Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Książka czy film?
|
|
Her-mio-na 13 |
Dodany dnia 21.03.2007 19:32
|
![]() ![]() Postów: 1494 Dom: Brak przydziału Punkty: 1650 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
Które i dlaczego bardziej wam się podobało? Książki, czy filmy na podstawie ich? Edytowane przez Her-mio-na 13 dnia 21.03.2007 19:48 |
|
|
Dinek |
Dodany dnia 24.03.2007 15:39
|
![]() ![]() Postów: 22 Dom: Brak przydziału Punkty: 62 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 24.03.07 |
Cześć, moim zdaniem książka jest lepsza niż film w części 4 "Harry Potter i Czara Ognia". Książka opowiada, że Cho w której bujnął się Harry jet ładna, a na filmie nie jest zbyt piękna. Za to w trzeciej części lepszy jest film niż książka. A co do wilkołaków Snape miał na obrazku inny rodzaj wilkołaka niż ten na żywo w filmie. ![]() Edytowane przez ![]() http://magiahp.pun.pl
|
|
|
Shaman |
Dodany dnia 09.04.2007 20:46
|
![]() ![]() Postów: 606 Dom: Brak przydziału Punkty: 1421 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Niezaprzeczalnie książki są znacznie lepsze. Filmy są fajne bo można popatrzeć jak ktoś inny wyobrażał sobie tą samą sytuację ale nie można w nich zawrzeć wszystkiego co było w książce i przez to stają się uboższe. |
|
|
morawcik |
Dodany dnia 09.04.2007 21:35
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.04.07 |
Mi się najbardziej podobają książki, chociaż 3 część filmu (szczególnie końcówka z wehikułem czasu, gdy pomagali swoim postacią z przeszłości) był ciekawym i dobrym rozwiązaniem. Nie ważne ile osób zabijesz. Ważne dlaczego zginiesz.
|
|
|
Magia |
Dodany dnia 10.04.2007 14:06
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.04.07 |
Ja też uważam, że lepsze są książki niż filmy zrobione na ich podstawie. Jak czyta się książkę, to można samemu sobie wyobrazić wszystko to, co się tam dzieje. Jeszcze do tego w filmach jest pełno fragmentów powycinanych, przeinaczonych lub nawet dodanych. |
|
|
buffy92 |
Dodany dnia 10.04.2007 14:25
|
![]() ![]() Postów: 380 Dom: Brak przydziału Punkty: 809 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.07 |
Dla mnie najlepsza jest książka. Film? Fakt, fajnie sobie zobaczyć, ale to nie to samo. On nigdy nie odda tego co mamy w powieści. Czytając, możemy sobie wyobrazić jak się nam podoba, a tam jesteśmy często rozczarowani. Wiele scen jest wyciętych, w ogóle nie nagranych lub zmienionych co denerwuje. Dla mnie książka fajniejsza na 100 %. Edytowane przez ![]() 'Ja czarnym mydłem dotąd myłem ręce.
Hodowlę węży miałem też w łazience. Herbatę piłem z filiżanki z czaszką, Lecz przy miłości mojej wszystko to jest fraszką. [...] 'Dziewczyna Śmierciożercy' - by Toroj |
|
|
beatus |
Dodany dnia 14.04.2007 10:00
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 680 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 10.04.07 |
Ja tam uważam, że książki zawsze są lepsze a filmy są uwidocznieniem naszej wyobraźni, zresztą w filmach są niedociągnięcia, najważniejsze wątki zostały pominięte np w 4 części brak Mrużki, albo Weasleyowie, Harry i Hermiona nie siedzieli w loży honorowej, więc nie za ciekawie zrobione zostało. |
|
|
Krzysiek312 |
Dodany dnia 14.04.2007 16:46
|
![]() ![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 179 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.04.07 |
Ja uważam, że książki zawsze będą lepsze, ponieważ filmy są kręcone na ich podstawie, dlatego zawsze są fajniejsze. Filmy są dobre, nie zaprzeczam, ale to książki są najlepsze. Edytowane przez ![]() |
|
|
Filiputek |
Dodany dnia 17.04.2007 09:13
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: Brak przydziału Punkty: -57 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 16.04.07 |
Filmy są w ogóle źle zrobione:upset: Reżyserowie skracają każdą część do minimum. CZASAMI ZMIENIAJĄ JAKIŚ FAKT! 3 część w przełożeniu na film jest po prostu zrobiona bardziej starannie, niż pozostałe. Ale 4 część jest po prostu banalna... nie pokazali Mistrzostw Świata W Quiditchu:upset: Cieszę się, że wielu z was mówi o wyobraźni.Każdą postać wyobrażałem sobie inaczej. Edytowane przez ![]() |
|
|
Lara |
Dodany dnia 09.06.2007 22:40
|
![]() ![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
100% książka. Filmy są niedokładnie zrobione, często są pominięte ważne fakty, nie ma już takiego klimatu, z filmu niewiele można się dowiedzieć, wszystko jest bardzo ogólnie. |
|
|
ewella |
Dodany dnia 07.07.2007 20:21
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 102 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.07.07 |
Osobiście uważam, że książki są o wiele lepsze. Filmy mają wiele błędów i w ogóle najlepsze były dwa pierwsze, teraz nie mają tego klimatu książek |
|
|
nikola19_70 |
Dodany dnia 09.07.2007 15:17
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 122 Dom: Brak przydziału Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.07.07 |
Nie czytałam pierwszych części książek, przeczytałam dopiero Zakon i Księcia, wydaje mi się, że lepiej jest najpierw obejrzeć film, bo po przeczytaniu człowiek wiele rzeczy całkiem inaczej sobie wyobrażał i potem bywa trochę rozczarowany. Edytowane przez ![]() |
|
|
Krzychu_110 |
Dodany dnia 09.07.2007 15:46
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 519 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.06.07 |
Zdecydowanie się z tobą nie zgadzam (chociaż najpierw obejrzałem pierwsze 4 części filmu dopiero potem zacząłem czytać książki ale już przeczytałem wszystkie 6) ponieważ jeżeli już obejrzałeś film to już wiesz co się dzieje w tej książce i ona już nie jest taka ciekawa wiem to na swoim przykładzie bo tak jak wcześniej pisałem u mnie najpierw film później książki i dlatego pierwsze 4 tomy nie były już dla mnie takie ciekawe chociaż podobały mi si, a tom 5 i 6 były dla m,nie po prostu boskie bo nie wiedziałem co się w nich dzieje i to jest naprawdę super. |
|
|
Karcia |
Dodany dnia 16.07.2007 19:04
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 90 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.07.07 |
Książki są the best! Filmy też mogą by, to od nich praktycznie wciągnęłam się w świat HP, ale po przeczytaniu książek, treść nie zawsze zgadzała się z fabułą filmu. Aktorzy, czy też miejsca psują również własne, indywidualne wyobrażenia, a filmy są zbyt krótkie i nie obejmują wszystkiego co jest w książce. Edytowane przez ![]() |
|
|
Nice_Destruction |
Dodany dnia 22.07.2007 19:36
|
![]() ![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 332 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.07 |
Oczywiście, że książki. One pobudzają wyobraźnię, sami sobie stwarzamy cały ten świat w głowie... filmy są o tyle dobre, że możemy sobie później te nasze światy porównać. |
|
|
Pomylunaa |
Dodany dnia 05.08.2007 21:49
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 103 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.08.07 |
No pewnie, że książka! Film nigdy nie będzie miał takiego klimatu jak gdy się czyta. Największą zaletą książek jest to, że można być panem i władcą własnej wizji, tego wyobrażonego świata. To ja będę decydować jak ma wyglądać Umbrige a nie kino które mi podstawi wybranego przez reżysera aktora, który ni z gruchy i pietruchy do niczego nie pasuje ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
Dafney |
Dodany dnia 05.08.2007 22:32
|
![]() ![]() Postów: 20 Dom: Brak przydziału Punkty: 473 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 28.07.07 |
Książki są dużo lepsze i to jest nie podważalne... Jedyną częścią która mnie zaskoczyła jest Czara Ognia... przez 70% filmu mam ciarki na plecach ale to chyba robota mojego subwoofera haha... Oczywiście nie jest lepsza niż książka ale prawie zbliżyła się do tej granicy. Edytowane przez ![]() Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
Hermiona93 |
Dodany dnia 07.08.2007 08:50
|
![]() ![]() Postów: 104 Dom: Brak przydziału Punkty: 422 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.08.07 |
Zdecydowanie książki! W filmie nie można pokazać wszystkiego (niestety![]() ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.08.2007 09:41
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2350 Dom: ![]() Punkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
Zdecydowanie książka. Takie czytanie pobudza naszą wyobraźnię i każdy widzi tą powieść inaczej ^^. To jest właśnie fajne. Film... to jest już wszystko podane na tacy, a na dodatek niektóre fakty są zawsze trochę pozmieniane. Nom. ![]() |
|
|
Errol |
Dodany dnia 14.08.2007 18:27
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -1 Ranga: Irytek Data rejestracji: 13.08.07 |
Ja chyba jednak wolę książkę, jest tam więcej szczegółów których w ogóle nie ma w filmie, ale niektóre po prostu zmieniają... Chociaż nie powiem każdą z części oglądałam nie raz...! Edytowane przez ![]() harry potter wymiata....!!!
|
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |