Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Niezwyciężony mag
07.10.2024 12:20
odkąd starsza poszła do przedszkola to mogę byc na macierzyńskim Śmiech az sie drzemki skonczą Gorąco

Harrych świąt!
07.10.2024 09:44
Alette, powodzenia w pierwszym dniu pracy po takiej przerwie. :D

Poziomka! <3
04.10.2024 16:25
fuerte, w małym mieście robi się wszystko po trochę, ale mniej karne, a bardziej cywilne i administracyjne

Harrych świąt!
04.10.2024 12:02
a w jakiej dziedzinie siedzisz? czy wszystko po trochę?

Poziomka! <3
04.10.2024 10:19
Hermiona Justysia, zazdroszczę i nie zazdroszczę. Urlop macierzyński to nie urlop xD

Także ja nie chcę wracać do roboty, ale rodzicielskiego też mam dość :D

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38930 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Oceny prac IV Turnieju FF
Prefix użytkownikagordian119
Obu pracom czegoś brakowało. Żadna nie była pracą na miarę finału. Niestety autrki nie postarały się zbytnio :( Praca B nie była nawet romansem, więc nie wiem jak ją tutaj w ogóle ocenić. Może i była dobra, ale to jednak nie to. Praca A przynajmniej ten wymóg spełniła. Może i nie był to aż tak bardzo alternatywny świat HP, ale mimo wszystko zagłosuję na nią, ponieważ praca B, tak jak powiedziałem, nie jest romansem, ale jakimś dramatem z wątkiem miłosnym.

Zatem mój głos na pracę A

(no, nareszcie nie musiałem się wysilać typując podium xD)
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/gordian.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najpow2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-powazny.png

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/12/d8/e5/12d8e53b202c07dd261102bf53ad10c5.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
Druhów gotowych na wiele,
To czeka was Slytherin,
Gdzie cenią sobie fortele.

Posycz sobie, mała żmijko
Wij się, żmijko, wij
Bądź milutka dla Gordiana
Bo cię przybije do drzwi!

pobierak.jeja.pl/images/3/5/8/235806_coachingowe-brednie.jpg

Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018)
Prefekt Slytherinu 2017/2018

Bruno Boccanegra (od 8.07.2018)

Prefix użytkownikaEwa Potter
Może napiszę na początku, żeby wszystko było pięknie, jasne i klarowne... po przeczytaniu i wstępnej analizie xD wybieram"
PRACĘ "A"
brawobrawobrawo

Moje serce zdecydowanie bardziej podbiła praca A, autorka lepiej dostosowała się do gatunku ROMANS ^^ przynajmniej w moim odbiorze tak wyszło
Jeżeli mam być szczera to podziwiam obie autorki, za to, że udalo im się napisać prace pod te wymagania (jak je przeczytałam to złapałam się za glowę) Romans w alternatywnym świecie, schowany Voldemort - szaleństwo.
Nie lubię czytać ocen innych ludzi... piszecie, że prace nie były na miarę finału, a jednak zapominacie o tych dziwacznych wymaganiach! Serio, to jest słabe... poza tym jeśli ktoś używa takiego sformułowania, to powinien wyjaśnić co jego zdaniem znaczy: "na miarę finału" Facepalm

Będę pisać tylko o pracy A ok? xD
Słońce powoli wschodziło nad Londynem, otulając miasto swoimi promieniami. Rosa mieniła się na trawnikach, jak diamenty, a mgła unosiła się w górę.

Bardzo ładny początek, kupił mnie (jeśli można tak powiedzieć)
Ambitnym pomysłem było napisanie historii o Ginny i Deanie, plus za odwagę i wyszło to całkiem fajnie ^^
Do tego opiekowanie się Puszkiem super pomysł
Podoba mi się też długość tej pracy, nie trzeba było się wysilać xD
Końcówka też spoko i też świadczy o odwadze autorki bo fakt, że była taka para: Harry i Ginny pochodzi z książki i nikt nie będzie się kłócił (choć wielu się to nie podoba), jednak oceniającym mogło to nie podejść... Dla mnie spoko i dlatego wygrywasz praco A
Edytowane przez Prefix użytkownikaEwa Potter dnia 02.08.2017 19:30

Prefix użytkownikaEmilyWright
No to pora i na mnie, witam serdecznie.

Ogólnie słabo wypadł ten finał, spodziewałam się prac, przez które wywali mnie z butów, a tu takie o. Może nie mam prawa tak mówić, bo "krytykujesz, to zrób lepsze", ale prawo do własnego zdania każdy ma i to zdanie nie musi być pozytywne.

Praca A jest taka trochę na odczepnego według mnie. Jakby autorka nie miała za bardzo pomysłu i dlatego tak szybko skończyła. Językowo chyba jest okej, aczkolwiek całość kompletnie bez szału, a z alternatywnego świata tyle, że Harry jest z Hermioną.

Praca B jest lepsza, chociaż dostrzegłam błędy interpunkcyjne, no i cóż, to nie jest za bardzo romans. Zdanie, że "patrzył tylko na niego" nie zmienja od razu całego gatunku. Nie przemawia do mnie aż taka zmiana wizerunku psychologicznego postaci i wątpię, żeby Lily i James aż tak źle wychowali Harry'ego, no po prostu nie. I jeszcze Dean psychopata. Pomysł mi się nie podoba, aczkolwiek jest lepiej widoczny niż w pracy A.

No i cóż, mój 1 punkt daję pracy B. Tak trochę z braku laku.
funkyimg.com/i/2w1an.jpg

Prefix użytkownikaGood wolf
Witam Was :)
Obiecałem Wilczkowi, że chociaż finał skomentuję :D

Historia A wygląda trochę jakby pisał ją ktoś młody i niedoświadczony. Takie pół na pół. Ładne opisy na początku, przyciągnęło mnie to, ale potem to równia pochyła. Zapowiadało się dobrze. Szkoda, że akcja nie jest złożona tylko prosta. Nie sposób się zgubić. Szybko się kończy, może trochę za szybko - autor nie miał czasu? Jasno widać romans między dwoma osobami, żadnych błędów nie widziałem.

Romans -> 1
Świat alternatywny -> 1
Członek GD -> 1
Wymagane słowa:
Puszek -> 1
Kurczak -> 1
Szampon -> 1

Łącznie: 6

Opowiadanie B jest naprawdę wciągające, ale nie spełnia kryteriów. Jak mogę się odnieść do pracy, która tego nie robi? Na wszelkich egzaminach obcinają sporo punktów za niezgodność z tematem i ja zrobię identycznie. :(

Romans -> 0
Świat alternatywny -> 1
Członek GD -> 1
Wymagane słowa:
Puszek -> 1
Kurczak -> 1
Szampon -> 1

Łącznie: 5

Zatem wygrywa praca A.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: