Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Praktykant w Św Mungu
14.09.2024 17:34
Hejka hej! Co słychać?

Niezwyciężony mag
13.09.2024 12:33
Ogólnie to po całej Polsce w sumie ? chociaż pierwszy raz rzucamy się aż tak na północ Polski

Niezwyciężony mag
13.09.2024 12:32
Jestem po geologii, w sumie to jesteśmy i oprócz normalnej pracy (jak to brzmi) jeździmy z kamieniami na sprzedaż xD

Niezwyciężony mag
13.09.2024 12:31
Alette, giełda gdzie można kupić minerały surowe i szlifowane albo biżuterię z kamieni naturalnych ?

Poziomka! <3
13.09.2024 10:45
Giełda minerałów? A cóż to za dziwy?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38930 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36771 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Paznokcie
Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Patrzę i patrzę i o dziwo - takiego tematu nie widzę ;o.
Jak dbacie o swoje paznokcie? Wbrew pozorom, pytanie jest skierowanie nie tylko do kobiet, ale także do męskiej części naszego forum.
Czy chodzicie na profesjonalne zabiegi do salonów kosmetycznych, czy mozes same dbacie o wygląd swoich paznokci w zaciszu domowym?
Co myślicie o różnych formach manicure, poczynając od klasycznego, poprzez hybrydowy, a kończąc na żelowym lub akrylowym?
Jak oceniacie swoją wiedzę na temat chorób paznokci?
Czy spotkaliście się z rażącymi zaniedbaniami ze strony salonów czy osób, robiących manicure w domu?

Temat jest mi niezwykle bliski, z uwagi na to, że paznokcie to dosłownie moja praca i hobby, także wypowiem się później, bo jestem ciekawa waszych opinii ;)
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaulka_black_potter

Jak dbacie o swoje paznokcie?

Jeżeli nie mam pomalowanych paznokci, to je piłuję i tyle. Mam bardzo mocną płytkę, więc w sumie nic nie muszę z nimi robić.
Czy chodzicie na profesjonalne zabiegi do salonów kosmetycznych, czy mozes same dbacie o wygląd swoich paznokci w zaciszu domowym?

Nigdzie nie chodzę.
Co myślicie o różnych formach manicure, poczynając od klasycznego, poprzez hybrydowy, a kończąc na żelowym lub akrylowym?
Jak oceniacie swoją wiedzę na temat chorób paznokci?

Sama robie sobię hybrydy. Czasem wygląda to lepiej, czasem gorzej, ale ogólnie jestem zadowlona. Jednak nie jestem jedną z tych osób, które jak mają lampę, to od razu koszą na tym kasę. Nikomu nie robię paznokci, o.
Czy spotkaliście się z rażącymi zaniedbaniami ze strony salonów czy osób, robiących manicure w domu?

Czy jeżeli odpada mi paznokieć na stopie, bo miałam za ciasne buty, to znaczy, że mam grzybicę paznokci? Bardzo mnie ten temat interesuje.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Ulka - co do Twojego pytania, to wszystko zależy od tego, jak ten paznokieć wygląda. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to możesz pójść do lekarza i zrobić badanie mykologiczne, które potwierdzi albo wykluczy grzybicę.
Natomiast zazwyczaj przy takim urazie występuje onycholiza, czyli odwarstwienie płytki paznokciowej od łożyska, co dosyć łatwo rozpoznać - wolny brzeg paznokcia (czyli ta biała końcówka) jest nieregularna.
Jako, że paznokieć odszedł od łożyska, może się tam rozwinąć grzybica, ale to nie jest reguła.
Przy grzybicy charakterystyczne jest takie żółtawe zabarwienie, a spod paznokcia, jak przejedziesz np. Patyczkiem drewnianym, wychodzą białe rfarfocler1;, czyli po prostu zjedzony przez grzyby lub drożdżaki paznokieć.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaPomyloony
Ja jak najbardziej staram się dbać o swoje paznokcie czy skórki. Również można powiedzieć, że jest to moja pasja, uwielbiam robić hybrydy rodzinie czy koleżankom (ale nie czerpię z tego żadnych zarobków) a sama zmieniam je średnio co trzy tygodnie. Używam również żelu, ale z akrylem jeszcze nie miałam styczności. Do kosmetyczki nie chodzę, w sensie, nawet nigdy u żadnej nie byłam, a na chorobach dobrze się nie znam, bo mnie ani moich najbliższych nigdy nic takiego nie spotkało. Jeśli zdarza mi się przez jakiś czas nie robić hybryd, chociaż szczerze nie pamiętam, kiedy to ostatnio było, to po prostu je piłuję, wycinam skórki i używam odżywek.
78.media.tumblr.com/39993bbe9f38abc0f1a1f26fd6363683/tumblr_o124j47amU1uh2mkho1_500.gif

"Lunatykuję, dlatego śpię w butach."

img1.wikia.nocookie.net/__cb20100309163406/harrypotter/pl/images/3/39/Ksenio.jpg

"Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań"

i.imgur.com/SPGoXwc.gif

"Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem"

s5.ifotos.pl/img/wergif_qpqxarq.gif

'Wit beyond measure is man's greatest treasure'

i.imgur.com/ot15EeW.jpg

"[...] bezinteresowność i odwaga nie tak bardzo się różnią."

iv.pl/images/587b992863f8f1f7e8e4a393a7498aeb.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: