Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Sprawdzone alkohole
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 18.02.2018 10:26
|
Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: Slytherin Punkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
To jest zadanie z butelki, czy tak serio? Nie piję wódki prawie wgl, whisky z biedry raz do roku (ale lubię bardzo ze spritem), czasem piję piwo w rozsądnych ilościach - a jak mam sesję to nawet powiedziałabym, że często ;d. To może zacznę od tego, czego nie lubię - a mianowicie są to wszystkie jasne (zwykłe) Warki, Lechy, Tyskie itp. 5% alko. Wiecie, jak już wlewam w siebie kalorie, to wolę wypić dwa-trzy mocne piwa i iść w tango, niż męczyć się z czteroma (czy ileś tam) tych zwykłych. No nie, bo nie. Nie przepadam za smakiem piwa, ale czasem lubię wypić te "podkręcane" typu desperados. Szczególnie "red" *__*. Na razie tyle, czekam aż się temat rozkręci. Dziękuję, pozdrawiam. P.S. Czy to nowy sposób redakcji na wykrycie i usunięcie alkoholików ze strony? ;o P.S.2. A ty Aders co polecasz? >>>*<<< ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< <3 ;___; |
|
|
Pomyloony |
Dodany dnia 18.02.2018 11:08
|
Pochwały: 2 Postów: 120 Dom: Ravenclaw Punkty: 6308 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.01.15 |
Ja za takim zwykłym piwem też nie przepadam, ale lubię czasem wypić jakieś smakowe - moje ukochane to żurawinowy Redds i Somersby Elderflower. Z wódki to najbardziej lubię czystą Żubrówkę, a poza tym to ewentualnie jeszcze jakieś smakowe Stocki. Kiedyś nie potrafiłam przełknąć wina, jednak ostatnio coraz bardziej mi smakuje, szczególnie te półsłodkie - dobry jest na przykład Amadeus. No i odkryłam cudowne, słodkie Carlo Rossi, ale jest naprawdę baardzo słodkie - czułam się, jakbym piła miód pitny. Na pewno było jeszcze kilka innych pozycji, które mogłabym tutaj wymienić, ale na chwilę obecną nie kojarzę za bardzo żadnych nazw. "Lunatykuję, dlatego śpię w butach." "Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań" "Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem" 'Wit beyond measure is man's greatest treasure' "[...] bezinteresowność i odwaga nie tak bardzo się różnią." |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 18.02.2018 19:33
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Temat dla mnie, bo jakkolwiek źle by to nie brzmiało - lubię alkohole ostatnio moja kolekcja domowa się powiększa. Generalnie jestem fanką whisky i piw, ale innymi alkoholami również nie pogardzę. Jeśli chodzi o whisky to z czystym sumieniem mogę polecić takie trunki jak: - Jack Daniels, zarówno klasyczny jak i Fire, ale także te z wyższej półki cenowej, a właściwie je w szczególności (np. Linia Gentleman Jack). - Glennfiddich, póki co piłam tylko klasyczny, 12-letni. - Johnny Walker, mój ulubiony to Black Label. - Jeam Beam, moim faworytem jest Red Stag. Piwa: Oczywiście najlepsze są craftowe, ale są drogie, a można dostać dobre piwo w niższej cenie w moim mieście jest lokalny browar - Jan Olbracht i te piwa zdecydowanie uwielbiam. Ze sklepowych smakuje mi Desperados Nocturno, Fortuna (Mirabelkowa moim zdaniem najlepsza), Redds, Somersby, Dziki Sąd, Książęce Red Lager i 3 słody... Mogłabym wymieniać i wymieniać. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 18.02.2018 22:01
|
Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: Hufflepuff Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
No to i ja się wypowiem Zdecydowanie lubię piwo, ale że lubie smak piwa i nie boje się kalori to stawiam na słabe, ale więcej Niestety niewiele jest w typowym markecie piw np.4 %, a 3.5 % to ze świecą szukać. Moje ulubione to Tyskie klasyczne, Łomża, Perła, bardzo lubie ciemne piwa tj Kozel, Złoty Bażant i Fortuna. Prócz piw lubię czasami się napić wina z teściową lub szwagierką. Preferuje słodkie i połsłodkie, np. Porto, Malaga, czasami mam smaka na wermuty, ale rzadziej. Od święta mam smaka na brendy z kolą, szczególnie kiedy chce zarwać noc, bo nie usypia mnie tak jak piwo Nie cierpię wódki i nie piłam jej już chyba z 10 lat. Drinki to też nie moja bajka. Co do ilości to zwykle pije max 3 piwa, a o przypałach to na pewno się tutaj nie wypowiem O tym zawsze pogadam *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami Ulubione filmy - seria Jurrasic [color=#ffff00]Ukochane bajki Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
Livka |
Dodany dnia 26.02.2018 14:16
|
Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: Gryffindor Punkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Oj to temat dla mnie, bo chociaż (jak ktoś już wspomniał wyżej, źle to brzmi) to od czasu do czasu lubię się napić Zacznę od tego, że nigdy w życiu nie zdarzyło mi się upić do nieprzytomności, nie miałam zwrotów czy nawet kaca. Mój rekord to na tę chwilę 9 piw, 1 szklanka kociołka panoramixa, 2 drinki i pół litra wódki. Był to zarazem rekord ilości jak i tego, że czułam, że osiągnęłam swoje maximum. Na tę chwilę nie pijam często, a jeśli już to nie w takich ilościach (wyjątek stanowi okres około bożonarodzeniowy, kiedy wraz z koleżankami robimy tzw. 12 pubów A teraz do sedna - Numer 1 to będzie Jagermeister z napojem energetycznym. Jest to poprostu cudo w smaku. Sam jager nie, sam energetyk też nie bardzo, ale razem to jest idealny drink o smaku gumy balonowej. Kolejne z moich propozycji to whiskey (irlandzkie) Jameson z piwem/tonikiem imbirowym. Połączenie równie pyszne co mało spotykane! Polecam serdecznie Dalej będę raczej mało oryginalna, ale też napiszę -> Wódka limonkowa miętowa ze Spritem, -> Wódka wiśniowa z colą, -> Piwo Franciscan Well - Chieftain IPA, -> Fiore - wino musujące- owocowe, -> Redds i Somersby, Więcej nie pamiętam Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou Co dobrego w 2019? Nagrody za 2018! Dom w Hogwarcie: Gryffindor Ulubione bajki Ulubione seriale |
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 28.09.2018 16:58
|
Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: Slytherin Punkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Numer 1 to będzie Jagermeister z napojem energetycznym. Jest to poprostu cudo w smaku. Sam jager nie, sam energetyk też nie bardzo, ale razem to jest idealny drink o smaku gumy balonowej. Ostatnio piłam Jagera pierwszy raz. Boże, jakie to paskudne jest . Jak jakiś lek ziołowy, nie wiem, amol? Trochę jak Gin, ale gorsze. Pachnie jak odświeżacz do toalet, leśny . Piłam z tonikiem, więc może dlatego mi nie posmakował. Przyznam szczerze, że drinków z energetykami trochę się boję, szczególnie, że kiedyś wypiłam piwo z energetykiem i podziałało na mnie dziwnie-psychodelicznie. Także nope. Zawału na imprezie też nie chcę :V. > Wódka limonkowa miętowa ze Spritem Nie spotkałam się z taką wódką, ale brzmi fajnie, poszukam. A nie może być zwykła żołądkowa gorzka miętowa? >>>*<<< ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< <3 ;___; |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 28.09.2018 18:22
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Jak już mam ten wiek to chyba mogę się wypowiedzieć Numer 1 to będzie Jagermeister z napojem energetycznym. Jest to poprostu cudo w smaku. Sam jager nie, sam energetyk też nie bardzo, ale razem to jest idealny drink o smaku gumy balonowej. Jager z energetykiem to po prostu cudo. Co lepsze nieważne jakiej jakości będzie ten energetyk (droższy czy tańszy), to zawsze będzie dobrze smakować. Ogólnie to bardzo polecam tą mieszankę. A jeszcze dodam od siebie, że jestem miłośniczką smakowych win. Porzeczkowe, truskawkowe, brzoskwiniowe, cydr. Słodkie i z bąbelkami 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
Takoizu |
Dodany dnia 28.09.2018 20:35
|
Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: Slytherin Punkty: 9612 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Jager mi nie smakuje. Energetyki mi nie smakują. Więc to połączenie to ohyda dla mnie! Moim numer jeden jest obecnie wino. Uwielbiam niemal każde i pasuje mi do wszystkiego cokolwiek jem. Numer dwa to Reeds Bianco - cudo! Numer trzy - to drink który piłam wczoraj wódka, gin, tequila, rum, likier pomarańczowy i cola <3 Najlepszy. |
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 28.09.2018 20:40
|
Moim numer jeden jest obecnie wino. Uwielbiam niemal każde i pasuje mi do wszystkiego cokolwiek jem. A Amarena? Ja ostatnio piłam Kadarkę, bo jest dobra i tania. Szkoda, że trochę siarki przy okazji człowiek wchłania . Ale mi się zrymowało ;_;. W każdym razie słyszałam, że Kadarka to kiedyś dobre wino było, z Bułgarii bodajże. Teraz w biedronce 9.99 za litr :v. Numer dwa to Reeds Bianco - cudo! Nie dziwne, że ci smakuje, bo właśnie jak dla mnie trochę jest to winiacz taki . >>>*<<< ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< <3 ;___; |
|
|
Takoizu |
Dodany dnia 28.09.2018 20:43
|
Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: Slytherin Punkty: 9612 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Sara! Kadarka jest i dobra i tania! A jak widzę 9.99 za litr to aż żal nie brać, a po pierwszej lampce znika smak siarki więc można się rozkoszować smakiem Amareny nie piłam nigdy więc nie wiem! Wszystko przede mną jak posmakuje tego trunku podzielę się opinią |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |