Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Nagini jako kobieta
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 13.11.2018 19:43
|
Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: Gryffindor Punkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Nagini jako kobieta Po obejrzeniu ostatniego zwiastuna Fantastycznych Zwierząt: Zbrodni Grindelwalda dowiedzieliśmy się, że Nagini to tak naprawdę kobieta. Co sądzicie o tym pomyśle? Nie wydaje się on Wam być naciągany? Wcześniej krążyły teorie fanów mówiące właśnie o tej sytuacji, ale chyba nikt nie spodziewał się wprowadzenia ich w życie. |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 13.11.2018 20:14
|
Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: Ravenclaw Punkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie wiadomo na razie, jak ten wątek się rozwinie, ale szczerze mówiąc, nie rozumiem, dlaczego Nagini jako kobieta miałaby być bardziej naciągana niż Nagini-mężczyzna. Kwestia chyba jest taka, że dla fanów serii HP Naginii była zawsze wyłącznie wężem i nie wiem, ja się nie spodziewałam, że mogła być kiedyś w ludzkiej formie. Poza tym, nie interesowała mnie jej postać aż tak bardzo, żeby doszukiwać się w niej innych form zanim stała się wężem. |
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 13.11.2018 21:28
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: Ravenclaw Punkty: 11288 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
No, trochę naciągane, ale generalnie to nie wiemy jak to się rozwinie, może to ma sens (ostatnie nadzieje). Samo w sobie nie odchodzi jakoś od kanonu, bo o Nagini wiemy niewiele, ale (jak to zauważył już ktoś na sb, nie pamiętam kto) fakt, że Voldzio pił jej mleko nabiera nowego znaczenia Tak czy inaczej, trochę się obawiam, czy nie wyjdzie z tego kolejny absurd, no ale zobaczymy. Tak nawiązując jeszcze do ostatniej burzy w internecie: nie rozumiem, czemu się tak wszyscy czepiają pochodzenia tej aktorki. Jak jej to nie przeszkadza, to innym też raczej nie powinno, ale z drugiej strony to zawsze byliby niezadowoleni. Jakby była ciemnoskóra, to też, że rasizm, a jak biała, to że za mała różnorodność. Ale to może na osobny temat. Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką Wprowadziłam emotkę "" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ) Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;p A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potter Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolf Jesteś świetną męską postacią ~ Angelina Johnson Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ) Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur (Nie miałam) Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119 Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana Delakur Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalaka Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGaunt I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYooo A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color] - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color] Moja HPnetowa rodzinka Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 13.11.2018 22:21
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Nigdy specjalnie nie myślałam o Nagini bo i po co? Jednak kiedy już o niej myślałam, to może przemknęło mi, że jest dziewczyną/kobietą. W sumie dlaczego nie? Glizdogon nawet ją doił, z facetem raczej by tego nie zrobił, no nie? A że zamienia się w człowieka? Może troszkę naciągane, a może nie. Może to "prawdziwa" miłość Volda. Możemy sobie gdybać, a czas pokaze. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 14.11.2018 07:30
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Dla mnie było niesamowitym zaskoczeniem, kiedy obejrzałam w zwiastunie, że Nagini to kobieta. To była niespodzianka i to dosyć przyjemna. Również nigdy nie przywiązywałam wielkiej wagi do tego stworzenia, no bo po co. Wąż to wąż. A że był pupilkiem Czarnego Pana też mnie nie dziwiło. Zauważyłam tylko w filmie, że Lord Voldemort odnosi się do niej nieco inaczej niż do reszty. Ich związek (jak zaproponowała Ulka) byłby ciekawym wątkiem. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.11.2018 18:07
|
Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: Gryffindor Punkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Rozmawiałam ze znajomymi na ten temat (maniacy Harry'ego Pottera) i wiem, że zdania są mocno podzielone. Osobiście uważam, że jest to nawet ciekawy pomysł i jeśli tylko producenci go nie zepsują, to będzie dobrze xD Tak więc są dwie opcje: albo świetny wątek, albo totalna klapa. Nic pomiędzy, na moje oko, nie ma. Ale też martwi mnie wprowadzenie tylu właśnie pobocznych akcji i mam wrażenie, że podczas oglądania Fantastycznych Zwierząt: Zbrodni Grindelwalda będzie można się mocno pogubić. W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 17.11.2018 21:52
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Dla mnie ma to jakiś sens. Bo skąd zbieżność imion? Wydaje mi się, że wąż Voldemorta to może być ta sama Nagini, która rutknęłar1; w formie węża po transformacji (co było zresztą powiedziane w filmie, że w pewnym momencie ich przemiana jest ostateczna i nie mogą wrócić do ludzkiej formy), a że Voldemort rozumiał jej mowę, powiedziała jak się nazywa. Nagini była w końcu bardzo inteligentnym wężem, a Voldemort zdawał się z nią rozmawiać niczym z innym człowiekiem. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 17.11.2018 23:58
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
ulka_black_potter napisał(a): Nigdy specjalnie nie myślałam o Nagini bo i po co? Jednak kiedy już o niej myślałam, to może przemknęło mi, że jest dziewczyną/kobietą. W sumie dlaczego nie? Glizdogon nawet ją doił, z facetem raczej by tego nie zrobił, no nie? A że zamienia się w człowieka? Może troszkę naciągane, a może nie. Może to "prawdziwa" miłość Volda. Możemy sobie gdybać, a czas pokaze. Z tą pewnością, że faceta nie da się doić, to tak bym uważał A wgl to węże doi się z jadu, z zębów, a nie cycków |
|
|
ania919 |
Dodany dnia 18.11.2018 12:10
|
Pochwały: 11 Postów: 1228 Dom: Ravenclaw Punkty: 39456 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Pomysł jak dla mnie trochę naciągany, byle coś wymyślić. Nie oglądałam jeszcze zbrodni Grindelwalda więc nie wiem jak został zrealizowany, ale mam nadzieję, że nie wyszła z tego totalna klapa i zostało to zrobione w sposób przemyślany. Nagini była w końcu bardzo inteligentnym wężem, a Voldemort zdawał się z nią rozmawiać niczym z innym człowiekiem. Voldemort nie rozmawiał w ten sposób z innymi ludźmi!! Voldemort gnoił wszystkich ludzi, a Nagini zdawał się dobrze traktować. Może dlatego, że była jego horkruksem? Dziwne, że jej zaufał, Voldemort nikomu nie ufał. Mam nadzieję, że kiedyś obejrzę zbrodnie Grindelwalda i się dowiem czegoś więcej na jej temat. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. |
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 18.11.2018 12:17
|
Po obejrzeniu Zbrodni Grindelwalda jestem skłonna stwierdzić, że to był całkiem dobry pomysł i zrealizowany w ciekawy sposób. Jednak i tak dalej jestem ciekawa, jak Nagini trafi do Voldemorta. Ale cóż, na następną część Fantastycznych Zwierząt musimy poczekać dokładnie dwa lata i dwa dni, a Rowling pewnie będzie milczeć. W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |