Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Paznokcie
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 21.09.2018 21:46
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Patrzę i patrzę i o dziwo - takiego tematu nie widzę ;o. Jak dbacie o swoje paznokcie? Wbrew pozorom, pytanie jest skierowanie nie tylko do kobiet, ale także do męskiej części naszego forum. Czy chodzicie na profesjonalne zabiegi do salonów kosmetycznych, czy mozes same dbacie o wygląd swoich paznokci w zaciszu domowym? Co myślicie o różnych formach manicure, poczynając od klasycznego, poprzez hybrydowy, a kończąc na żelowym lub akrylowym? Jak oceniacie swoją wiedzę na temat chorób paznokci? Czy spotkaliście się z rażącymi zaniedbaniami ze strony salonów czy osób, robiących manicure w domu? Temat jest mi niezwykle bliski, z uwagi na to, że paznokcie to dosłownie moja praca i hobby, także wypowiem się później, bo jestem ciekawa waszych opinii "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.09.2018 19:58
|
Pochwały: 39 Postów: 3418 Dom: Hufflepuff Punkty: 36771 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Jak dbacie o swoje paznokcie? Jeżeli nie mam pomalowanych paznokci, to je piłuję i tyle. Mam bardzo mocną płytkę, więc w sumie nic nie muszę z nimi robić. Czy chodzicie na profesjonalne zabiegi do salonów kosmetycznych, czy mozes same dbacie o wygląd swoich paznokci w zaciszu domowym? Nigdzie nie chodzę. Co myślicie o różnych formach manicure, poczynając od klasycznego, poprzez hybrydowy, a kończąc na żelowym lub akrylowym? Jak oceniacie swoją wiedzę na temat chorób paznokci? Sama robie sobię hybrydy. Czasem wygląda to lepiej, czasem gorzej, ale ogólnie jestem zadowlona. Jednak nie jestem jedną z tych osób, które jak mają lampę, to od razu koszą na tym kasę. Nikomu nie robię paznokci, o. Czy spotkaliście się z rażącymi zaniedbaniami ze strony salonów czy osób, robiących manicure w domu? Czy jeżeli odpada mi paznokieć na stopie, bo miałam za ciasne buty, to znaczy, że mam grzybicę paznokci? Bardzo mnie ten temat interesuje. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 24.09.2018 08:26
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Ulka - co do Twojego pytania, to wszystko zależy od tego, jak ten paznokieć wygląda. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to możesz pójść do lekarza i zrobić badanie mykologiczne, które potwierdzi albo wykluczy grzybicę. Natomiast zazwyczaj przy takim urazie występuje onycholiza, czyli odwarstwienie płytki paznokciowej od łożyska, co dosyć łatwo rozpoznać - wolny brzeg paznokcia (czyli ta biała końcówka) jest nieregularna. Jako, że paznokieć odszedł od łożyska, może się tam rozwinąć grzybica, ale to nie jest reguła. Przy grzybicy charakterystyczne jest takie żółtawe zabarwienie, a spod paznokcia, jak przejedziesz np. Patyczkiem drewnianym, wychodzą białe rfarfocler1;, czyli po prostu zjedzony przez grzyby lub drożdżaki paznokieć. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
Pomyloony |
Dodany dnia 29.09.2018 10:06
|
Pochwały: 2 Postów: 120 Dom: Ravenclaw Punkty: 6308 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.01.15 |
Ja jak najbardziej staram się dbać o swoje paznokcie czy skórki. Również można powiedzieć, że jest to moja pasja, uwielbiam robić hybrydy rodzinie czy koleżankom (ale nie czerpię z tego żadnych zarobków) a sama zmieniam je średnio co trzy tygodnie. Używam również żelu, ale z akrylem jeszcze nie miałam styczności. Do kosmetyczki nie chodzę, w sensie, nawet nigdy u żadnej nie byłam, a na chorobach dobrze się nie znam, bo mnie ani moich najbliższych nigdy nic takiego nie spotkało. Jeśli zdarza mi się przez jakiś czas nie robić hybryd, chociaż szczerze nie pamiętam, kiedy to ostatnio było, to po prostu je piłuję, wycinam skórki i używam odżywek. "Lunatykuję, dlatego śpię w butach." "Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań" "Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem" 'Wit beyond measure is man's greatest treasure' "[...] bezinteresowność i odwaga nie tak bardzo się różnią." |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |