Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
18.05.2025 10:57
Warner to ogolnie jako firma ma fatalne wyniki iksde.

Harrych świąt!
17.05.2025 18:31
Koriola, Chodzi Ci o Fantastyczne Zwierzęta? Wszystko wskazuje na to, że odeszły w zapomnienie dla Warnera i więcej części nie będzie, ze względu na bardzo słabe wyniki 3 części.

Pracownik departamentu
17.05.2025 00:50
Koriola, w sumie to nie wiem, nikt tego dawno nie sprawdzał. A masz pomysł na jakąś nową? To mogłabym spróbować dodać

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
16.05.2025 11:16
Wrozka

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Czy może te ankiety na boku działają? Głupek

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Dieta low carb/keto
Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Przysłuchałam się dzisiaj rozmowie koleżanek na temat tej diety i zaciekawiło mnie to. Potem wdałam się z nimi w rozmowę i dowiedziałam się niemal wszystkiego co piszę Mikasa i Paula. W skrócie napiszę, że ostatecznie postanowiłam spróbować iść w kierunku tej diety, nie jakoś restrykcyjnie, ale starając się zachować główne założenia. Dlaczego? Odżywiam się normalnie, w sensie jem wszystko co mi smakuje. W pracy jest to głównie chleb, bułki i ciasta lub rogaliki. Po zjedzeniu posiłku, po krótkim czasie mam tzw. zjazd energetyczny. Mogłabym zasnąć na siedząco i to nagle. Wracam z pracy idę spać. Do tego mam wzdęcia i np. po zjedzeniu nawet dwóch kromek chleba czuję się jakbym ważyła sto kilo (a ważę 58). Mój brzuch jest momentalnie napuchnięte. Mam zamiar sprawdzić, czy dieta Keto sprawi, że znikną te dolegliwości lub się zmniejszą. Trzymajcie kciuki:D
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dzięki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaMikasa
Ooo, super! Trzymam i pisz, jak idzie. Powtórzę, nie słyszałam jeszcze nigdy, żeby ktoś czuł się gorzej od niejedzenia zbóż :D A jeżeli po ich jedzeniu masz takie objawy jak mówisz, to ewidentnie Ci nie służą. Jakbyś miała jakieś pytania lub szukała pomysłów, to wal śmiało!
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Dzięki:) Na ten moment najbardziej mnie zastanawia kwestia suplementacji, może będziesz w stanie mnie nakierować? Koleżanka wymieniła mi, co musiała dodatkowo zażywać będąc na diecie Keto, a były to: witamina C, tran, witaminy z grupy B, witamina D z K, wapno i probiotyki... mogłam coś pominąć. Czytałam, że suplementacja jest dlatego, że na Keto nie je się warzyw i owoców. Osobiście nie mam zamiaru rezygnować z warzyw, do potraw i sałatek chce dodawać paprykę, pomidory, cukinię, sałatę. Będę też jeść orzechy i słonecznik oraz oleje. Więc wydaje mi się, że nie potrzeba mi kupować witaminy C, B i tranu...ten probiotyk też nie rozumiem po co? Czy mogę zrezygnować z tych witamin dodatkowych, czy powinnam nie jednak brać aby nie zrobić sobie krzywdy tą dietą?
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dzięki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaSam Quest
Ostatnio zainteresowałam się Keto i chciałam nawet spróbować, ale napisałam do Paoli, która mi podrzuciła bardzo fajnego bloga i trochę jeszcze innych rzeczy i po przeczytaniu tego wszystkiego uznałam, że to jednak nie dla mnie. Za dużo jest tam w kontekście warzyw i mięs rzeczy, które powinnam jeść, a nie bardzo lubię i za mało takich, które kocham, ale należy je ograniczać. Więc uznałam, że nie będę się katowała. xD

Jednakże zaczęłam ograniczać węglowodany, a szczególnie gluten, bo już dawno zaczęłam go ograniczać i czuję się o wiele lepiej jedząc produkty bezglutenowe, a teraz całkiem go wyeliminowałam.

Cieszę się jednak, że zainteresowałam się tematem bo już na etapie researchu wiem, że to nie dla mnie Śmiech

, że na Keto nie je się warzyw i owoców. Osobiście nie mam zamiaru rezygnować z warzyw, do potraw i sałatek chce dodawać paprykę, pomidory, cukinię, sałatę.

nie wiem czy to skrót myślowy, ale z tego co czytałam warzywa są jak najbardziej ok, ale nie wszystkie. Niech się wypowiedzą ekspertki, ale z mojej wiedzy zielone warzywa rosnące nad ziemią są jak najbardziej wskazane. Są też wybrane owoce, które można jeść.

Wiem, że dużo osób jest zadowolonych z tej diety i super, ale ja już wiem, że odpuszczę sobie próbowanie. Wrozka
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
O Jezu, Klaudia, jakie bzdury Ci koleżanka nagadała :D

Jestem zdania, że jeżeli domyślnie musisz suplementować dietę, to to nie jest dobra dieta. Wszystkie składniki, o których mówisz, obecne są w mięsie, jajkach, rybach, nabiale (jeśli tolerujesz) i warzywach. Owoce są skrajnie przereklamowane jeżeli chodzi o wartości odżywcze. Dużo więcej lepiej przyswajalnych witamin jest w podrobach na przykład. Przy ograniczonej podaży cukru spada też zapotrzebowanie na witaminę C, ale znajdziesz jej mnóstwo np. w papryce.

To nieprawda, że na keto nie je się warzyw, można ich jeść bardzo dużo, po prostu nie wszystkie.

Pamiętaj, żeby nie przesadzić z tymi orzechami, bo one bywają zdradliwe na początku, ale w umiarkowanych ilościach jak najbardziej ok. Co do oleju, to najlepiej wyrzucić wszystkie oleje nasienne. Oliwa z oliwek najlepiej na zimno lub na małe temperatury, a do gotowania smalec/masło klarowane/olej kokosowy (jest kontrowersyjny, ale ja go nie używam, więc się nie wczytywałam i nie mam zdania za bardzo).

Ja z "suplementów" piję tran, ale to głównie ułatwienie, a nie konieczność. Po prostu nie przepadam za rybami i podrobami, a tran daje te wartości odżywcze, więc dla mnie to taka bezbolesna droga na skróty.

póki będziesz czuła się dobrze, to nie potrzebujesz suplementów, a większość braków można zapełnić wartościowym pokarmem, a nie tabletkami

Jednakże zaczęłam ograniczać węglowodany, a szczególnie gluten, bo już dawno zaczęłam go ograniczać i czuję się o wiele lepiej jedząc produkty bezglutenowe, a teraz całkiem go wyeliminowałam.

Jestem zdania, że sama eliminacja zbóż to potężny krok w stronę zdrowia i dobry wybór, ja też zaczęłam tylko od tego, bo nie planowałam wcale keto na początku.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

klaudar
Cała legenda keto bierze się z tego, że redukuje apetyt i stąd tyle sukcesów w odchudzaniu. Ja na zwykłej diecie jedząc to samo co zawsze a mniej miałem 2500kcal dziennie i ledwo mogłem żyć, lezalem glodny w lozku i wyczerpany. A na keto jadłem 2000kcal i w ogóle nie miałem problemu z głodem... I waga schodziła

Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę
https://oleoketo....iety-keto/

Jest tutaj więcej informacji o tej diecie, warto jest sobie poczytac.
Edytowane przez klaudar dnia 14.05.2024 08:47

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: