Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
#zostanwdomu - czego Wam brakuje?
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 15:20
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3688 Dom: ![]() Punkty: 45321 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Niedługo minie miesiąc od zamknięcia szkół, kin, teatrów, centrów handlowych. Minie miesiąc od czasu, gdy siedzenie w domu stało się poniekąd obowiązkiem nas wszystkich. Dlatego też to dobry moment by trochę się wyżalić i ponarzekać na to czego nam najbardziej brakuje z rzeczywistości przed #zostanwdomu. To nie jest temat na rozmowy o polityce czy wpływie obecnej sytuacji na gospodarkę/ekonomię/zdrowie. Od tego jest ten temat. Tutaj chciałabym byśmy pogadali o tym za czym najbardziej tęsknimy. Ja osobiście odczuwam mocno brak kina. Chodziłam do niego dosyć często i brakuje mi już mocno tego klimatu sali kinowej, popcornu, filmów oglądanych w zaciemnionym miejscu z dobrym nagłośnieniem i dużym ekranem. Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 15:28
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Dla mnie są to zdecydowanie i stuprocentowo nieskrępowane spotkania z ludźmi. Wizyta na piwko u przyjaciół, większe spędy u rodziców, gdzie przyjeżdżają znajomi i siedzimy sobie razem całymi wieczorami. Święta w fajnym gronie, w tym roku okrojone. Teraz powinien zaczynać się sezon grillowy i goście powinni się przewalać tabunami, a tak nie będzie. Nawet siedzenia w biurze ze znajomymi z pracy mi brakuje. To mnie serio dobija, stresuje, smuci i ogólnie wpływa bardzo destrukcyjnie na mój stan psychiczny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 16:37
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: ![]() Punkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Szczerze to brakuje mi szkoly. Codziennie się narzeka, że trzeba rano wstawać, siedzieć do popołudnia i później jeszcze się uczyć w domu, ale naprawdę się cieszyłam z wyboru liceum i mimo wszystko chciało mi się tam chodzić. Teraz tracę część tego okresu, który miał być taki super i nie jest to przyjemne. No i sezon taneczny. Matko, pomimo problemów zdrowotnych czułam się tak przygotowana na wszystkie turnieje i nie tylko, a w jednej chwili to zostało przekreślone... I tak naprawdę to nie jest tak, że jak nie teraz to za rok, bo im starszy jesteś tym jest ciężej i nie wiadomo, co przyniesie kolejny sezon. Strasznie brakuje mi sali i dziewczyn z klubu, czuję się przez to taka niespełniona i nie wiem, co mam ze sobą zrobić ): ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 16:49
|
![]() ![]() Pochwały: 7 Postów: 661 Dom: ![]() Punkty: 8343 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Najbardziej brakuję mi spacerków po lesie ![]() Na prawdę czekam, aż to wszystko minie i będzie można względnie wrócić do normalnego życia. ''A ja Ciebie zaklnę w żywy kamień! I będą Cię czcić w Republice Nowego Przylądka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
Angelina Johnson |
Dodany dnia 08.04.2020 17:13
|
![]() ![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: ![]() Punkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Mnie też bardzo brakuje spacerów po lesie. I nie umiem spojrzeć mojemu psu w oczy, że już nie możemy chodzić do parku i biegać za patykami. Nawet roku jeszcze nie ma, a musi chodzić po ulicy albo siedzieć w zamknięciu, jest mi go tak strasznie szkoda... Tym bardziej, że świetnie nam się razem biegało. Ogólnie irytuje mnie najbardziej to, że tak naprawdę nie mam już pojęcia co mogę, czego nie mogę absolutnie, a co "nie jest zalecane, ale mogę za to dostać mandat, choć w sumie niekoniecznie". Wczorajsza sytuacja z myjnią, gdzie okazało się, że jednak myć auta nie można, mimo że myjnie mogą być czynne, mega mnie zdenerwowała. Nienawidzę też teraz chodzić do sklepu, gdzie ustawiam się na pasach w kilometrowej kolejce, a przez głośniki ciągle nawoływane są komunikaty, żeby robić zakupy szybko, bo ludzie czekają, żeby pamiętać o zachowaniu odległości i żeby przychodziła tylko jedna osoba z rodziny (!). Czuję się wiecznie obserwowana i jakby mi ktoś ciągle i ciągle tłukł do głowy to samo. Podobnie mam jak słyszę przejeżdżający samochód, który gada to samo. Normalnie powoduje to u mnie bardzo duże nerwy. Nie lubię też, że jak dzisiaj mugol musiał pojechać do mojej babci, bo sobie ubzdurała, że skoro nie możemy spędzić razem Wielkanocy, to musimy zabrać od niej jakąś szynkę, którą zrobiła dla nas, musiał popakować jakieś śmieci do auta i w razie kontroli kłamać, że to zakupy dla starszej pani. DNO. Brakuje mi też spotkań z przyjaciółmi. Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 18:31
|
![]() ![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: ![]() Punkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Wybaczcie, że post będzie krótki i zapewne nie spełni wymagań ani standardów admińskich, ale wczoraj zdałam sobie sprawę z czegoś, co można podsumować krótko. Czego mi brakuje? Ludzi... |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 18:37
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: ![]() Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Spotkań z ludźmi, ale nie ze wszystkimi. Nie brakuje mi obcych ludzi, z których duża część mnie drażni ![]() Brakuje mi kina, ciasta z Frendsowej kawiarni w Toruniu, pizzy z Kredensu (pozdro Sam i Ang szczególnie ![]() Pracuję zdalnie i ciężko mi będzie wrócić do pracy pod względem wstawania wcześniejszego i comedy central podczas pracy, ale ucieszy mnie powrót do ergonomicznego biurka, dwóch monitorów takiej samej wielkości ![]() Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? ![]() ![]() ![]() ![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 ![]() ![]() Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 18:47
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: ![]() Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
najbardziej brakuje mi ludzi ![]() znając sytuację aktualną pewnie wszystko będzie musiało zostać odwołane podsumować można to krótko b o l i potrzebuję ludzi do życia najbardziej na swiecie i swear lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 22:06
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 519 Dom: ![]() Punkty: 10415 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 13.12.14 |
Mnie cały czas brakuje przewidywalności tzn. że regularnie zaostrzają te środki ochronne. zaczęły się problemy ze swobodnym wchodzeniem do sklepów, bo trzeba przestrzegać limitów. Pewnych rzeczy nie można kupić, bo kierowcy z hurtowni na jakimś "postojowym" i nie ma kto dowieźć towarów. Ale ogólnie, to jestem w dobrej sytuacji. Nie ma w pobliżu przypadków koronawirusa, choć kilka osób jest na profilaktycznej kwarantannie. Pracę mogę "częściowo" wykonywać zdalnie. Mam duży teren prywatny, gdzie nikt mi nie zabroni chodzić. Wiosna się zaczęła, a że mam też trochę pola to jeżdżę do pracy przy zasiewach "prywatnym środkiem transportu", to jest ciągnikiem rolniczym i nikomu nic do tego. Nawozy sprzedają przez okno do którego trzeba dojść po schodach ułożonych z drewnianych palet, taki ciekawy sport ![]() Kontakty z ludźmi faktycznie są ograniczone, ale i tak nie było na nie czasu, a po za tym jestem trochę aspołeczny. Sumując jakoś jak dotąd to zbyt drastycznie nie odczułem braków, jednak zapasy kawy Cappuccino się kończą. Będzie kiepsko ze sprawowaniem arcyważnego ceremoniału zwanego śniadaniem ![]() Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.04.2020 22:24
|
![]() ![]() Pochwały: 14 Postów: 1886 Dom: ![]() Punkty: 28403 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Katherine_Pierce napisał(a): Spotkań z ludźmi, ale nie ze wszystkimi. Nie brakuje mi obcych ludzi, z których duża część mnie drażni ![]() Mi brakuje też i tych nieznajomych. Kiedyś byłam przekonana, że nie lubię być w tłumie, że czuję się stłamszona i zagubiona, ale niedawno zdałam sobie sprawę (a na kwarantannie mocno dociera), że bardzo lubi wchodzić w różnorakie interakcje z ludźmi. Albo chociażby tylko ich obserwować. Znaczy się nie sprawia mi to frajdy czy czegoś w tym stylu, ale czuję, że potrzebuję tego do życia. Ludzi do funkcjonowania.. Nie podejrzewałam, że znajdę w sobie kiedyś takie uczucie... ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.04.2020 08:01
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3410 Dom: ![]() Punkty: 36755 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Ja mam mały apel do HPnetowiczów zamkniętych w domach na święta. Właśnie mi sie przypomniało co robiliśmy w Wielkanoc przez ostatnie lata. SZUKALIŚMY JAJEK NA STRONIE! Przecież to trwało cały dzień. A do tego jeszcze super jajka Andrzeja, które schowane były gdzież w wyszukiwarce! Nie narzekajcie zatem na święta w domu, ponieważ spędzaliście je przed kompem wiele razy ![]() ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.04.2020 10:45
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: ![]() Punkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Czytam Wasze posty i zaczęłam się zastanawiać czy mój w ogóle powinien się tu znaleźć, ale... jestem w swoim żywiole ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.04.2020 11:55
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: ![]() Punkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
yersinia napisał(a): Czytam Wasze posty i zaczęłam się zastanawiać czy mój w ogóle powinien się tu znaleźć, ale... jestem w swoim żywiole ![]() Zazdroszcze, też jestem introwertykiem ale w 4 osoby w domu oszaleć można. Brakuje przedewszysystkim treningów i zawodów, dla mnie to ustalało rok tygodniowy, roczny, każde zawody to dla mnie takie święta były, poza tym tam było moje grono przyjaciół za którymi tęsknięm Wyjścia na dłuższy spacer, na osiedle z ziomkami. Z drugiej strony brakuje właśnie tej samotności, żeby sobie móc usiąść w ciszy i spokoju, że jak siedzę w pokoju nikt nie będzie przeszkadzał itp. Przed wirusem mimo że nadała bloku z rodzicami, czasem z siostrą jeszcze jak przyjeżdżała, teraz komplet to zawsze się miało ta swobodę, to ja ja zajęciach to matka w pracy, to ja gdzieś wyszedłem, to oni i jakoś się miało ten względny spokój. Do tego w kontekście sportu cała systematyczność i wyrzeczenia idą się ... Ta wegetacja pokazuje jak bezsensowne jest życie bez tego, jedyna forma rywalizacji i namiastka adrenaliny jest league of legends ![]() A propos myjni to parę dni temu mi przyszedł do głowy pomysł aby podjechać na myjnię umyć, tak aby się wyrwać po prostu pod jakimś pretekstem, a pare dni później się dowiedziałem że ktoś ten mandat dostał.W niedzielę jak polazłem po kawę do oszołoma aż zwolniłem kroku aby się delektować samotnością, spacerem, powietrzem Edytowane przez ![]() |
|
|
Alette |
Dodany dnia 09.04.2020 12:02
|
![]() ![]() Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: ![]() Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie wiem, czy brakuje mi ludzi, chociaż wiadomo, że tęsknię za najbliższymi, z którymi mogłabym się spotkać. Jednak zdecydowanie cierpię na brak słońca. To musi wyglądać doprawdy żałośnie, jak przez godzinę siedzę na parapecie i patrzę przez okno. Brak spacerów strasznie mi doskwiera, bo codziennie jednak łaziłam, nieraz deszczową porą. A teraz zrobiło się tak bardzo cieplutko i tak miło i cudownie, a ja mogę co najwyżej pooglądać z mojego trzydziestometrowego mieszkania. Okropne. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.04.2020 12:31
|
![]() ![]() Pochwały: 13 Postów: 1039 Dom: ![]() Punkty: 34060 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Mi najbardziej brakuje weekendowych wyjazdów w góry i spacerów po lesie. Szczególnie, że teraz jest taka piękna pogoda...Nie brakuje mi spotkań z ludźmi, wręcz cieszę się, że mam wymówkę by z nikim się nie umawiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu ![]() Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu ![]() ![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2020 10:28
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: ![]() Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Nie chciałam już mówić tego na sb, więc wyżalę się tutaj. Ostatnio oglądam powtórki starych meczów siatkarskich, a więc też widzę trochę reklam. W związku z porą roku, jest mnóstwo reklam nawiązujących do Wielkanocy - widzimy rodzinne spędy, dużo ludzi przy stołach, itd. I to mi tylko jeszcze mocniej przypomina o tym, jak te święta będą niepełne i smutne ;< ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2020 10:31
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3410 Dom: ![]() Punkty: 36755 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Mikasa, ale Ty przecież jedziesz do rodziców mimo zaleceń żeby nie jechać ![]() ![]() ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2020 10:36
|
Zawsze jest tak, że ktoś ma gorzej, to nie znaczy, że nie mogę mieć swoich smutków ;< Myślę też o mojej babci, która święta spędzi całkiem sama, bo jest już wdową i nie ma nikogo innego w swoim domu, nawet kota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2020 17:28
|
Mikasa, ale Ty przecież jedziesz do rodziców mimo zaleceń żeby nie jechać ![]() ![]() Zawsze jest tak, że ktoś ma gorzej, to nie znaczy, że nie mogę mieć swoich smutków ;< Myślę też o mojej babci, która święta spędzi całkiem sama, bo jest już wdową i nie ma nikogo innego w swoim domu, nawet kota. w odpowiedzi na te dwa posty... Nie ma tak czy ktoś ma gorzej, czy lepiej, bo to wszystko jest bardzo indywidualną sprawą. Ja na przykład nie widzę potrzeby obchodzenia świąt, ostatnie spędziłam sama w szpitalu w grobowej atmosferze i nie jest mi z tego powodu jakoś szczególnie smutno. W tym roku też obejdę się jakoś bez ludzi na święta. Ale są tacy, którzy będą się mogli cieszyć świętami tylko przy pełnej rodzinie i współczuję każdemu kto musi spędzić święta samotnie nie z własnej woli. ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.04.2020 18:05
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 3593 Dom: ![]() Punkty: 14121 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Na pewno nikogo nie zaskoczę, jeśli powiem że najbardziej na świecie brakuje mi wszystkich moich przyjaciół. Teraz, kiedy zacząłem się od jakiegoś czasu trochę odbudowywać psychicznie i uczyć się relacji z ludźmi, brakuje mi ich najbardziej. Brakuje mi też możliwości cieszenia się w pełni taką piękną pogodą, bo nie mogę sobie wyjąć roweru i pojechać z kimś na lody do biedry. Brakuje mi też normalnych świąt, takich jak zwykle, bo ja osobiście staram się przeżywać święta duchowo. W trakcie Triduum oczywiście oglądam transmisje z kościołów i staram się, żeby wszystko było normalnie, ale... nie jest. Dużo rzeczy tam brakuje, dużo rzeczy jest innych niż zwykle, tak pusto, smutno. Ale chyba najbardziej zdziwię was tym, że brakuje mi zajęć na uniwersytecie. Serio. Rok akademicki cały czas trwa, są zajęcia online, ale to nie jest to samo. I to nie tylko kwestia bycia w innym miejscu, nie tylko kwestia braku kontaktu z ludźmi, ale przede wszystkim mam takie wrażenie, że w takim trybie nikomu nie chce się pracować. O ile normalnie przychodzę na studia z przyjemnością, tak teraz jest na zajęciach niemożebnie nudno... Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |