Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
19.04.2025 16:00
Dziękuję i również życzę wesołej Wielkanocy i mokrego dyngusa!

Jak spędzacie Święta w tym roku? Do nas po raz pierwszy przyjeżdżają rodzice, a nie my do nich, także będę dziś gotować barszcz jezyk

Harrych świąt!
19.04.2025 13:57
Zdrowych, spokojnych, pogodnych i wesołych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich użytkowników Easter

Wzór do naśladowania
16.04.2025 13:44
_raven_, najlepszego, niech Twoje konto nadal wbija lata razem z trwaniem tej strony :D

Wzór do naśladowania
16.04.2025 13:39
Jeszcze dycham Easter ciepło bardzo na zewnątrz, swetry się smucą

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
12.04.2025 11:36
Szokujące

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Siatkówka
Prefix użytkownikafuerte
Matko, Liga Światowa zaczęła się już jakiś czas temu, mamy Igrzyska Europejskie w Baku, gdzie radzimy sobie całkiem nieźle, a tu taka cisza? : D Co jest z Wami?

Jeśli chodzi o Ligę Światową, to reprezentacja mężczyzn znajduje się obecnie na drugim miejscu w grupie B, tuż za niepokonanymi dotychczas Amerykanami. W piątek i sobotę gramy w Kazaniu dwumecz z Rosjanami.

Igrzyska Europejskie - reprezentacja kobiet odniosła dzisiaj kolejne zwycięstwo, tym razem nad Rumunkami - 3:0. Polki wcześniej wygrały z Turczynkami 3:2, ale uległy Azerkom 0:3. W piątek mecz z Włoszkami.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaMikasa
Przypominam, że od jutra Final Six Ligi Światowej! Nasza reprezentacja zagra z Serbią i Włochami (czwartek i piątek). Pofarciło się nam, bo 4 podstawowych graczy Italiańców wyleciało z kadry z powodów dyscyplinarnych. I dobrze, nie lubię Włochów :D

W drugiej grupie zagra Brazylia (gospodarz!), USA i Francja. Stawką jest dużo punktów w rankingu i milion dolarów.

OGLĄDAMY! kibic
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaShanti Black
Ja się już nie mogę doczekać, bo podobno to niezłe maniany się dzieją w tym Rio. Dokładnie nie wiem, co, o Włochach słyszałam, że imprezkę sobie zrobili xD
Będzie ciekawie, to na pewno. Więc od jutra chyba się mnie sprzed telewizora nie pozbędą. No i musimy kibicować naszym!
Warto powtórzyć LŚ 2012!kibic
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaLumos123
Ja oczywiście będę oglądać :D Oglądałam dotychczas wszystkie mecze Polaków w LŚ, a jeden nawet udało mi się na żywo kibic Mam nadzieję, że uda nam się wygrać tą LŚ albo chociaż zdobyć medal :D
A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają,
Gdzie wierni są sprawiedliwi
Hogwartu szkoły są chwałą.

fc02.deviantart.net/fs70/i/2013/253/5/e/hufflepuff_crest_by_jimiyo-d6lrsvu.jpg

Wiersz o mnie xD Love:
Lumos nasza jest kochana
Mądra, zdolna, uwielbiana
A przynajmniej tak myśli...
Cóż, nie widzi nienawiści
Zadaje wredne zadania w butelce
I co myśli? Ja piszę wiersze?
Mimo tego pewien respekt -
Mimo, że ona nie prefekt
Świetny medal dla kluch stworzyła
Najlepszym, oczywiście, go wręczyła
To miała być miła rymowanka,
Lecz niech będzie niespodzianka! ;D

i58.tinypic.com/kbrfyo.jpg

To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.

38.media.tumblr.com/e5dec366dd231bd5f82abfee6e56694c/tumblr_mw5qn1te9g1slbe69o1_500.gif

- Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE?

-Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go?

41.media.tumblr.com/7aa4a076695b47686b27d56db7dad768/tumblr_n342deie1H1slbe69o1_500.jpg

- Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato...

-Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali?
-I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.

Prefix użytkownikaMikasa
Już od wtorku rozpoczyna się PUCHAR ŚWIATA. Ta impreza odbywa się co 4 lata, jest sposobem kwalifikacji na Igrzyska Olimpijskie, ale przy okazji jest też najtrudniejszym siatkarskim turniejem na świecie. Mnóstwo meczów, trudni przeciwnicy, wyczerpujący maraton. W tym roku nie ma Brazylii, która zrezygnowała, bo na IO i tak będzie jako gospodarz. Jako że ten turniej właściwie zawsze odbywa się w Japonii, godziny meczów są straszne. Może mało kto się zerwie o piątej rano na mecz z Egiptem, ale są takie spotkania, których po prostu nie można przegapić. Poniżej rozpiska z czasem polskim i zaznaczone najciekawsze (potencjalnie) mecze:

08.09 Polska - Tunezja, godzina 11:40
09.09 Polska - Rosja, godzina 11:40
10.09 Argentyna - Polska, godzina 8:10
12.09 Polska - Iran, godzina 5:10
13.09 Wenezuela - Polska, godzina 5:10
16.09 Kanada - Polska, godzina 8:10
17.09 Egipt - Polska, godzina 5:10
18.09 Australia - Polska, godzina 12:10
21.09 USA - Polska, godzina 10:10
22.09 Japonia - Polska, godzina 7:15
23.09 Włochy - Polska, godzina 3:30

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaLumos123
Jaka szkoda, że prawie żadnego nie obejrzę Marudzi Niestety szkoła. Jedyne na co mogę liczyć to to, że moja nauczycielka od historii lubi siatkówkę to może włączy w szkole xD Zostają mi tylko mecze 12 i 13, a to i tak trzeba będzie wstać o 5. Do tego jeszcze w ten dni są w sumie mało ciekawe mecze, no może z Iranem będzie ciekawiej. No i oczywiście mam nadzieję, że dobrze sobie tak poradzą i zdobędziemy kwalifikacje na Igrzyska.
A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają,
Gdzie wierni są sprawiedliwi
Hogwartu szkoły są chwałą.

fc02.deviantart.net/fs70/i/2013/253/5/e/hufflepuff_crest_by_jimiyo-d6lrsvu.jpg

Wiersz o mnie xD Love:
Lumos nasza jest kochana
Mądra, zdolna, uwielbiana
A przynajmniej tak myśli...
Cóż, nie widzi nienawiści
Zadaje wredne zadania w butelce
I co myśli? Ja piszę wiersze?
Mimo tego pewien respekt -
Mimo, że ona nie prefekt
Świetny medal dla kluch stworzyła
Najlepszym, oczywiście, go wręczyła
To miała być miła rymowanka,
Lecz niech będzie niespodzianka! ;D

i58.tinypic.com/kbrfyo.jpg

To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.

38.media.tumblr.com/e5dec366dd231bd5f82abfee6e56694c/tumblr_mw5qn1te9g1slbe69o1_500.gif

- Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE?

-Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go?

41.media.tumblr.com/7aa4a076695b47686b27d56db7dad768/tumblr_n342deie1H1slbe69o1_500.jpg

- Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato...

-Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali?
-I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.

Prefix użytkownikaMikasa
s.redefine.pl/dcs/o2/redefine/cp/g5/g5hu9nobjuko8bhtaffqf4v9v1uozp15.JPG

7.04.2017

Właśnie ta data wyznacza OSTATNI mecz Pawła Zagumnego. Guma kończy karierę. Jeżeli jeszcze ktoś tego nie wie, jest to mój idol, absolutnie uwielbiam tego siatkarza i tego człowieka. Uczucia, jakie wywołuje we mnie koniec jego kariery, porównuję tylko z zakończeniem serii o Harrym Potterze. Tak, poważnie. Jest mi cholernie smutno, towarzyszy temu pewna pustka i pytanie "co teraz?". Paweł był w siatkowce odkąd tylko zaczęłam się nią interesować. Przeżywałam jego sukcesy i porażki, kibicowałam zawsze klubowi, w którym on grał (u mnie nie ma żadnego klubu, więc patriotyzm lokalny nie ma tu zastosowania).

Mistrz i wicemistrz świata, olimpijczyk, rekordzista reprezentacyjny, zwycięzca Ligi Światowej, medalista Mistrzostw Polski (chociaż brak złota na pewno będzie go zawsze uwierał...). Ile zdobył nagród indywidualnych, tego chyba nikt nie zliczy.

Przy tym absolutny lider, generał boiska. Niektórzy uważają go za gbura, ale to tylko pozory, wystarczy chwilę go posłuchać, żeby zauważyć, jak wielka jest jego inteligencja i poczucie humoru. Oszczędny w słowach, więc każde z nich ma swoją wartość. Kiedy Paweł mówi, ludzie słuchają ;) Ta charyzma również ogromnie mi imponuje.

Miałam tyle szczęścia, że udało mi się być na wielu jego meczach, w tym na pożegnalnym meczu reprezentacji (Mecz Gwiazd, wrzesień 2016, Spodek), na który zjechały się gwiazdy z całego świata. To było bardzo piękne i wzruszające.

Na dzisiejszym meczu (ostatni w barwach klubowych) z pewnością bym była, gdyby nie to, że pewne obowiązki po prostu trzymają mnie na miejscu i tym razem rozum wygrał z sercem.

Paweł od przyszłego sezonu zostaje dyrektorem sportowym Politechniki Warszawskiej, gdzie rolę trenera przejmie Stephane Antiga. Mam więc nadzieję, że jeszcze go usłyszymy :)

Prefix użytkownikabatalion_88
Obejrzałem kilka meczów ostatnio naszych siatkarzy w Lidze Światowej i nie wierzę, że tak beznadziejnie im poszło. W ogóle siatkówka mnie niespecjalnie interesuje i pasjonuje, bo to sport niekontaktowy polegający na przebijaniu piłki przez siatkę - i tak do 25 punktów... Nie ma wielkich manewrów, 1,2,3 i albo w aut, albo blok, albo punkt, albo po bloku. tak samo z serwisami... as serwisowy, albo przyjmą przeciwnicy, albo w aut, albo siatka.,. Rozegranie też: na lewo, prawo, środek, atak z drugiej linii - koniec. Jedyne co mi się naprawdę podobało, to te super zmyłki Pawła Zagumnego - zawsze na 2 zmylał i zdobywał przeważnie punkt. Tzw. "kiwka" - to mogło się podobać.

Wracając do tej ligi światowej... Przegraliśmy z Rosją, najpierw też z Iranem, Bułgarią, USA, no i Brazylią. (chyba tyle) Wygrana pierwszego meczu z Brazylią była fajna, zasłużona. Z Kanadą to do przewidzenia, ale dalej... Tylko Kubiak cokolwiek grał i sam mówi: " Gramy słabo i coś trzeba z tym zrobić. Musimy mieć na to jakiś pomysł, bo na razie nie mamy. Nie ma żadnych pozytywów po tej Lidze Światowej."

I nic nas nie tłumaczy. Mamy teraz bardziej rozsypaną drużynę niż wcześniej. I przypominam, że USA i Rosja miały jeszcze więcej nowych graczy w swoich zespołach niż my. Szkoda, bo chyba mało kto się spodziewał, że nasza utytułowana reprezentacja nie wejdzie nawet do tej najlepszej szóstki. Pozostaje mieć nadzieję, że ME nie okażą się taką się porażką...
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: