Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Potęga Krwistego Steka!
12.02.2025 19:13
Sharllottka, moja mama już nie złamie bo ma sztuczne

He
He

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Książka czy film?
Her-mio-na 13
Które i dlaczego bardziej wam się podobało?
Książki, czy filmy na podstawie ich?
Edytowane przez Her-mio-na 13 dnia 21.03.2007 19:48

Dinek
Cześć, moim zdaniem książka jest lepsza niż film w części 4 "Harry Potter i Czara Ognia". Książka opowiada, że Cho w której bujnął się Harry jet ładna, a na filmie nie jest zbyt piękna. Za to w trzeciej części lepszy jest film niż książka. A co do wilkołaków Snape miał na obrazku inny rodzaj wilkołaka niż ten na żywo w filmie. :) piszcie na mój nr. gg 9820875...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:36
http://magiahp.pun.pl

Shaman
Niezaprzeczalnie książki są znacznie lepsze. Filmy są fajne bo można popatrzeć jak ktoś inny wyobrażał sobie tą samą sytuację ale nie można w nich zawrzeć wszystkiego co było w książce i przez to stają się uboższe.

morawcik
Mi się najbardziej podobają książki, chociaż 3 część filmu (szczególnie końcówka z wehikułem czasu, gdy pomagali swoim postacią z przeszłości) był ciekawym i dobrym rozwiązaniem.
Nie ważne ile osób zabijesz. Ważne dlaczego zginiesz.

Magia
Ja też uważam, że lepsze są książki niż filmy zrobione na ich podstawie. Jak czyta się książkę, to można samemu sobie wyobrazić wszystko to, co się tam dzieje. Jeszcze do tego w filmach jest pełno fragmentów powycinanych, przeinaczonych lub nawet dodanych.

buffy92
Dla mnie najlepsza jest książka. Film? Fakt, fajnie sobie zobaczyć, ale to nie to samo. On nigdy nie odda tego co mamy w powieści. Czytając, możemy sobie wyobrazić jak się nam podoba, a tam jesteśmy często rozczarowani. Wiele scen jest wyciętych, w ogóle nie nagranych lub zmienionych co denerwuje. Dla mnie książka fajniejsza na 100 %.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:31
'Ja czarnym mydłem dotąd myłem ręce.
Hodowlę węży miałem też w łazience.
Herbatę piłem z filiżanki z czaszką,
Lecz przy miłości mojej wszystko to jest fraszką.
[...]

'Dziewczyna Śmierciożercy' - by Toroj

beatus
Ja tam uważam, że książki zawsze są lepsze a filmy są uwidocznieniem naszej wyobraźni, zresztą w filmach są niedociągnięcia, najważniejsze wątki zostały pominięte np w 4 części brak Mrużki, albo Weasleyowie, Harry i Hermiona nie siedzieli w loży honorowej, więc nie za ciekawie zrobione zostało.

Krzysiek312
Ja uważam, że książki zawsze będą lepsze, ponieważ filmy są kręcone na ich podstawie, dlatego zawsze są fajniejsze. Filmy są dobre, nie zaprzeczam, ale to książki są najlepsze.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:29

Filiputek
Filmy są w ogóle źle zrobione:upset:
Reżyserowie skracają każdą część do minimum. CZASAMI ZMIENIAJĄ JAKIŚ FAKT!
3 część w przełożeniu na film jest po prostu zrobiona bardziej starannie, niż pozostałe. Ale 4 część jest po prostu banalna... nie pokazali Mistrzostw Świata W Quiditchu:upset:
Cieszę się, że wielu z was mówi o wyobraźni.Każdą postać wyobrażałem sobie inaczej.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:33

http://www.photoblog.pl/metalboymacik/
Lara
100% książka. Filmy są niedokładnie zrobione, często są pominięte ważne fakty, nie ma już takiego klimatu, z filmu niewiele można się dowiedzieć, wszystko jest bardzo ogólnie.

b1ala.znajomi.interia.pl
ewella
Osobiście uważam, że książki są o wiele lepsze. Filmy mają wiele błędów i w ogóle najlepsze były dwa pierwsze, teraz nie mają tego klimatu książek

nikola19_70
Nie czytałam pierwszych części książek, przeczytałam dopiero Zakon i Księcia, wydaje mi się, że lepiej jest najpierw obejrzeć film, bo po przeczytaniu człowiek wiele rzeczy całkiem inaczej sobie wyobrażał i potem bywa trochę rozczarowany.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:33

Krzychu_110
Zdecydowanie się z tobą nie zgadzam (chociaż najpierw obejrzałem pierwsze 4 części filmu dopiero potem zacząłem czytać książki ale już przeczytałem wszystkie 6) ponieważ jeżeli już obejrzałeś film to już wiesz co się dzieje w tej książce i ona już nie jest taka ciekawa wiem to na swoim przykładzie bo tak jak wcześniej pisałem u mnie najpierw film później książki i dlatego pierwsze 4 tomy nie były już dla mnie takie ciekawe chociaż podobały mi si, a tom 5 i 6 były dla m,nie po prostu boskie bo nie wiedziałem co się w nich dzieje i to jest naprawdę super.

Karcia
Książki są the best! Filmy też mogą by, to od nich praktycznie wciągnęłam się w świat HP, ale po przeczytaniu książek, treść nie zawsze zgadzała się z fabułą filmu. Aktorzy, czy też miejsca psują również własne, indywidualne wyobrażenia, a filmy są zbyt krótkie i nie obejmują wszystkiego co jest w książce.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:35

Nice_Destruction
Oczywiście, że książki. One pobudzają wyobraźnię, sami sobie stwarzamy cały ten świat w głowie... filmy są o tyle dobre, że możemy sobie później te nasze światy porównać.

www.nicedestruction.mylog.pl
Pomylunaa
No pewnie, że książka! Film nigdy nie będzie miał takiego klimatu jak gdy się czyta. Największą zaletą książek jest to, że można być panem i władcą własnej wizji, tego wyobrażonego świata. To ja będę decydować jak ma wyglądać Umbrige a nie kino które mi podstawi wybranego przez reżysera aktora, który ni z gruchy i pietruchy do niczego nie pasuje :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:37

Dafney
Książki są dużo lepsze i to jest nie podważalne... Jedyną częścią która mnie zaskoczyła jest Czara Ognia... przez 70% filmu mam ciarki na plecach ale to chyba robota mojego subwoofera haha...

Oczywiście nie jest lepsza niż książka ale prawie zbliżyła się do tej granicy.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:37
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Hermiona93
Zdecydowanie książki! W filmie nie można pokazać wszystkiego (niestety:(), bo trwałby uhuu... :bigrazz: Ale niektóre sceny z filmu naprawdę są świetnie wyreżyserowane i po prostu robią wrażenie :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:23

Prefix użytkownikaKaMcIa
Zdecydowanie książka. Takie czytanie pobudza naszą wyobraźnię i każdy widzi tą powieść inaczej ^^. To jest właśnie fajne. Film... to jest już wszystko podane na tacy, a na dodatek niektóre fakty są zawsze trochę pozmieniane. Nom.
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

Errol
Ja chyba jednak wolę książkę, jest tam więcej szczegółów których w ogóle nie ma w filmie, ale niektóre po prostu zmieniają... Chociaż nie powiem każdą z części oglądałam nie raz...!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 15.02.2014 20:22
harry potter wymiata....!!!

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: