Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Sprawdzone kosmetyki
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 20.02.2018 11:08
|
Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: Slytherin Punkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Jest to koreański krem missha perfect cover bb cream (no 13). Warto zaznaczyć, że tak jak to BB kremy mają w zwyczaju nie zagwarantuje on perfekcyjnego krycia z efektem maski. Ma bardzo delikatną konsystencję i nie czuć go w ogóle na twarzy. Swego czasu czytałam sporo o koreańskich kosmetykach i kremy BB mnie szczególnie zainteresowały, ale po złych wspomnieniach z Garnierami (tłuste, za ciemne) trochę szkoda mi było tyle płacić za eksperyment. Jak myślisz, jasne piegi przykryje? Czy trzeba by było kilka warstw? :C No i jeśli ktoś by chciał poczytać, to mogę napisać coś więcej o paletce cieni Jeffree Star Beauty Killer i coś o jego liquid lipstickach, bo też posiadam. Bardzo chętnie! :D I o kosmetykach Kat Von D też bym chętnie poczytała, jeżeli ktoś ze strony miał już okazję próbować. >>>*<<< ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< <3 ;___; |
|
|
percepcja |
Dodany dnia 20.02.2018 15:54
|
Postów: 30 Dom: Hufflepuff Punkty: 67 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Swego czasu czytałam sporo o koreańskich kosmetykach i kremy BB mnie szczególnie zainteresowały, ale po złych wspomnieniach z Garnierami (tłuste, za ciemne) trochę szkoda mi było tyle płacić za eksperyment. Jak myślisz, jasne piegi przykryje? Czy trzeba by było kilka warstw? :C Myślę, że przykryje bez problemu. Sama mam piegi, zwłaszcza w okresie letnim i jak nakładam, to prawie ich nie widać, tylko jak się przyjrzy z bliska. No właśnie z tymi kremami jest taki problem, że nawet jakbyś chciała tylko próbkę to i tak trzeba ją zamówić online i czekać. Fajne też jest, że za każdym razem jak zamawiałam to właśnie dorzucali mi próbki różnych innych. Już nie pamiętam dokładnie jakie miałam, ale jeden był z Etude House, ale miałam wrażenie, że jest bardzo ciężki i ciągle czułam jakbym coś miała na twarzy, nieprzyjemnie mi się nosiło. Miałam też parę próbek ze skin79 i były ok, ale akurat wtedy nie trafili z moim kolorem. Bardzo chętnie! I o kosmetykach Kat Von D też bym chętnie poczytała, jeżeli ktoś ze strony miał już okazję próbować. Oki, to w najbliższym czasie pewnie coś skrobnę! Jeśli chodzi o kosmetyki Kat, osobiście ich (jeszcze) nie posiadam, ale kumpel robił mi cały makijaż używając praktycznie tylko jej rzeczy. Mnie najbardziej urzekła paletka rozświetlaczy, są po prostu idealne! Oczywiście jeżeli ktoś lubi mocny highlight, ja uwielbiam także dla mnie rewelacja. Tworzą piękną taflę no i mają ciekawe kolory. |
|
|
Anastazja Schubert |
Dodany dnia 11.01.2021 21:33
|
Pochwały: 6 Postów: 334 Dom: Ravenclaw Punkty: 9551 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
No więc stało już. Stuknął nowy rok, mnie wkrótce stukną 24 lata, a pod moimi oczami pojawiły się pierwsze zmarszczki. Myślę, że w dużej mierze dorobiłam się ich z własnej woli - przede wszystkim różnie u mnie z długością spania, a zmywając makijaż bardzo trę oczy. Postawiłam na demakijaż zero waste i ponad rok używałam tylko specjalnej ściereczki, którą tylko moczyło się wodą, ale no niestety, odruchowo mocno tarłam. Teraz używam też oliwy z oliwek i jest lepiej. Tak czy inaczej. Co ja mogę teraz z tymi zmarszczkami zrobić? Nie są duże, ale od kiedy się pojawiły czuję, że wyglądam starzej. Nie chcę, żeby przestali mnie pytać o dowód! |
|
|
Milena123 |
Dodany dnia 29.04.2021 19:07
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.04.21 |
Hej czy ktoś z was zamawiał kosmetyki na tej stronce? Chcę zamówić i nwm czy jest sens i czy to dobra strona? https://apteka.bo... |
|
|
louise60 |
Dodany dnia 29.04.2021 19:20
|
Pochwały: 2 Postów: 74 Dom: Hufflepuff Punkty: 2677 Ranga: Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami Data rejestracji: 18.11.19 |
Anastazja Schubert napisał(a): No więc stało już. Stuknął nowy rok, mnie wkrótce stukną 24 lata, a pod moimi oczami pojawiły się pierwsze zmarszczki. Myślę, że w dużej mierze dorobiłam się ich z własnej woli - przede wszystkim różnie u mnie z długością spania, a zmywając makijaż bardzo trę oczy. Postawiłam na demakijaż zero waste i ponad rok używałam tylko specjalnej ściereczki, którą tylko moczyło się wodą, ale no niestety, odruchowo mocno tarłam. Teraz używam też oliwy z oliwek i jest lepiej. Tak czy inaczej. Co ja mogę teraz z tymi zmarszczkami zrobić? Nie są duże, ale od kiedy się pojawiły czuję, że wyglądam starzej. Nie chcę, żeby przestali mnie pytać o dowód! Kochana, lepiej zapobiegać niż później leczyć. Ja na Twoim miejscu kupiłabym normalnie krem przeciwzmarszczkowy/wygladzajacy/wypelniajacy i używać go na co dzień, nawet jeśli przyniósłby jakieś wizualne efekty. Znam parę osób w moim wieku (też 20+), które używają takich kremów, a nie mają żadnych defektów na twarzy. Pochwalam zero waste, lecz może nie w kwestii cery. Poszukaj na necie, można zrobić mieszanki do demakijażu z różnych domowych składników, których używa się codziennie |
|
|
ancut |
Dodany dnia 22.05.2021 21:44
|
Postów: 14 Dom: Hufflepuff Punkty: 31 Ranga: Charłak Data rejestracji: 28.05.20 |
To i ja napiszę nieco o moich ulubionych kosmetykach Na początku zaznaczę, że mam skórę alergiczną, dość wrażliwą, z tendencją do przesuszania. Jeśli chodzi o żele pod prysznic to moim faworytem jest Barwa Hipoalergiczna Len (trochę mało wydajny, ale nawilża i koi) i O'Herbal z ekstraktem z aloesu (wydajny, świetnie nawilża). Odżywki do włosów mam sprawdzone dwie: Farmona Radical Serum w tubie i gęsty olejek pieprzowy od FitoKosmetik. A z kolorowych kosmetyków ciężej mi coś wybrać. Miałam podkład idealny i był nim Revlon ColorStay do cery mieszanej. Ale ten pierwszy, z dawną formułą. Zalatywał farbą malarską, ale jak na letnim festiwalu nałożyłam go o 7.00 rano to przetrwał ponad 24 godziny. Przez co go pokochałam, no ale potem formułę zmienili i kiszka. Obecnie kupuję taką kolorówkę, na jaką jest promocja Helenkaa napisał(a): A przechodząc do konkretów, to poszukuję dobrego kremu, który pomoże na rogowacenie okołomieszkowe. Wiem, że pisałaś o tym wieki temu, ale może problem wciąż aktualny. U mnie sprawdził się krem Mediderm, polecany przy atopowym zapaleniu skóry, egzemie czy łuszczycy. Może również zadziałać przy rogowaceniu okołomieszkowym. Też przez lata miałam problem z wysypem krostek na ramionach i plecach, nic nie pomagało (maść z apteki była ok, ale była dość droga, a problem wracał). Ten krem BARDZO załagodził sprawę, teraz mam niewiele krostek, więc jeżeli masz podobny problem to szczerze polecam przetestować. 1 kg kremu za ok. 30 zł to opłacalna sprawa, a jest niesamowicie wydajny Ja stosowałam dwa razy dziennie na całe ramiona i plecy. |
|
|
Kammcioo |
Dodany dnia 17.11.2023 20:06
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.11.22 |
Kosmetyki a zabiegi? Teraz coraz więcej widzisz się że ktoś poprawia coś sztucznie... Wiem ze niektórzy ludzie cenią sobie możliwość poprawienia wyglądu i samopoczucia za pomocą takich zabiegów jakie oferuje klinika Neonia, podczas gdy inni mogą mieć obawy związane z bezpieczeństwem, skutkami ubocznymi lub etycznymi kwestiami. Ja trochę z boku patrzę na takie ingerowanie... Wolę testować kosmetyki Edytowane przez Kammcioo dnia 30.11.2023 20:10 |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 18.11.2023 09:39
|
Pochwały: 39 Postów: 3418 Dom: Hufflepuff Punkty: 36771 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Gdybym miała nieograniczona ilośc hajsu, to korzystałabym ciagle z zabiegów oczyszczających i poprawiających jakość skóry, zęby już zawsze być piękna i młoda. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 22.11.2023 10:09
|
Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: Hufflepuff Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Uważam, że nasz organizm sam potrafi regulować wszystko i każde nakładanie na siebie kosmetyków może zaburzać funkcjonowanie skóry ( oczywiście pomijam choroby). Dlatego na skórę niczego nie nakładam, u mnie każdy kosmetyk, który używałam pogarszał jej stan :/ Twarz myję kosmetykiem 100 % naturalnym i na tym koniec O tym zawsze pogadam *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami Ulubione filmy - seria Jurrasic [color=#ffff00]Ukochane bajki Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |