Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Andromeda Black
|
|
Natalia Tonks |
Dodany dnia 29.04.2017 16:50
|
Postów: 40 Dom: Hufflepuff Punkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.12.16 |
Jest to moja ulubiona z sióstr Black! Tak mało o niej wiemy, mega ciekawa postać jak dla mnie. Jak myślicie jaka była? Co się stało, że zrezygnowała z rodzinnej tradycji i wyszła za czarodzieje pochodzenia mugolskiego? Czy może była panienką z dobrego domu i podzielała poglądy swojej rodziny, ale Ted Tonks odmienił jej patrzenie na świat? A może może była od początku buntowniczką jak Syriusz o odstawała od reszty Blacków? Jak sądzicie? |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 29.04.2017 17:07
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Jeżeli chodzi o Andromedę, to jestem niemal pewny, że ona była taka jak Syriusz. Nie chciała powielać tych spaczonych poglądów, tej całej paranoi na temat czystości krwi. Pokochała mugola - Teda Tonksa - i wątpię, żeby on akurat miał decydujący wpływ na jej zmianę patrzenia i całego 'światopoglądu'. Wiemy, że była bardzo podobna do Bellatrix, bo Harry na początku ostatniej części pomylił ją z wiedźmą Lestrange ;d Był w szoku, ale w końcu to siostry, i o pomyłkę nie trudno. Jak widzimy w rodzinie Blacków było wielu, którzy jednak nie akceptowali chorej tradycji. |
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 29.04.2017 17:10
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: Ravenclaw Punkty: 11288 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 24.08.15 |
batalion_88 napisał(a): Jeżeli chodzi o Andromedę, to jestem niemal pewny, że ona była taka jak Syriusz. Nie chciała powielać tych spaczonych poglądów, tej całej paranoi na temat czystości krwi. Pokochała mugola - Teda Tonksa - i wątpię, żeby on akurat miał decydujący wpływ na jej zmianę patrzenia i całego 'światopoglądu'. Racja. Zgadzam się z batalionem. Poza tym wiemy że była to ulubiona kuzynka Syriusza jak sam powiedział, więc na pewno musieli być podobni. Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką Wprowadziłam emotkę "" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ) Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;p A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potter Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolf Jesteś świetną męską postacią ~ Angelina Johnson Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ) Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur (Nie miałam) Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119 Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana Delakur Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalaka Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGaunt I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYooo A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color] - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color] Moja HPnetowa rodzinka Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: |
|
|
Natalia Tonks |
Dodany dnia 29.04.2017 17:15
|
Postów: 40 Dom: Hufflepuff Punkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.12.16 |
Też tak zawsze myślałam skoro lubili się z Syriuszem, to musiała byś podobna chociaż trochę do niego. A ciekawi mnie czemu w takim razie rodzina Tonksów nie była wcielona w Zakon Feniksa nigdy ani za pierwszej wojny ani za drugiej drugiej, tylko jako sojusznicy Zakonu? |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 29.04.2017 17:26
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Jeżeli chodzi o "wcielenie" do Zakonu Feniksa, to wydaje mi się, że Andromeda być może nie chciała się tak "wychylać", narażać też swojego męża, którego bardzo kochała. Ted był mugolem, więc w ZF z niego nie mieliby żadnego pożytku, bo ani czarować nie umiał, ani nawet charłakiem nie był - jak Arabella Figg chociażby. Jedyne co mogli zaoferować Zakonowi, to swój dom na klika chwil. Byli po dobrej stronie, ale nie każdego też od razu stać na to, żeby angażować się na maxa w walkę z Voldemortem. |
|
|
Natalia Tonks |
Dodany dnia 29.04.2017 17:38
|
Ten Tonks nie był mugolem, był czarodziejem z mugolskiej rodziny był w Hufflepuffie. To dowód na to, że to nie był mugol, ale ja też tak przez dłuższy czas myślałam. Pewnie nie chcieli się aż tak narażać, ale z drugiej strony sympatyzowali z Zakonem to dziwne, że jednak całkiem nie wstąpili do tej tejnej organizacji. |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 29.04.2017 18:01
|
A to nie wiem już skąd mi się wzięło, że on był mugolem... Najwidoczniej coś przeoczyłem. Pewnie chodziło o to, że nie był czystej krwi, ale niewielu takich w sumie było. Andromeda miała siostry - jedna Narcyza, która związek tworzyła z arystokratyczny, bogatym śmierciożercą Lucjuszem, a Bellatrix to kryminalistka, sadystka, psychicznie chora wielbicielka Czarnego Pana. Już samo to czyni z Andromedy "bohaterkę" - mając takie korzenie, pochodzenie, rodzinę, bliskich zrobiła krok stumilowy do przodu. Porzuciła te chore i dziwne zwyczaje, pokochała Teda, i to był szczyt odwagi i heroizmu. Nie musiała potem jeszcze bardziej iść radykalnie, żeby niszczyć i łapać śmierciożerców, a żyć swoim życiem, cieszyć się miłością i tym, że postawiła na swoim i oderwała się od idei czystości i czarnej magii. Zakon Feniksa był bardzo ważny, ale też nie każdy znowu się tam nadawał. To nie działało tak, że jak ktoś nie popiera Voldemorta, to MUSI być w ZF, nope. Większość czarodziejskich rodzin pozostawała neutralna, nie chciała iść na otwarta wojnę. I tak myślę było z Andromedą Tonks. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |