Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Herbata
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:21
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Chciałbym się was zapytać, jaką herbatę najbardziej lubicie pić. Ja osobiście preferuję czarną herbatę średnio ciepłą (co by nie poparzyć sobie pańskiego podniebienia) z dwoma łyżeczkami cukru (na złość chudzielcom!) i cytryną. Oczywiście warunek konieczny- pijemy z filiżanki, trzymamy spodek pod brodą, a mały palec lekko odchylamy- obowiązkowo! A jak wy się na to zapatrujecie? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 15.02.2018 20:29
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Lubię herbatę zieloną, bez cukru, może być cytrynka![]() Pita ze szklanki, najlepiej cienkiej, póki jest.gorąca, ale nie zalana wrzątkiem. Z cukrem piłam będąc dzieckiem i nie trzeba było mnie do tego przekonywać, a i z filiżanki chętnie popijałam bawiąc się w kawiarenkę ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:32
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ziołowa? I to bez cukru? Tfu, co Ty tu za herezje głosisz!? Przecież wszyscy wiemy, że najlepsza herbata na świecie to średnio ciepła z dwiema łyżeczkami cukru i cytryną! Toż to jest napój bogów olimpijskich, im się tylko wydawało że spożywają nektar i ambrozję, a tak naprawdę pili średnio ciepłą herbatę z dwiema łyżeczkami cukru i cytryną!!! Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 15.02.2018 20:36
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Gordian przekonałeś mnie od razu, jutro sobie taką zrobię i pije od rana do wieczora! Salut ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:44
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Z cukrem? Tfu :/ jak herbata to bez cukru, najlepiej zielona lub biała, albo melisa, rumianek, pokrzywa lub mięta, koniecznie fusiasta, nie jakaś taka z torebki gdzie same najgorsze resztki wrzucają. I pita z kubka. I bez żadnego wyginania małego palucha. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:47
|
Jak to bez wyginania palca? Jak to z kubka? Toż to szczyt chamstwa! No no, pannie z Twojej sfery to nie przystoi! Takim ludziom z wyższych klas najlepiej służy średnio ciepła herbata z dwiema łyżkami cukru i cytryną! Spróbuj, a natychmiast poczujesz się lepiej! Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:56
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
ŁYŻKAMI?!?!?! ŁYŻKAMI???? Tfu, to strasznie dużo, nie chdziło ci przypadkiem o łyżeczki? Wolę jednak bez cytryny i bez cukru i czarnej w ogóle prawie wcale nie piję. I palucha nie wyginam, po co? To bez sensu.... jeszcze go o coś zahaczę i się złamie.... o nie. Z tym, że średnio ciepła to się zgodzę Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 21:00
|
dobra, zadanie wykonałem, więc temat można zamknąć Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 15.02.2018 22:43
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Uwielbiam herbatę, z przyzwyczajenia najczęściej piję czarną, ale uwielbiam też wszelkie smakowe. Jestem również fanką herbaty czerwonej i białej, za zieloną nie przepadam, ale od biedy wypiję. W mieszkaniu mam całą szafkę wypełnioną herbatami ![]() Nie przepadam jednak za herbatami z dodatkam, np. Z imbirem czy syropem, herbaty z alkoholem w ogóle nie znoszę, tak samo jak bawarki (jakby ktoś zapomniał to to herbata z mlekiem). Z dzieciństwa pamiętam herbatę z cytryną i czasami zdarza mi się taką wypic (zazwyczaj jak jestem przeziębiona, bo stawia mnie na nogi). "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 07.01.2021 08:36
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ja uwielbiam pić herbaty, a jak jestem w gościach to nawet zaparzona trawa będzie mi smakować. Nie przepadam jedynie za owocowymi. Ostatnio mam fazę na earl greya. Lubię lekko zaparzone herbaty i takie mocne, że osad zostaje. Nienawidzę herbat z cukrem, nie mam pojęcia jak mogłam je kiedyś pić. Cukier do herbaty przestałam dodawać w liceum chyba. Herba na zimno czy na gorąco jhest zawsze spoko. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 07.01.2021 09:00
|
![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Temat chyba powstał na potrzeby jakiejś butelki (czy innej podobnej zabawy), ale jest tak cudowny, że aż dziw, że nie ma tu jeszcze mojego posta. Kiedyś piłam herbatę z torebek (dobra, przyznaję, teraz też czasami mi się zdarza), potem przerzuciłam się na sypane i to zmieniło moje życie. Lubię zwykłą czarną (czyli tak naprawdę niebieską ... ), ewentualnie z jakimiś dodatkami typu cytryna, pomarańcza czy sok malinowy. Kocham melisę. Jednakże moją ulubioną herbatą jest jaśmin. Odkrycie życia, napój bogów. Zaparzany w odpowiedniej temperaturze jest niesamowity, a jak jeszcze zaparzacz jest piękny (ostatnio dostałam taki w kształcie kotka <3) to jest w ogóle cudnie. Nienawidzę i nie wypiję niczego z przyprawami korzennymi czy dziwnymi owocami (ananas, liczy czy mango). Po prostu fujka. Herbatkę powinno się pić w ogromnych kubkach. Im większy tym lepszy. Polecam taki 0,7 litra ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 07.01.2021 09:46
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Herbatkę powinno się pić w ogromnych kubkach. Im większy tym lepszy. Polecam taki 0,7 litra ![]() +1 uwielbiam duże kubki, bo w małym to zawsze za mało mi tej herbaty. Do czerwca piłam głównie zwykłe herbaty typu saga, minutka, moją największą odskocznią była earl grey, ale w czerwcu przestałam słodzić i to mocno zmieniło moje podejście do herbat, bo te torebkowe są imo bez smaku. Zaczęłam pić liściastą earl grey i obecnie moją ulubioną jest earl grey z bergamotką liściasta ( ja ją czasem kupuję w torebkach, ale nadal jest liściasta). Od miesiąca u mnie w mieszkaniu robimy sobie "herbatkę zimową", czyli czarną herbatę z miodem, cytryną, pomarańczą, imbirem i goździkami. Z ziołowych piję tylko rumianek, bo bardzo mi pomaga na mdłości, które mam regularnie co 28 dni Kiedyś piłam herbatę z bratka na cerę, ale jakoś przestałam nie wiem czemu. A ten jaśmin to jak parzysz? bo jestem ciekawa i może bym wypróbowała. ![]() Też mam zaparzacz z kotkiem! <3 ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ancut |
Dodany dnia 21.05.2021 01:54
|
![]() Postów: 14 Dom: HufflepuffPunkty: 31 Ranga: Charłak Data rejestracji: 28.05.20 |
Ja również uwielbiam herbaty i w chwili największej fazy zagospodarowałam sobie całą osobną szafkę na słoiczki z sypanymi (kupowane w lokalnym sklepie, na wagę). Teraz mam jeszcze drugą szafkę na herbatę w torebkach, bo trafiłam na ciekawe owocowe smaki na promocji ![]() Moje najulubieńsze to zielona (tylko sencha) lub z ananasem, czerwona, Earl Grey z bergamotką i płatkami róży, czarna (jakakolwiek) z cukrem/miodem i imbirem, biała o smaku mandarynki, Rooibos z owocami cytrusowymi. Az ziół to przede wszystkim mięta, bratek, czystek, rumianek - koniecznie bez cukru. Co mnie zaskoczyło - mieszanki ziołowe totalnie mi nie pasują, nawet idealnie dobrane gotowce. Śmierdzą mi niemiłosiernie Z ulubionych dodatków do herbaty oprócz ewentualnego cukru to chyba płatki róży i imbir są u mnie na pierwszym miejscu. Lubię też dorzucić jakieś kolorowe płatki (np. nagietka), które może smaku nie dodają, ale jakoś tak bardziej kolorowo w kubku. No i mam swój ulubiony kubek do herbaty - w kotki ale jest dość mały, więc planuję zakup jakiegoś czajniczka, który długo utrzymuje ciepło. Mam w domu dwa i z jednego się leje nie tam gdzie trzeba, a drugi jest mega niestabilny i mało pojemny (zaledwie 1,5 kubka!).Może mi doradzicie? Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie znajdę wygodny czajnik/dzbanek, któremu po dziobku nie będzie ciekło i który jak najdłużej utrzyma cieplutką herbatę? Termosy nie są dla mnie, a czajników cała masa i żaden jak do tej pory nie wpadł mi w oko
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

gordian119

Slytherin

Hufflepuff

Ulubione anime - Noragami

Ravenclaw

No no, pannie z Twojej sfery to nie przystoi! Takim ludziom z wyższych klas najlepiej służy średnio ciepła herbata z dwiema łyżkami cukru i cytryną! Spróbuj, a natychmiast poczujesz się lepiej!

Gryffindor

i w chwili największej fazy zagospodarowałam sobie całą osobną szafkę na słoiczki z sypanymi (kupowane w lokalnym sklepie, na wagę). Teraz mam jeszcze drugą szafkę na herbatę w torebkach, bo trafiłam na ciekawe owocowe smaki na promocji