Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Moje HPnetowe miasto w The Sims 4
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 28.04.2020 19:58
|
Pochwały: 35 Postów: 3697 Dom: Ravenclaw Punkty: 45363 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Z tego co kojarzę w SIMSach jest około 25 sposobów na śmierć, która może się zdarzyć bez modów i często bez ingerencji ze strony grającego. Paola, szanuje niesamowicie to jak opisujesz to co się dzieje, uwielbiam Twoje wyjaśnienia do tych dymków, największa jest beka z tego. Stroje też masz naprawdę super, chociaż niektóre Simki są bardziej rozebrane niż ubrane. Ostatnio dosyć sporo gram i wiem jak ciężko upilnować Simów przed nagłą śmiercią, więc rozumiem, że przy tak dużej ilości "granych" Simów śmierci muszą się zdarzać. Super, że Ci się chce, przeważnie czytam, chyba, że serio nie mam czasu to oglądam obrazki Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 28.04.2020 22:44
|
Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: Hufflepuff Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
To prawda Sam, czasem ciężko upilnować, o tyle dobrze, że wyłączyłam automatyczne starzenie, bo już chyba nikogo, by nie było Cieszę się, że chce Wam się to czytać, choć ostatnio sobie pomyślałam, że tyle czasu poświęcam na napisanie tego, że napisałabym już niezłe ff w tym czasie, ale chyba nie miałoby tylu czytających hahaha, więc na razie jeszcze zostanę przy tym Dzięki Sam! Sarahis |
|
|
Livka |
Dodany dnia 29.04.2020 00:48
|
Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: Gryffindor Punkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Paula dzięki za update co u Liv, bo chociaż nie ma u niej wielkich wydarzeń, to mam wrażenie, że dzięki temu dożyła tak długo. Bardzo też miłuje za róż. No i ten... może Kamyk wpadnie znów w jakieś odwiedziny? :magic: Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou Co dobrego w 2019? Nagrody za 2018! Dom w Hogwarcie: Gryffindor Ulubione bajki Ulubione seriale |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 29.04.2020 19:02
|
Pochwały: 3 Postów: 644 Dom: Hufflepuff Punkty: 6704 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Losiek, ty hipokryto! Nie chce mieć dzieci, a tuli Helenkę... Paula, prosimy o berbecia, losiek się chyba przekonał do dzieci MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 23.05.2020 19:41
|
Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: Hufflepuff Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Hejo! Przychodzę z nowymi wieściami, ale postanowiłam wrzucać mniej obrazków, bo dzięki temu będzie mi szybciej szło pisanie tego, co się działo. Ale screeny nadal będą się pojawiać, więc spokojnie. Zajrzałam do domu Ang, Marcusa, Fridy i Georgii żeby sprawdzić, jak ma się Ang. Niewiele się zmieniło w tej kwestii, dziewczyna nadal chodzi smutna, natomiast Marcus dobrze sobie radzi. Zadzwoniła do niego Shant i umówił się z nią na kolację w restauracji, gdzie flirtowali i dobrze spędzali czas, a Ang w tym czasie pomagała córkom Marcusa w odrabianiu lekcji. Trzeba przyznać, że nieźle się chłopak ustawił. Gdy Shant odwiedza Marcusa ten gorąco ją całuje nie zważając na obecność Ang, a dodatkowo myśli o bara bara w rakiecie należącej do Ang! Ma chłopak tupet! Marcus spotyka się też ze swoim starym współlokatorem na obiedzie, gordianem, i opowiada mu o swoim rozwodzie z Ang, czego gordian nie potrafi zrozumieć i tłumaczy Marcusowi, że źle zrobił, ale ten wie swoje i zdenerwowany zostawia przyjaciela samego w knajpie. Klaudia Lind nie ma łatwo - jej syn wszedł w okres buntu i choć dziewczyna poświęca sporo czasu jego wychowaniu, uczy odpowiedzialności, empatii i dobrych manier, to nadal zdarzają mu się wpadki w szkole. Natomiast współlokator Klaudii Wymowny chyba serio zadurzył się w Liv. Nie zrażony jej nieobecnością w domu podczas ostatniej wizyty próbuje w sobotę i tym razem zastaje ją w domu. Na wejściu mówi jej, że ma piękny uśmiech i to wpływa dobrze na ich relację. Liv wskakuje w letnie ciuchy, a Wymowny jest nią ewidentnie oczarowany. Para spędza razem czas w dość nietypowy sposób, przynajmniej dla Liv, dla której poprzednie związki szybko się zaczynały i równie szybko kończyły - Wymowny zabrał ją na plażę, gdzie budowali razem rzeźbę z piasku. Na flirtujących Wymownego i Liv wpada Kamyk i to chyba przypomina mu o utracie żony, myśli o swoim złamanym sercu i zaczyna płakać, powodując, że Liv i Wymowny czują się lekko zmieszani. Następnego dnia Liv dzwoni do Wymownego i zaprasza go na imprezę do dyskoteki, ale zajęty nauką chłopak odmawia, ale obiecuje się z nią spotkać innego dnia. I tak się dzieje, Wymowny zaprasza Liv na randkę do pubu, gdzie spędzają czas śmiejąc się i wpatrując się w siebie. Wymowny pyta też Liv czy kogoś ma, a gdy ona zaprzecza, on całuje ją namiętnie. Para ląduje na romantycznym spacerze na plaży, gdzie znów się całuje. Podczas pocałunku chłopak myśli, że dla takiej dziewczyny to dałby się wtrącić nawet do więzienia. Ich randka okazuje się legendarna dla obojga. Liv wysyła smsa Klaudii dziękując za zapoznanie jej i Wymownego. Następnego dnia Liv spotyka się z Klaudią i z wypiekami na twarzy opowiada jej o spotkaniach z Wymownym. Klaudia natomiast spotyka u siebie w domu Kamyka, który wpadł pogadać z Wymownym. Dziewczyna jest pod ogromnym wrażeniem, jego osoby, jest wręcz oszołomiona jego wyglądem. Klaudia przełamuje się i chwilę rozmawia z Kamykiem o malarstwie, w końcu w tym temacie czuje się bezpiecznie. Kilka dni po spotkaniu z Kamykiem Klaudia nadal nie mogła przestać o nim myśleć. Klaudia będąc w pracy dostaje kolejnego smsa od Liv, która myśli, że Wymowny ma kogoś po za nią, a przecież to nie prawda. Pewnie jakaś zazdrosna dziewczyna nagadała jej bzdur. Na szczęście, gdy Liv zjawia się z wizytą u Wymownego ten na powitanie wręcza jej różę. Trzeba przyznać, że Liv w końcu trafiła na kogoś, kto traktuje ją z szacunkiem i uwielbieniem, na które zasługuje. Postanowiłam zajrzeć do domu Kath, Al, Wioli i KHZP żeby sprawdzić, jak ma się kariera Kath i czy KHZP dobrze mieszka się z dziewczynami. No i znalazłam odpowiedzi na te pytania. Kath została przywódczynią gangu. Kath została prawdziwą gangsterką, porzuciła szpilki, przerzuciła włosy do tyłu, zdecydowała się na kilka tatuaży, przebiła uszy w kilku miejscach. Teraz ubiera się wygodnie i ma w nosie wszystkich. A tak wygląda jej służbowy strój Kath przed pracą odwiedziła Nior, widać, że dziewczyny blisko ze sobą współpracują. KHZP dobrze się już zadomowił. Pozostawił w spokoju pokój Sary i swoje stanowisko robotyczne postawił w pracowni malarskiej dziewczyn, by tam w spokoju doskonalić swoje umiejętności potrzebne w pracy Inżyniera. Wiola też kwitnie i to odbija się w jej wyglądzie - zrezygnowała z błękitów na rzecz czerwieni, koloru miłości i bardzo jej w nim do twarzy. Al odwiedza Kamyka i również go pociesza. Trzeba przyznać, że chłopak ma w czym wybierać. Czy którejś pocieszycielce uda się zdobyć serce przystojnego wdowca? Okazuje się, że były mąż Kath i Pauli podoba się wielu kobietom, a Al ewidentnie nie pozostaje obojętna na jego urok, mimo że Kamyk skupia się cały czas na swojej żałobie Do Kath dzwoni Barlom z misją pokojową i zaproszeniem na obiad, Czyżby dowiedział się, że Kath zrobiła się groźna i dlatego chce zakopać topór wojenny, nie chcąc się jej narażać Nieważne, Kath i tak odrzuciła jego zaproszenie. Kath spotyka się natomiast ze swoją przyjaciółką Emily w klubie i opowiada jej o zmianach w swoim życiu. Czy Emily, która miała złodziejską przeszłość dołączy do koleżanki? Gdy tak sobie grałam niespodziewanie wyskoczyła mi informacja, że... Wiolka spodziewa się dziecka!!! Jednak dziewczyna nie była zachwycona tym faktem... Do domu Wioli wrócimy, ale postanowiłam zajrzeć do męskiego domu, gdzie zastałam... moncię! Zdaje się, że moncia pozbyła się wspomnień o A., a wizyta w domu, w którymś kiedyś mieszkała i była źle traktowana nie jest dla niej problemem, bo dziewczyna flirtuje z... Krnabrnym! Gdy moncia i Krnabrny spędzali wspólnie czas w domu pojawiła się niespodziewanie jeszcze jedna kobieta - Ang, może licząc na to, że odnowi swój związek z Krnabrnym, ale zastaje u niego moncię, którą chłopak jest zaaferowany. Tymczasem Ang chcąc ratować twarz udaje zainteresowanie Krico. Krnabrny nie pozostawia jednak Ang samej sobie i widząc jej smutek próbuje ją pocieszyć. Krnabrny spędza z monciakund coraz więcej czasu, odwiedza ją u niej w domu, a dziewczyna ewidentnie z nim flirtuje. Chłopak poznaje też jej córkę Arkę, która jest spragniona ojcowskiej miłości, bo natychmiast lgnie do Krnabrnego. A i Krnabrny jest zauroczony małą dziewczynką. Nior pisze smsa do Krnabrengo i zachwala przyjaciółkę, wygląda na to, że chce ich zeswatać Czy chłopak w końcu zapomniał o nieszczęśliwej miłości do Ang i ułoży sobie życie? Czy Ang może po raz kolejny zawróci mu w głowie? Aneta natyka się w mieście na Nicrama, a on chętnie spędza z nią trochę czasu. Dziewczyna opowiada Nicramowi historię o tym, jak Kath została zakuta w kajdanki, tak jakby co najmniej przy tym była. Aneta zdradza Nicramowi sekret dotyczący Takoizu, próbując zdyskredytować współlokatorkę w oczach chłopaka, który jej się spodobał. Jednak, gdy Aneta pyta chłopaka wprost o Tako on wyznaje jej, że Takoizu jest jego wielką, prawdziwą miłością. Czy Aneta odpuści? Kilka dni później Nicram odwiedza Tako w domu i zastaje ją wracającą z pracy. Czule ją całuje i wygląda na to, że Aneta będzie musiała ustąpić. Między Morfinem i loskiem dochodzi do kolejnej kłótni. Pisarz wypomina mężowi, że nie ma w ogóle dla niego czasu, że skupia się tylko na pracy, a są przecież jeszcze inne ważne rzeczy w życiu. losiek krzyczy, że to on przynosi do domu worek pieniędzy, żeby Morfin mógł spełniać swoje pisarskie aspiracje. W złości krzyczy, że pewnego dnia wsiądzie w samolot i zniknie, a Morfin będzie mógł sam adoptować dzieci i tworzyć z nimi szczęśliwą rodzinkę. Relacje loska i Morfina się psują, za to losiek zaprzyjaźnia się z Netrinem i w nim znajduje przyjaźń, którą stracił ze swoim partnerem. Przyjaźń z Neterinem osłabia jeszcze bardziej relacje małżonków. Do Morfina dzwoni jakiś kolega z pracy, który chyba się w nim zakochał, bo zapraszał go na wspólny obiad sugerując, że coś mogłoby między nimi być, jednak Morfin odmówił. Cant spędza noc u Emily. A gdy dziewczyna nie patrzy próbuje podporządkować sobie jej córkę i krzyczy na nią, gdy ta prosi go o poczytanie bajki. Morfin nie może znieść tego, jak Emily olewa córkę dla obcego faceta i krzyczy na nią, że dla niej liczą się tylko pieniądze, a gdzie w tym rodzina, gdzie opłakiwanie męża? Fuerte skupia się na pracy sędziego i wydaje wyroki w ważnych sprawach. Nior postanowiła zrobić mały after po weselu i zorganizowała w domu imprezę kostiumową. Oto goście i ich stroje. Fuerte jako średniowieczna mieszczanka, Wymowny, jako pilot, Ulka wybrała kostium księżniczki, Tako postawiła na średniowieczną wieśniaczkę, Morfin na międzygwiezdnego mechanika, moncia była cyganką, Liv antyczną księżniczką, Krnabnry wojownikiem z kosmosu, Klaudia guwernantką, Kath pojawiła się w przebraniu wojowniczki, a Kamyk wojownika, Al była złą królową, a Cant zainspirował się tematyką wschodu. Wszyscy świetnie się bawili, a zwłaszcza flirtujący ze sobą Liv i Wymowny, którzy podczas imprezy wymknęli się do ogrodu na czułe buziaki. Natomiast Kamyk musiał się opędzać od kobiet. Raz rozmawiał z Al, raz z Klaudią i każda chciała go dla siebie. Ale po imprezowaniu postanowiłam wrócić do domu Wiolki, której ciąża zrobiła się bardzo zaawansowana i w której dziewczyna wyglądała naprawdę kwitnąco. Choć Wiola starała się robić dobrą minę do złej gry to jednak dziecko nie jest spełnieniem jej marzeń i dziewczyna chodzi i chlipie po kątach. Natomiast KHZP jest zachwycony nadchodzącym ojcostwem. Pociesza dziewczynę mówiąc, że razem sobie z tym poradzą, a następnie niespodziewanie klęka przed Wiolą na środku kuchni i się jej oświadcza! Zaskoczona Wiola przyjmuje oświadczyny. Niedługo potem dziewczyna zaczyna rodzić. Wraca ze szpitala z małym Ronem i od razu oddaje go w ręce zachwyconego ojca, który karmi dziecko butelką, bo Wiola chce trzymać się od niego jak najdalej. Podczas gdy KHZP z radością opiekuje się synem, Wiola chodzi po domu smutna i niedługo po porodzie... ZNIKA! Porzuca narzeczonego i dziecko i zjawia się w domu Emily szukając u niej miejsca. Emily przyjmuje koleżankę z otwartymi ramionami. I gospodaruje dla koleżanki kąt na korytarzu, bo niestety w domu nie ma już wolnych pokoi. Czy Wiola wróci do sobie? Czy przezwycięży swoją niechęć do posiadania dziecka? A może pójdzie nową drogą w życiu? Na dziś koniec! Trochę się wydarzyło i mam nadzieję, że Wam się podobało! Dziękuję za uwagę! Do następnego! Sarahis |
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 23.05.2020 20:06
|
Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: Hufflepuff Punkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Nie czytałam poprzedniego odcinka i nie wiedziałam, że dołączyłam do Simsów, dzięki Powiem ci, że te kłopoty w szkole Adasia to do niego pasują, mam nadzieję jednak, że się uspokoi i nie wysadzi np. domu w powietrze Bal kostiumowy był świetnym pomysłem, szczególnie miło oglądać takie starodawne kreacje. Ostatnio ściągnęłam sobie Simsy (zainspirowana twoją grą) ale zupełnie nie umiem się w to wkręcić. U ciebie to wygląda szalenie ciekawie, a moja gra mnie strasznie szybko znudziła. Masz dryg do interpretowania tego co się dzieje, świetnie się to czyta O tym zawsze pogadam *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami Ulubione filmy - seria Jurrasic [color=#ffff00]Ukochane bajki Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 23.05.2020 20:37
|
Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: Gryffindor Punkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
O matko Sporo nowych miłości. Zdecydowanie lepiej niż śmierć w każdym odcinku haha.. Czy Aneta odpuści Tako i Nicramowi? Nie wiem, jakie jej cechy dałaś, ale ja bym odpuściła A najbardziej to mnie chyba Wiolka rozwaliła. Spodziewałam się, że prędzej to ojciec zniknie, a tu taka niespodzianka! W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia |
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 23.05.2020 21:09
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: Ravenclaw Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Szkoda, że będzie mniej screenów. Rozumiem, że to strasznie żmudna robota, ale jednak historia dużo lepiej żyje dzięki nim - Nie cierpię Marcusa całym sercem, mam nadzieję, że kiedys go spotka sprawiedliwość - włosy Livki są jak perłowy wodospad <3 - Klaudia i Kamyk to byłaby urocza para... - gangsta Kath, iks deeee - Wiola jak zwykle bomba... i kiedyś narzekała na brak życia towarzyskiego a tu siup, bobasek! - "Tymczasem Ang chcąc ratować twarz udaje zainteresowanie Krico." - cóz za desperacja - Krnabrny to zawsze był dobry chłopak, mówiłam, że Ang tego pożałuje! - ok, Cantaris w łóżku z Emily wyczerpał moje baterie (btw, fajne łóżko!) - Cant w tych białych włosach kojarzy mi się trochę z filmowym Grindelwaldem - ulkowy kostium księżniczki jest zjawiskowy!!! Alette też super wygląda, w ogóle bardzo fajne te stroje, to wszystko losowo, czy każdemu wybierałaś? Szkoda, że nie było Mikasy - Wiola wyrodna matka i żona, a przebywanie z Emily raczej jej rozumu nie przywróci Bardzo fajny odcinek i jednak było dużo screenów! Dzięki, Paula |
|
|
Livka |
Dodany dnia 28.05.2020 10:35
|
Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: Gryffindor Punkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Wreszcie Liv jest szczesliwa! i ma najlepsza stylowe i wlosy Wymowny dzięki za super randke na plaży! Taki zamek z piasku mo,na bylo zbudować tylko z Toba Ogolnie mega odcinek, może dlatego, że Liv wreszcie nie tylko bawi się gdzieś z tylu, ale autentycznie ma swoje własne przygody Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou Co dobrego w 2019? Nagrody za 2018! Dom w Hogwarcie: Gryffindor Ulubione bajki Ulubione seriale |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 28.05.2020 12:18
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Nie, nie, nie! Nie chce tego dziecka.. jeszcze o imieniu Ron. Koszmar. Nie pochwalam ucieczki domu, jednakże skoro Puchon zrobił Wiolce dziecko to niech się nim zajmuje. Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 28.05.2020 13:47
|
Wiola wiedziałam, że nie będziesz zadowolona, ale no stało się. Zadbałam o to żebyś nie musiała wychowywać gówniaka Mikasa jeśli chodzi o ubrania na balu to każdemu dobierałam. Niestety na imprezach może być tylko 15 Simów i dlatego nie wszyscy się łapią... Liv wiedziałam, że docenisz piękne włosy Sarahis |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 28.05.2020 14:00
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Jak do tego doszło nie wiem. Ale za to jestem piękna laska. Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 01.06.2020 09:19
|
Pochwały: 9 Postów: 311 Dom: Gryffindor Punkty: 27873 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 15.04.18 |
Trochę działo się w tym odcinku . W sumie sporo wydarzeń rozbroiło mnie totalnie. Zaczynając od Wiolki uciekającej z domu przed swoim nowonarodzonym dzieckiem (biedny KHZP), po Kath jako gangsterkę i Ang szukającej pocieszenia u Krico . Fajnie, że Livka i Wymowny tak dobrze się dobrali i ciekawe czy Aneta namiesza jeszcze w rozwijającym się związku Nicrama i Tako? Dom Gryffindor "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postać w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko Severus Snape, czyli człowiek zagadka Kluby piłkarskie Juventus F.C. Wisła Kraków Korona Kielce AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: Harry Potter Gwiezdne Wojny Władca Pierścieni Piraci z Karaibów Indiana Jones Kiler Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 05.01.2021 22:11
|
Wiola zjawiła się w swoim starym domu, a KHZP bardzo ucieszył się na jej widok i czule ją przytulił. Czyżby wybaczył jej ucieczkę od siebie i od dziecka? Natomiast Kath spędziła całe popołudnie ze swoim byłym mężem Kamykiem. Rozmawiali, śmiali się i chyba wspominali dobre czasy, kiedy to nie stała między nimi praca Kath, śmierć Sary i potem pobicie Kamyka przez Kath. Kolejna śmierć, Pauli, widocznie załagodziła ich stosunki, choć każde z nich ma już swoje życie, to jednak potrafią być ponad tym wszystkim i trzymać się razem. KHZP zaskakuje Wiolę i wręcza jej świąteczny prezent mimo, że do świąt zostało jeszcze trochę czasu. Dziewczyna jest bardzo wzruszona. Wiola zmusza się i bierze na ręce swojego syna. Czy spróbuje być dla niego matką? Tymczasem Emily postanowiła, po raz kolejny, zmienić wizerunek i to tym razem bardzo odważnie. Do tej pory, choć zmieniała fryzury, kasztanowe włosy były jej znakiem rozpoznawczym, ale postanowiła to zmienić i została blondynką! Nie wiem kiedy to się stało, ale córka zmarłego Syriusza i Emily to już całkiem duża dziewczynka. Trzeba przyznać, że piękna z niej dziewczyna. Zajrzałam do Ang, która jak wiemy nie ma łatwego życia. I tam... wielka przemiana! Ang ścięła włosy, chyba na znak, że nadchodzą zmiany. I bardzo dobrze! Jak Wam się podoba w krótkich włosach? Po przejściu metamorfozy Ang chwyciła za telefon i zadzwoniła do Kath z propozycją wspólnego urlopu w górach. Zapracowana Kath znalazła czas na wyjazd i tak Ang, Kath oraz dwie córki Marcusa wyruszyły na 4-dniowy urlop. Ang nie szczędziła pieniędzy i zarezerwowała nocleg tuż pod stokiem w najdroższym hotelu. Widać, jak szaleć to szaleć. Ang próbuje swoich sił na nartach. Ang i Kath świetnie spędzają razem czas. Gotują japońskie specjały i dobrze się bawią. Następnego dnia i Kath spróbowała nart, a Frida wybrała snowboard. Georgia po namowach zdecydowała się na sanki. Bliźniaczki spędziły też czas na wspólnej zabawie. Niespodziewanie Ang na stoku spotkała Kamyka, który zabrał swoich synów ze słonecznej wyspy, by zobaczyli pierwszy w życiu śnieg. Kamyk i jego synowie wieczorem zjawili się w pensjonacie dziewczyn, by spędzić razem wieczór. https://i.imgur.c...8FAyyA.jpg Niespodziewanie Kamyk wyciągnął zza pleców różę i wręczył ją zaskoczonej Kath. Ale mimo wszystko Kamyk jest przede wszystkim ojcem, który uwielbia spędzać czas ze swoimi synami. Czyż to nie urocze? Na stoku Kamyk spotkał Alette, z którą jak wiemy po śmieci Pauli zaczęły go łączyć bliższe stosunki. Al ewidentnie ucieszyła się na widok Kamyka, bo wprost rzuciła mu się w ramiona i całując go myślała sobie, że warto było przebyć podróż samolotem dla tych chwil. Kamyk proponuje Al, by została na noc w jego pensjonacie, a dziewczyna ochoczo się zgadza. No i wylądowali w łózku. Czy będzie z tego stały związek? Kamyk ma dwójkę małych synów, którzy wkrótce pójdą do szkoły, córka Al wkrótce stanie się nastolatką. Czy stworzą razem taką posklejną rodzinę? A może to po porstu super romans? Jak myślicie? Gdy Al rano ulotniła się do siebie Kamyk zajął się synami i tak wylądował z małym Harrym na sankach. Wracając do urlopu Ang to dziewczyna doskonale sprawdza się w roli matki. Dba o dziewczynki, które ją bardzo kochają. Piękny obrazek mnie zastał w salonie, kiedy do nich wróciłam. Frida tuli się do macochy. Ciekawe czy pamięta jeszcze, że to Rue jest jej matką. Georgia zabrała ze sobą pracę domową i w czasie leniwego wieczoru postanowiła się za nią zabrać. Idealne połączenie przyjemnego z pożytecznym. Frida zwierza się Ang z dręczących ją spraw i szuka porady. Ang uważa, że powinna stanąć w obronie kolegi, co podnosi Fridzie umiejętności rozstrzygania konfliktów. Brawo! W czasie urlopu Georgia weszła w kolejny etap dorastania - pojawił się u niej pierwszy pryszcz, co ją załamało. Ang szybko sprawiła dziewczynce maseczkę na twarz, by poprawić jej samopoczucie. Ang o poranku pije kawę i przygotowuje dziewczynkom śniadanie przed powrotem do domu. Uroczo wygląda w nowej fryzurze, prawda? Po zakończeniu urlopu dziewczyn zajrzałam do domu ulki, fuer, monci, Grażynki i Arki. fuer była zajęta miłą rozmową ze swoim byłym mężem Barlomem. Wygląda na to, że oni nie mogą żyć razem, ale osobno też nie. Ciekawa sprawa. moncaikund natomiast dostała smsa od Krnabrnego, który choć oficjalnie jeszcze nie jest jej chłopakiem to bardzo się o to stara. moncia jednak bawiła się ze swoją córką, której to nadeszły urodziny i odmówiła spotkanie z chłopakiem. Tak wygląda córka monci i A., jako dziecko. Podobna do rodziców? Wygląda na to, że związek ulki i Nicrama jest już totalną przeszłością. Na pasku znajomości tej pary u ulki są totalnie neutralne uczucia, właściwie jakby ledwo co się znali. Nicram pokochał w międzyczasie Tako, a to udowadnia tylko, że simowa ulka nie ma szczęścia w miłości. A do tego Grażynka przechodzi bunt, więc ulka nie ma łatwo. Mimo, że dziewczyny od początku swojej drogi osiągnęły sukcesy zawodowe, dorosły, zarobiły duże pieniądze to w ich jadłospisie niewiele się zmieniło - na śniadanie nadal serwują hot dogi, jak za dawnych czasów. Wygląda na to, że Grażynka naprawdę weszła ostro w fazę dorastania i oto, jak zadurzyła się w... mężu fuer! Dziewczyna szybko się pozbierała i zaczęła flirtować z Barlomem! Wygląda na to, że Barlom podjął flirt! Czy zdaje sobie sprawę, jak młoda jest Grażynka? I co na to fuer? [img][/img] Barlom niedługo potem zebrał się do domu, a Grażynka pobiegła do garderoby przeszukać szafę matki i znaleźć coś ciekawego do ubrania. Na szczęście ulka pozbyła się swoich wyzwolonych ubrań, więc Grażynka skupiła się na swojej kolekcji ubrań. Znalazła w swojej szafie czadowe buty i tyle było z nowych stylizacji. W czasie, gdy Kamyk i chłopcy bawią się w górach Mikasa i Livka siedzą w domu i chodzą do pracy. Mikasa widać ma gorszy okres, bo poszła pochlipać przy grobie Pauli. Trzeba przyznać, że gdy Mikasa idzie do pracy to wygląda jak prawdziwa kobieta sukcesu - skromnie, elegancko, z klasą. Nadszedł i też czas Livki, która wcześniej skupiona na romansowaniu i imprezowaniu olała trochę pracę, a gdy się przyłożyła to w końcu się udało! Została geniuszem Start-upów i zarabia ogromne pieniądze! Postanowiłam sprawdzić, jak się ma chwiejący się związek Morfina i loska. Stosunki chłopaków, choć nadal się kochają, są dość chłodne. Ich przyjaźń poważnie ucierpiała po wszystkich sprzeczkach i naciskach Morfina na dziecko. A może nie tylko o to chodzi? Wygląda na to, że Neterin i losiek bardzo się przyjaźnią, a nawet coś tam między nimi zaiskrzyło. Do loska zadzwonił Neterin i zaproponował spotkanie w parku, a losiek się zgodził! Jednak zanim losiek wyszedł z domu z siłowni wrócił Morfin i gorąco pocałował męża. Wygląda na to, że się za nim stęsknił. Czy losiek będzie w stanie go zdradzić? Na dziś to tyle. Trochę pograłam po dłuuuugiej przerwie. Mam nadzieję, że Wam się spodobał odcinek. Dajcie znać! Sarahis |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 06.01.2021 11:02
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Emily wygląda jak postać z lat 70 - przepita, zbyt opalona matka 2 dzieci, która szuka męża, a kandydatów jest zdecydowanie zbyt wielu. Grażynka... Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 06.01.2021 19:05
|
Pochwały: 3 Postów: 644 Dom: Hufflepuff Punkty: 6704 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Paula, wyrzuć z myśli Morfina dziecko, lepiej ratować związek, bo nigdy nie wiadomo, czy nie trafi się na kolejnego Bena losiek! tylko spróbuj pomyśleć o Neterinie, to zobaczysz, jaką "biografię" o tobie napiszę! MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 06.01.2021 20:19
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Już się boję Jak kiedyś powiedział ktoś mądry (tak nieor, mowa o Tobie) prawdopodobieństwo wynosi 50% Ale proszę tylko, z daleka od wszelkiego rodzaju dzieci. Może jakiś szczeniaczek? Spacery chyba bym ogarnął Always |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 24.03.2021 19:57
|
Witajcie w nowym, dość krótkim, ale myślę, że ciekawym odcinku. Zacznę od tego, że zajrzałam do domu samych facetów, a tam - pożar! Cant stał w płomieniach, ale na szczęście współlokatorzy interweniowali i uratowali chłopa. Uff! Ang wybrała się na spotkanie z Sebą do pubu, gdzie miło spędzili czas i w odczuciu Ang zbliżyli się do siebie. Jednak mimo nowej znajomości Ang nie zapomina o tym, że ma pod swoją opieką dwie dziewczynki, które bardzo jej potrzebują. Georgia bardzo podziwia Ang, co jest doprawdy urocze, że zupełnie obca osoba stała się dla dziewczyn matką i ojcem. Gdy dziewczynki idą spać Ang wybiera się na elegancką randkę z Sebą, który komplementuje jej wygląd. Uczucia tych dwojga są coraz cieplejsze. A na koniec randki następuje pierwszy pocałunek. Tymczasem inny związek chyli się ku upadkowi... Gdy Seba wrócił do domu okazało się, że mają gościa, a dokładnie Neterin ma gościa. losiek odwiedził przyjaciela, a ten już bez cienia wątpliwości go podrywał! Do niczego więcej nie doszło, a losiek wrócił grzecznie do domu, gdzie zastał wracającego z pracy Morfina. Chłopacy postanowili w końcu ze sobą porozmawiać i wywiązała się z tego kolejna mała kłótnia. Morfin zarzucił mężowi, że zachowuje się jak wolny ptak zapominając o nim i o ich związku. losiek nie zamierzajac słuchać wyrzutów wyszedł z zamiarem wzięcia prysznica, ale Morfin nie chciał tego tak zostawić. I nim się obejrzałam chłopaki razem wylądowali pod prysznicem! Czy w końcu się pogodzą i odnajdą to, co im umknęło? W międzyczasie powstała też nowa para, w każdym razie powstała oficjalnie. Al i Kamyk chodzą ze sobą. Życzycie im szczęścia? Czy widzicie kogoś innego u boku Kamyka i jego synów? Wieść o nowej parze szybko rozeszła się po mieście i Al dostała gratulacyjnego smsa od Debbie. Nieźli plotkarze z tych Simów, nie ma co. Nim uciekłam z domu Al natknęłam się jeszcze na... Wiolę, którą chyba ciągnie do domu, ale gdy zobaczyła syna chciała jednak szybko uciec, ten jednak nie dał jej odejść bez przytulenia. Czy Wiola odnajdzie w sobie siłę na zostanie pełnoprawną matką? Tymczasem w domu ulki i ekipy też się dzieje. Wygląda na to, że Barlom postanowił poderwać zauroczoną nim Grażynkę. Najpierw zaprosił ją do kawiarni, gdzie na koniec spotkania dziewczyna odważyła się go pocałować na pożegnanie. Trzeba przyznać, że był zaskoczony. Długo nie czekałam, gdy Barlom zadzwonił do Grażynki z propozycją kolejnej randki, tym razem w pubie. I tym razem Barlom przejął inicjatywę! Rzucił się w ramiona natolatki i raz dwa i wylądowali w garderobie w pubie! Rozanielona Grażynka wróciła do domu i z chodziła z głową w chmurach kilka dni. Jednak jej szczęście nie trwało długo... Zaczęły ją męczyć mdłości i okazało się, że... jest w CIĄŻY! Jako pierwsza dowiedziała się o wszystkim fuerte i natychmiast zadzwoniła do Barloma prosząc go o przyjście, a gdy się pojawił zrobiła mu ogromną awanturę za zrobienie dziecka Grażynce. Trzeba przyznać, że spoliczkować to ona umie! Słysząc krzyki z łóżka zerwała się też ulka i gdy tylko dowiedziała się o co chodzi też zmyła głowę mężczyźnie. Barlom przygnieciony zarzutami i awanturami ucieka do domu. Ale ulka nie zwalnia! Dorwała się też do córki i jej też zrobiła awanturę, że gdy tylko nadarzyła się okazja ściągnęła bokserki Barlomowi i oto są tego skutki. Ulka opowiada córce o tym, że historia zatacza koło, czas leci, a historia jej życia staje się życiem Grażynki. Mówi Grażynce, że odtąd będzie żyła jak w więzieniu, że wychowanie dziecka to nie bułka z masłem. Że dziecko to nie szmaciana lalka, którą można wyrzucić na śmietnik. Zdenerwowana ulka zostawia Grażynkę samą, a ta ma poczucie krzywdy i żal do matki o jej reakcję na wieść, że zostanie babcią. Grażynka bardzo źle znosi ciążę. Ma cały czas mdłości i w ciągu kilku dni bardzo schudła i ogólnie wygląda na wyczerpaną. A mimo to, jest totalnie zakochana w Barlomie. Po powrocie z pracy fuer pyta ulki, jak sytuacja z Barlomem, ale nic nie trzeba było mówić, mina ulki powiedziała wszystko. Co będzie z Grażynką i Barlomem? Jak nastolatka poradzi sobie z zostaniem matką? Czy Barlom weźmie na siebie odpowiedzialność czy zachowa się jak A.? Dajcie znać, co myślicie! A na koniec pozytywny akcencik. Gdy moncia przebywała w pracy w domu dziewczyn pojawił się Krnabrny, by spędzić czas z Arką, córką monci. Wygląda na to, że tych dwoje doskonale się ze sobą dogaduje. Na wspólnej zabawie zastała ich moncia po powrocie do domu i bardzo ją rozczulił ten widok. Rzuciła się z czułym pocałunkiem na Krnabrnego, myśląc sobie, że chłopak jest tak cudowny, jak nowe czerwone szpilki. A w tle ulka wyżywa się na desce do krojenia Na dziś koniec, dajcie znać, czy tęskniliście i jak Wam się podobało. Do następnego! Edytowane przez PaulaSmith dnia 24.03.2021 20:02 Sarahis |
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 25.03.2021 07:42
|
Pochwały: 9 Postów: 311 Dom: Gryffindor Punkty: 27873 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 15.04.18 |
Przede wszystkim super Paula, że znajdujesz jeszcze czas, żeby wrócić do serii, a tym bardziej żeby się tutaj z nami tym podzielić. Kolejny bardzo dobry odcinek i jak zwykle najlepsze Twoje opisy "dymków", ekstra . Grażynka w ciąży, więc będziemy mieli kolejnego malucha, jeśli tylko dziewczyna dotrwa do szczęśliwego końca, bo rzeczywiście zmizerniała strasznie Dom Gryffindor "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postać w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko Severus Snape, czyli człowiek zagadka Kluby piłkarskie Juventus F.C. Wisła Kraków Korona Kielce AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: Harry Potter Gwiezdne Wojny Władca Pierścieni Piraci z Karaibów Indiana Jones Kiler Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 28.03.2023 02:04
|
dobra...weszłam sobie nadrobić to co mnie ominęło i ja się wcale Wiolce nie dziwię, że ona nie chce tego dziecka.. jak można chcieć dziecko o imieniu Ron? to było z góry skazane na porażkę wolałabym już Harry'ego albo cokolwiek, ale do rzeczy.. to że wraca ciągle do domu jest zrozumiałe, bardzo lubiła mieszkać z Al i Kath no i to jest jej dom, więc nie ma się co dziwić, że do domu ją ciągnie.. po takim czasie nadal nie wiem jak do tego doszło że Wiolka ma dziecko z Puchonem i nazywa sie ich syn Ron.. Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |