Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Dieta low carb/keto
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.04.2021 15:51
|
![]() ![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: ![]() Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Przysłuchałam się dzisiaj rozmowie koleżanek na temat tej diety i zaciekawiło mnie to. Potem wdałam się z nimi w rozmowę i dowiedziałam się niemal wszystkiego co piszę Mikasa i Paula. W skrócie napiszę, że ostatecznie postanowiłam spróbować iść w kierunku tej diety, nie jakoś restrykcyjnie, ale starając się zachować główne założenia. Dlaczego? Odżywiam się normalnie, w sensie jem wszystko co mi smakuje. W pracy jest to głównie chleb, bułki i ciasta lub rogaliki. Po zjedzeniu posiłku, po krótkim czasie mam tzw. zjazd energetyczny. Mogłabym zasnąć na siedząco i to nagle. Wracam z pracy idę spać. Do tego mam wzdęcia i np. po zjedzeniu nawet dwóch kromek chleba czuję się jakbym ważyła sto kilo (a ważę 58). Mój brzuch jest momentalnie napuchnięte. Mam zamiar sprawdzić, czy dieta Keto sprawi, że znikną te dolegliwości lub się zmniejszą. Trzymajcie kciuki![]() ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu ![]() Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu ![]() ![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.04.2021 16:17
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ooo, super! Trzymam i pisz, jak idzie. Powtórzę, nie słyszałam jeszcze nigdy, żeby ktoś czuł się gorzej od niejedzenia zbóż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.04.2021 22:19
|
![]() ![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: ![]() Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Dzięki![]() ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu ![]() Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu ![]() ![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.04.2021 10:16
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3697 Dom: ![]() Punkty: 45363 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ostatnio zainteresowałam się Keto i chciałam nawet spróbować, ale napisałam do Paoli, która mi podrzuciła bardzo fajnego bloga i trochę jeszcze innych rzeczy i po przeczytaniu tego wszystkiego uznałam, że to jednak nie dla mnie. Za dużo jest tam w kontekście warzyw i mięs rzeczy, które powinnam jeść, a nie bardzo lubię i za mało takich, które kocham, ale należy je ograniczać. Więc uznałam, że nie będę się katowała. ![]() Jednakże zaczęłam ograniczać węglowodany, a szczególnie gluten, bo już dawno zaczęłam go ograniczać i czuję się o wiele lepiej jedząc produkty bezglutenowe, a teraz całkiem go wyeliminowałam. Cieszę się jednak, że zainteresowałam się tematem bo już na etapie researchu wiem, że to nie dla mnie ![]() , że na Keto nie je się warzyw i owoców. Osobiście nie mam zamiaru rezygnować z warzyw, do potraw i sałatek chce dodawać paprykę, pomidory, cukinię, sałatę. nie wiem czy to skrót myślowy, ale z tego co czytałam warzywa są jak najbardziej ok, ale nie wszystkie. Niech się wypowiedzą ekspertki, ale z mojej wiedzy zielone warzywa rosnące nad ziemią są jak najbardziej wskazane. Są też wybrane owoce, które można jeść. Wiem, że dużo osób jest zadowolonych z tej diety i super, ale ja już wiem, że odpuszczę sobie próbowanie. ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.04.2021 10:27
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
O Jezu, Klaudia, jakie bzdury Ci koleżanka nagadała ![]() Jestem zdania, że jeżeli domyślnie musisz suplementować dietę, to to nie jest dobra dieta. Wszystkie składniki, o których mówisz, obecne są w mięsie, jajkach, rybach, nabiale (jeśli tolerujesz) i warzywach. Owoce są skrajnie przereklamowane jeżeli chodzi o wartości odżywcze. Dużo więcej lepiej przyswajalnych witamin jest w podrobach na przykład. Przy ograniczonej podaży cukru spada też zapotrzebowanie na witaminę C, ale znajdziesz jej mnóstwo np. w papryce. To nieprawda, że na keto nie je się warzyw, można ich jeść bardzo dużo, po prostu nie wszystkie. Pamiętaj, żeby nie przesadzić z tymi orzechami, bo one bywają zdradliwe na początku, ale w umiarkowanych ilościach jak najbardziej ok. Co do oleju, to najlepiej wyrzucić wszystkie oleje nasienne. Oliwa z oliwek najlepiej na zimno lub na małe temperatury, a do gotowania smalec/masło klarowane/olej kokosowy (jest kontrowersyjny, ale ja go nie używam, więc się nie wczytywałam i nie mam zdania za bardzo). Ja z "suplementów" piję tran, ale to głównie ułatwienie, a nie konieczność. Po prostu nie przepadam za rybami i podrobami, a tran daje te wartości odżywcze, więc dla mnie to taka bezbolesna droga na skróty. póki będziesz czuła się dobrze, to nie potrzebujesz suplementów, a większość braków można zapełnić wartościowym pokarmem, a nie tabletkami Jednakże zaczęłam ograniczać węglowodany, a szczególnie gluten, bo już dawno zaczęłam go ograniczać i czuję się o wiele lepiej jedząc produkty bezglutenowe, a teraz całkiem go wyeliminowałam. Jestem zdania, że sama eliminacja zbóż to potężny krok w stronę zdrowia i dobry wybór, ja też zaczęłam tylko od tego, bo nie planowałam wcale keto na początku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
klaudar |
Dodany dnia 16.04.2024 09:12
|
![]() ![]() Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 88 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.07.21 |
Cała legenda keto bierze się z tego, że redukuje apetyt i stąd tyle sukcesów w odchudzaniu. Ja na zwykłej diecie jedząc to samo co zawsze a mniej miałem 2500kcal dziennie i ledwo mogłem żyć, lezalem glodny w lozku i wyczerpany. A na keto jadłem 2000kcal i w ogóle nie miałem problemu z głodem... I waga schodziła Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę https://oleoketo....iety-keto/ Jest tutaj więcej informacji o tej diecie, warto jest sobie poczytac. Edytowane przez klaudar dnia 14.05.2024 08:47 |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |