Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Shanti Black
5)
Sam Quest
6)
ania919
7)
ulka_black_potter
8)
losiek13
9)
batalion_88
10)
Marcus Clinton
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Hit czy Shit vol 2.
|
|
![]() |
Dodany dnia 12.11.2020 21:40
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1085 Dom: ![]() Punkty: 11315 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.08.14 |
Oj tak, ależ teraz dobrą nutę zarzuciłaś, monciu! Naprawdę wpadła mi w ucho, bardzo przyjemna jest. Tekst też bardzo fajny, głos tej laski ma fajną "chrypkę". Pierwszy raz to słuchałam, ale coś czuję, że do tego jeszcze wrócę, także hit, jak najbardziej. A ja tak z przymrużeniem oka, bo osatnio mam zamiłowanie do cRPGów... https://www.youtu...FDXdBCdnWE Sława, przyjacielu! Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.12.2020 13:52
|
![]() ![]() Pochwały: 30 Postów: 3560 Dom: ![]() Punkty: 41604 Ranga: Asystentka Ollivandera Data rejestracji: 09.04.15 |
Może jak ktoś w tym siedzi to bardziej docenia, dla mnie to jedna z wielu tego typów przeróbek i średnio jestem w stanie ocenić to w kontekście piosenki. Takie całkiem zabawne coś do posłuchania na imprezie jak się zna kontekst i tyle. Dla mnie raczej shit i takie 3/10 To ja zarzucam smutasem od Justina Justin Bieber & benny blanco - Lonely https://www.youtu...QOO2xGQ1Pc ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
monciakund |
Dodany dnia 06.12.2020 10:23
|
![]() ![]() Pochwały: 28 Postów: 2190 Dom: ![]() Punkty: 39414 Ranga: moje życie to mem Data rejestracji: 11.03.13 |
Hmmm, nigdy nie byłam fanką Justina i to się chyba nigdy nie zmieni. Po prostu nie odpowiada mi jego głos. Jednakże muszę przyznać, że ten utwór jest całkiem przyzwoity. Osobiście teledysk bardziej podobał mi się od faktycznej muzyki, ale dam HIT. Ode mnie trochę energii Dolly Parton - 9 To 5 ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.12.2020 12:38
|
![]() ![]() Pochwały: 30 Postów: 3560 Dom: ![]() Punkty: 41604 Ranga: Asystentka Ollivandera Data rejestracji: 09.04.15 |
Lubię Dolly Parton, ma ona NIESAMOWITY głos, a do tego często śpiewa tak bardzo z serducha, że aż dech zapiera. Teledysk jest superowy, a ta piosenka bardzo mi się kojarzy z jakąś starą kasetą, która jako jedyna działała w aucie, którym kiedyś przejeździłam cały rok, możliwe, że tam była ta piosenka. Na pewno dodam ją sobie do listy słuchanej muzy, bo nie znałam jej wcześniej. Mocny HIT i 9/10 Ja zarzucę czymś z podsumowania muzycznego tego roku: Krzysztof Zalewski - Zabawa https://www.youtu...K880zIHw7c ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.12.2020 11:38
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3209 Dom: ![]() Punkty: 56577 Ranga: najdroższa Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie przesłuchałam jeszcze nowej płyty Krzysia, ale bardzo go lubię, więc spodziewam się, że będzie dobrze. Co do tego utworu, to zaczyna się dobrze (piszę to w trakcie jak leci, haha). Te wstawki "zza mgły" przypominają mi trochę piosenki Nosowskiej. Ogólnie całkiem spoko utwór, taki żeby się pobujać na mieście. HIT! Lea Porcelain - Choirs To Heaven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.12.2020 11:48
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 138 Dom: ![]() Punkty: 4346 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 11.04.20 |
Nie znałam tego zespołu. Dziękuję, że mi go pokazałaś. Wciąga mnie ten klimat, jest w jakiś sposób poruszający moje wnętrze, teledysk też niesamowicie intrygujący. HIT! Tymczasem podeślę tu coś starego, w zupełnie innym klimacie, ale ostatnio słucham muzyki z lat 60 i Marie Laforêt była ważnym jej elementem. Och, naprawdę, nie tylko w Stanach powstawała wtedy dobra muzyka. Marie Laforêt - Ciccerenella |
|
|
monciakund |
Dodany dnia 18.01.2021 20:15
|
![]() ![]() Pochwały: 28 Postów: 2190 Dom: ![]() Punkty: 39414 Ranga: moje życie to mem Data rejestracji: 11.03.13 |
Zabierałam się do tego utworu wielokrotnie z nadzieją, że kiedyś przypadnie mi do gustu, ale niestety to nie nastąpiło. Muzyka z lat 60. , i to w dodatku francuska, zdecydowanie nie jest dla mnie. Nie ma tragedii, jednakże ten flet (flecik) wszystko tam psuł. O wiele milej mi się oglądało tą artystkę bez dźwięku - ma fajną ekspresję sceniczną. Dla mnie to takie 4/10, więc hit&shit w jednym. Ode mnie nowość: Olivia Rodrigo - drivers license ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.01.2021 22:35
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 138 Dom: ![]() Punkty: 4346 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 11.04.20 |
Piosenka ładna i smutna. Teraz nie do końca trafiła w mój gust, ale to dlatego, że mam dobry humor. Zasłuchu ję (śmieszne, że bez spacji nawet takie słowo jest ocenzurowane) się w takich kawałkach jak szalona, kiedy czuję się źle. Także dzięki, już wiem co wjedzie do mojej smętnej playlisty. I nie, to nie obelga, absolutnie, chyba każdy przecież dopasowuje sobie piosenki do humoru. Póki co nie posłucham jej drugi raz, poczekam na jakiś swój gorszy dzień, ale i tak daję hit. Klimat piosenki monci skojarzył mi się z tym, co teraz sama wrzucę: The Lumineers - Cleopatra |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.01.2021 17:54
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3209 Dom: ![]() Punkty: 56577 Ranga: najdroższa Data rejestracji: 15.07.07 |
Mam z tym zespołem problem, to znaczy lubię chyba jedną ich piosenkę - tę, która ich wypromowała, a reszta jest dla mnie taka mocno średnia. To znaczy nie mogę tego nazwać shitem, bo jest to zdecydowanie lepsze od większości rzeczy, które puszczają w radio, ale no oprócz tego, że melodie są przyjemne, to zawsze jest w nich coś, co mnie trochę denerwuje. Nie potrafię tego do końca wytłumaczyć. Ale gdybym miała wybrać pomiędzy, no to jednak HIT. Sizarr - I may have lied to you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.01.2021 18:55
|
![]() ![]() Pochwały: 5 Postów: 920 Dom: ![]() Punkty: 27635 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 20.08.17 |
Muszę szczerze powiedzieć, że absolutnie nie wiem co sądzisz o tej piosence. Głównie dlatego, że początkowo nieco się skrzywiłem, ale później zacząłem robić jakieś szkolne rzeczy i youtube puścił mi kolejne utwory z tej samej płyty. I co do nich mam bardzo pozytywny odczucia, aż dodałem zespół do obserwowanych na Spotify ![]() Natalia Kukulska - Czułe struny [Polonez As-dur] ![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych nie mogę znaleźć i dobrze "Życie jak tandetny jarmark" - złota kryją się nawet w szkolnych notatkach |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.01.2021 19:18
|
Słyszałam o tym projekcie Natalii Kukulskiej, ale nie słyszałam, żadnego utworu i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona. Na pewno sprawdzę pozostałe piosenki z tej płyty. Brzmi trochę jak z jakiegoś Kopciuszka, czy Królewnej Śnieżki, bo w tych starszych bajkach, właśnie takimi wyższymi głosami śpiewały, nie tak popowo jak teraz. Bardzo mi się podoba, a ta aranżacja muzyczna jest cudowna! Hit i 9/10 Sorry Boys - Absolutnie, absolutnie https://www.youtu..._JjrcAGW4o ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.01.2021 07:27
|
Lubię ten kawałek. W ogóle uważam, ze cała płyta jest dobra i czasem do niej wracam. Natomiast Sorry Boys to tez zespół, którego bardzo szybko mam przesyt, chyba ze wzgledu na głos wokalistki. Ale tak czy siak, kawałek hit, bardzo romantyczny, bardzo ach. Ghost Funk Orchestra - Walk like a mother****er ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
monciakund |
Dodany dnia 31.01.2021 10:31
|
Całkiem przyjemna nuta, taka podróżnicza. Oczyma wyobraźni widzę siebie jadącą autostradą (jak już kiedyś zrobię), a w radiu leci ten utwór - i wszystko jest jak scena z filmu, szerokie ujęcie na moją multiplę. Wyczuwam również tutaj klimat starych czasów. Cud, miód, więc zdecydowanie HIT. Gabrielle Aplin - My Mistake ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.02.2021 15:16
|
Znam tą wokalistkę z innej piosenki, tej jeszcze nie słyszałam. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona. Podoba mi się jej głos, jest taki delikatny i przyjemny, teledysk też jest przyjemny do oglądania, chyba właśnie przez tą lekkość z głosu, który przeszedł do aury teledysku. Piosenka tekstowo może nie jest odkrywcza, ale bardzo miło mi się jej słuchało, więc HIT i mocne 8/10 Matthew Wilder - Break My Stride ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.02.2021 15:56
|
![]() ![]() Postów: 26 Dom: ![]() Punkty: 90 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.12.20 |
Kojarzę tego wokalistę tylko z tej właśnie piosenki, moim zdaniem ta piosenka jest spoko, fajnie się słucha, taka typowa piosenka pop z lat 80-tych idealna do potańcówki, teledysk też może być. Na pewno jest to już kawałek kultowy i bardzo popularny. Nie jest on może jakiś cudem ale jest przyjemny dla ucha jak większość muzyki z tego okresu. Jako że miło mi zleciał przy nim czas to daję 8/10 temu klasykowi. Shocking Blue - Venus https://www.youtu...LhkyyCvUHk |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.02.2021 16:09
|
Oooo.. znam to, to. Nie poznałam po tytule, że to jest to. Lubię to, bo jest to piosenka stara jak świat i kilka razy się w życiu do tego bujałam. Kojarzy mi się ona też z reklamami. Zawsze jak to słyszę to się zastanawiam, czy to ta dziewczyna to śpiewa, czy jak, bo jest to na pewno oryginalny głos i taki dosyć charakterystyczny. Lubię, miło było wrócić. 7/10 i HIT. To teraz nowość: Kwiat Jabłoni - Buka ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.02.2021 01:16
|
Kwiat Jabłoni? No oczywiście, że HIT. W pierwszych nutach utworu jakoś pomyślałam, że nie będzie to moja ich ulubiona piosenka (właśnie posłuchałam jej po raz pierwszy), ale z każdą sekundą coraz bardziej się do niej przekonywałam. Nie umiem stwierdzić czy będzie moim osobistym numerem jeden, chyba na zawsze już pozostanie nim niezastąpione Dziś późno pójdę spać (cóż, nawet patrząc po godzinie pisania tego posta sugeruję, że to mój osobisty hymn). Tak czy inaczej, hit, hit, hit. Teledysk też świetny. Kwiat Jabłoni pięknie gra i śpiewa, a wizualnie tworzą krótkometrażowe dzieła. Ode mnie zupełnie inny klimat. Piosenka, którą wielu zna, jakoś tak wyszło, że do mnie przyczepiła się w wersji angielskiej Mulan - I'll make a man out of you |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.02.2021 08:41
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 3572 Dom: ![]() Punkty: 12494 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Tak szczerze, to nigdy nie rozumiałem na czym polega fenomen tej piosenki. Piosenki z bajek bywają naprawdę fajne, dobre do posłuchania, ale jakoś tak... jest ich dużo, a wszędzie pełno zachwytów jest akurat nad tą... A z Disneya ja jakoś tak lubię słuchać tych piosenek w takiej wersji językowej, o jakich krajach się tutaj mówi, więc najlepiej by było pokazać tę piosenkę po chińsku ![]() Szwagierkolaska - Apaszem Stasiek był Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.02.2021 01:20
|
Muszę się przyznać, że choć to stara piosenka, to nigdy jej nie słyszałam. Jakoś nawet nie wiedziałam, że Muniek śpiewał gdzieś poza T.Love... Podoba mi się przede wszystkim to, że tekst jest znaczący, przedstawia konkretną historię i nie jest - jak wiele piosenek - o niczym. Sama melodia nie jest najcudowniejszą, jaką słyszałam, ale ma w sobie coś nostalgicznego, chociaż to przecież nie są czasy, które ja mogłabym pamiętać. Ostatecznie daję HIT. Ode mnie znów coś zagranicznego. Polecam z teledyskiem. The Hatters, a tytułu nie dodam, bo cyrylicę niestety wyrzuca |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.02.2021 12:23
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 3572 Dom: ![]() Punkty: 12494 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
O jaaa... Muzyka zza naszej wschodniej granicy nie jest zbyt dobrze znana w naszym kraju (to chyba rosyjski, ale nie jestem pewien, a nie chcę strzelić gafy, bo w sumie połowa języków słowiańskich używa cyrylicy...), więc ciekawie było czegoś takiego posłuchać. Niespecjalnie mi się podoba sama piosenka, ale o teledysku mogę powiedzieć, że jest całkiem... zabawny ![]() ![]() To teraz fiński folk... Loituma: Ievan Polkka Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |