Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Queenie Goldstein
|
|
Violet-Horde |
Dodany dnia 09.12.2018 13:22
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 959 Dom: HufflepuffPunkty: 14026 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 31.01.17 |
![]() Jestem zdziwiona, że na temat tej postaci nie został jeszcze założony temat. Tym bardziej po tym, co wydarzyło się w Zbroniach Grindelwalda, ponieważ była tam jednym z ważniejszych bohaterów! Chyba jej decyzja zszokowała wszystkich. Co sądzicie o Queenie? Czy wyrobiona po pierwszej części opinia na jej temat, zmieniła się po wróceniu z kina? A może polubiliście ją jeszcze bardziej? Zapraszam do dyskusji! Z DNIA 2018-12-20 NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11 PLAY. [ 00:45:32 ] [ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ] Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki. [ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ] [ 00:02:05 ] Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja... [ ZACIĘCIE OBRAZU. ] SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL [ 01:03:28 ] [ SZUM. ] [ STRZAŁ. ] [ PIK PIK. ] Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany. END OF THE RECORDING. ![]() pfp cr: Giulia Valente |
|
|
|
Jakub Scamander |
Dodany dnia 09.12.2018 18:07
|
![]() Postów: 58 Dom: RavenclawPunkty: 160 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 28.08.18 |
Zacznę od tego, że po obejrzeniu tego filmu zmienił się całkowicie mój punkt widzenia w świecie czarodziejów. Co takiego ma to zdanie wspólnego z Queenie, wyjaśnię poniżej. Spoiler :: Queenie polubiłem od samego początku I wtedy w grę wchodzi Grindelwald. Przyznam, że ja sam przeszedłbym ja jego stronę. Jedynie czego on chce, to to, aby czarodzieje nie musieli żyć w ukryciu, tylko żyć tak, jak oni by tego chcieli. Queenie pokazała również, cały czas kocha Jacoba, ponieważ chciała wziąć go ze sobą. To, że nie przeszedł, to już nie jest jej wina. Zastanawia mnie teraz tylko to, czy jej relacje wobec Kowalskiego się zmienią. Znienawidzi go, czy może mu wybaczy? Myślę też, że Grindelwald poniekąd to zaplanował. Queenie ma dość ciekawą umiejętność, która mogłaby zostać wykorzystana przeciwko Newtonowi i całej reszcie. Weź sobie ciasteczko, Potter. |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 10.12.2018 12:17
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Od początku bardzo sceptycznie przyjąłem zapowiedź wprowadzenia takiej dziwnej postaci. Zwykle jest tak, że kiedy wprowadza się osobę z niezwykłą umiejętnością to scenarzyści szybko się gubią. Nie potrafią wyobrazić sobie konsekwencji, jakie wynikają lub powinny wynikać z tego daru. Taka postać staje się płaska jak kartka papieru. i właściwie nic istotnego nie wnosi do akcji.wDla kontrastu "dziwna osobowość" Newta ma wyraźne konsekwencje w jego codziennym zachowaniu. O ile W pierwszej części obecność Queenie, miała jeszcze trochę sensu to: Spoiler :: W drugiej części rola tej postaci została obdarta z wszelkiego sensu. Jedynie w ostatniej scenie pełni istotną rolę kiedy odczytuje i wyjawia Gellertowi myśli Credence'a. Odtąd już wiemy jakiego "narzędzia" i do jakich celów Grindewald potrzebował. Dziwne tylko, że Queenie nie przejrzała jego myśli, chyba, że potrafi on blokować takie próby Uważam, że z wyjątkiem tych scen kiedy przyłącza się do Grindewalda i tej ostatniej scenie jest ona tutaj zupełnie zbędna. Film nic by na tym nie stracił, może z wyjątkiem naciąganego powodu powrotu Jacoba. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

gordian119

Hufflepuff

Ravenclaw