Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Figurki i pluszaki
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.11.2018 18:47
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
FIGURKI FUNKO Z MOTYWEM FANTASTYCZNYCH ZWIERZĄT Kto z nas nie lubi figurek i pluszaków? Takich osób szukać ze świecą. Już od dawna FUNKO jak i inne firmy przedstawiały zdjęcia figurek i wprowadzały je do sprzedaży. Jakie są Wasze ulubione? Któraś maskotka Was urzekła? A może ktoś już zakupił coś do swojej kolekcji? ![]() Niżej macie więcej zdjęć i linków. |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 14.11.2018 22:26
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Mnie dzisiaj właśnie dotarł Newt z nieśmiałkiem i w tym zielonym stworku jestem zakochana. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.11.2018 22:29
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Jejku, jakie cudowne! Według mnie mały niuchacz i nieśmiałek to najpiękniejsze figurki z serii Fantastycznych Zwierząt. Może pokuszę się o ich zakup. Obok Newta widzę jeszcze Voldemorta (równie świetnego, kojarzę model) i jakieś skrzydełko po lewej stronie. Czyżbyś kolekcjonowała Funko? ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 14.11.2018 22:46
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Mam tylko cztery duże figurki i jedną małą (Parszywka...), ale pewnie będzie mi się stopniowo powiększać kolekcja. Ale bez szaleństwa, bo to jednak niestety droga zabawa. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.11.2018 22:53
|
No niestety te figurki sporo się cenią :/ A szkoda, bo już już bym miała zastawioną całą półkę, albo nawet kilka ;D Parszywek... (zdrajca. ble. fuj.) Jakoś nie mogę go sobie wyobrazić jako funko. Nigdy nie rzucił mi się w oczy, a przeglądałam sporo modeli. Ale co się dziwić, że taka żmija nie zwróciła mojej uwagi ;> https://encrypted...FNFPUHzwjS Czy to on?
|
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 14.11.2018 23:02
|
Tak. Kupiłam jakąś saszetkę z tajemniczą figurką, można było trafić na Hagrida, Hermionę, Draco, Harry'ego, Minervę, Hedwigę... Mnie się trafił Parszywek. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 14.11.2018 23:14
|
Hahahaha, ja bym chyba oddała komuś mimo wszystko ![]() I nie rozumiem jakim cudem ta figurka ma jednak w sobie TROCHĘ uroku. Przecież Parszywek jako Peter ogólnie był największym draniem, jak dla mnie gorszym od Voldemorta. Zdradził przyjaciół i był tchórzem. Z Fantastycznych Zwierząt prócz niuchacza i nieśmiałka chciałabym mieć jeszcze testrala, bo wygląda przeuroczo
|
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 14.11.2018 23:49
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Jutro jak się zmobizuję to cyknę fotki moim figurkom Funko z HP i FZ ![]() Miałam je zbierać po kolei, ale no wyszło tak, że niektóre ciężko zdobyć, więc jak trafiała się okazja to je nabywałam i na tę chwilę ze świata magii mam równe 10 figurek ![]() W tym wspomnianego na górze Nifflera. Jadku, jak masz Funko to polecam założyć konto na Stashpedii, pomaga to w śledzeniu kolekcji, bo ona rozrasta się bardzo, bardzo szybko Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 15.11.2018 14:51
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Zgodnie z obietnicą dodaje swoje Funko ![]() ![]() Z ciekawostek mogę dodać, że udało oba duchy świecą w ciemności, a breloczka nie lidzę jako figurki ![]() Co do tego co napisała Aneta, że figurki swoje kosztują... Cóż jakby nie było są to przedmioty kolekcjonerskie, które z czasem nabierają wartości, także można na to patrzeć jako potencjalne źródło zarobku, chociaż ja wiem, że swoich z HP i FZ nie sprzedam Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 15.11.2018 15:47
|
Świetne figurki, w końcu widzę Twoją mini kolekcję Naturalnie najbardziej podobają mi się niuchacze, a zaraz po nich ciekawy wydaje się być Ron i oba duchy. Chociaż nie jestem pewna, czy bym takie kupiła ze względu na kolor, bo ten jest taki jednolity ![]() A czyżbym obok widziała futerko owczarka? Też należy do kolekcji?
|
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 15.11.2018 17:02
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
A ja nie mam żadnej figurki i nie zamierzam kupować. Nie potrzebne mi są do niczego, jak dla mnie to kompletnie zbędny gadżet. No, ale co kto lubi, są całkiem ładne (przynajmniej na zdjęciach), niektóre wyglądają naprawdę uroczo. Z tych zdjęć wstawionych w postach wyżej najbardziej mi się podoba nieśmiałek. Niezła kolekcja Livka Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 17.11.2018 10:25
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Nie kręcą mnie te figurki i zbieranie ich jakoś specjalnie, niektóre z tych zwierząt są creepy trochę Newt z nieśmiałkiem na ramieniu jest przeuroczy, ale już niuchacze z Funko niezbyt mi się podobają. Plus nie jestem typem kolekcjonera mimo wszystko, a takiego testrala bałabym się nawet postawić na biurku hahah. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 21.02.2020 12:46
|
Cóż moja kolekcja sukcesywnie się rozrasta i ostatecznie jedna półka musiała trafić jedynie pod Funko ![]() Z racji tego, że raczej nie uda zebrać mi się wszystkich figurek, postawiłam sobie za cel mieć każdego Harry'ego i jak narazie idzie do przodu najrzadsze egzemplarze już mam, teraz tylko commony ![]() ![]() |
|
|
|
Looviess13 |
Dodany dnia 21.02.2020 14:38
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.02.20 |
Wow, podziwiam i zazdroszczę cierpliwości do takiej ilości, jakby nie patrzeć, bibelotów. Ja bym się zdenerwowała przy pierwszym wycieraniu kurzy. Już się denerwuje na ilość posiadanych przeze mnie rzeczy i staram się co jakiś czas uszczuplać moje zasoby różnych pamiątek. Zresztą nigdy nie miałam smykałki do zbierania czy kolekcjonowania czegokolwiek. Chyba właśnie z tego powodu, że nie lubię jak coś się kurzy, nie lubię tego wszystkiego pakować/zabezpieczać przy ewentualnych przeprowadzkach. Ale miło popatrzeć na zbiory innych ludzi
|
|
|
|
Valeriea |
Dodany dnia 21.02.2020 15:47
|
![]() Postów: 34 Dom: SlytherinPunkty: 1662 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.01.20 |
Mi się marzy od dłuższego czasu jakaś postać z Harry'ego z funko i tak przymierzam się do zakupu, ale chyba jestem zbytnym skąpcem i boli mnie cena 50 złotych za figurkę Zawsze wybieram jakieś nowe książki. Wie ktoś może czy trafiają się jakieś promocje na funko, większe niż 5 zł?
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Gryffindor

Naturalnie najbardziej podobają mi się niuchacze, a zaraz po nich ciekawy wydaje się być Ron i oba duchy. Chociaż nie jestem pewna, czy bym takie kupiła ze względu na kolor, bo ten jest taki jednolity 

Ravenclaw

Hufflepuff

Looviess13
Slytherin