Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Hit czy Shit vol 2.
|
|
Aventia |
Dodany dnia 25.09.2019 13:29
|
Postów: 60 Dom: Hufflepuff Punkty: 439 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 05.03.19 |
Nawet niezła, chociaż zdecydowanie wolę Radioactive. Lubię też takie piosenki a teledysk mi się spodobał, bo uwielbiam patrzeć jak ktoś ładnie tańczy, a sama nie potrafię. Więc niech będzie hit. Mnie za to zachwyciło i jaram się kompilacjami z SWTOR do tego utworu: All Good Things - For The Glory https://youtu.be/... Psychopatia jest niczym światło słoneczne: jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie z umiarem, ma dobroczynny wpływ na jakość naszego życia i nasze zdrowie. ~ Kevin Dutton "Mądrość psychopatów" Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena, jaką płaci się za wyobraźnię. ~ Thomas Harris "Czerwony smok" Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. ~ Andrzej Sapkowski "Wieża jaskółki" |
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 13.10.2019 13:34
|
Pochwały: 3 Postów: 3593 Dom: Slytherin Punkty: 14121 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Początkowo po usłyszeniu tych elektronicznych dźwięków pomyślałem sobie: "o nie, to na pewno nie moja muzyka", ale później jakoś tak... no, lepiej było Niemniej na pewno nie jest to coś, co bym sobie puszczał, choć to oczywiście zależy od nastroju. Do pobudzenia się nie jest złe Moje nowe odkrycie, być może nic specjalnego, ale rytm mi się bardzo podoba Malika Ayane - Senza fare sul serio Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 26.10.2019 21:26
|
Pochwały: 30 Postów: 3225 Dom: Ravenclaw Punkty: 57438 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie moje klimaty totalnie, natomiast faktycznie wpada w ucho. Wokal nie jest jakiś porywający, ale sama muzyka, melodia jest całkiem w porządku. Do tekstu się nie odniosę, bo nic nie rozumiem . Niech będzie, że HIT. Rebeka - Fale |
|
|
lothien |
Dodany dnia 26.10.2019 22:01
|
Postów: 67 Dom: Hufflepuff Punkty: 1758 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.08.19 |
Ogromny plus za polską piosenkę! Co prawda też nie do końca moje klimaty, ale bardzo przyjemnie się słuchało. No i melodia bardzo mnie porwała, lubię takie połączenia. A tekst z przesłaniem, polecam się wsłuchać. Chciałam tylko wspomnieć jeszcze, że ten pan występujący w teledysku jest bleah jakiś taki polski Snape. https://www.youtu...TMtYPPDo5w |
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 26.10.2019 22:21
|
Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: Hufflepuff Punkty: 3030 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Fajny teledysk, serio fajna gitarka basowa, szkoda że trochę przytłumiona perkusja, no ale w sumie robi to klimat więc spoko. O, i spoko breakdown z perkusją. Solówka, standardowo do wywalenia bo solówki zawsze są do wywalenia. Tylko zrób ktoś wersję instrumentalną bo autotune tutaj jest nieznośny na wokalu, kay? Hit ale na 6.5/10 13 Sentinels: Aegis Rim Soundtrack / Basiscape - Brat Overflow (Main Theme) https://www.youtu...iWxf5IruMQ Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 27.10.2019 10:46
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Z taką muzyką jest ten problem, że trzeba znać anime żeby wiedzieć czy to jest spoko utwór czy nie. Jakbym zapodała tu Akatsuki Theme to pewnie też spodobałoby się tylko ludziom znającym historię. Dlatego też jestem na nie. Totalnie nie wpada mi to w ucho. Ofelia - Tu https://www.youtu...xQnUUcmcIk Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 27.10.2019 21:09
|
Pochwały: 30 Postów: 3225 Dom: Ravenclaw Punkty: 57438 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Kurczę, fajne to jest. Dobre, świeże, pewnie nie leci w radiu . To takie folkowe brzmienie dużo daje temu kawałkowi, na pewno zapada w pamięć. Zdecydowanie HIT, posłucham chyba jeszcze innych piosenek. O kurde, przecież to jest ta laska z m jak milosc!!! U mnie dalej Rebeka, bo milosc. Rebeka - What Have I Done |
|
|
Alette |
Dodany dnia 28.10.2019 20:49
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Ogólnie, taki typ piosenki kojarzy mi się z fuer, one są ciekawe, ale kompletnie nie w moim klimacie. Innymi słowy, nie umiem ocenić piosenki, która należy do grupy tych, które bardzo rzadko wpadają mi w ucho. Tak samo tutaj. Na pewno tego nie włączę później, ale też nie mogę powiedzieć o tym shit. Ode mnie https://youtu.be/... tj. Rammstein, auslander Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
Aventia |
Dodany dnia 29.10.2019 17:55
|
Postów: 60 Dom: Hufflepuff Punkty: 439 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 05.03.19 |
OMG! Rammstein! Tak, tak, i jeszcze raz tak. Bardzo kocham ten zespół chłonę wszystko co wydadzą i chyba tylko jednej piosenki nie trawię w ich wykonaniu, a tak to bierę wsio! Auslander to chyba najlepszy utwór z całej płyty -> wpada w ucho błyskawicznie, tak samo jak Radio, ale zdecydowanie wolę Auslander ^^ Dla mnie konieczny HIT a tu takie małe coś Slipknot - Dead Memories https://www.youtu...gsAz6S_zSw Psychopatia jest niczym światło słoneczne: jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie z umiarem, ma dobroczynny wpływ na jakość naszego życia i nasze zdrowie. ~ Kevin Dutton "Mądrość psychopatów" Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena, jaką płaci się za wyobraźnię. ~ Thomas Harris "Czerwony smok" Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. ~ Andrzej Sapkowski "Wieża jaskółki" |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 01.11.2019 17:22
|
Ten zespół mi się zawsze będzie kojarzył z wymalowanymi japami. W sumie od zawsze wiem o ich istnieniu, ale nigdy w życiu chyba nie słyszałam żadnej ich piosenki. Wiedziałam, że to będzie coś w ten deseń, ale chyba spodziewałam się, że to nie będzie miało melodii i będzie tylko darciem mordy. A to jest całkiem spoko. W sensie nie mój klimat, ale jest to słuchalne. Nowa Julia Marcell Moment i Wieczność |
|
|
monciakund |
Dodany dnia 07.11.2019 21:28
|
Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: Gryffindor Punkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
W sumie okej, chociaż szczególnie mnie nie porwało. Kiedyś słuchałam spro Marcell i wydaje mi się, że jej poprzednie utwory są lepsze. Tu strasznie irytowało mnie to typowe polskie "ooooo". Aczkolwiek rozumiem, że jest to dobra nuta do jazdy samochodem albo sprzątania pokoju Sara Bareilles - Goodbye Yellow Brick Road - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 07.11.2019 22:03
|
Bardzo lubię tę piosenkę. Tego wykonania nigdy wcześniej nie slyszałam, ale bardzo mi się podoba. Wyczytałam, że nawet Elton był pod wrażeniem, i w sumie nie ma się czemu dziwić, bo jest to mega. HIT Anthony and the Johnsons - Bird Gerhl |
|
|
monciakund |
Dodany dnia 07.11.2019 22:19
|
Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: Gryffindor Punkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Tak jak ścieżka instrumentalna bardzo mi się podoba (niesamowicie przypomina mi muzykę puszczaną na zajęciach relaksacyjnych czy leżakowaniu w przedszkolu), to wokal zupełnie mi nie podchodzi Zbyt "trzęsący się", niezrozumiały. Przepraszam, ale jak dla mnie jest to mimo wszystko SHIT. Ben Platt - Share Your Adress - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- |
|
|
Livka |
Dodany dnia 07.11.2019 22:29
|
Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: Gryffindor Punkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Definitywnie widzę siebie słuchającej tej piosenki w aucie. Dość długo się rozkręca i nie ma takiego BUM, w momnecie, którego bym się spodziewała, ale akurat nie jest to problem przy samochodowych playlistach. Ciekawy głos i fajna melodia to w zasadzie to co lubię w każdej piosence mały, ale wciąż hit. Aaron Smith - Dancin |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 13.11.2019 22:22
|
Długo się rozkręca, ale w sumie koniec końców wpada w ucho. Trochę monotonny wokal i tekst, ale w sumie na imprezę całkiem spoko. Nie do końca moje klimaty, słucham elektroniki, ale nieco innej. Natomiast niech będzie, że HIT. Burial - Stolen Dog |
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.11.2019 11:00
|
Pochwały: 35 Postów: 3696 Dom: Ravenclaw Punkty: 45361 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Fuer, zawsze dajesz takie piosenki, których sama bym sobie nie puściła, ale mi się podobają. Ta jest taka psychodeliczna (?) Ten bit mocno się wkręca i daje na banie. Myślę, że na imprezie, pod wpływem radości całkiem nieźle by mi się do tego gibało Daje mocne 7/10 i HIT Lady Gaga - Bad Romance (live at rainbow room) Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
Alette |
Dodany dnia 23.11.2019 20:29
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Samą piosenkę lubię bardzo, tak samo w wersji oryginalnej jak i w licznych coverach. Ona chyba nie jest specjalnie trudna, ale bardzo miła. A co do samego wykonania w linku - Lady Gaga ma bardzo ciekawą barwę głosu, chociaż ja sama jej wykonań "na żywo" nie jestem fanką. Doceniam, ale sama sobie nie puszczam, bo to nie jest dla mojego ucha przyjemne. Nie wiem, czy to kwestia niedociągnięć technicznych, nie znam się. Tak czy inaczej sama piosenka to HIT, ale wersja "live" oceniam neutralnie. Ode mnie Ice Nine Kills - A grave mistake (piosenka zaczyna się w 4 minucie teledysku jak coś) https://www.youtu...PfYpOJ3shY Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.11.2019 21:36
|
Pochwały: 35 Postów: 3696 Dom: Ravenclaw Punkty: 45361 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Takiej muzy kiedyś dużo słuchałam, teraz jakoś mi z nią nie po drodze, ale mam dobre wspomnienia. Jakoś tak nostalgicznie mi się zrobiło. Generalnie głos tego wokalisty wydaje mi się znajomy, ale może to kwestia takiej barwy typowej dla tego typu zespołów. Generalnie jestem neutralnie nastawiona do tej piosenki. Fajnie było jej posłuchać, ale pewnie już nie wrócę do niej. Takie 5/10 Elton John - Your Song Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 23.11.2019 21:42
|
Ogólnie uważam, że na ten utwór trzeba mieć nastrój. Dużo było później coverów tej piosenki, ale nie wiem czy to "surowe" wykonanie Eltona nie jest najlepsze; te kolejne aranżacje już były tak na wyrost przepełnione "emocjami". Lubię ten kawałek, uważam, że Elton ma też lepsze, ale tak czy siak HIT. Anna Calvi, David Byrne - Strange Weather |
|
|
louise60 |
Dodany dnia 23.11.2019 23:02
|
Pochwały: 2 Postów: 74 Dom: Hufflepuff Punkty: 2677 Ranga: Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami Data rejestracji: 18.11.19 |
Już po pierwszych kilku sekundach WIEDZIAŁAM, że to z Peaky Blinders, mimo że jakoś wcześniej nie zwróciłam uwagi na tą piosenkę, a playlisty przesłuchałam chyba wszystkie. Oczywiście, że HIT, ścieżka dźwiękowa z PB to mistrzostwo. Zaryzykuję z tym kawałkiem: https://www.youtu...JD8mpcGykE |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |