Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Mafia 4 - zapisy
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 10.12.2018 12:35
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Chyba Ciê trochê ponios³o. Bez obrazy. +1 Ja te¿ nie ogl±da³am jeszcze drugiej czê¶ci, tak jak nymeria i nie mam szans na quiz. Swoj± drog± czemu liczba osób musi byæ tak ograniczona? Nie lepiej normalnie pozwoliæ siê ludziom zg³aszaæ i tyle? Czemu to ma byæ zabawa dla wybrañców? >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 10.12.2018 13:47
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Marcus Clinton napisa³(a): W ostatniej mafii napisa³e¶ 5 postów. We wcze¶niejszej osiem. Niepowetowana strata Ju¿ wiem, ¿e odpadam bo i 14 i 21 jestem w pracy. Mi³ej zabawy wam ¿yczê.
|
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 10.12.2018 13:52
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Chcia³am zagraæ, ale biæ siê o miejsce nie bêdê. |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 10.12.2018 13:57
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
po pierwsze, losiek - XD ![]() po drugie: nabór na admina ju¿ by³ ³atwiejszy ni¿ to zg³oszenie do gry. Nie ogl±da³am 2 czê¶ci FZ, a pierwsz± w ój dawno, nie mam szans ¿eby rozwi±zaæ quiz. to tylko gra, a nie rekrutacja do FBI, trochê przekombinowa³e¶, Morfin :C ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 10.12.2018 14:00
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Nikt jeszcze quizu na oczy nie widzia³, a taki p³acz i d±s Dajcie spokój.Shanti, to s± suche fakty
|
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 10.12.2018 14:09
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
³osiu, ale kurczê no, zg³oszenie do gry a tu quizy trzeba rozwi±zywaæ? lepiej jakby ten quiz to siê na stronie pojawi³, bo userzy trochê leniwiej± i siê im nie chce ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 10.12.2018 14:30
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Mia³em siê ju¿ nie odzywaæ a¿ do rozpoczêcia zg³oszeñ, ale muszê. To nie zabawa dla wybrañców. Przez quizy (które trwaæ bêd± tydzieñ, a wype³niæ mo¿e je ka¿dy) dostanie siê 10 osób, 1 z konkursu na moc (te¿ ka¿dy mile widziany). Reszta, tak jak chcieli¶cie, przez metodê "kto pierwszy, ten lepszy". Niestety, wszystkim nie dogodzê dat± i godzin± zg³oszeñ, dlatego chcia³em co¶, co nie trwa 10 minut i po sprawie. A osoby, których w danym momencie nie bêdzie na stronie, bo praca, szko³a, inne obowi±zki, obejd± siê smakiem. Chcia³em jak najlepiej, wysz³o zupe³nie odwrotnie MorfinGaunt
![]() ![]() Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nymeria |
Dodany dnia 10.12.2018 14:43
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 208 Dom: SlytherinPunkty: 4646 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 01.08.16 |
Dlaczego nie mog± wzi±æ udzia³u poprostu osoby które chc± graæ? Im wiêcej tym lepsza zabawa
|
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 10.12.2018 15:01
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: HufflepuffPunkty: 7033 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Nymeria, ja to rozumiem, ale ka¿dy uczestnik musi mieæ jak±¶ postaæ, ka¿dej trzeba zrobiæ kartê i przydzieliæ do miasta b±d¼ mafii. Tu ju¿ trzeba zrobiæ tak, by nie przedobrzyæ w jedn± lub drug± stronê, ¿eby szanse by³y równe. Mocy te¿ nie mo¿e byæ za du¿o. Wyj±tkiem by³a pierwsza edycja, ale wiêkszo¶æ mocy nie zosta³a niestety wykorzystana. Mimo, i¿ w ksi±¿kach czy filmach ka¿dy mia³ ró¿d¿kê i móg³ sypaæ zaklêciami co chwila, w mafii tak to nie dzia³a MorfinGaunt
![]() ![]() Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nymeria |
Dodany dnia 10.12.2018 15:41
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 208 Dom: SlytherinPunkty: 4646 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 01.08.16 |
ok o tym nie pomy¶la³am racja
|
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 10.12.2018 18:59
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Te¿ nie ogl±da³am drugiej czê¶ci, pierwsz± raz tylko, ale najwy¿ej bêdê strzelaæ, skoro wszyscy od razu siê poddaj± to mam szansê te¿ uwa¿am, ¿e to trochê przekombinowane, ale mam nadziejê, ¿e jako¶ uda mi siê dostaæ do gry. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 14.12.2018 18:01
|
CZAS NA QUIZ O FILMIE FANTASTYCZNE ZWIERZÊTA I JAK JE ZNALE¬Æ Czas: od teraz do nastêpnego pi±tku (21/12) do godz. 21:00. Ilo¶æ miejsc w mafii: dla najlepszej 5 Pytañ jest 30, a czym wiêcej poprawnych odpowiedzi, tym szansa na miejsce w grze pewniejsza. Kto nie chce, nie musi rozwi±zywaæ quizu (bêdzie etap "kto pierwszy, ten lepszy" za dwa tygodnie). Mo¿na korzystaæ z informacji o filmie, np. st±d: http://pl.harrypo...r#1926_rok Odpowiedzi wysy³amy do mnie na PW. Lista zakwalifikowanych pojawi siê po zakoñczeniu drugiego quizu. PYTANIA: Spoiler :: 1. Kogo widzimy w pierwszej scenie filmu? 2. Jaki by³ cel przybycia Newta do Stanów Zjednoczonych? 3. Gdzie pracowa³ Jacob Kowalski zanim otworzy³ swoj± piekarniê? 4. Jak nazywa³ siê ko¶ció³, który stworzy³a Mary Lou Barebone? 5. Na co musia³ mieæ pozwolenie Newt, przyje¿d¿aj±c do Ameryki? 6. Jakie zwierzê zosta³o z³apane przez Newta jako pierwsze, z tych, które uciek³y mu z walizki w mieszkaniu Jacoba? 7. Jaki by³ pierwszy objaw po ugryzieniu tego zwierzêcia? 8. Na co zmarli rodzice Tiny i Queenie? 9. Jak± potrawê przyrz±dzi³a Queenie podczas obiadu? 10. Co do picia zrobi³a Tina Newtowi i Jacobowi przed snem? 11. Jakie zwierzê spotkali Newt, Jacob i policjanci, którzy przyjechali na miejsce w³amania do sklepu jubilerskiego? 12. Kim by³ starszy syn Henry'ego Shawa Seniora (Henry Shaw Junior), w³a¶ciciela nowojorskiej gazety? 13. W jakim kraju Newt pozna³ dziewczynkê, w której obecny by³ Obskurus? 14. Jak± karê ¶mierci otrzymali Newt i Tina za domnieman± próbê wywo³ania zamêtu, z³amanie Ustawy o Tajno¶ci i chêæ ujawnienia ¶wiata czarodziejów? 15. Jak nazywa³ siê amnezjator, który mia³ wymazaæ Jacobowi pamiêæ po tym, jak Tina i Newt zostali skazani na ¶mieræ? 16. Które zwierzê Newta wysysa³o mózg swoim ofiarom? 17. Jak nazywa³ siê prze³o¿ony Queenie i Tiny w MACUSIE? 18. Co, oprócz lunaskopu, Newt oferowa³ Gnarlakowi w zamian za informacje, gdzie przebywa demimoz, zanim ten zauwa¿y³ Picketta? 19. Jakim stworzeniem by³ Pickett? 20. Wisiorek z jakim symbolem da³ Credence'owi Graves podczas jednego z ich tajemnych spotkañ? 21. Jak nie nale¿y siê zachowywaæ przy demimozie? 22. Co wrzuci³ Jacob do imbryka podczas ³apania ¿mijoptaka na strychu sklepu? 23. Czyje zdjêcie trzyma³ Newt w swojej walizce? 24. Co znalaz³ Credence pod ³ó¿kiem swojej m³odszej przybranej siostry Modesty? 25. Jak nazwa³ Graves Credence'a, który po odnalezieniu Modesty uzna³, ¿e ch³opiec nie jest mu ju¿ do niczego potrzebny? 26. Gdzie toczy³a siê ostatnia walka z Obskurusem? 27. Jakich dwóch zwierz±t u¿y³ Newt do wymazania pamiêci niemagom w Nowym Jorku? 28. Co podrzuci³ Newt w walizce Jacobowi, gdy ten wychodzi³ z pracy? 29. Co obieca³ Newt Tinie, gdy siê z ni± ¿egna³ w porcie? 30. Kto odwiedzi³ Jacoba w jego piekarni w ostatniej scenie filmu? MorfinGaunt
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 17.12.2018 11:46
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 22.04.07 |
To jeszcze jedna kwestia. Rozwi±zujê ten quiz, fajnie, za³ó¿my, ze dobrze mi idzie. Ale dlaczego informacja, kto dosta³ siê do mafii na podstawie TEGO quizu ma byæ dopiero na sam koniec? Bêd±c przezorn±, mam rozwi±zywaæ te¿ drugi quiz, a pó¼niej zg³aszaæ siê na "kto pierwszy, ten lepszy"? ![]() ![]() Nie mo¿na zap³aciæ za co¶, co nie ma ceny. Niektórzy twierdz±, ¿e ka¿da, absolutnie ka¿da rzecz na ¶wiecie ma swoj± cenê. To nieprawda. S± rzeczy, które ceny nie maj±, s± bezcenne. Naj³atwiej poznaæ takie rzeczy po tym, ¿e raz utracone, s± utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiêtasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieæ. I nie wiesz, co tak naprawdê s±dzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz siê o to z kim¶ k³óciæ. W samotno¶ci nie jeste¶ nawet ¶wiadomy swoich sprzeczno¶ci. ![]() Pamiêtaj. W ¶nie nie da siê szeptaæ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 17.12.2018 12:59
|
Smierciojadek napisa³(a): To jeszcze jedna kwestia. Rozwi±zujê ten quiz, fajnie, za³ó¿my, ze dobrze mi idzie. Ale dlaczego informacja, kto dosta³ siê do mafii na podstawie TEGO quizu ma byæ dopiero na sam koniec? Bêd±c przezorn±, mam rozwi±zywaæ te¿ drugi quiz, a pó¼niej zg³aszaæ siê na "kto pierwszy, ten lepszy"? ![]() Nie nie nie Po drugim quizie dam listê kto ju¿ siê dosta³, tak wiêc te osoby nie musz± siê ju¿ zg³aszaæ w formie "kto pierwszy, ten lepszy". Bo i po co robiæ t³ok na pw W sumie, tak po namy¶le po Twoim po¶cie, to mogê napisaæ do zakwalifikowanych osób, by nie musia³y podchodziæ do drugiego quizu, skoro ju¿ siê dosta³y, jednak z zastrze¿eniem, by nie podawa³y tego do wiadomo¶ci publicznej (chodzi o miejsce dziêki mocy z karty).Kto nie otrzyma takiej wiadomo¶ci... no có¿, ma jeszcze szansê siê dostaæ pó¼niej MorfinGaunt
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 17.12.2018 13:10
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
MorfinGaunt napisa³(a): Smierciojadek napisa³(a): To jeszcze jedna kwestia. Rozwi±zujê ten quiz, fajnie, za³ó¿my, ze dobrze mi idzie. Ale dlaczego informacja, kto dosta³ siê do mafii na podstawie TEGO quizu ma byæ dopiero na sam koniec? Bêd±c przezorn±, mam rozwi±zywaæ te¿ drugi quiz, a pó¼niej zg³aszaæ siê na "kto pierwszy, ten lepszy"? ![]() Nie nie nie Po drugim quizie dam listê kto ju¿ siê dosta³, tak wiêc te osoby nie musz± siê ju¿ zg³aszaæ w formie "kto pierwszy, ten lepszy". Bo i po co robiæ t³ok na pw W sumie, tak po namy¶le po Twoim po¶cie, to mogê napisaæ do zakwalifikowanych osób, by nie musia³y podchodziæ do drugiego quizu, skoro ju¿ siê dosta³y, jednak z zastrze¿eniem, by nie podawa³y tego do wiadomo¶ci publicznej (chodzi o miejsce dziêki mocy z karty).Kto nie otrzyma takiej wiadomo¶ci... no có¿, ma jeszcze szansê siê dostaæ pó¼niej ![]() Jestem za takim pomys³em ! ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 17.12.2018 17:49
|
a ja dalej nie ogarniam co muszê zrobiæ ¿eby siê dostaæ ;c quiz ¼le mi pójdzie, to ju¿ wiem. ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 17.12.2018 18:10
|
Shanti Black napisa³(a): a ja dalej nie ogarniam co muszê zrobiæ ¿eby siê dostaæ ;c quiz ¼le mi pójdzie, to ju¿ wiem. Nie doceniasz siebie A nie dowiesz siê, jak nie spróbujesz Jednak je¶li nie chcesz braæ udzia³u w quizach, poczekaj na etap "kto pierwszy, ten lepszy", który startuje 28 grudnia. Wtedy wystarczy zwyk³a sowa i wiadomo¶æ "zg³aszam siê" lub co¶ w tym stylu MorfinGaunt
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 17.12.2018 18:26
|
okej to czekam ![]() po prostu nie chcê siê zb³a¼niæ, bo pierwszy film ogl±da³am niedawno po premierze a drugi w ogóle :C ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 17.12.2018 20:35
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
lol ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 17.12.2018 20:55
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 22.04.07 |
Morfin, super, to ma wiêkszy sens. Liczê, ¿e siê dostanê po pierwszym quizie i wtedy nie chcê mi siê ju¿ robiæ drugiego. ![]() Nie mo¿na zap³aciæ za co¶, co nie ma ceny. Niektórzy twierdz±, ¿e ka¿da, absolutnie ka¿da rzecz na ¶wiecie ma swoj± cenê. To nieprawda. S± rzeczy, które ceny nie maj±, s± bezcenne. Naj³atwiej poznaæ takie rzeczy po tym, ¿e raz utracone, s± utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiêtasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieæ. I nie wiesz, co tak naprawdê s±dzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz siê o to z kim¶ k³óciæ. W samotno¶ci nie jeste¶ nawet ¶wiadomy swoich sprzeczno¶ci. ![]() Pamiêtaj. W ¶nie nie da siê szeptaæ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Sarahis

Slytherin

Ravenclaw
Gryffindor

Hufflepuff

racja
te¿ uwa¿am, ¿e to trochê przekombinowane, ale mam nadziejê, ¿e jako¶ uda mi siê dostaæ do gry. 

to czekam