Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Hogwart
|
|
LadyGray |
Dodany dnia 02.03.2007 19:19
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 303 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Zdecydowanie najbardziej magiczne miejsce w świecie czarodziejów. No przynajmniej do 6 części, bo nie wiadomo co będzie dalej. Myślę, ze dużo się zmieni. Hogwart jak wiadomo jest szkołą magii i czarodziejstwa. Założycielami są Godryk Gryffindor, Rovena Ravenclaw, Helga Hufflelpuf, Salazar Slytherin (sorrki za pisownię). Do każdego domu są przyjmowani uczniowie z określonymi umiejętnościami i w każdym ceni sie co innego. Hogwart jest bardzo bezpiecznym miejscem, chronionym wieloma zaklęciami założonymi przez Dumbledore'a (czy one przestały działać po jego śmierci?) do którego nie można się aportować i spowrotem oczywiście też. To tak w skrócie. A wy co myślicie o tym jakże magicznym miejscu skrywającym tyle tajemnic? Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:20 I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie Że już nie Kocham Cię, nie chcę |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.03.2007 08:03
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: ![]() Punkty: 120 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 17.02.07 |
No... Szkoda, że nie ma Hogwartu. Też chciałbym się tam dostać. Nieważne do jakiego domu (chociaż super by było do Gryffindoru). A tak w_ogóle, jest ktoś kto by nie chciał zamienić swojej szkoły na Hogwart, Durmstrang lub inną Magiczną Szkołę?? Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:21 .::Hermi16::.
|
|
|
Tomasz - 94 |
Dodany dnia 22.08.2007 20:52
|
![]() ![]() Postów: 26 Dom: Brak przydziału Punkty: 204 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.08.07 |
Ja też bym dużo dał, jakby była taka szkoła, żeby się do niej dostać :]. A tak do tematu o czarach Dumbledore'a: myślę, że zaklęcie przestaną działać, tak jak przestały działać na Harrym. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:23 Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
JLB |
Dodany dnia 25.08.2007 01:15
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.08.07 |
O! Sie skasowało wszystko. Wracając do Hogwartu... Znam polskie przejście na peron 9 i 3/4. Ale nikomu nie mówcie ! Niedługo wracam na 3 rok ! Będzie super, nie_mogę sie doczekać! Dobra, to wszystko. Macie milczeć, inaczej rzucę na was zaklęcie zapomnienia, mugole głupie! Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:25 |
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 23.11.2007 21:26
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 95 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
JLB, czy mógłbyś jeszcze raz powtórzyć, że Hogwart istnieje?:smilewinkgrin: Szczerze mówiąc to Ci wierzę. Na pewno nawet w naszym pięknym kraju są obecnie jakieś tajne szkoly spirytystyczno-okultystyczne. Mam rację?![]() Są to więc miejsca śmierci i zatracenia. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:14 |
|
|
Serea |
Dodany dnia 23.11.2007 23:02
|
![]() ![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
A może dla tych ludzi to jest życie? Świat nie kończy się na Bogu. Istnieją inne punkty widzenia. I dlatego chciałabym chodzić do Hogwartu, by on istniał. By uwolnić się od takich wypowiedzi. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry ![]() Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 25.11.2007 17:48
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 95 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Hogwart to również miejsce bezkarnej agresji, zatracenia moralnego (nauczyciele pozostawiają wiele spraw "instynktowi moralnemu uczniów"), uczy się tam obrony, ale i bezpośrednio czarnej magii (chociażby w części czwartej). Nie jest to miejsce, w którym chciałbym się znaleźć. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:27 |
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 03.12.2007 16:36
|
Magiczność Hogwartu polega na tym, że każdy rzuca na każdego zaklęcia i_uroki. Jest to fajne miejsce pełne cwaniaków, donosicieli i sadystów znęcających się nad słabszymi, np. Malfoy w pierwszej klasie (o ile pamiętam później także) bezkarnie znęcał się nad Nevillem. Ale super, nie? Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:34 Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
Limonka |
Dodany dnia 08.12.2007 20:32
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Paladyn, cóż za oryginalne myślenie. Bo oczywiście w normalnej szkole wszyscy żyją w idealnej zgodzie, agresja znana jest uczniom jedynie jako pojęcie ze słownika i ogólnie - sielanka, nie? |
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 10.12.2007 16:59
|
Limonka napisał/a: Paladyn, cóż za oryginalne myślenie. Bo oczywiście w normalnej szkole wszyscy żyją w idealnej zgodzie, agresja znana jest uczniom jedynie jako pojęcie ze słownika i ogólnie - sielanka, nie? Oczywiście, że rzeczywista szkoła nie jest bynajmniej idealna-bywa czasami gorsza. Chodzi mi jedna o to, że Hogwart jest opisywany jako miejsce wspaniałe i wielu odwiedzających forum go chwali. Jednak nie należy go bynajmniej naśladować, brać za przykład czy zbytnio chwalić. Na to właśnie chciałem zwrócić uwagę. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 19.12.2007 18:10
|
A jeżeli pojawi się okazja, żeby uczęszczać do szkoły czarów. Wtedy to nie będzie juz FIKCJA LITERACKA. Założę się, że wielu fanów HP z radością by się do niej zapisali. A co ich tam czeka...![]() Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
Limonka |
Dodany dnia 19.12.2007 19:23
|
![]() ![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Chodzi mi jedna o to, że Hogwart jest opisywany jako miejsce wspaniałe i wielu odwiedzających forum go chwali. Jednak nie należy go bynajmniej naśladować, brać za przykład czy zbytnio chwalić. Na to właśnie chciałem zwrócić uwagę. Chwalą go, tak samo jak chwali się "mugolskie" szkoły, niezważając na to co naprawdę się w nim dzieje. Moim zdaniem to nic, czym warto się przejmować. A jeżeli pojawi się okazja, żeby uczęszczać do szkoły czarów. Wtedy to nie będzie juz FIKCJA LITERACKA. Założę się, że wielu fanów HP z radością by się do niej zapisali. A co ich tam czeka... Ale co ci właściwie do tego? Rozumiem, że dla ciebie, jako osoby wierzącej, magia jest zła, ale dlaczego aż tak przeszkadza ci, że ktoś inny skorzysta z takiej szkoły? Ty masz Boga, ktoś inny może mieć magię. |
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 21.12.2007 21:04
|
Limonka napisał/a: Chwalą go, tak samo jak chwali się "mugolskie" szkoły, niezważając na to co naprawdę się w nim dzieje. Moim zdaniem to nic, czym warto się przejmować. Czyli według ciebie w chwaleniu partctwa i szpanu nie ma nic złego. Jest nieuczciwością chwalic rzeczy pochwały nie warte, to chyba oczywiste. Limonka napisał/a: Ale co ci właściwie do tego? Rozumiem, że dla ciebie, jako osoby wierzącej, magia jest zła, ale dlaczego aż tak przeszkadza ci, że ktoś inny skorzysta z takiej szkoły? Ty masz Boga, ktoś inny może mieć magię. No właśnie, "ja mam Boga"! A mój Bóg nie pozwala spokojnie patrzeć na śmierć i zatracenie niewinnych dusz opętanych szałem "Mocy". Może ty tago nie rozumiesz, ale chrześcijanin ma obowiązek napominać błądzącego bliźniego. Jest coś takiego jak grzechy cudze, jednym z nich jest "pozwalanie na zło" lub jak kto woli "obojętność wobec zła". To chyba wyjaśnia moje zachowanie. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
Limonka |
Dodany dnia 22.12.2007 20:55
|
Czyli według ciebie w chwaleniu partctwa i szpanu nie ma nic złego. Jest nieuczciwością chwalic rzeczy pochwały nie warte, to chyba oczywiste. A gdzie ja coś takiego napisałam? Szkoły chwali się na przykład za wyniki i poziom, nazywa się je dobrymi, mimo tego co czasem się w nich dzieje. Dwóch uczniów z mojej byłej szkoły wysadziło w powietrze zakład krawiecki, gdyż właściciel owego zakładu nie chciał im zapłacić za jego bezpieczeństwo. I co? To wina szkoły? Mam mówić, że chodziłam do bardzo złej szkoły? No właśnie, "ja mam Boga"! A mój Bóg nie pozwala spokojnie patrzeć na śmierć i zatracenie niewinnych dusz opętanych szałem "Mocy". Ee? Słuchaj, ja cię w sumie rozumiem. Ale ty po prostu wybrałeś złe miejsce do swoich działań. Może spróbuj na jakimś forum ezoterycznym? Tutaj naprawdę niewiele osób poważnie interesuje się magią. O ile w ogóle interesuje się nią ktoś poza mną, a mnie nie nawrócisz ;). Ale żeby nie było, ja się tym zainteresowałam, zanim w ogóle usłyszałam o Potterze. ^^ Może ty tago nie rozumiesz, ale chrześcijanin ma obowiązek napominać błądzącego bliźniego. Jest coś takiego jak grzechy cudze, jednym z nich jest "pozwalanie na zło" lub jak kto woli "obojętność wobec zła". Wiara w coś innego to nie jest zło. Zresztą, lubienie Harry'ego Pottera to też nie zło, więc powtórzę się, złe miejsce na swoje działania wybrałeś. |
|
|
Paladyn |
Dodany dnia 23.12.2007 21:27
|
Limonka napisał/a: Wiara w coś innego to nie jest zło. Zresztą, lubienie Harry'ego Pottera to też nie zło, więc powtórzę się, złe miejsce na swoje działania wybrałeś. Dla mnie magia jest złem. Prze okazji dzięki za radę, ale sam decyduję o tym co piszę. A tak przy okazji, czy dzisiaj nie powinien być 12/23/2007, czy tutaj obowiązuje jakaś inna strefa czarowa?:smilewinkgrin: Edytowane przez Paladyn dnia 23.12.2007 21:27 Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
Limonka |
Dodany dnia 23.12.2007 23:57
|
Dla mnie magia jest złem. To jak najbardziej rozumiem. Ale nie widzę związku w uważaniu magii za zło z krytykowaniem książki przygodowej. I że tak zapytam, bajkę o Kopciuszku na przykład, też uważasz za złą? Prze okazji dzięki za radę, ale sam decyduję o tym co piszę. Ja tam tylko cię informuję, że to co piszesz nie przynosi żadnych efektów i rezultaty wręcz przeciwne do tych, których prawdopodobnie się spodziewasz. To nie Potter sprawia, że dzieciaki uważają Kościół za wroga, a ludzie tacy jak ty. A tak przy okazji, czy dzisiaj nie powinien być 12/23/2007, czy tutaj obowiązuje jakaś inna strefa czarowa? Widzisz, tyle tu zła i magii, że aż pada ci na oczy, z datą jest wszystko w porządku ^^. |
|
|
Royal |
Dodany dnia 07.01.2008 21:01
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 7 Postów: 34 Dom: Brak przydziału Punkty: -842 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 05.01.08 |
Autorka Książki pani J.K. Rowling mogła by w jednym ze swych wywiadów bądz napisać jakiś artykoł gdzie udzieli odpowiedzi i pozwoli nam dowiedziec sie wiecej o sekretach Hogwartu. Albus Dumbledore <3
|
|
|
matcw |
Dodany dnia 01.03.2008 16:35
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.02.08 |
Na naszej planecie moze nie istnieje nic podobnego, ale pamietajmy " WSZECHSWIAT JEST NIESKONCZONY" więc bardzo mozliwe jest iz miliony lat swietlych do przodu są szkoły podobne do hogwartu czy durmstrangu. ![]() "Tylko dwie rzeczy są nieskończone, Wszechświat i ludzka Głupota, co do wszechświata to mam wątpliwości"
|
|
|
Draco Malfoy001 |
Dodany dnia 06.05.2008 06:25
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 84 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.05.08 |
taa Hogwart to wymazone miejsce dla fanna Harrego Pottera nawet dlamnie ciekawe gdzie jesten zamek bo przeciez niewzioł sie o tak z nienacka musieli go wynając do filmu pewnie gdzies daleko,dalego w Ameryce :/ |
|
|
karolakhp |
Dodany dnia 22.05.2008 22:37
|
![]() ![]() Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Co ja bym zrobiła że przynajmniej na 1 dzień moja "głupia" szkoła zamieniła by się w Hogwart. Uuuu... czasami moja bardzo bardzo bujna wyobraźnia się ujawnia i wtedy zaczynam gadać że chodzę po szkole do Hogwartu. Mmm... no ale to tylko takie moje marzenia. Kiedyś z moim kuzynem też lubi HP wkręcaliśmy mojemu bratu i kuzynce jak byli mali że jesteśmy z Hogwartu i takie tam ;P. No ale jak dla mnie Hogwart gdzieś tam jest i łudzę się że nie długo dostanę taki list ale to tylko takie złudzenia moje żeby nikt przypadkiem nie pomyślał że jestem jakaś chora na głowę ;P. "-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |