Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Hogwarts Legacy
|
|
i3ackero |
Dodany dnia 17.09.2020 10:54
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 17.09.20 |
To ja to tu tylko zostawię https://hogwartsl...games.com/ https://www.youtu...EqP5NKoqu4 Nowa gra RPG, w której wcielimy się w ucznia Hogwartu w XIX wieku, więc najpewniej czasy wiktoriańskie i rewolucja przemysłowa u mugoli. Postać stworzymy sami i będziemy mogli rozwijać ją w dowolnym kierunku decydując o naszych specjalizacjach zarówno w konteście samych czarów jak i znajomości magicznych stworzeń czy eliksirów. Sama gra dostępna będzie na wszystkich głównych obecnie platformach, czyli PC oraz konsole aktualnej i nowej generacji. |
|
|
kospirre |
Dodany dnia 17.09.2020 11:27
|
Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: Slytherin Punkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Rany julek, XIX wiek! Mój ulubiony. Zapowiada się bardzo ciekawie. Grafika też wygląda obiecująco. Ciekawi mnie tylko jak z concept artem, bo z tego co widzę, większość inspirowana filmówką. Powiem szczerze, że jestem oczarowana i podekscytowana, bo oprócz tej starej serii HP i HPLEGO nie było szans na cokolwiek ambitniejszego. Lepiej późno niż wcale, na pewno kupię preorder, jak będzie okazja <33 I szansa na dowolny rozwój postaci, mwuah *chefs kiss*. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 |
|
|
Anastazja Schubert |
Dodany dnia 17.09.2020 12:13
|
Pochwały: 6 Postów: 336 Dom: Ravenclaw Punkty: 9555 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Też właśnie przed chwilą na Facebooku widziałam zwiastun tej gry i weszłam tu z Wami pogadać. Jestem podjarana. Nie wiem czy kiedykolwiek się aż tak ekscytowałam jakąś grą, nawet z serii Pottera. Nareszcie mamy możliwość stworzenia wymarzonego czarodzieja i prowadzenia jego życia tak jak chcemy. Nie wiem czy gdzieś pojawiło się więcej informacji niż tylko te w zwiastunie. To będzie symulator jak Simsy i robimy w nim zupełnie co chcemy czy będą jakieś zadania, które trzeba wykonać? |
|
|
fleja |
Dodany dnia 17.09.2020 12:41
|
Postów: 11 Dom: Hufflepuff Punkty: 421 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 14.09.20 |
szczerze jestem troszkę sceptycznie nastawiony przez historię gier o hp, ludzie juz dosc zagrali na przywiazaniu i nostalgii fanow hp, by był to kolejny produkt w stylu 'noooo slawuś, pakuj dziada w pudlo i tak wiekszosc kupi' i sam fakt, że w sieci nie ma jeszcze żadnego gameplay'u, a zwiastuny zazwyczaj pokazuja tyle, ze mozna je sobie wsadzic tam gdzie neville zapominajke Nie wiem czy gdzieś pojawiło się więcej informacji niż tylko te w zwiastunie. To będzie symulator jak Simsy i robimy w nim zupełnie co chcemy czy będą jakieś zadania, które trzeba wykonać? przygodowo jest bardzo duzy potenszjal do przebicia poprzednich gier, a wszystko dzięki temu ze podobno ma to być sandbox, a to jest naprawdę ogromny plus, bo chyba kazdemu w poprzednich grach brakowalo tego czego brakuje wszystkim nam, ale list utknal przez poczte polska, czyli po prostu bycia czarodziejem, z otwartym swiatem i wolna wola do wybierania, bez potrzeby zbierania fasolek czy innych zab zeby moc walnac kielona eliksiru wielosokowego w damskiej toalecie kijem nie zawrócę Wisły
|
|
|
i3ackero |
Dodany dnia 17.09.2020 12:51
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 17.09.20 |
Anastazja Schubert napisał(a): To będzie symulator jak Simsy i robimy w nim zupełnie co chcemy czy będą jakieś zadania, które trzeba wykonać? To drugie. Będzie to ogólnie sandboxowe RPG z otwartym światem (brak ładowania między lokacjami lub w bardzo ograniczonym zakresie jak podziemia itd) z głównym wątkiem fabularnym i dużą ilością pobocznych. Nie wiem, czy główny wątek będzie liniowy, czy będzie oferował kilka sposób na przejście gry i kilka zakończeń, ale na pewno będą fabularne decyzje mające swoje konsekwencje w późniejszym czasie. Z pewnością rozwój postaci będzie różnorodny, więc będzie można grać na różne sposoby za każdym razem, gdy rozpocznie się grę od nowa. Świat gry będzie obejmował zarówno Hogwart jak i zakazany las i Hogsmeade, a skala świata ma być o wiele wiele większa niż prezentowana dotychczas w grach z Harrym Potterem. Obserwując obecne trendy w tym gatunku growym można śmiało założyć, że po ukończeniu głównego wątku fabularnego przygotowanego przez twórców będzie można swobodnie grać dalej i nie zabraknie aktywności w postaci różnych wyzwań, minigier itd |
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 17.09.2020 21:02
|
Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: Hufflepuff Punkty: 3030 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Nie wiem, w sensie widziałem prezentację PS5 i te gry są tak żałosne (konsole zresztą też) ze na chwilę obecną SERIO HP wydaje się NAJLEPSZĄ grą na nowe konsole... co nie jest komplementem Rób XIX wiek, bez HP i nazwij to tak... szczerze jestem troszkę sceptycznie nastawiony przez historię gier o hp, ludzie juz dosc zagrali na przywiazaniu i nostalgii fanow hp, by był to kolejny produkt w stylu 'noooo slawuś, pakuj dziada w pudlo i tak wiekszosc kupi' i sam fakt, że w sieci nie ma jeszcze żadnego gameplay'u, a zwiastuny zazwyczaj pokazuja tyle, ze mozna je sobie wsadzic tam gdzie neville zapominajke Z tym, że przebić te kaszanki to nie jest trudno. Po ludzku muszą się wstrzelić w jakiś dobry termin bez hajpowanego tytułu od jakiegoś innego studia i kupią, bo nie będzie w co grać Widać, że to tytuł startowy więc po pewnym czasie o tym ludziska zapomną (Ryse: Son of Rome / The Order 1886 anyone? ) Raczej nastawiałbym się na jakieś 6/10, ale powtórzę się, i tak lepiej niż tamte pasztety sprzed paru/nastu lat. Musieliby zrobić niezły scenariusz, a tu mam wątpliwości. No i samo to, że gra będzie kierowana dla raczej mniej dorosłej części trochę mnie zniechęca, no ale hej, wymyślenie cięższej historii w HP w grach, hehehe. Przychodzi sobie Zelda na Swicha i nie musi wiele by porozwalać sandboksowe RPGi, znak czasów, bo od czasów Wiesia 3 nic ciekawego specjalnie nie wychodziło. Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
kospirre |
Dodany dnia 18.09.2020 20:27
|
Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: Slytherin Punkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Ale z was boskie marudy. Może powiem coś od strony osoby, która tworzy concept art i studiuje grafikę. Bo postacie i owa grafika są na zachwycającym poziomie. Nawet widać jakąkolwiek ekspresję na twarzach postaci, co jest sztuką w kręgu gier. Sam fakt, że w końcu mamy grę osadzoną w uniwersum HP z open-worldem i jakimkolwiek drzewkiem umiejętności jest już ogromnym pozytywem. ludzie juz dosc zagrali na przywiazaniu i nostalgii fanow hp, by był to kolejny produkt w stylu 'noooo slawuś, pakuj dziada w pudlo i tak wiekszosc kupi' Ano tak, przecież stworzenie gry zajmuje miesiąc, góra dwa. To chyba nic zaskakującego, że grupa ludzi inwestuje w tworzenie gry, która ma się sprzedać. Ale tu też są wyższe standardy. Bo większość dzieciaków (takich jak ja) już dawno wyrosła i ma inne doświadczenia z grami, ba, z poglądem i oczekiwaniami. Nie oszukujmy się, ale teraz maluchy prędzej zainstalują Fortnite czy Fall Guys niż grę pokroju RPG. Założę się, że plan na stworzenie czegoś podobnego lewitował gdzieś nad biurem WB już jakiś czas. I ponownie, to żaden wstyd, że chcą zarobić. Raczej nastawiałbym się na jakieś 6/10, ale powtórzę się, i tak lepiej niż tamte pasztety sprzed paru/nastu lat. Musieliby zrobić niezły scenariusz, a tu mam wątpliwości. No i po co się nastawiać, na wiedźmina też się podobnie nastawiano, do którego odnosisz się później, ano, ano. Pamiętam jak tylko pisali, że CD Projekt Red nie ma wystarczających funduszy i doświadczenia, a tu - vuola. No i samo to, że gra będzie kierowana dla raczej mniej dorosłej części trochę mnie zniechęca, no ale hej, wymyślenie cięższej historii w HP w grach, hehehe. A tego to już kompletnie, nigdy nie zrozumiem. Bo jako fanka Wiecha i RPG'ów, wzdrygam się jak ktoś ustala jakieś standardy i porównuje jedno do drugiego. Znam masę osobników, które W3 jako grę szanują, ale totalnie nie odnajdują się w klimacie. Zresztą, co z... na przykład... Rdr2? I po co w ogóle cała śpiewka przy temacie o sandbox'ie w świecie HP. Oczekujemy zgnilców w Lochach, czy wiwern na boisku? Ja tam wolę wstrzymać się przed rzucaniem nożami do momentu, aż przejdę grę kompletnie. Pomysł z XIX wiekiem w upór mi się podoba, bo daje cudowny klimat i pole do popisu. Jestem ciekawa i zaintrygowana. Czekam cierpliwie. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 |
|
|
aLmanaC |
Dodany dnia 20.09.2020 22:22
|
Postów: 22 Dom: Ravenclaw Punkty: 76 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.10.15 |
ło matko czekam i już planuje wolne na premiere |
|
|
fleja |
Dodany dnia 22.09.2020 00:41
|
Postów: 11 Dom: Hufflepuff Punkty: 421 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 14.09.20 |
Ano tak, przecież stworzenie gry zajmuje miesiąc, góra dwa. To chyba nic zaskakującego, że grupa ludzi inwestuje w tworzenie gry, która ma się sprzedać. szczerze mówiąc nie wiem zbytnio co to ma do mojej wypowiedzi nigdzie nie napisałem ze maja tworzyc nonprofit grę dla mnie I ponownie, to żaden wstyd, że chcą zarobić i ponownie, nie napisalem, ze to wstyd wstydem jest za to stworzyc grę średnią i wypelniac jej wady tym ze uniwersum w ktorym się dzieje sprawdziło się w książkach i filmach, tym samym troche żerując na hajpie, rownoczesnie nie dajac zbyt wiele od siebie jeśli zgadzaja im się dzieki temu pieniazki to czadowo dla nich, ale gra ma raczej oprócz profitu pienieznego sprawiac przyjemnosc graczom, i guess? Edytowane przez fleja dnia 22.09.2020 00:49 kijem nie zawrócę Wisły
|
|
|
i3ackero |
Dodany dnia 22.09.2020 06:55
|
Niestety zła informacja odnośnie gry. J.K. Rowling nie jest w żaden sposób związana z tą grą. Ani nie tworzy fabuły głównego wątku, ani nie kreuje elementów świata gry, choć twórcy oczywiście za materiał źródłowy mają jej wszelką twórczość z tego uniwersum. W każdym razie akcja gry, poznane w niej postacie czy nowe lokacje nie będą traktowane jako kanon. Wiem, że nie odbierze to samego funu z gry, ale szkoda, że tracimy świetną okazję, rozszerzyć tak popularne uniwersum o dodatkowe wątki i historie w ramach nowego medium. |
|
|
Blanco |
Dodany dnia 26.10.2020 13:12
|
Postów: 278 Dom: Ravenclaw Punkty: 341 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Miejmy nadzieję, że doczekamy się w końcu naprawdę dobrej gry w uniwersum HP, trzymam kciuki :3 Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 Ś.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..." "Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Każdy z nas goni ten blask. Złoty znicz, quidditch." |
|
|
Kosa |
Dodany dnia 20.09.2022 20:18
|
Postów: 2 Dom: Gryffindor Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 17.11.21 |
Osobiście nie wymagam nie wiadomo jakiej grafiki bo według mnie klimat gry nie tworzy grafika szczegóły, przykładowo stara Heroes 3 nie miała grafiki a to jedna z lepszych gier w jakie grałem. Co do HL to mam nadzieję że elementy RPG będą mocno rozbudowane oraz świat będzie naprawdę otwarty. Fajnie tez jakby wątki poboczne czyt. lekcje itp. były na zasadzie Questów. |
|
|
Aleksyrat |
Dodany dnia 28.12.2022 00:34
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.12.22 |
ja osobiście jestem zajarany i się doczekać nie moge. |
|
|
Patrycjuszegg |
Dodany dnia 12.02.2023 23:04
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.05.22 |
Jak pierwsze wrażenia? Dzisiaj kupiłem aż powróciła chęć do świata HP - nawet zacząłem oglądać od nowa film Jako że jestem właścicielem sklepu internetowego, czasu na wszystko jest o wiele mniej ale szukam sposobu na poprawę pozycjonowania w Google. Wiem, że to bardzo ważne, aby moja strona pojawiała się wysoko w wynikach wyszukiwania, ale nie wiem, jak to zrobić. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pozycjonowaniem sklepów internetowych? Może ktoś polecić jakąś agencję, która się tym zajmuje? Na razie opieram wiedze na tej stronie: https://afterweb....nie-stron/ ale może macie jakieś rady? Edytowane przez Patrycjuszegg dnia 20.04.2023 21:44 |
|
|
fleja |
Dodany dnia 13.02.2023 19:38
|
moje odpowiedzi źle się zestarzały Hogwarts Legacy jest świetne i bardzo dobrze - w końcu ogromny potencjał historii został wykorzystany w należyty sposób, w należytych czasach (nie wspominając o kaszankowym potterze na ps1 w którego się grało fajnie, ale z litości ) swoja drogą jest pewna tendencja do wracania do przeszłości, najpierw Fantastyczne Zwierzęta, teraz ta gierka, może to przedsmak najlepszego co może się wydarzyć - serialu na netflixie o Huncwotach i wish kijem nie zawrócę Wisły
|
|
|
Edeltraudizek |
Dodany dnia 14.02.2023 20:06
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.02.23 |
super gierka |
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 24.02.2023 23:21
|
Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: Slytherin Punkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Zapraszam na śmieszki w Hogwarcie z kitty girl 😸 MIAAAAUUU! https://www.twitc...?sr=a&t=3s (Jak w tym temacie nie można się reklamować, to skasujcie ) Ślizgonka Sawyer Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a |
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 25.03.2023 20:58
|
Pochwały: 35 Postów: 3696 Dom: Ravenclaw Punkty: 45361 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Siema ziomy! Nie grałam w HL i nie mam zamiaru w najbliższym czasie, wcale nie chodzi o to, że mój komp tego nie dźwignie A wy, gracie? Polecacie? Jakieś wrażenia? Dajcie znać, jak chcecie się pochwalić swoimi postaciami to myślę, że to dobre miejsce ku temu Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
louise60 |
Dodany dnia 26.03.2023 09:58
|
Pochwały: 2 Postów: 74 Dom: Hufflepuff Punkty: 2677 Ranga: Pasjonat Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami Data rejestracji: 18.11.19 |
Hejo Sam! Powiem tak: byłam podjarana jak chyba wszyscy. Jednak powstrzymałam się od zakupu gry w dniu premiery, postanowiłam pooglądać gameplaye i NIE ŻAŁUJĘ. Nie wiem, czy będę kupować - może jeśli będzie jakaś fajna obniżka. Świat, eksploracja - super. System walki oraz rozwój postaci również wygląda zachęcająco. Co mnie odrzuca? Fabuła ;/ czyli to, co może nie najistotniejsze, ale jednak ważne, bo na tym leży gra. Jest po prostu NUDNA i nie porywa. Jeśli chodzi o lekcje i naukę zaklęć, Spoiler :: to kijowo rozwiązane... Lekcje trwają dosłownie chwilę, albo czasem jest to krótka scenka. Żeby nauczyć się zaklęcia, robi się nudne zadania, wraca do nauczyciela i uczą. A, i przestrzegam osoby z arachnofobią! W grze jest sporo pająków. Na pc jeszcze można to rozwiązać, wystarczy podmienić plik z modelem i wtedy pająk wyświetla się np. jako pies, jednak na konsoli tego nie przeskoczy. Ktoś z Was jeszcze miał do czynienia z tym tytułem? |
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 26.03.2023 10:52
|
Pochwały: 3 Postów: 642 Dom: Hufflepuff Punkty: 6700 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Z tego powodu nie zamierzam w to grać, a bardzo chciałem. Moja arachnofobia mi na to nie pozwala. Koleżanka z pracy mówiła, że nie da się tego obejść, bo jakieś główne misje są właśnie z akromantulami, a ona sama biedna ma arachnofobie i mówiła, że darła się wniebogłosy jak w to grała. Więc ja podziękuję. MorfinGaunt
Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |