Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Ważna osobowość
28.11.2023 21:54
Też bym chciała dużo śniegu, w Waw ledwo trochę spadło, większości już nie ma.

Wróg ciemnej strony
28.11.2023 20:38
Anastazja Schubert, też lubię taką pogodę, ale listopad przygniótł i jeszcze letnie ogumienie na aucie ;/ bo bieda

Pracownik departamentu
28.11.2023 20:18
W Krakowie sporo śniegu, uwielbiam jak tak jest.
Chociaż w zeszłym roku robiłam aniołki na rynku, w tym nie ma aż tak dużo śniegu. Jeszcze! Wszystko przed nami :D

najdroższa
28.11.2023 18:34
w Łodzi jest po prostu zimno jak w psiarni

Pan Śmierci
28.11.2023 15:25
W Katowicach sypie cały dzień i w sumie dawno nie widziałam tyle śniegu, wow

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57219 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45329 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38926 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36759 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34144 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Harry-Potter.net.pl - Magiczny Świat Harry'ego Pottera » Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć » Postacie
Drukuj temat
Newt Scamander
Prefix użytkownikaania919
i68.tinypic.com/25arsr7.jpg

Porozmawiajmy o głównym bohaterze Fantastycznych zwierząt i jak je znaleźć - Newcie Scamanderze. Co o nim sądzicie?
Niewątpliwie jest on dobrym i życzliwym czarodziejem oraz ma rękę do zwierząt. Ale czy nie uważacie, że był lekkomyślny? Niezabezpieczyć odpowiednio walizki z dużą ilością różnych zwierząt i w dodatku paradować z nią w mieście pełnym mugoli było nieodpowiedzialne i skończyło się ucieczką zwierząt, które narobiły dużo szkód. Jestem ciekawa jak wy to widzicie. Zapraszam do dyskusji.
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix użytkownikaNieoryginalna
Nie oglądałam jeszcze Zbrodnii Grindelwalda, ale po FZ wyszłam z kina zupełnie zauroczona jego postacią. Zdecydowanie bardziej zwróciłam uwagę na jego zalety niż wady, teraz w jego zachowaniu mogę doszukać się pewnej dozy nieodpowiedzialności, ale w większości wypadków Scamander postępuje jednak racjonalnie. Newt jest po prostu dobrym człowiekiem i chyba to jest w tej postaci najważniejsze.

Poza tym podoba mi się bardzo, że nie wpisuje się w schematy typowego bohatera-protagonisty; jest nieśmiały, nieporadny towarzysko, taka typowa klucha hahah. No i fajnie, że tym razem na pierwszym planie mamy nareszcie kogoś spoza Gryffindoru i Slytherinu.

i.imgur.com/AqdSKcK.gif

i.imgur.com/AMSIjl0.jpg

i.imgur.com/z94JHcB.jpg

i.imgur.com/IOq4uF6.png

i.imgur.com/dj3Zj8i.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redniec20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najoryginalniejszy_nick.png

i.imgur.com/nO5N78p.png

i.imgur.com/Dcribpk.png

i.imgur.com/0OhslGx.jpg

media1.tenor.com/images/e321945b3ac887e9a7cdb51b4d824850/tenor.gif

like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within)

Prefix użytkownikaViolet-Horde
Jeny, Newt to najlepsze, co Hufflepuff dostał od Jo! (Chociaż mamy też Tonks, ale u niej nie jest ta puchońskość, aż tak podkreślana!) Uwielbiam jego postać, jest uroczy, nieporadny i bardzo kluskowaty. Kocham jego miłość do zwierząt, jest przecudowny w tym co robi. Widać w nim to zafascynowanie, totalnie jestem bliska pisku zachwytu, gdy mówi o tym, dlaczego według niego zwierzęta nie są takie czy owakie i pokazuje ich dobre cechy.

drobne spojlery, co do drugiej części
Spoiler :: Pokaż
Moją ulubioną sceną jest ta ze wspomnień Lety - gdy pokazuje jej swoje zwierzęta oraz wiedzę na ich temat. Przede wszystkim, gdy weszła ona na strych / poddasze / cokolwiek to było i spytała czemu się nie pakuje, a on odpowiedział, że nie może, bo stworzenia go potrzebują. No i muszę przyznać, że jego głos, gdy był nastolatkiem był jedynym, który polubiłam tak bardzo z polskiego dubbingu. Według mnie jedna z najlepszych części filmu, która zalicza się do kategorii tej ,,dla odpoczynku" jeśli mogę tak to nazwać :D

Z DNIA 2018-12-20

NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11

PLAY.

[ 00:45:32 ]

[ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ]

Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki.

[ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ]

[ 00:02:05 ]

Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja...

[ ZACIĘCIE OBRAZU. ]

SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL

[ 01:03:28 ]

[ SZUM. ]

[ STRZAŁ. ]

[ PIK PIK. ]

Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany.

END OF THE RECORDING.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/podpisviolet.jpg

pfp cr: Giulia Valente

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Oglądając Fantastyczne Zwierzęta, mam wrażenie, że Newt jest w jakiś sposób upośledzony emocjonalnie, co w jego wykonaniu jest absolutnie urocze. To chyba jedna z najbardziej niewinnych postaci w całym uniwersum. Jest życzliwy, uprzejmy, trochę zagubiony.
No i uwielbia zwierzęta, które inni uznają za głupie czy niebezpieczne.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaBumSzakalaka
To zdecydowanie moja ulubiona postać z FZ. Zwłaszcza, że aktor tak bardzo dobrze stosuje się do wskazówek Rowling i przekonująco odgrywa jego rolę. Zakochałam się w jego chodzie jak i niepoprawnej romantyczności.
Spoiler :: Pokaż
Tylko on potrafi podrywać na salamandrę
Jego miłość do zwierząt i ich znajomość ukazane w drugiej części po prostu mnie urzekły <3

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjaciółko ma najdroższa!
Pisać wiersze sprawa "prosta"
W dniu miłości coś wypada,
Prawie głowa mi odpada...
Gdzieś zniknęłaś, takie życie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzieś zgubiłem,
Jestem Ci go jednak winien.
Szkoła chyba cię wykańcza,
Jednak lepsza niż szarańcza ;D
Kwaśne żelki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich więc z hukiem,
Bo z tęsknoty już usycham
I w te kąty je upycham.
Wszędzie różu, kiczu schyłki
Życie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydniś
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix użytkownikaLiliana2194
Zgadzam się z postami wyżej, Newt jest świetny! Podoba mi się jego miłość do zwierząt, umiejętność obchodzenia się z nimi, nieporadność towarzyska i uprzejmość. To jedna z moich ulubionych postaci fikcyjnych oraz ulubiona z FZ, nawet jeśli w pierwszej części zachował się trochę nieodpowiedzialnie. Cieszę się bardzo, że Rowling umieściła go w Hufflepuffie :D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Prefix użytkownikaLucas04
Uważam, że to jedna z lepszych postaci w uniwersum. Jest całkowicie beziinteresowny, a także jak można zauważyć w filmach jest bardzo zdolnym czarodziejem. Osobiście sądze, że to jedna z lepiej wykreowanych przez J.K Rowling postaci.

Prefix użytkownikablad logiczny
Gdzieś ktoś, chyba aktor grający jego rolę, powiedział, że to osoba z Zespołem Aspergera. Tak właśnie jest przedstawiony, ma trudności w relacjach z innymi ludźmi zwłaszcza uczuciowych i obsesyjną pasję dla której gotów jest wszystko poświęcić. Potrafi robić nietypowe rzeczy, jak lizanie chodnika i bezbłędnie wniknąć w "myślenie" zwierząt. Nawet owa szkolna przyjaźń ograniczona do jednej osoby, koleżanki odrzucanej przez otoczenie, to bardzo typowe zachowanie. Aktor zresztą grał wcześniej naukowca dotkniętego stwardnieniem zanikowym bocznym i tam też doskonale się wczuł w rolę, Tutaj zrobił to równie dobrze.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: