Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Siatkówka
Prefix użytkownikaGinny_Weasley12
agaa-a dziwisz sie?
malo kto zna tych zawodników tak jak ty xD Ba, ja nawet tak nie znam xD
Oj nie wiem... w każdym razie bym pojdechała z sisters, ale nie mogę. ;/ Ale może to nawet lepiej, na wsi będzie spoczko xD
Ja wtedy z Murkiem tego meczu nie oglądałam ;/ ale jego zbnytnio sympatią nie darzę xD
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz.

Być może istnieją czasy piękniejsze,
Ale te są nasze.

Ciąg dalszy w profilu.

Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*Śmierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
Śmierciożerca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie!

agaa_21
Tu może i mało kto zna zawodników, bo to forum hp w końcu i mało tu osób lubiących siatkę. Jednak ogólnie masa jest ludzi znających na wylot reprezentację i PLS. Ja np. w miarę ogarniam to co się dzieje w kadrze narodowej, a PLSem się nie interesuje. Tylko znam mniej więcej wynik meczy.Może Murka sympatią nie darzysz, ale fakt faktem, że to jeden z najlepszych polskich siatkarzy. Wejdź sobie tu: http://pl.youtube...Cegw27qGtY i zobacz tą akcję. Piękne to było. Normalnie akcja roku xD. Tak czy owak ja Murka lubię w miarę, ale Winiar i tak rządzi ^^
W górę serca, bo Polska wygra mecz, Polska wygra mecz.

KK niebawem. Belgia.
Niestety w mocno okrojonym składzie.

Prefix użytkownikadobrosia1
Może trochę za późno na moją wypowiedź, bo temat jest nieaktualny. Ale i tak się wypowiem. Po tym jak Polska miała passę na wygrywanie, w następnym sezonie stoczyła się na samo dno i, niestety tam została. Czasem uda im się, w większości przez farta, zdobyć jakieś punkty lub nawet coś wygrać. Według mnie Winiarski powinien mieć wyrównawcze z siatkówki. Niektóre zagrania ma dobre, ale jak przychodzi co do czego, to zawala na całej linii. Co do trenowania, ćwiczyłam ją przez 6 lat. Jeździłam na mecze, obozy. Mam parę medali, jakieś tam puchary, ale nie jest to jakiś wybitny poziom. Po tych 6 latach, zrezygnowałam. Zmieniła się nauczycielka, (jej charakter) i zniechęciła mnie do siatkówki. Więc już nie trenuję.
Edytowane przez Prefix użytkownikadobrosia1 dnia 03.05.2014 17:30

Smierciojadek
Nie mam za dużo wspólnego z tym sportem, nigdzie nie trenowałam, ale lubię sobie czasami rekreacyjnie poodbijać piłkę. Co prawda techniki przy tym żadnej, ale serw-odbicie jeszcze jest na poziomie moich umiejętności. Chodziłam teraz semestr na siatkówkę podczas wfu, ale koleś, który to prowadził, był tak nieprzyjemny, że ani z tego zabawa ani nauka. Za to bardzo lubię oglądać mecze naszej reprezentacji. Na moje szczęście w łódzkiej Atlas Arenie cały czas są jakieś turnieje, więc często się tam pojawiam.
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikaHermiona Justysia
Hmm siatkówka.

Był okres, że oglądałam rozgrywki klubowe, nawet przez pewien czas w gimnazjum byłam w reprezentacji. Jednak nigdy nie fascynowałam się aż tak.
Ostatnio do czynienia z tym sportem miałam na pierwszym roku studiów. WF obowiązkowy -.-
W drugim semestrze wybrałam te zajęcia, a w poprzednim byłam na koszykówce.
Mam uraz i do jednego i do drugiego sportu. W siatkówce wybiłam palec - dwa tyg w łusce, koszykówka - skręcenie stawu skokowego i pęknięcie kostki - 4tyg łuska i w sumie 7 tyg o kulach.
sm.ign.com/t/ign_pl/screenshot/default/vikings_2bbn.1280.jpg
i.pinimg.com/564x/7e/4e/1e/7e4e1e390592e71df2817acc650146a5.jpg
i.pinimg.com/564x/39/f5/65/39f5651f27972e574733b56aff9f37c1.jpg
i.pinimg.com/originals/d5/73/4a/d5734ac9a01be53de395f619a48e2c85.gif
i.pinimg.com/564x/a2/f9/5d/a2f95d4b0539fb8214b65356fb89706b.jpg
i.pinimg.com/564x/fc/2d/32/fc2d3289fa61f906708d50744a19599a.jpg

Prefix użytkownikaLunatyczka
Siatkówka to coś dla mnie. Uwielbiam ten sport i trenuję go od kilku ładnych lat ^_^ Teraz gdy jest mniej chętnych dziewczyn, gramy nawet z chłopakami i fajnie się bawimy. Już niedługo biorę udział w szkolnych zawodach klasowych siatkówki dziewczyn, było mi trochę ciężko uzbierać drużynę (mamy 6 osób czyli minimum), ale mam nadzieję, że jakoś się z nimi "zgram". Poza tym często w wekeendy gramy z rodziną (zazwyczaj jest jakiś zakład, heh). Zależy mi na tym sporcie, nawet myślałam o "poważnym zaangażowaniu", chociaż i tak robię dużo w tym kierunku jezyk

Prefix użytkownikafuerte
30 sierpnia rozpoczną się Mistrzostwa Świata w Siatkówce Mężczyzn, których gospodarzem jest właśnie Polska. Turniej potrwa do 21 września, a rozgrywki będą miały miejsce w sześciu miastach: Warszawie, Łodzi, Krakowie, Katowicach, Wrocławiu, Bydgoszczy i Gdańsku. W stolicy rozpocznie się mecz otwarcia, w którym reprezentacja Polski zagra z Serbami.

Będziecie kibicować naszej drużynie? Macie w ogóle możliwość oglądania meczów - dostęp do kanałów (ogólnie zakodowanych) czy stref kibica? Już wiadomo, że w tych oficjalnych wstęp będzie bezpłatny. Co sądzicie o kadrze powołanej na te mistrzostwa przez trenera Antigę? Zgadzacie się z decyzją o niepowołaniu Bartosza Kurka do reprezentacji?

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaShanti Black
Matko, jasne, że będę kibicować! Udało mi się, że mam Mistrzostwa w tv, bo Cyfrowy Polszmat, ale moim zdaniem bez sensu w kraju najlepszych kibiców kodować programy transmitujące tak ważne wydarzenie, ale cóż... To Polska.
Płatne strefy kibica <<
Nie zgadzam się z decyzją Stefana co do Kurka. Może jest w tym trochę winy i jednego i drugiego, ale Kurek to podpora tej reprezentacji. A, i jeszcze nie podoba mi się powrót Wlazłego. Może i jest skuteczny, ale co chwilę ma kontuzje... Oby tak dalej *sarkazm*
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaAlette
Nie jestem jakąś wielką fanką siatkówki, ale a propos tych większych wydarzeń staram się być na bieżąco... staram się, bo oczywiście średnio mi wychodzi.

Ogólnie mecze obejrzę... pewnie nie wszystkie, ale te co ważniejsze już tak. Po drodze pewnie umrę ze stresu, bo ja zawsze strasznie przeżywam.

Co do Kurka to przyznam się, że jestem zdziwiona. Pamiętam taki czas, w którym określało się go jako najlepszego siatkarza. Nie jestem znawcą, żeby to oceniać. Jeśli wypadniemy dobrze na mistrzostwach, to trener sam się obroni. Jak przegramy to jego rola trenera może szybko się zakończyć.

A Wlazłego lubiłam zawsze, więc mi nie przeszkadza ; )
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
Muszę się wypowiedzieć, oczywiście :)

1. Oczywiście, będę oglądać Mistrzostwa (nie tylko mecze Polaków), jednak boli mnie, że prywatne interesy na razie rujnują to święto. Ja naprawdę rozumiem, że Polsat musi zarabiać. Jak każda firma. To naiwne, oczekiwać, że zrobią coś z dobrego serca. Jednak zakodowanie meczów powinno zostać ukarane i to surowo. Polsat powinien dostać od państwa jakąś potężną karę pieniężną, ale nie dostanie, bo nie ma do tego podstawy prawnej. I tutaj pretensje kierujemy do federacji siatkarskich (polskiej i światowej), za to, że w umowie z Polsatem nie ma punktu o bezwarunkowej darmowej transmisji na otwartym kanale. Impreza jest w POLSCE. Grają POLACY. Są to Mistrzostwa ŚWIATA. A tu takie cyrki. Wstyd totalny. Ja mam dekoder i dostanę też te wszystkie kanały, ale to nie zmienia faktu, że jestem oburzona i zniesmaczona.

2. Płatne strefy kibica to jest apogeum absurdu. Przepraszam bardzo, kto zapłaci kilkadziesiąt złotych za to, żeby obejrzeć mecz na telebimie gdzieś na rynku? To już lepiej iść do baru i te pieniądze wydać na piwo, siedząc sobie wygodnie i w ciepełku. Gdzieś słyszałam, że jednorazowe wejście do takie strefy ma kosztować 40 zł, ale nie wiem, czy to prawda. Ale nawet jakby to było 10 zł, to uważam, że to skandal. Polsat sprywatyzował sport oraz drużynę narodową (stacja ma więcej do powiedzenia niż PZPS) i zamyka imprezę z każdej strony. Świetna promocja.

3. Ten cholerny Wrocław. Mamy w Polsce piękne hale - Katowice, Trójmiasto, a ostatnio Kraków. Wspaniałe obiekty, kilkanaście tysięcy miejsc. I co robimy? Instalujemy polską reprezentację w kurniku. W starej hali, która ma chyba 6 tysięcy krzesełek, z czego połowę oddano sponsorom. Bilety łatwiej wygrać niż kupić. Z drugiej strony, powodzenia w zapełnianiu ogromnych hal w trakcie spotkań typu Rosja-Meksyk.
Wrocław miał rozbudować halę, ale nasz "profesjonalny" związek uwierzył na słowo i teraz jest jak jest. Ja uważam, że na jakimś etapie doszło do niezłego festiwalu korupcji.

4. Sprawa Kurka. Tak, były konflikty między nim a Antigą. Tak, od początku byłam i jestem przeciwna zatrudnieniu amatora na stanowisko selekcjonera. Zrobiono to wyłącznie dlatego, by namówić Wlazłego do powrotu. Jak widać, udało się. Tylko ciekawe, jakim kosztem. Na oceny przyjdzie czas, teraz nie zostaje nic innego, jak kibicować. Na co liczę? Na wejście do półfinału. Każdy medal będzie wielkim sukcesem.

Podsumowując: bilety nie do zdobycia, mecze nie do obejrzenia, strefy kibica zamknięte na kibiców. Tę imprezę mogą już uratować tylko nasi siatkarze, o których, w kontekście tej imprezy, zaskakująco niewiele się mówi.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaAlette
Okej, bo nie ogarniam tematu i chyba coś mi umknęło. To nie będzie można oglądać tych meczów normalnie w tv?

I co? Na strefę kibica też nie wejdziemy?
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
Alette, jeśli nie masz dekodera CP (co więcej - dekodera HD), to nie możesz obejrzeć meczów u siebie, o ile nie wykupisz pakietu oferowanego przez niektóre kablówki (z tego co wiem, cena wynosi około 100 zł za wszystkie mecze). Zostają streamy, które - jestem pewna - będą przeciążone i ścigane przez Polsat.

http://forum.siat...=47&t=4691

Polecam lekturę tego wątku, teraz i w trakcie mistrzostw. Może złapiecie transmisję.

Dla abonentów UPC

http://newsroom.u...rzy-w-upc/
Edytowane przez Prefix użytkownikaMikasa dnia 21.08.2014 13:58

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikafuerte
Co do stref kibica, wczoraj widziałam informację, że wejście do stref kibica będzie bezpłatne:

Działacze w specjalnym oświadczeniu zapewniają, że wstęp do Stref Kibica organizowanych przez PZPS wraz z miastami r11; gospodarzami będzie bezpłatny

Czytałam to na fanpejdżu Sklepu Kibica, więc liczę, że mają potwierdzone info.

Co do transmisji z imprezy, a raczej jej braku w ogólnodostępnych i bezpłatnych mediach - to rzeczywiście jest cyrk. Prawodpodobnie obejrzę tylko kilka spotkań, bo później nie będę mieć dostępu do Cyfrowego Polsatu. Cała kwestia to śmiech na sali, biorąc pod uwagę, że jesteśmy gospodarzami mistrzostw. Czytałam gdzieś wypowiedź Szaranowicza, który przekonywał, że TVP chciało wykupić prawo do transmisji po dobrej cenie, ale Polsat się nie zgodził - podobno również z powodów finansowych. Ale jak to się ma do rzeczywistości - tego nie wie nikt, poza samymi działaczami obydwu stacji.

Co do Kurka - jak zwykle najbardziej całą sprawę pompują media i ludzie, którzy mają dostęp do tego, co dzieje się w szatni. Konflikty na linii zawodnik - trener zdarzają się dość często i kto grał w jakikolwiek sport zespołowy doskonale o tym wie. Faktycznie słuszność wyboru trenera będzie można ocenić dopiero po całym turnieju, niemniej chyba każdy ma jakieś swoje teorie. Z dużymi nazwiskami już tak bywa, że oczekuje się ich na boisku i uważa się, że taki zawodnik zawsze będzie dysponował wysoką formą. Ufam temu, co powiedział Antiga, że Kurek na tle innych zawodników wypadał zbyt słabo, żeby wystąpić na takiej imprezie. Bo chyba forma i dyspozycja powinny być brane pod uwagę na pierwszym miejscu, a nie znane nazwisko. Ale taka jest chyba specyfika, bo kilka lat temu były przecież też problemy z Wlazłym. Czasami po prostu trzeba mniej gwiazdorzyć, a bardziej skupić się na treningach i to jest chyba przepis na to, żeby znaleźć się w składzie.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaMikasa
A teraz się okazuje, że mecze pierwszej fazy mistrzostw będą komentowane... ze studia w Warszawie hahaha Oprócz meczów Polaków.

ŻAŁOSNE

Prefix użytkownikaShanti Black
ogarnijcie, że w Brazylii skradziono trofea, które miały być rozdane w sensie puchary na MŚ... władze proszą o oddanie, bo to i tak jest metal i nie da się nic z tego zrobić
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaMikasa
O tym też słyszałam. To jest jakaś farsa. Po co ktoś miałby kraść materialnie bezwartościowe rzeczy? Swoją drogą, to dobry temat na żarty dla złośliwych - impreza w Polsce, więc pucharki ukradziono.

No a tak poza tym, to trochę smutne, że nagrody (nawet pamiątkowe) za mistrzostwa świata, wartością dorównują pucharom za rozgrywki międzyszkolne.

Prefix użytkownikaMikasa
Mecze Polaków będzie można oglądać również w wybranych kinach sieci Multkino

http://multikino....ultikinie/

Prefix użytkownikaMajka11
Ja tam nie lubię siatkówki.
,,Somewhere, between the sacred silence and sleep,
Disorder, disorder, disorder."
-System of a Down ,,Toxicity"

fontmeme.com/images/System-of-a-Down-Logo-41.jpg

Prefix użytkownikaPotterhead123
Siatkówkę lubię oglądać, no ale bez przesady. Lubię też grać...
"W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni"

oi62.tinypic.com/2a98p5j.jpg

oi60.tinypic.com/5mpmw.jpg

Ołtarzyk Głów

- (...) to typowe dla Głów Pottera, raz na jakiś czas uderza im do głowy (...) - Nedelle, 02.07.2015, 22.06

oi58.tinypic.com/nnmalg.jpg

GŁOWOLARY, GŁOWOLARY! Jedyna taka waluta Głowy!

Żeby trafić do mojej chatki, powinniście iść za pająkami...

"Wchodzę do rury, przeciskam się, wychodzę z rury, biorę colę, wchodzę do rury, przeciskam się z colą, wychodzę z rury" - ja, podczas opowieści o zdobyciu coli.

Klub dla singli "Kotlet" z barem kakałowym! Zapraszam!

Wielkie podziękowania dla Ani Potter za wspaniałe zdjęcia Ravenclawu

Głowa Pottera - Potterhead123 (znana też jako Wielka Głowa i Rudolf Czerwononosy)

Prefix użytkownikaMikasa
Skrót informacji

- Polacy wygrali mecz otwarcia. 3:0 z Serbią, nadzwyczajnie łatwy mecz. Mam jednak nadzieję, że w tej fazie jeszcze nie będziemy grać na sto procent, bo ta najwyższa forma ma przyjść za 7-10 dni.

- Trener Bułgarów, wielka gwiazda, zaprotestował przeciwko decyzji Polsatu o zakodowaniu meczów. Zdobył tym wielki szacun polskich kibiców. Szczegóły tutaj

http://www.sport....oxSportTxt

- Skandal z miejscówkami na Stadionie Narodowym. Zerowa widoczność dla właścicieli biletów o wartości 250 zł

http://www.sport....SlotII3img

- Ogólnie ceremonię otwarcia oceniam bardzo dobrze. Nie wyłapałam żadnej koherentnej idei części tanecznej,ale jestem w stanie to przeżyć. Otwarcie było godne, ale nie przeładowane patosem, było radośnie i odpowiednio krótko, bez nie wiadomo jakich przemówień.

- Od jutra Polacy grają we wrocławskim kurniku, jest to wstyd i skandal, ale nic się już nie da zrobić. Prawdziwe granie zacznie się od kolejnej rundy, na którą nasza drużyna przeniesie się do Łodzi.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: