Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Na kogo zagłosujesz w drugiej turze? | ||||||||||||||||||||
|
Na kogo zagłosujesz?
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 09.07.2020 12:48
|
Pochwały: 35 Postów: 3697 Dom: Ravenclaw Punkty: 45363 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Cześć! Chciałam Was zapytać na kogo byście zagłosowali w wyborach prezydenckich w niedzielę, żeby zobaczyć jak to wygląda na stronie. Może nie każdy chce pisać w temacie, czy publicznie się wypowiadać, a zaznaczy odpowiedź w ankiecie. Nie musicie dzielić się swoimi wyborami w komentarzu, po prostu wypełnijcie ankietę. Nawet jeżeli nie macie jeszcze praw wyborczych, a macie preferencje, również możecie zaznaczyć. Przecież nikt Was nie sprawdzi Edytowane przez Sam Quest dnia 09.07.2020 13:24 Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
Rachel Otterly |
Dodany dnia 09.07.2020 15:06
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 157 Dom: Ravenclaw Punkty: 3644 Ranga: Hogwarcka gwiazda Quidditcha Data rejestracji: 01.07.20 |
Ja nie mam praw wyborczych, a jeśli bym zagłosowała, wybrałabym Trzaskowskiego albo nie poszła głosować wcale. Nie podoba mi się to, że polityka na razie wygląda tak: raz na zachód, raz na wschód. Raz rządzi jedna partia, raz druga. Chyba z tej dwójki to wolę PO, ale to jest taka różnica jak pomiędzy Snapem a Umbridge. Aczkolwiek chyba jednak nie powinnam się wypowiadać, bo prawa głosu nie mam ani pomysłu, jak to zmienić. EDIT: robię test klikalnych linków, i przy okazji zobaczcie co obecna władza odstawia świstoKLIK Edytowane przez Rachel Otterly dnia 09.07.2020 15:43 Siemka wszystkim, tu Rachel!
Uwielbiam Pottera, mangi i inne takie sprawy. Jak ktoś ma jakies pytania, pytajcie. Nie gryzę. jestem cholernym czytaczem Mam mnóstwo pomysłów, których nie kończę. Ulubione anime i mangi: 1. My Hero Academia/Danganronpa 2. Noragami 3. Code Geass 4. Naruto 5. Mob Psycho 100 Super postaci i ich Tapety, utworzone przez marmar9903 z reddita: :midoriya - deku: :uraraka: :iida: :bakugo: :todoroki: :kirishima: :kaminari: :asui: :tokoyami: :sero: :jiro: :yaomomo: :mina: :kendo: - najlepsza :monoma: :tetsutetsu: :hatsume: |
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 09.07.2020 18:01
|
Pochwały: 35 Postów: 3697 Dom: Ravenclaw Punkty: 45363 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Dzięki Panu prezydentowi dostajemy z dziewczyną 500+ na nasze dziecko, a w drodze jest już następne. Gratuluje! A chłopiec, czy dziewczynka? Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
PakerF |
Dodany dnia 09.07.2020 18:17
|
Postów: 3 Dom: Gryffindor Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.07.19 |
Również popieram pana prezydenta Andrzeja Dudę. Ja i cała moja rodzina głosujemy na Prawo i Sprawiedliwość. W Polsce jest lepiej, więcej się zarabia, niektórym jednak, to nie pasuje. Jeśli wam źle... to wyjedźcie do Rosji. Jeszcze co do tych homoparad, oby PiS to zdelegalizowało. To, tak jakby zoofile nagle wyleźli na ulice i propagowali, to że lubią np. głaskać konia od tyłu. Orientacje okazujcie sobie w swoim domu, to intymna sprawa! Ktoś może jeść obiad i nagle usłyszeć, że ktoś jest gejem, i co wtedy? No właśnie... wtedy chleb upadnie mu na ziemię posmarowaną stroną. To by była wielka strata jedzenia, a przecież dzieci w Afryce głodują. Apeluję do głosowania na Pana Andrzeja, gdyż wygrywa on nawet w ankietach dla gimbusów. |
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 09.07.2020 18:30
|
Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: Gryffindor Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Dla mnie wybór był jasny jeszcze w I turze. W sensie już w I turze wiedziałam, że niezależnie od tego kto wejdzie do drugiej z Panem Dudą, to ten (ten drugi) ma mój głos. Mam dość agresji jaka bije od tego pana, mam dość tego w jaki chory i okrutny sposób dzieli on Polaków i nastawia ich na siebie, mam dość tego jak ten rząd za jego podpisem łamie prawa, mam dość Jarosława Kaczyńskiego w polityce. No i PiS to po prostu ta ELITA, na którą ciągle tak narzeka. Robią co chcą bez żadnej kontroli, a nikt, NIGDY nie powinien mieć władzy absolutnej. Mam wrażenie (i nadzieję), że posty PakerF'a to po prostu ironia, wyczuwam ją w każym słowie. Błagam niech to będzie ironia Bo może i "zarabia się więcej" (chociaż niekoniecznie), ale co z tego skoro inflacja galopuje, więc za to "więcej" można kupić mniej niż kiedyś? Niestety to jest logika wielu wyborców PiSu, którzy nie widzą jakie potworne skutki dla gospodarki miało tak gwałtowne zwiększenie minimalnej krajowej. Koronawirus spadła im z nieba, bo mogą cały kryzys zwalać na wirusa, a prawda jest taka, że zwolnienia z wielu zakładów zaczęły się wcześniej. Niestety, wielu przerosły koszty utrzymania pracownika, nawet nie sam fakt, że musiał mu więcej płacić na rękę, ale sporo wzrosły dla niego te koszty, których pracownik sam nie dostaje na rękę. Oby to przegrali, choć boję się że jak tak się stanie, to kumpela którą sobie pan Duda nominował na sędziego najwyższego (celowo małe litery) po prostu nie uzna ich ważności. Moja chrisowa TOP5 1. Always&Forever Chris Wood 2. Chris Hemsworth 3. Chris Evans 4. Chris Pratt 5. Chris Pine Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center] Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 10.07.2020 14:47
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Oczywiście, że pójdę i zagłosuję na Trzaskowskiego, żeby tylko ten długopis w końcu mógł stanąć przed Trybunałem Stanu i odpowiedzieć za kilkukrotne złamanie Konstytucji. Po tym co powiedział w tej kampanii, nie wiem jak w ogóle można rozważać oddanie na niego głosu. A teraz trochę się poobnoszę, żeby komuś kanapka spadła masłem do dołu... Always |
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 10.07.2020 15:04
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: Hufflepuff Punkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Wybór między dżumą, a cholerą, czyli to co lubię najbardziej. Jakże mnie kusi w obu kratkach napisać "X", a za kratkami wielkie "D", bo pięknie to odzwierciedli obecną sytuację. Jeśli wam źle... to wyjedźcie do Rosji. Co to za argument? No chyba po to mamy prawa wyborcze i wolność słowa, żeby móc powiedzieć, że coś nam się nie podoba? Zawsze jesteś "yes manem"? Chociaż nie lubię argumentacji ad personam, to nie mogę wziąć na poważnie kogoś, kto ustawia sobie awatar z Dudą (ale tutaj akurat jakiekolwiek nakładki czy awatary z politykami mnie bawią, niezależnie od facjaty wybranego polityka). Chyba zagłosuję na Trzaskowskiego, bo ten chociaż cokolwiek umie powiedzieć w innym języku i może zatrzyma na chwilę całe to szambo, jakie aktualnie mamy w polskiej polityce. Jestem jednak bardzo rozczarowana tym, jak to teraz wygląda. I w sumie wyglądało Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów " Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 10.07.2020 15:16
|
Pochwały: 30 Postów: 3225 Dom: Ravenclaw Punkty: 57438 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Też pójdę, nie wyobrażam sobie nie zagłosować. Głos oddam na Trzaskowskiego. Co prawda nie pokładam wielkich nadziei, że Duda kiedykolwiek stanie przed Trybunałem Stanu, bo oni się tam wszyscy od kilku dekad wygrażają, że kogoś przed Trybunałem postawią, a tymczasem to jest zupełnie martwa instytucja. Natomiast również nie wyobrażam sobie zagłosować na Dudę i też jest mi ciężko zrozumieć, jak ktoś może na niego głosować po tym, co on wygaduje. Jest pewien poziom absurdu, chamstwa i kłamstwa, po którego przekroczeniu ludzka przyzwoitość zwyczajnie nakazywałaby na takiego kogoś nie głosować, ale widocznie nie wszyscy mają takie poczucie. Albo wręcz przeciwnie, głosującym to po prostu w smak. |
|
|
Alette |
Dodany dnia 11.07.2020 13:40
|
Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: Hufflepuff Punkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Usłyszałam, że druga tura to wybór między gilotyną a kulą w łeb. I ja się w pełni z tym zgadzam. Dla mnie każdy z tych kandydatów to porażka i nie ogarniam ludzi, który potrafią z całą pewnością powiedzieć, że jeden jest lepszy od drugiego. Ja chyba się popłaczę w trakcie oddawania głosu. I chyba tyle mogę napisać. Nie wiem, jak można popierać któregokolwiek z nich, naprawdę. Przez takich ludzi jak oni z tego kraju nic nie zostanie. Jedna pogrążą nas gospodarczo, a drudzy po prostu sprzedadzą. To trochę jak wybór między zaborem pruskim a austriackim. W jednym był hajs ale nigdy twój hajs. W drugim po prostu nie było hajsu. Także dziękuję, cała ta polityka mnie obraża. Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 11.07.2020 14:27
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2830 Dom: Ravenclaw Punkty: 34144 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Leciaku, zawsze mimo wszelkich różnic naszych poglądów, miałem Cię za bardzo rozsądną dziewczynę. Ty naprawdę uważasz, że w obecnej sytuacji to jest tak ogromnie trudny wybór? Spoko, rozumiem, że Ciebie osobiście nie dotknęła cała ta nagonka na LGBT, którą odwalił Du*a, ale na litość borzą, czy Ty uważasz, że ten cyrk z sądami, prokuratorami, Trybunałem był spoko? Tak, jeden kandydat z całą pewnością, jest lepszy od drugiego. Always |
|
|
Alette |
Dodany dnia 11.07.2020 15:29
|
Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: Hufflepuff Punkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie, nie uważam, że to było spoko. Ale zalanie stolicy gównem, sprzedaż kamienic za grosze, kradzież kasy ludzi z OFE i inne chore przekręty też nie są dla mnie spoko. Nie wiem, jak mogłabym to inaczej napisać. Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 11.07.2020 15:43
|
Tak, sam odkręcał kurek z szambem i sprzedawał kamienice! Poza tym mówisz o dokonaniach pewnej partii politycznej, a nie kandydata na prezydenta. Dla mnie też nie jest kryształowy, ale w porównaniu do drugiego wypada o niebo lepiej. Ja za Ciebie nie zagłosuję, ale niech Ci ręka nie drży, bo naprawdę nie ma takiego powodu. Warszawa poradziła sobie z szambem, Polskę ono dopiero zaczęło zalewać, a myślę, że niedługo utoniemy. Always |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |