Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Hit czy Shit vol 2.
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.10.2018 22:36
|
![]() ![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: ![]() Punkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Muzyka zabrana od Stinga i przerobiona na jakąś dziwną, współczesną modłę. Nie lubię takich połączeń, bo one prawie nigdy nie wychodzą dobrze. W ogóle to cudowanie z wokalem u niektórych piosenkarzy ostatnio zaczyna być już nużące. Niestety SHIT. Solomon Grey - Choir to the wild ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.10.2018 22:44
|
![]() ![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: ![]() Punkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Piękny utwór! Taki spokojny, melancholiczny i nostalgiczny... I linia melodyczna kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia, ale to już przemilczmy ![]() Imagine Dragons - Natural ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.11.2018 16:38
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 95 Dom: ![]() Punkty: 1395 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
To, że lubię ten fajny zespół podwyższa moją ocenę utworu. Myślę, że piosenka jest całkiem, całkiem Ok. Energiczna, choć nie motywująca. Coś widzę w niej trochę ponurości. Gdzieś kiedyś słyszałem już podobny utwór do tego. Uważam, że są o wiele lepsze kawałki od tego zespołu![]() Tiësto & Dzeko ft. Preme & Post Malone - Jackie Chan https://m.youtube...DaL-Z4dwzI |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.11.2018 18:54
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: ![]() Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
No tak przypuszczałam, że ten utwór się w końcu tu pojawi. HICIOR bez dwóch zdań ![]() Eminem - Venom https://www.youtu...CdcCD5V-d8 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.11.2018 19:27
|
![]() ![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: ![]() Punkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
To jest ten moment, kiedy mam w dupie twórczość Eminema. Tzn on sobie coś tam rapuje, swoje krzyczące flow, no porusza się ładnie po (marnym) bicie i... co z tego. Ten przeciągnięty refren jest koszmarny ;x I nie, to, że to jest jeden z LEPSZYCH utworów na ostatniej płcie świadczy tylko o tym, że ta płytka to beczka ![]() shito, Em, wyjdź i nie wracaj. The Bangles - Walk Like an Egyptian aka ending do 1 sezonu Jojo's Bizarre Adventure Stardust Crusaders https://www.youtu...v6tuzHUuuk ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.11.2018 18:23
|
![]() ![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: ![]() Punkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
I pomyśleć, że ich najsłynniejsza piosenka to taki radiowy smęt. Fajny kawałek, dziwny, nie każdemu pewnie się spodoba, bo nie ma to jakiejś jednostajnej melodii, ale mnie się podoba. Jest z jajem, teledysk też spoko, zwłaszcza jak na czasy, w których był kręcony. HIT. The Dead Weather - The Difference Between Us ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.11.2018 20:28
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 3593 Dom: ![]() Punkty: 14121 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Dawno tu nie pisałem, trzeba nadrobić... ![]() ![]() Ode mnie coś, co wszyscy pewnie doskonale znacie, ale odkryłem to na nowo kilka tygodni temu i znów zakochałem się w tym kawałku... Coolio - I'll See You When You Get There Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2018 18:59
|
Matko, ale dawno tego nie słyszałam. Nie słucham już takich kawałków na co dzień, ale nie ma opcji, żebym dała temu SHIT. Dużo sentymentu, muzyka dzieciństwa i w ogóle. W ogóle uważam, że to lepszy kawałek niż Gangsta's Paradise. HIT ![]() Ode mnie coś, co odkryłam wczoraj i słucham cały czas, bo wszystkie emocje ze mnie schodzą ![]() King Princess - Talia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.11.2018 19:34
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: ![]() Punkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Hit!! Podoba mi się zdecydowanie, nie znałam wcześniej ani piosenki, ani wykonawcy. Wpada w ucho, a jednocześnie się wyróżnia, a wokalistka ma bardzo przyjemny dla ucho głos. No i teledysk jest estetyczny bardzo. Leci na listę do ogarnięcia haha. to może nowa Mela Koteluk Odprowadź ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.11.2018 22:36
|
![]() ![]() Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: ![]() Punkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Fajne, gdyby te słowa przerzucić na inny język, to wyszłoby na to, że jest to całkiem porządny europejski indie kawałek. I nie to, że kompletnie nie lubię języka polskiego w utworach, ale po prostu trochę mnie kole w uszy mimo wszystko, przepraszam :V. Ale jest to jakaś przyszłość dla naszej muzyki, także 7/10, hit. Ruelle - Game of Survival https://www.youtu...T5eYF9WiRI >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.11.2018 10:54
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: ![]() Punkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Bardzo mi się spodobał ten utwór. Mimo, że słyszałam go pierwszy raz mogę spokojnie dać hit. Może nie będzie należał do moich ulubionych piosenek, ale całość jest naprawdę przyjemna dla ucha i nie mam większych zastrzeżeń. Głos wokalistki jest bardzo kojący. Cigarettes After Sex - Nothing's Gonna Hurt You Baby https://www.youtu...2LQdh42neg Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.11.2018 18:22
|
Bardzo lubię ten kawałek. W ogóle cały zespół bardzo lubię i szanuję i to są moje klimaty. Piosenka jest często w serialach, filmach, więc nawet jak zapomnę sama włączyć, to często mam okazję. HIT Ode mnie najsmutniejsza piosenka Patti Smith - Pissing in a river ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.11.2018 18:29
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: ![]() Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Jak przeczytałam "najsmutniejsza" to odechciało mi się jej słuchać. Jestem raczej fanką bardzo radosnych kawałków. Taka trochę depresyjna, ale bardzo podoba mi się głos wokalistki. Dodatkowo potrafi zrobić z niego pożytek! Waham się pomiędzy hitem a shitem, bo ta piosenka do mnie nie przemówiła, jednak nie mogę jej całkowicie odrzucić, bo ta gitara i wokalistka nie są złe. Daję HIT. Dzięki Sara za ten kawałek <3 K/DA - POP/STARS 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.11.2018 21:48
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: ![]() Punkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Nie moje klimaty zupełnie. Teledysk jest dobrze zrealizowany, ale nie obejrzałam go też do samego końca, bo to zupełnie nie moja estetyka jednak. Piosenka jest chwytliwa i dobrze zrobiona, no ale chyba shit mimo wszystko ode mnie, bo sama bym sobie jej nie włączyła po prostu. Sonic Youth - Kool Thing ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.11.2018 17:14
|
O matko, no hit. Właściwie uważam, że nie potrzeba tu więcej słów, ale trzeba mieć trzy linijki, więc będę sobie pisać przypadkowe słowa. A tak serio, to jest chyba najbardziej znany ich kawałek, nie wiem czy najlepszy, ale to jest kwintesencja Sonic Youth i tyle, elo. The White Stripes - Fell in love with a girl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.11.2018 19:20
|
![]() ![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: ![]() Punkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Mam ogromną słabość do The White Stripes, więc u mnie poszło do hitu od razu. A kiedy odpaliłam to już zupełnie. Może nie byłaby to pierwsza piosenka jaką bym wymieniła, ale trzyma ich fajny poziom. Teledysk widzę jednak pierwszy raz. I mocno mi psuję głowę, bo Lego jest hipnotyzujące. blink-182 - All the small things Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.11.2018 19:25
|
Matko, no to jest piosenka mojej podstawówki. Wszystkie wrażliwe dzieci to śpiewały i miały na swoich discmanach i w ogóle znały na pamięć i płakały do podusi przy tym. Teraz już nie moje klimaty do końca, ale zawsze będę darzyć sentymentem, więc HIT. Odpaliłam sobie playlistę polskich hitów 2000 i oto, co mi wyskoczyło. Myslovitz - Nocnym pociagiem az do konca swiata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.11.2018 14:04
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 646 Dom: ![]() Punkty: 7021 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Myslovitz ![]() Kim Petras - Close your eyes MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.12.2018 11:28
|
![]() ![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: ![]() Punkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Pierwszy raz słyszę i ten utwór i muszę przyznać, że jest jak najbardziej okej, ale to trochę nie moje klimaty. Niemniej jednak ma fajny rytm. Przeszkadza mi jednak zbyt duża ilość elektronicznego (zmodyfikowanego) dźwięku w porównaniu do czystego wokalu. Mimo to HIT. The Bangles - Walk Like an Egyptian ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.12.2018 12:56
|
O, słuchałam tego ostatnio nawet. Dziwny jest ten utwór, bo przecież się jakoś tam zalicza do tych największych hitów, a jednak nie każdy go zna i kojarzy. The Bangles w ogóle miało dużo fajnych kawałków, ten nie jest najbardziej znany, ale chyba taki najbardziej z pazurem; nawet po teledysku patrząc. HIT The Dumplings - Przykro mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |