Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Oceny prac IV Turnieju FF
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.08.2017 16:58
|
Pochwały: 3 Postów: 3593 Dom: Slytherin Punkty: 14121 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Obu pracom czegoś brakowało. Żadna nie była pracą na miarę finału. Niestety autrki nie postarały się zbytnio Praca B nie była nawet romansem, więc nie wiem jak ją tutaj w ogóle ocenić. Może i była dobra, ale to jednak nie to. Praca A przynajmniej ten wymóg spełniła. Może i nie był to aż tak bardzo alternatywny świat HP, ale mimo wszystko zagłosuję na nią, ponieważ praca B, tak jak powiedziałem, nie jest romansem, ale jakimś dramatem z wątkiem miłosnym. Zatem mój głos na pracę A (no, nareszcie nie musiałem się wysilać typując podium ) Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 02.08.2017 19:16
|
Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: Gryffindor Punkty: 10164 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Może napiszę na początku, żeby wszystko było pięknie, jasne i klarowne... po przeczytaniu i wstępnej analizie wybieram" PRACĘ "A" Moje serce zdecydowanie bardziej podbiła praca A, autorka lepiej dostosowała się do gatunku ROMANS ^^ przynajmniej w moim odbiorze tak wyszło Jeżeli mam być szczera to podziwiam obie autorki, za to, że udalo im się napisać prace pod te wymagania (jak je przeczytałam to złapałam się za glowę) Romans w alternatywnym świecie, schowany Voldemort - szaleństwo. Nie lubię czytać ocen innych ludzi... piszecie, że prace nie były na miarę finału, a jednak zapominacie o tych dziwacznych wymaganiach! Serio, to jest słabe... poza tym jeśli ktoś używa takiego sformułowania, to powinien wyjaśnić co jego zdaniem znaczy: "na miarę finału" Będę pisać tylko o pracy A ok? Słońce powoli wschodziło nad Londynem, otulając miasto swoimi promieniami. Rosa mieniła się na trawnikach, jak diamenty, a mgła unosiła się w górę. Bardzo ładny początek, kupił mnie (jeśli można tak powiedzieć) Ambitnym pomysłem było napisanie historii o Ginny i Deanie, plus za odwagę i wyszło to całkiem fajnie ^^ Do tego opiekowanie się Puszkiem super pomysł Podoba mi się też długość tej pracy, nie trzeba było się wysilać Końcówka też spoko i też świadczy o odwadze autorki bo fakt, że była taka para: Harry i Ginny pochodzi z książki i nikt nie będzie się kłócił (choć wielu się to nie podoba), jednak oceniającym mogło to nie podejść... Dla mnie spoko i dlatego wygrywasz praco A Edytowane przez Ewa Potter dnia 02.08.2017 19:30 |
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 02.08.2017 19:32
|
Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: Ravenclaw Punkty: 10809 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
No to pora i na mnie, witam serdecznie. Ogólnie słabo wypadł ten finał, spodziewałam się prac, przez które wywali mnie z butów, a tu takie o. Może nie mam prawa tak mówić, bo "krytykujesz, to zrób lepsze", ale prawo do własnego zdania każdy ma i to zdanie nie musi być pozytywne. Praca A jest taka trochę na odczepnego według mnie. Jakby autorka nie miała za bardzo pomysłu i dlatego tak szybko skończyła. Językowo chyba jest okej, aczkolwiek całość kompletnie bez szału, a z alternatywnego świata tyle, że Harry jest z Hermioną. Praca B jest lepsza, chociaż dostrzegłam błędy interpunkcyjne, no i cóż, to nie jest za bardzo romans. Zdanie, że "patrzył tylko na niego" nie zmienja od razu całego gatunku. Nie przemawia do mnie aż taka zmiana wizerunku psychologicznego postaci i wątpię, żeby Lily i James aż tak źle wychowali Harry'ego, no po prostu nie. I jeszcze Dean psychopata. Pomysł mi się nie podoba, aczkolwiek jest lepiej widoczny niż w pracy A. No i cóż, mój 1 punkt daję pracy B. Tak trochę z braku laku. |
|
|
Good wolf |
Dodany dnia 02.08.2017 19:51
|
Postów: 1 Dom: Slytherin Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.01.15 |
Witam Was Obiecałem Wilczkowi, że chociaż finał skomentuję Historia A wygląda trochę jakby pisał ją ktoś młody i niedoświadczony. Takie pół na pół. Ładne opisy na początku, przyciągnęło mnie to, ale potem to równia pochyła. Zapowiadało się dobrze. Szkoda, że akcja nie jest złożona tylko prosta. Nie sposób się zgubić. Szybko się kończy, może trochę za szybko - autor nie miał czasu? Jasno widać romans między dwoma osobami, żadnych błędów nie widziałem. Romans -> 1 Świat alternatywny -> 1 Członek GD -> 1 Wymagane słowa: Puszek -> 1 Kurczak -> 1 Szampon -> 1 Łącznie: 6 Opowiadanie B jest naprawdę wciągające, ale nie spełnia kryteriów. Jak mogę się odnieść do pracy, która tego nie robi? Na wszelkich egzaminach obcinają sporo punktów za niezgodność z tematem i ja zrobię identycznie. Romans -> 0 Świat alternatywny -> 1 Członek GD -> 1 Wymagane słowa: Puszek -> 1 Kurczak -> 1 Szampon -> 1 Łącznie: 5 Zatem wygrywa praca A. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |