Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Moje HPnetowe miasto w The Sims 4
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 28.03.2023 07:16
|
Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: Hufflepuff Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Wiola ja też nie wiem jak dobrego doszło Widziałam na SB, że wspominaliście o Simsach, więc jestem, choć nie z tym na co czekacie. Prawda jest taka, że jak gram w Simsy to tylko HPnetem i wydarzyło się mnoooooooooostwo rzeczy od czasu ostatniego odcinka tutaj, ale... Powinnam znaleźć czas i skoro jesteście ciekawi to zaktualizuję sytuację życiowe Waszych simów Sarahis |
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 28.03.2023 21:27
|
Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: Hufflepuff Punkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Tyle się wydarzyło od ostatniego tutaj odcinka, że aż nie wiem od czego zacząć... Pamiętacie, jak Ang zaczynała spotykać się z Sebą? No to już są małżeństwem! I rodzicami! Ang wzięła ślub w już nieco zaawansowanej ciąży, ale mimo to wyglądała zjawiskowo. Dziewczyny, jako druhny zdecydowały się na fioletowy kolor, choć wybrały totalnie inne kreacje. Pierwszy taniec nowożeńców też był. Wszyscy doskonale się bawili w swoim małym, domowym gronie. A młodzi są w sobie zakochani po uszy. Ang doskonale się czuła w ciąży i wyglądała kwitnąco. Widać, że w końcu znalazła idealnego partnera i są razem szczęśliwi i tacy słodcy. Ang wróciła ze szpitala z... bliźniakami! Mali Łucja i Zachary od razu skradli serca rodziców i dziewczyn, które pomagały Ang między zajęciami na studiach. Ang szybko wróciła do swojej sylwetki sprzed ciąży. W końcu jest szczęśliwa i spełniona. Bierze w pracy dużo wolnego, by opiekować się dziećmi, a Seba został już profesorem na uczelni. A co z bliźniaczkami Marcusa, które są już dorosłe? Obie skończyły studia. Georgia została specem od mody, a Frida menadżerką w korporacji. Niestety Frida gdzieś między zajęciami poznała Cantarisa, który choć sporo starszy z miejsca wpadł jej w oko. Mężczyzna zaprosił ją do siebie, a ona wychodziła z siebie, by zrobić na nim wrażenie. Szybko wychodzi jednak na jaw, że Cant ma kogoś innego, w końcu spotyka się oficjalnie z Emily. To załamuje Fridę, która szybko wpadła w sidła mężczyzny. Frida odreagowuje swoje żale na bieżni, co sprawia, że bardzo szybko chudnie i źle wygląda. Cant jednak nie odpuszcza i zaprasza dziewczynę na randkę. Frida zmienia swój look dla mężczyzny, co niepokoi jej siostrę, która postanawia z nią o tym porozmawiać. Georgia mówi siostrze, że wygląda jakby czołg po niej przejechał, ale rozmarzona i zakochana Frida żyje we własnym świecie. W międzyczasie bliźniaki Ang i Seby stały się już małymi ganiającymi po domu szkrabami, a tu nagle okazało się, że Ang jest znowu w ciąży! Na początku nie była zbyt szczęśliwa, że musi znowu wracać do pieluch. W związku z kolejną ciążą Ang i małym domem, Frida musiała się zrzec swojego pokoju na korzyść bliźniaków, a sama wprowadziła się do pokoju Georgii. Ang uwielbia swoje dzieci i czule się nimi zajmuje. Seba bierze pracę do domu, by pomóc Ang, która z porannymi mdłościami nie czuje się dobrze. Frida uwielbia dzieci Ang i poświęca im wiele czasu (między randkami z Cantarisem). Natomiast Georgia będąc na spotkaniu ze znajomymi ze studiów poznała Billa Weasley`a. Następnego dnia po spotkaniu Bill wpadł do niej i spędzili razem czas lepiąc krzywego bałwana. Na pożegnanie dali sobie lekkiego całusa. Później była następna randka - pobiegali razem na siłowni. Ang bardzo do twarzy z kolejną ciążą. Cantaris odwiedza Fridę w domu, ale ta jeszcze nie wróciła z pracy. Georgia chłodno wita odwiedzającego jej siostrę Cantarisa, mówiąc mu, że łamie serce jej siostrze, a jej się to bardzo nie podoba. Canta dopada również Seba, który mówi mu, że lepiej by było jakby chłopak spakował swoje manatki i zostawił Fridę w spokoju. Cantaris po takim powitaniu wrócił do domu nie czekając na Fridę. Tymczasem Ang zaczęła rodzić. Łucja i Zachary musieli iść do żłobka, bo Seba pojechał z Ang do szpitala, a Georgia i Frida były w pracy. Ang i Seba mają kolejną córeczkę - Zuzię. Dumny tata ściska swoje kolejne maleństwo. Mała Łucja przyszła zobaczyć swoją siostrzyczkę. Jest zachwycona nowym rodzeństwem. Ang z miłością opiekuje się swoim kolejnym dzieckiem. Nawe sam Harry Potter gratuluje Sebie dziecka. Korporacja wyciska z Fridy mnóstwo energii, wraca po pracy wykończona. Zachary natomiast jest zazdrosny o małą Zuzię. Seba poświęca czas synowi, by nie czuł się odepchnięty po narodzinach małej siostry. Ang i Seba mają dla siebie zdecydowanie mniej czasu, ale wspaniała rodzina umacnia ich miłość. Czyż to nie słodkie? Okazuje się, że na dokładkę Frida jest w ciąży z Cantarisem... Szczęśliwa informuje Canta, ale ten nie wygląda na szczęśliwego... Zaczyna krzyczeć na Fridę, że on żadnych pieluch nie będzie zmieniał. Frida nie wytrzymuje i krzyczy na Canta, żeby przestał mleć jęzorem. Nim wróci do domu spotyka na drodze współlokatora Canta... Krico, który ją pociesza. Smutna dziewczyna mówi mu, że czuje się jak śmieć i smutna wraca do domu. Frida mówi Ang, że spodziewa się dziecka, matka dziewczyny jest zaskoczona. Georgia wspiera siostrę i mówi jej, że pomoże jej bawić dziecko. Frida sporo przybrała na kilogramach w ostatnim okresie ciąży... Wkrótce zaczęła rodzić i sama udała się do szpitala. Frida szczęśliwie urodziła chłopca Draco, którym się czule zajmuje. Po porodzie wzięła się ostro za siebie. Tymczasem związek Georgii i Billa ma się doskonale. Georgia doskonale czuje się w świecie mody, stale awansując i rozwijając swój styl. Trzeba przyznać, że jej stylówy zatrzymują wzrok. Ang zajmuje się nie tylko Zacharym, Łucją i Zuzią, ale też dzieckiem Fridy, małym Draco. Także jest trochę i mamą i babcią W ostatnim odcinku powstała nowa para w mieście - Kamyk i Alette. Niedługo po tym, gdy się zeszli Al, wraz z adoptowaną córką Niną, wprowadziła się do Kamyka, jego synów, Mikasy i Livki. Powoli Al zyskała sobie sympatię synów PauliSmith, by następnie... zostać tym razem biologiczną mamą! Al kwitnie mieszkając na wyspie i będąc w ciąży. Obsewuje Kamyka, jak opiekuje się swoimi synami i jest szczęśliwa, że będzie miała z nim dziecko. Gdy kamyk i Alette planują rodzinne święta Mikasa ewidentnie nie jest zachwycona... czyżby nadal tęskniła za Paulą? Szczęśliwa Al tworzy kolejne arcydzieło przy świetle księżyca, a brzuszek rośnie. Kamyk z zachwytem czuje pierwsze ruchy dziecka. Al wygląda rewelacyjnie w ostatnim trymestrze ciąży. Syn Pauli i Kamyka nieźle rozrabia w szkole. Mikasa nadal doskonale lokuje pieniądze. Jest w tym prawdziwą mistrzynią. Gdy wszyscy domownicy udali się do szkoły i pracy Al w spokoju kończy książkę na zlecenie przed urodzeniem. Mimo dobrego wyglądu, Al źle znosi ostatni etap ciąży. Pewnego dnia, gdy Mikasa wraca z pracy przy grobie Pauli zastaje nieznajomą, która łudząco przypomina jej zmarłą przyjaciółkę. Mikasa jest w szoku, ale zaprasza ją do domu i pokazuje zdjęcia swojej zmarłej przyjaciółki. Dziewczyna przedstawia się jako Pola Hogsmeade, tłumaczy, że jest zaginioną siostrą bliźniaczką Pauli, o czym dowiedziała się niedawno. Mikasa już dawno tak się nie śmiała. Opuszczając dom Pola natyka się na wracającego z pracy Kamyka i pyta czy on to on. Kamyk z entuzjazmem reaguje na sobowtórkę zmarłej żony. Opowiada jej jak po śmierci Pauli został sam w wielkim domu. Gdy Pola wychodzi Kamyk leci do Al opowiedzieć jej o spotkaniu. Al pyta Kamyka dlaczego on jej to opowiada. Ale mężczyzna póki co sam jest zagubiony. Al przypomina mu, że wkrótce będą mieli dziecko. Kamyk mówi o swoim złamanym sercu, ale Al nie rozumie o co mu chodzi, jakie złamane serce, przecież Paula umarła już dawno, a teraz oni są razem. Al nagle dostaje szału (pewnie to trochę hormony ), zaczyna krzyczeć, że Kamyk jest jak mały chłopiec bawiący się w pirata... któremu nagle dostało się lepsze danie i chce wyrzucić to, które ma i złapać nowe. Kamyk tłumaczy, że wróciły do niego wspomnienia, zapisane łzami na kartkach w jego głowie... i że nie da się ich tak po prostu zmyć, jak brudu gąbką. Al mówi, że chyba w takim razie powinna się spakować. Al chodzi zapłakana po domu. Kamyk bierze w pracy kilka dni wolnego i zdenerwowany wyjeżdża z domu. Mężczyzna rozmyśla w pięknych okolicznościach przyrody o swoim życiu. Podczas urlopu w pubie natyka się na Polę i spędza z nią trochę czasu. A nawet zaprzyjaźnia się z nią. Zdecydowanie dobrze czują się w swoim towarzystwie. Po kilku dniach spotykają się ponownie i spędzają mi miło czas. Pola ewidentnie jest zauroczona Kamykiem, a jak jest z nim? Czy pozwoli na to, by wspomnienia z przeszłości, które widzi patrząc na Polę, zepsuły jego nową rodzinę? Al przyjeżdża za Kamykiem na urlop, chcąc się pogodzić i wyjaśnić wszystko, a tymczasem zastaje go całującego się z Polą... Kamyk jednak od razu orientuje się jakie głupstwo popełnił i biegnie za Al chcąc ją przeprosić i gorąco ją całuje. Alette jednak pozostaje zraniona, a nadszarpnięte zaufanie nie tak łatwo odbudować. Al i Kamyk dużo rozmawiają i tulą się do siebie. Pola ze łzami w oczach patrzy przez okno, jak Kamyk i Al lądują w łóżku. Następnego dnia Pola dzwoni do Kamyka i mówi mu, na swój sposób, że dobrze, że wybrał Al. Al łapie ostatnie promyki jesiennego słońca nim nad wyspę nadciągną burze. Zdaje się, że Mikasa w końcu zaakceptowała Al w życiu Kamyka. Al postanowiła wskoczyć w strój kąpielowy i skorzystać z jacuzzi... ale nie zdążyła, bo dziecko jej i Kamyka postanowiło w końcu pojawić się na świecie. Al urodziła córeczkę, która ma na imię Luna. Szczęśliwa Al poraz pierwszy trzyma na rękach swoją córeczkę. Kamyk też czule tuli córkę... i powoli odzyskuje Alette. Więź z maleństwem łapie również Nina, przybrana córka Al... a także mały Harry przyszedł poopowiadać bajki swojej siostrze. Al cały czas brakuje simki Sam Quest mimo, że tyle czasu już minęło od jej odejścia. Niestety ich sielanka nie trwała długo... Wkrótce po urodzeniu córki Al znów przyłapała Kamyka na flirtowaniu z Polą. Skrzywdzona zrywa z nim i odchodzi z córkami. Mając spore fundusze kupiła małą farmę i tam zabrała Ninę i Lunę. Nie tylko Al źle zniosła te wydarzenia, ale i nastoletnia Nina, jest rozstrojona. Tutaj niestety kończą się screeny z tej historii, ale miała ona ciąg dalszy, więc Wam ją streszczę, żebyście wiedzieli, co i jak Wkrótce Kamyk zaczął nachodzić Al. Chciał mieć kontakt ze swoją małą córeczką, która zaczęła przywiązywać się do ojca podczas jego wizyt. Al w tym czasie postawiła znowu na siebie, bo co jej zostało. Stworzyła piękny dom z ogrodem i znów zaczęła pisać. Gdy Nina poszła na studia, a mała Luna, była już dość duża, Alette też chciała się rozwijać. Ukończyła studia z wyróżnieniem. W tym czasie Kamyk znów zaczął się wkradać w serce Al. Chyba uznali, że wcześniej wszystko zbyt szybko się potoczyło i tym razem spotykali się na randkach, spędzali razem aktywnie czas, aż w końcu Al zaproponowała, by Kamyk wraz z synami wprowadził się do niej. Nastoletni już synowie Kamyka dostali wspólny pokój, a Kamyk otrzymał kolejną szansę na odbudowanie życia. Mam też jeszcze jedną wiadomość, mniej fajną... Gdy grałam domem Ang i jej wielkiej ekipy, zimą zobaczyłam skąpo ubranego biegacza, który nagle padł przed domem Ang. Frida widząc to, wybiegła z domu i próbowała ratować nieznajomego, który zamarzł... Gdy śmierć przyszła po niego Ang i Frida błagały, by go oszczędzić, ale nic nie wskórały... I tak losiek13 został wdowcem, a nagrobek Morfina stanął przy domu Ang... To jeszcze nie wszystko, co się pozmieniało, ale póki co chyba wystarczy Bonus! Zainspirowana nowym zdjęciem Nior postanowiłam zaktualizować jej Simkę. Jak wyszło? Dajcie znać, jak Wam się podobało, bądź nie Ciąg dalszy wkrótce! Sarahis |
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 28.03.2023 22:22
|
Pochwały: 35 Postów: 3697 Dom: Ravenclaw Punkty: 45363 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Dramy dużo, dzieci dużo, nawet jakaś śmierć, wieczny życia krąg normalnie Zaginiona siostra bliźniaczka jak z telenoweli to idealny dodatek do simowego serialu. Zresztą przez TVD jestem teraz na bieżąco z dramami wynikającymi z sobowtórów, więc brakuje tylko powrotu do żywych jakiegoś zmarłego Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 29.03.2023 00:45
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Paola czy Ty sobie robisz żarty teraz ze mnie? ani słówka co u mnie.. no wiecie co.. ale chociaż wiem, że Al mnie zostawiła i już ze mną nie mieszka.. czy mieszkam z Kath i Puchonem oraz tym nieszczęsnym Ronem? nie trzymaj mnie zbyt długo w niepewności.. a co do tego co mamy to o matko.. ale się dzieje. szkoda, że Morfin zamarzł.. ale mam nadzieję, że w końcu się ułoży Kamykowi i Alette.. że ta zaginiona siostra bliźniaczka da mu spokój i w końcu stworzą szczeliwa rodzinę. fajnie, że Angie się w końcu układa. przepięknie wyglądała w ciąży.. a nowa wersja Nior petarda jak prawdziwa.. a jak o zmiany chodzi to mi możesz zrobić blond włosy.. czekam na więcej! Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 29.03.2023 20:18
|
Pochwały: 3 Postów: 646 Dom: Hufflepuff Punkty: 7021 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Chlip chlip chlip <puacze> jak mogłaś mnie tak zamarznąć! Co teraz pocznie biedny losiek? Żądam przywrócenia mojej postaci jako ducha, chce nawiedzać domy innych i straszyć. Chcę trochę PoBenić! A u innych to się robi normalnie domowe przedszkole Tyle dziecioków nowych, ktoś powinien zaktualizować drzewo genealogiczne, bo idzie się łatwo pogubić kto z kim (jak w modzie na sukces ) Brakowało mi bardzo tego serialu. MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
|
Nicram_93 |
Dodany dnia 29.03.2023 21:12
|
Pochwały: 9 Postów: 313 Dom: Gryffindor Punkty: 28210 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.04.18 |
Miła niespodzianka Paula z tym nowym odcinkiem HPnetowych Simów po tak długiej przerwie . Doceniam, że znajdujesz jeszcze na to czas i tym bardziej na to żeby się z nami tym podzielić. Rzeczywiście działo się niemało. Szkoda Morfina, kolejna postać, która odchodzi do krainy simowych duchów. Poza tym, dzieci, dzieci i jeszcze raz dzieci , jak tak dalej pójdzie, to braknie miejsca do życia w mieście . Czekam niecierpliwie na wieści co u innych Simów. Dom Gryffindor "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postać w Hogwarcie Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko Severus Snape, czyli człowiek zagadka Kluby piłkarskie Juventus F.C. Wisła Kraków Korona Kielce AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: Harry Potter Gwiezdne Wojny Władca Pierścieni Piraci z Karaibów Indiana Jones Kiler Mistrz kierownicy ucieka Muzyka |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 29.03.2023 21:22
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
teraz Paula dopóki nie dowiem się co u mnie to nie dam Ci spokoju. nie daj mi za długo czekać. fajnie, że dla nas to wrzuciłaś.. budzimy się do życia. ta simowa historia która tworzymy swoimi nickami to piękne dopełnienie. Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |