Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Mafia 4 - zapisy
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 10.12.2018 12:35
|
Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: Slytherin Punkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Chyba Cię trochę poniosło. Bez obrazy. +1 Ja też nie oglądałam jeszcze drugiej części, tak jak nymeria i nie mam szans na quiz. Swoją drogą czemu liczba osób musi być tak ograniczona? Nie lepiej normalnie pozwolić się ludziom zgłaszać i tyle? Czemu to ma być zabawa dla wybrańców? >>>*<<< ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think >>>*<<< >>>*<<< >>>*<<< <3 ;___; |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 10.12.2018 13:47
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Marcus Clinton napisał(a): W ostatniej mafii napisałeś 5 postów. We wcześniejszej osiem. Niepowetowana strata
Już wiem, że odpadam bo i 14 i 21 jestem w pracy. Miłej zabawy wam życzę. |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 10.12.2018 13:52
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Chciałam zagrać, ale bić się o miejsce nie będę. |
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 10.12.2018 13:57
|
Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: Gryffindor Punkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
po pierwsze, losiek - XD po drugie: nabór na admina już był łatwiejszy niż to zgłoszenie do gry. Nie oglądałam 2 części FZ, a pierwszą w ój dawno, nie mam szans żeby rozwiązać quiz. to tylko gra, a nie rekrutacja do FBI, trochę przekombinowałeś, Morfin :C W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) Bo mogę Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Magiczna siódemka Magiczna siódemka part II Ciekawa liczba punkcików |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 10.12.2018 14:00
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Nikt jeszcze quizu na oczy nie widział, a taki płacz i dąs Dajcie spokój. Shanti, to są suche fakty |
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 10.12.2018 14:09
|
Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: Gryffindor Punkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
łosiu, ale kurczę no, zgłoszenie do gry a tu quizy trzeba rozwiązywać? lepiej jakby ten quiz to się na stronie pojawił, bo userzy trochę leniwieją i się im nie chce W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) Bo mogę Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Magiczna siódemka Magiczna siódemka part II Ciekawa liczba punkcików |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 10.12.2018 14:30
|
Pochwały: 3 Postów: 646 Dom: Hufflepuff Punkty: 7021 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Miałem się już nie odzywać aż do rozpoczęcia zgłoszeń, ale muszę. To nie zabawa dla wybrańców. Przez quizy (które trwać będą tydzień, a wypełnić może je każdy) dostanie się 10 osób, 1 z konkursu na moc (też każdy mile widziany). Reszta, tak jak chcieliście, przez metodę "kto pierwszy, ten lepszy". Niestety, wszystkim nie dogodzę datą i godziną zgłoszeń, dlatego chciałem coś, co nie trwa 10 minut i po sprawie. A osoby, których w danym momencie nie będzie na stronie, bo praca, szkoła, inne obowiązki, obejdą się smakiem. Chciałem jak najlepiej, wyszło zupełnie odwrotnie MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
|
Nymeria |
Dodany dnia 10.12.2018 14:43
|
Pochwały: 1 Postów: 208 Dom: Slytherin Punkty: 4646 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 01.08.16 |
Dlaczego nie mogą wziąć udziału poprostu osoby które chcą grać? Im więcej tym lepsza zabawa |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 10.12.2018 15:01
|
Pochwały: 3 Postów: 646 Dom: Hufflepuff Punkty: 7021 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Nymeria, ja to rozumiem, ale każdy uczestnik musi mieć jakąś postać, każdej trzeba zrobić kartę i przydzielić do miasta bądź mafii. Tu już trzeba zrobić tak, by nie przedobrzyć w jedną lub drugą stronę, żeby szanse były równe. Mocy też nie może być za dużo. Wyjątkiem była pierwsza edycja, ale większość mocy nie została niestety wykorzystana. Mimo, iż w książkach czy filmach każdy miał różdżkę i mógł sypać zaklęciami co chwila, w mafii tak to nie działa MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
|
Nymeria |
Dodany dnia 10.12.2018 15:41
|
Pochwały: 1 Postów: 208 Dom: Slytherin Punkty: 4646 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 01.08.16 |
ok o tym nie pomyślałam racja |
|
|
ania919 |
Dodany dnia 10.12.2018 18:59
|
Pochwały: 11 Postów: 1228 Dom: Ravenclaw Punkty: 39456 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Też nie oglądałam drugiej części, pierwszą raz tylko, ale najwyżej będę strzelać, skoro wszyscy od razu się poddają to mam szansę też uważam, że to trochę przekombinowane, ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się dostać do gry. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 14.12.2018 18:01
|
CZAS NA QUIZ O FILMIE FANTASTYCZNE ZWIERZĘTA I JAK JE ZNALEŹĆ Czas: od teraz do następnego piątku (21/12) do godz. 21:00. Ilość miejsc w mafii: dla najlepszej 5 Pytań jest 30, a czym więcej poprawnych odpowiedzi, tym szansa na miejsce w grze pewniejsza. Kto nie chce, nie musi rozwiązywać quizu (będzie etap "kto pierwszy, ten lepszy" za dwa tygodnie). Można korzystać z informacji o filmie, np. stąd: http://pl.harrypo...r#1926_rok Odpowiedzi wysyłamy do mnie na PW. Lista zakwalifikowanych pojawi się po zakończeniu drugiego quizu. PYTANIA: Spoiler :: 1. Kogo widzimy w pierwszej scenie filmu? 2. Jaki był cel przybycia Newta do Stanów Zjednoczonych? 3. Gdzie pracował Jacob Kowalski zanim otworzył swoją piekarnię? 4. Jak nazywał się kościół, który stworzyła Mary Lou Barebone? 5. Na co musiał mieć pozwolenie Newt, przyjeżdżając do Ameryki? 6. Jakie zwierzę zostało złapane przez Newta jako pierwsze, z tych, które uciekły mu z walizki w mieszkaniu Jacoba? 7. Jaki był pierwszy objaw po ugryzieniu tego zwierzęcia? 8. Na co zmarli rodzice Tiny i Queenie? 9. Jaką potrawę przyrządziła Queenie podczas obiadu? 10. Co do picia zrobiła Tina Newtowi i Jacobowi przed snem? 11. Jakie zwierzę spotkali Newt, Jacob i policjanci, którzy przyjechali na miejsce włamania do sklepu jubilerskiego? 12. Kim był starszy syn Henry'ego Shawa Seniora (Henry Shaw Junior), właściciela nowojorskiej gazety? 13. W jakim kraju Newt poznał dziewczynkę, w której obecny był Obskurus? 14. Jaką karę śmierci otrzymali Newt i Tina za domniemaną próbę wywołania zamętu, złamanie Ustawy o Tajności i chęć ujawnienia świata czarodziejów? 15. Jak nazywał się amnezjator, który miał wymazać Jacobowi pamięć po tym, jak Tina i Newt zostali skazani na śmierć? 16. Które zwierzę Newta wysysało mózg swoim ofiarom? 17. Jak nazywał się przełożony Queenie i Tiny w MACUSIE? 18. Co, oprócz lunaskopu, Newt oferował Gnarlakowi w zamian za informacje, gdzie przebywa demimoz, zanim ten zauważył Picketta? 19. Jakim stworzeniem był Pickett? 20. Wisiorek z jakim symbolem dał Credence'owi Graves podczas jednego z ich tajemnych spotkań? 21. Jak nie należy się zachowywać przy demimozie? 22. Co wrzucił Jacob do imbryka podczas łapania żmijoptaka na strychu sklepu? 23. Czyje zdjęcie trzymał Newt w swojej walizce? 24. Co znalazł Credence pod łóżkiem swojej młodszej przybranej siostry Modesty? 25. Jak nazwał Graves Credence'a, który po odnalezieniu Modesty uznał, że chłopiec nie jest mu już do niczego potrzebny? 26. Gdzie toczyła się ostatnia walka z Obskurusem? 27. Jakich dwóch zwierząt użył Newt do wymazania pamięci niemagom w Nowym Jorku? 28. Co podrzucił Newt w walizce Jacobowi, gdy ten wychodził z pracy? 29. Co obiecał Newt Tinie, gdy się z nią żegnał w porcie? 30. Kto odwiedził Jacoba w jego piekarni w ostatniej scenie filmu? MorfinGaunt
|
|
Smierciojadek |
Dodany dnia 17.12.2018 11:46
|
Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: Gryffindor Punkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
To jeszcze jedna kwestia. Rozwiązuję ten quiz, fajnie, załóżmy, ze dobrze mi idzie. Ale dlaczego informacja, kto dostał się do mafii na podstawie TEGO quizu ma być dopiero na sam koniec? Będąc przezorną, mam rozwiązywać też drugi quiz, a później zgłaszać się na "kto pierwszy, ten lepszy"? Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 17.12.2018 12:59
|
Smierciojadek napisał(a): To jeszcze jedna kwestia. Rozwiązuję ten quiz, fajnie, załóżmy, ze dobrze mi idzie. Ale dlaczego informacja, kto dostał się do mafii na podstawie TEGO quizu ma być dopiero na sam koniec? Będąc przezorną, mam rozwiązywać też drugi quiz, a później zgłaszać się na "kto pierwszy, ten lepszy"? Nie nie nie Po drugim quizie dam listę kto już się dostał, tak więc te osoby nie muszą się już zgłaszać w formie "kto pierwszy, ten lepszy". Bo i po co robić tłok na pw W sumie, tak po namyśle po Twoim poście, to mogę napisać do zakwalifikowanych osób, by nie musiały podchodzić do drugiego quizu, skoro już się dostały, jednak z zastrzeżeniem, by nie podawały tego do wiadomości publicznej (chodzi o miejsce dzięki mocy z karty). Kto nie otrzyma takiej wiadomości... no cóż, ma jeszcze szansę się dostać później MorfinGaunt
|
|
Takoizu |
Dodany dnia 17.12.2018 13:10
|
Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: Slytherin Punkty: 9612 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
MorfinGaunt napisał(a): Smierciojadek napisał(a): To jeszcze jedna kwestia. Rozwiązuję ten quiz, fajnie, załóżmy, ze dobrze mi idzie. Ale dlaczego informacja, kto dostał się do mafii na podstawie TEGO quizu ma być dopiero na sam koniec? Będąc przezorną, mam rozwiązywać też drugi quiz, a później zgłaszać się na "kto pierwszy, ten lepszy"? Nie nie nie Po drugim quizie dam listę kto już się dostał, tak więc te osoby nie muszą się już zgłaszać w formie "kto pierwszy, ten lepszy". Bo i po co robić tłok na pw W sumie, tak po namyśle po Twoim poście, to mogę napisać do zakwalifikowanych osób, by nie musiały podchodzić do drugiego quizu, skoro już się dostały, jednak z zastrzeżeniem, by nie podawały tego do wiadomości publicznej (chodzi o miejsce dzięki mocy z karty). Kto nie otrzyma takiej wiadomości... no cóż, ma jeszcze szansę się dostać później Jestem za takim pomysłem ! |
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 17.12.2018 17:49
|
a ja dalej nie ogarniam co muszę zrobić żeby się dostać ;c quiz źle mi pójdzie, to już wiem. W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) Bo mogę Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Magiczna siódemka Magiczna siódemka part II Ciekawa liczba punkcików |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 17.12.2018 18:10
|
Shanti Black napisał(a): a ja dalej nie ogarniam co muszę zrobić żeby się dostać ;c quiz źle mi pójdzie, to już wiem. Nie doceniasz siebie A nie dowiesz się, jak nie spróbujesz Jednak jeśli nie chcesz brać udziału w quizach, poczekaj na etap "kto pierwszy, ten lepszy", który startuje 28 grudnia. Wtedy wystarczy zwykła sowa i wiadomość "zgłaszam się" lub coś w tym stylu MorfinGaunt
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 17.12.2018 18:26
|
okej to czekam po prostu nie chcę się zbłaźnić, bo pierwszy film oglądałam niedawno po premierze a drugi w ogóle :C W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) Bo mogę Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Magiczna siódemka Magiczna siódemka part II Ciekawa liczba punkcików |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 17.12.2018 20:35
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
lol Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
Smierciojadek |
Dodany dnia 17.12.2018 20:55
|
Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: Gryffindor Punkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
Morfin, super, to ma większy sens. Liczę, że się dostanę po pierwszym quizie i wtedy nie chcę mi się już robić drugiego. Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |