jej przykładzie jak potężny taki obskurus jest i chciał odnaleźć kolejnego, aby go (i jego żywiciela oczywiście) wykorzystać, a Newt miał go przed tym powstrzymać. Brzmi całkiem sensownie. Co myślicie? + jak się nazywał ten skrzydlaty zwierzak, z głową ptaka i dwoma ogonami? Zapomniałam . Widzę, że nie tylko mnie charakteryzacja Deppa zabolała. Uważam, że mógłby być świetny w tej roli, gdyby wyglądał po prostu normalnie i młodziej. Mam nadzieję, że w kolejnych częściach zrezygnują z tej dziwacznej charakteryzacji, albo, że ma ona jakieś sensowne uzasadnienie, inne niż szalona wizja wizażysty... Dość ciekawa teoria... ale trochę w takim razie wyklucza że Newt potem przyznał prawdziwy powód przyjazdu do NY dotyczy ptaka gromu. Chociaż i nie do końca zwłaszcza że według ostatnich plotek Dumbledore ma mieć jakieś sceny z Newtem czyli wskazywałoby że może być tak że jakieś informacje może mu przekazać... za 2 lata się dowiemy ten jeśli chodzi ci o tego podobnego do orła to to jest Thunderbird jeśli o tego zmiennokształtnego to żmijoptak charakteryzacja Deppa mega zabolała .... chociaż te wąsy mogli zgolić jemu. Masakra po prostu masakra nie tak go sobie wyobrażałem... Kilka słów po drugim seansie (znowu w IMAX) generalnie po drugim seansie emocje wciąż trzymają. Film nie nudzi wciąż śmieszy chociaż niekiedy humor wydaje się już przewidywalny. Ale humor z scenami Niuchacza, Nieśmiałka najlepsze. Teksty typu "przecież dostali kakao" na początku śmieszyły teraz nie... ale do czego teraz najbardziej się przyczepiam do charakterystyki Grindelwalda... po prostu słaba nie tak go sobie wyobrażałem a teraz najmocniejszy minus (uwaga spoiler) końcówka Spoiler :: Tak po prostu pojmują Grindelwalda najniebezpieczniejszego czarnoksiężnika przed Voldermortem... dla mnie to jest komiczne bo liczyłem że on zwieje a tak po prostu oni go łapią a on się daje.... to największy minus tego filmu. Powinienem ocenę zmienić na 8 ale już zostanie te 9. Gdyby może nie ta scena dałbym 10 ale to mi zniszczyło końcówkę. To tak jakby film zakon feniksa zrobić to samo z Voldemortem. Wpada minister, rzucają zaklęcia rozbrajające i łapią Voldemorta a on by im się dał... Pewnie i tak można się domyślić że Grindzio zwieje co może zepsuć fabułę drugiej części... a nie na to liczyłem po prostu nie... mam tylko nadzieję że nie jest to jakiś pomysł Yatesa żeby szybko skończyć film... na odwal się Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 19.11.2016 23:45
|
HermionaKatniss napisał(a): Dość ciekawa teoria... ale trochę w takim razie wyklucza że Newt potem przyznał prawdziwy powód przyjazdu do NY dotyczy ptaka gromu. Chociaż i nie do końca zwłaszcza że według ostatnich plotek Dumbledore ma mieć jakieś sceny z Newtem czyli wskazywałoby że może być tak że jakieś informacje może mu przekazać... za 2 lata się dowiemy No właśnie też mnie to nie przekonało do końca, ale z drugiej strony, Newt mógł nie podać prawdziwego celu przyjazdu do NY. Co do ptaka - właśnie o Thunderbirda mi chodziło, ale o polską nazwę. "Someone let the doors open,
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 20.11.2016 06:53
|
Keira Karkarow napisał(a): No właśnie też mnie to nie przekonało do końca, ale z drugiej strony, Newt mógł nie podać prawdziwego celu przyjazdu do NY. Co do ptaka - właśnie o Thunderbirda mi chodziło, ale o polską nazwę. Tylko że wtedy dwa razy by skłamał to też jest ciut nielogiczne. Spoiler :: Tinie mówi przy początku że przyjechał po prezent a ona na to czy w Londynie nie ma sklepów... a potem Jacobowi wyznaje prawdziwy cel swojej podróży. Czyli drugi raz by skłamał? Po polsku Ptak gromu albo grzmotoptak Edytowane przez YodaZgredek dnia 20.11.2016 09:04 Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Dragonfly |
Dodany dnia 20.11.2016 12:23
|
Postów: 9 Dom: Hufflepuff Punkty: 342 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 04.07.16 |
Film oglądałam w piątek i nadal nie mogę się po nim otrząsnąć. Powróciły do mnie wszystkie piękne wspomnienia już na samym początku, kiedy zagrali piosenkę Hedwigi <3. Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo mi tego brakowało. Podobała mi się zarówno fabuła, magiczne zwierzęta, jak i postacie, szczególnie Newt (wreszcie główny bohater z Hufflepuffu!). Spoiler :: Bardzo szkoda mi Credensa, ta postać miała naprawdę duży potencjał i w ogóle jego historia była strasznie smutna . |
|
|
Dragonfly |
Dodany dnia 20.11.2016 12:39
|
Postów: 9 Dom: Hufflepuff Punkty: 342 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 04.07.16 |
Spoiler :: Tak po prostu pojmują Grindelwalda najniebezpieczniejszego czarnoksiężnika przed Voldermortem... dla mnie to jest komiczne bo liczyłem że on zwieje a tak po prostu oni go łapią a on się daje.... to największy minus tego filmu. Powinienem ocenę zmienić na 8 ale już zostanie te 9. Gdyby może nie ta scena dałbym 10 ale to mi zniszczyło końcówkę. To tak jakby film zakon feniksa zrobić to samo z Voldemortem. Wpada minister, rzucają zaklęcia rozbrajające i łapią Voldemorta a on by im się dał... Pewnie i tak można się domyślić że Grindzio zwieje co może zepsuć fabułę drugiej części... a nie na to liczyłem po prostu nie... mam tylko nadzieję że nie jest to jakiś pomysł Yatesa żeby szybko skończyć film... na odwal się Spoiler :: A co jeśli to jest tylko część jego planu? Może specjalnie dał się złapać? Bo jak go pojmali, to nie był zbyt rozwścieczony, a wręcz przeciwnie. Sama nie wiem, może być też tak, jak mówisz, ale mimo wszystko mam nadzieję, że to jest jakaś jego kolejna intryga. |
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 20.11.2016 13:33
|
Pochwały: 7 Postów: 661 Dom: Gryffindor Punkty: 8343 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Byłam na FZ wczoraj z moją drużyną harcerską i powiem szczere, że bardzo mi się spodobało. Co prawda nie to samo co HP, ale równie ciekawe. Polubiłam postać Newt'a. Po za tym fajnie obejrzeć coć o tych cudownych zwierzętach. Fabuła była całkiem spoko, więc nie żałuję że na niego poszłam. |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 20.11.2016 14:02
|
Dragonfly napisał(a): Spoiler :: A co jeśli to jest tylko część jego planu? Może specjalnie dał się złapać? Bo jak go pojmali, to nie był zbyt rozwścieczony, a wręcz przeciwnie. Sama nie wiem, może być też tak, jak mówisz, ale mimo wszystko mam nadzieję, że to jest jakaś jego kolejna intryga. Spoiler :: No niby może to być jakaś część planu no ale w takim razie ucieczka może być wtórna bo przecież znamy już to z innych filmów że łapią tych złych oni w kolejnej części uciekają i znowu jest problem. Z drugiej strony ucieczka pod koniec filmu też byłaby wtórna ale przynajmniej zaskoczenie by było, bo myślę że nie tylko ja do końca tej sceny myślałem że on im zwieje. I film by się skończył tak że oni mieliby obawy że dalej będzie siał terror i prosiliby Newta o pomoc w pogoń za nim. Wtedy kleiła by się druga część tym że Newt spotka Dumbledore'a i mu o tym powie a Dumbledore chciałby mu pomóc. No nie wiem. Ale intryga będzie na pewno. Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Dragonfly |
Dodany dnia 20.11.2016 15:28
|
HermionaKatniss napisał(a): Dragonfly napisał(a): Spoiler :: A co jeśli to jest tylko część jego planu? Może specjalnie dał się złapać? Bo jak go pojmali, to nie był zbyt rozwścieczony, a wręcz przeciwnie. Sama nie wiem, może być też tak, jak mówisz, ale mimo wszystko mam nadzieję, że to jest jakaś jego kolejna intryga. Spoiler :: No niby może to być jakaś część planu no ale w takim razie ucieczka może być wtórna bo przecież znamy już to z innych filmów że łapią tych złych oni w kolejnej części uciekają i znowu jest problem. Z drugiej strony ucieczka pod koniec filmu też byłaby wtórna ale przynajmniej zaskoczenie by było, bo myślę że nie tylko ja do końca tej sceny myślałem że on im zwieje. I film by się skończył tak że oni mieliby obawy że dalej będzie siał terror i prosiliby Newta o pomoc w pogoń za nim. Wtedy kleiła by się druga część tym że Newt spotka Dumbledore'a i mu o tym powie a Dumbledore chciałby mu pomóc. No nie wiem. Ale intryga będzie na pewno. Z tym się zgadzam, ale prawdę mówiąc wszystko już było i naprawdę trudno znaleźć wątek, który nigdy nigdzie się nie pojawił. Właściwie oryginalność w większej mierze zależy od tego, jak jest coś przedstawione, w jakich okolicznościach itp., a nie od tego, czy już to kiedyś było. No nic, poczekamy i zobaczymy jak to będzie w następnych częściach, teraz możemy tylko snuć teorie |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 20.11.2016 18:04
|
Dragonfly napisał(a): Z tym się zgadzam, ale prawdę mówiąc wszystko już było i naprawdę trudno znaleźć wątek, który nigdy nigdzie się nie pojawił. Właściwie oryginalność w większej mierze zależy od tego, jak jest coś przedstawione, w jakich okolicznościach itp., a nie od tego, czy już to kiedyś było. No nic, poczekamy i zobaczymy jak to będzie w następnych częściach, teraz możemy tylko snuć teorie Właściwie to tak no przez dwa lata możemy snuć teorię albo do pierwszego zwiastuna dopiero. W sumie patrząc na takie TFA to właściwie no jest ciężko. Trzeba mieć nadzieję że jednak to lepiej rozegrają w kolejnych częściach Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Ania-023 |
Dodany dnia 20.11.2016 21:21
|
Postów: 14 Dom: Gryffindor Punkty: 438 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 18.09.16 |
Było świetnie. Akcja trzymająca w napięciu. Fantastyczne efekty specjalne. Niestety byłam na 2D, ale to nie zmienia różnicy, że było super. Zakochałam się w postaci Newt'a. Dzięki filmowi poznałam dużo ciekawych stworzeń, których na długo na pewno nie zapomnę. Pewnie jeszcze raz lub dwa wybiorę się do kina. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |