Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Aberforth Dumbledore
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.12.2018 18:39
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1228 Dom: ![]() Punkty: 39456 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Podyskutujmy o bracie Albusa Dumbledore'a - Aberforthcie. Przez prawie cała serię był przedstawiany od niezbyt dobrej strony: aresztowany za stosowanie niewłaściwych zaklęć na kozach, być może nieumiejący czytać, zawsze w cieniu starszego, bardziej uzdolnionego brata. Jednakże na koniec okazuje się, że był w porządku, dwa razy uratował Harry'ego, Rona i Hermionę, okazało się, że dbał o rodzinę bardziej niż Albus, ostatecznie włączył się nawet do walki ze śmierciożercami. Co myślicie o tej postaci? Polubiliście go? Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Paul59 |
Dodany dnia 20.12.2023 09:58
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.10.23 |
Hej, Aberforth to taki dark horse całej sagi, jak dla mnie. Przez większość czasu był rzeczywiście w cieniu Dumbledore'a, a te historie z kozami nie pomagały w zbudowaniu pozytywnego wizerunku. Na koniec okazało się, że gość ma serce na dłoni i potrafi być bohaterem. Sam polubiłem gościa po tej przemianie. Fajnie było zobaczyć, że jednak nie tylko Albus miał coś w rękawie. Te akcje z ratowaniem Harry'ego i ekipy, zaskoczył mnie tym. Nie ma co go lekceważyć. Edytowane przez Paul59 dnia 25.04.2024 13:46 Pozdrawiam, Paul 😊
|
|
|
sebtelen |
Dodany dnia 27.12.2024 13:56
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 28 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.08.23 |
Aberforth Dumbledore może być postrzegany jako symbol niezrozumienia i niedoceniania osób, które nie pasują do norm społecznych. Jego historia przypomina o tym, że każdy ma swoje powody do działania i że nie zawsze pierwsze wrażenie jest trafne. Jego postać staje się bardziej złożona w miarę odkrywania przez czytelników jego motywacji i wartości. ________________________ https://www.medip...ealizacji/ |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |