Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Siatkówka
Prefix użytkownikaAlette
No bardzo fajnie zachował się ten trener. Szkoda, że nic to nie da.

Ten mecz otwarcia oglądałam i też jestem bardzo zadowolona. Ceremonia otwarcia była ładna, ale bez nie wiadomo czego. To jednak nie jest olimpiada, żeby wydawać mnóstwo kasy. Taniec też mi się podobał, muzyka mniej. Ta flaga na końcu wyszła ładnie.

Samo spotkanie z Serbami było mega - może i mecz był łatwy do wygrania, ale jednak Serbia to dosyć dobra drużyna. No ale widać nasza lepsza. Szczególnie podobała mi się gra Winiarskiego (jak on skacze xD). W sumie więcej do dodania nie mam, bo się nie znam. Mam tylko nadzieję, że polsat się zlituje i puści chociaż finał.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikalosiek13
Finał też podobno będzie w otwartym Polsacie ;d

Odnośnie Bułgarskiego trenera i bólu ****, o brak transmisji... Gdyby nie Polsat w Polsce nie byłoby tych Mistrzostw. Dziękuję za uwagę.

Skandal z miejscówkami na Stadionie Narodowym. Zerowa widoczność dla właścicieli biletów o wartości 250 zł
Z tego co wiem i zauważyłem, to tych ludzi na bieżąco przesadzano w inne miejsca. Może nie wszystkich i nie dostali tego za co zapłacili, ale dobrze, że postarano się chociaż o to. Poza tym mnóstwo tych osób weszło na koronę stadionu i stamtąd oglądało mecz - potwierdzone info.

Ceremonia otwarcia była niesamowita. Obejrzałem sobie już jak to wyglądało w tv i muszę powiedzieć, że nie umywa się to do tego jak prezentowało się na żywo. Przede wszystkim chodzi o hałas jaki był na stadionie, reakcje kibiców, co oczywiste one na miejscu były z milion razy mocniejsze. Tańce i wygibasy niespecjalnie mnie interesowały, ale wyglądało to całkiem fajnie i miało niezłą oprawę muzyczną. Nie pamiętam już, w którym momencie to było, ale przywitanie zawodników było MEEEEGA głośne, a do tego piękne pożegnanie Piotrka (aż łezka mi się w oku zakręciła ;<).Zdecydowanie najlepszy moment to robienie tego wielkiego logo. Wyszło prze wspaniale, no i znowu na żywo lepiej to wyglądało. Robiło niesamowite wrażenie.

Mecz... tutaj brak mi słów. Po dwóch godzinach nieustannego dopingu wysiadał mi już głos. Dłonie od klaskania bolą mnie do dzisiaj. Polacy spisali się wspaniale. Hymn na otwarcie też wywołał niesamowite emocje... Przeżycie nieziemskie i zapamiętam to do końca życia.

Najlepiej wydane pieniądze w moim życiu ;)
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikafuerte
- Trener Bułgarów, wielka gwiazda, zaprotestował przeciwko decyzji Polsatu o zakodowaniu meczów. Zdobył tym wielki szacun polskich kibiców.

Moim zdaniem bardzo dobrze zareagował. Sprawa z transmisją byłaby do zrozumienia, gdyby mundial odbywał się w innym kraju, ale nie kiedy impreza ma miejsce w Polsce. Popieram ten bojkot, podejrzewam, że pojawiają się też inni dziennikarze, więc kibice wiele nie stracą i zawsze gdzieś wypowiedź któregokolwiek trenera będzie można sobie odnaleźć w necie.

Jeżeli chodzi o ceremonię otwarcia, to oglądałam wczoraj tylko kawałek, więc nie jestem w stanie tego jakoś ocenić. Fajnie wyglądała sprawa z tym, jak podnosili flagi. Komorowski oprócz tego, że był mega podjarany nie powiedział nic szczególnego, więc spoko.

Czekam z niecierpliwością na jutrzejsze spotkanie z Australią, mam nadzieję, że reprezentacja nie będzie musiała się wypompować z sił, żeby pokonać przeciwników.

Jest jednak jedna rzecz, która strasznie mnie drażni, a mianowicie - poziom komentowania. Nie mam może jakichś ogromnych zastrzeżeń do komentujących mecze Polaków, ale to co odstawia reszta przy relacjonowaniu spotkań innych drużyn woła o pomstę do nieba. Wiecznie jakieś personalne wycieczki, żarty z zawodników, dosłowne wyłączenie się z gry na kilka minut, bo trzeba opowiedzieć jakąś beznadziejną anegdotę. Aż wstyd, że trzeba zapłacić za transmisję, która wygląda w ten sposób.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaAlette
No ja rozumiem, że polsat bierze dodatkową kasę za transmisję wszystkich spotkać. Ale gra Polaków powinna iść normalnie na kanale. W sumie mi tam rybka, kto tę siatkówkę w Polsce rozsławił i kto ją transmitował. Jak MŚ nie miały miejsca w Polsce, to wszystko ładnie leciało na polsacie. A teraz wyniuchali kasę i każą sobie płacić.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikalosiek13
To nie ich wina, że sponsor się wycofał, bo rząd ma MŚ w ****. Taka jest prawda. Ja w domu nie mam Cyfrowego Polsatu i nie narzekam, nie płacze, nie zgrzytam zębami... Zorganizowali? Zorganizowali. Prawa do transmisji wykupili? Wykupili. Kasę im na to ktoś dał? Nie, nie dał. No to niech sobie blokują...
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
Gdyby nie Polsat w Polsce nie byłoby tych Mistrzostw. Dziękuję za uwagę.

Dla mnie to żaden argument, bo gdyby nie Polsat, to te mistrzostwa i tak by się odbyły, tylko w innym kraju i koniec końców zobaczyłoby je więcej osób... Także może byłoby lepiej, gdyby Polsat wcale tej imprezy nie kupił.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikafuerte
Info dla wszystkich, którzy mają możliwość oglądać mundial - dzisiaj o 20:15 Polska zmierzy się z Australią!

Mecz ważny, ponieważ stawką jest pierwsze miejsce w grupie.

kibic

Prefix użytkownikaMikasa
Z jednej strony spodziewam się błyskawicznego 3:0, ale z drugiej, dostaliśmy ostre manto na Igrzyskach właśnie od Australii.
W kasach jest jeszcze 300 biletów, także jeśli ktoś ma blisko to Wrocka,to polecam!

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikafuerte
Gdybym była w Polsce, to może bym skorzystała, bo do Wrocławia niedaleko. Grunt, że mam jeszcze gdzie obejrzeć spotkanie ; p. Trzymam kciuki za naszych, mam nadzieję, że dadzą radę bez zbędnego wysiłku i pięknie zrewanżują się Australijczykom.

Prefix użytkownikaMikasa
img.myepicwall.com/2014/09/2a687bf8b2d0b94d4b02eaf804582c02.jpg

Rozumiem sprzeciw, ale wulgaryzmy mazane na fladze, to po prostu skandal. I, z tego co wiem, również przestępstwo.

Prefix użytkownikaMikasa
Wczoraj mogliśmy oglądać najbardziej dramatyczny mecz Polaków chyba od czasów IO w Pekinie. Tylko że w 2008 roku tragicznie przegraliśmy (z Włochami), a tym razem horror z Iranem zakończył się dla nas szczęśliwie. W pewnym momencie zaczęłam się po cichu modlić i obiecałam, że jak wygramy,to pójdę dzisiaj do kościoła :D

Dzisiaj nie mniej ważny mecz z Francją.

Nawet to że nie mogliśmy oglądać MŚ w siatkówce na bezpłatnych kanałach to wina Tuska. Wszystko można na niego zwalić. Niby coś tam na ten temat w aferze podsłuchowej nagrali. A w sprawie MŚ to nie idzie Polakom najgorzej. Za 14 minut zaczyna się mecz: Polska-Brazylia. Kto ma abonament w Cyfrowym Polsacie niech ogląda.
EDIT
Wiem że można oglądać na ipla.pl ale to kosztuje 99zł.
Edytowane przez Użytkownik nieaktywny dnia 16.09.2014 20:06

Prefix użytkownikaPotterhead123
Moi rodzice pojechali dzisiaj (16.09) na mecz Polska vs Brazylia.

Mecze zamiast w telewizji, można oglądać na specjalnej stronie internetowej, nie trzeba mieć Cyfrowego Polsatu.
"W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni"

oi62.tinypic.com/2a98p5j.jpg

oi60.tinypic.com/5mpmw.jpg

Ołtarzyk Głów

- (...) to typowe dla Głów Pottera, raz na jakiś czas uderza im do głowy (...) - Nedelle, 02.07.2015, 22.06

oi58.tinypic.com/nnmalg.jpg

GŁOWOLARY, GŁOWOLARY! Jedyna taka waluta Głowy!

Żeby trafić do mojej chatki, powinniście iść za pająkami...

"Wchodzę do rury, przeciskam się, wychodzę z rury, biorę colę, wchodzę do rury, przeciskam się z colą, wychodzę z rury" - ja, podczas opowieści o zdobyciu coli.

Klub dla singli "Kotlet" z barem kakałowym! Zapraszam!

Wielkie podziękowania dla Ani Potter za wspaniałe zdjęcia Ravenclawu

Głowa Pottera - Potterhead123 (znana też jako Wielka Głowa i Rudolf Czerwononosy)

Prefix użytkownikaTeodora
Dzisiaj rano w sklepie przechodziła obok mnie około 20-letnia dziewczyna. Zazwyczaj nie zwracam uwagi na laski ale do niej aż się uśmiechnęłam - miała na obu policzkach namalowaną polską flagę. Tak jakoś pozytywnie mnie to od rana nastroiło :)

Prefix użytkownikaMikasa
A ja jutro jadę na MECZ Z ROSJĄ! Liczę, że z kibicami zrobimy piekło naszym sąsiadom i że w pięknym stylu awansujemy do półfinału. Wczorajszy mecz był cudowny, cudowny!
Dzisiaj Brazylia gra z Rosją i jeśli Kanarki przegrają, to już i tak mamy awans, ale osobiście nie wierze, że Rosja z nimi wygra.

Prefix użytkownikaTeodora
Dla mnie to "czarna magia" ale jestem z Wami Czarodziej

a to widzieliście?

http://ofsajd.one...nowa/j68zx
Edytowane przez Prefix użytkownikaTeodora dnia 17.09.2014 13:03

Prefix użytkownikaMikasa
Byłam w Łodzi na meczu z Rosjanami (3:2 dla Polaków, awans do półfinału). Kilka obserwacji. Obserwacji pozasportowych, bo te są oczywiste, wygraliśmy, było super i w ogóle :D

1. Było mi cholernie wstyd za Polaków, którzy gwizdali na hymnie Rosjan. Był to pokaz totalnego wieśniactwa, buractwa i wszystkiego co najgorsze. Byłam całym sercem za robieniem piekielnej atmosfery podczas meczu, ale hymn to jednak rzecz święta i zachowanie wielu kibiców było żenujące.

2. Było mi tym bardziej głupio, że... rząd przede mną siedział Rosjanin ze swoją żoną. Żona się za bardzo meczem nie interesowała, ale facet żywo kibicował i był niesamowicie kulturalny. Poproszony, zrobił zdjęcie jakimś tam polskim kibicom, a oni robili jemu, gdy chciał mieć pamiątkę. Po drugim secie, gdy Rosjanie odpadli z turnieju, odwrócił się do nas i nam gratulował, podając rękę.

3. Chociaż wyda się to niewiarygodne, DOKŁADNIE KRZESEŁKO OBOK tego Rosjanina, siedział Polak, który na mecz przyniósł flagę Ukrainy. Została ona skonfiskowana przez ochronę i facet się prawie pobił z porządkowymi. Nie popieram tak brutalnego wyrywania flagi, ale ten kibic był ewidentnie bojowo nastawiony, chociaż - pomimo moich obaw - nie wdawał się w żadne konflikty z sąsiadem.

4. Mecz na hali ogląda się wyczerpująco. Byłam na wielu meczach, ale ten był najważniejszy, w jakim uczestniczyłam. W telewizji nie słychać tego, jak bardzo kibice wrzeszczeli, tupali i gwizdali podczas akcji Rosjan, podłoga dosłownie się trzęsła, powietrze drżało, to trzeba przeżyć. Jestem pewna, że to się przełożyło na kilka zepsutych akcji Rosjan (szczególnie na zagrywce).

5. Nienawidzę tego szablonowego festynu w wykonaniu Magiery (wodzireja). Puszcza te same piosenki i serwuje te same teksty od lat, od lat! Mój chłopak, który nie ogląda meczow tak często jak ja, miał dosyć po dwóch setach. Na szczęście był to mecz z Rosją i słodycz nie lała się z trybun az tak bardzo.

6. Margaret jest brzydka jak noc listopadowa i ma kołek w sobie, dlatego porusza się z elastycznością tyczki.

7. Coś mi się robi, jak loże VIP okupowane są przez ludzi, którzy kompletnie nie interesują się siatkówką i po prostu przytrafiła im się praca w Polsacie.

Tak na szybko to tyle :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaMikasa dnia 19.09.2014 23:34

Prefix użytkownikaAlette
Ja widziałam mecz w tv (w sumie w necie, ale podłączyłam sobie laptop do tv haha) i bardzo mi się podobało. Natomiast nie dziwię się, że drużyna rosyjska została wygwizdana. Wśród kibiców zawsze znajdzie się jakieś buractwo, w końcu to masa ludu, natomiast sami siatkarze z Rosji nie pokazali klasy i wykonywali jakieś chore gesty do publiczności, obrażali nas publicznie i kpili. No to sobie zasłużyli na brak szacunku, sorry. Na mecz w większości idą prości ludzie, których łatwo wyprowadzić z równowagi, są podatni na manipulacje zarówno mediów jak i ludzi wokół nich. Jednak reprezentanci innych krajów powinni pokazać klasę, bo w końcu są wizytówką. Nasza wizytówka trzymała poziom, ich nie.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikaMikasa
Alette napisał(a):

Natomiast nie dziwię się, że drużyna rosyjska została wygwizdana. .

Ja też się nie dziwię, że drużyna została wygwizdana, ale hymn to jednak przekroczenie granicy dobrego smaku. Poprawiłam słowo w poprzednim poście, bo tam napisałam "mecz" zamiast "hymn" ;)

Smierciojadek
Ja też byłam trochę zażenowana, gdy kibice zaczęli gwizdać w trakcie hymnu, ale po kilku sekundach część osób poszła po rozum do głowy i pisk ucichł. Pod koniec oraz bezpośrednio po hymnie pojawiły się brawa (wiem, że po hymnie się nie klaszcze...), które chyba były od tej drugiej części, której była wstyd za resztę. Sama nie wiem, ale takie odniosłam wrażenie.

Mnie natomiast średnio widziało się machanie kartonikami w trakcie naszego hymnu. Jestem nauczona, że w trakcie hymnu stoi się na baczność. 95% osób chyba tak tego nie traktuje, dlatego też się nie przejmuję za bardzo, bo to pewnie mój odchył.

Ale ogólnie nie byłam jeszcze na tak "głośnym" meczu. Naprawdę śpiewy, oklaski i gwizdy podczas gdy przeciwnicy mieli piłkę przerosły moje oczekiwania. Choć wodzirej nie miał chyba mocy na prowadzenie imprezy, na meczu Polska:Francja było pod tym względem ciekawiej.
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: