Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Cukinia
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 22.01.2021 23:40
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Temat bardzo gorący i uważam, że wart omówienia, skoro od pewnego czasu tak bardzo rozgrzewa naszą społeczność. Jaki jest Wasz stosunek do cukinii? Kochacie, nienawidzicie, przechodzicie obok niej obojętnie? Nie, nie, nie oszukujcie, że da się być obojętnym wobec tego warzywa. Dyskutujmy tu, ekscytujmy się, nawet kłóćmy - tylko nie obrażajmy! Każdy ma prawo do własnej opinii o tym warzywie! Tymczasem zostawiam Was ze zdjęciem głównej sprawczyni tej dyskusji. ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 23.01.2021 15:47
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja bardzo lubię cukinię, faszerowana cukinia, cukinia z ryżem i innymi warzywkami, zupa z cukinią, cukinia pieczona, leczo z cukinią, placki z cukinii, klopsy z cukinią, cukinia jak się da i kiedy się da. Nie rozumiem jak można mówić, że cukinia jest bez smaku, bo moim zdaniem ma smak cukinii, nie jest on intensywny, ale ciężko ją z czymś innym pomylić. STOP SZKALOWANIU CUKINIII!!!!!1 ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 06.05.2021 16:39
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
W tym tygodniu była w Tesco bardzo korzystna promocja na cukinię - 2,50 zł za kilogram. Przyznam, że się na trochę skusiłam. Może spróbuję zrobić ketchup z cukinii, raz już robiłam i wyszedł niezły. Ale poza tym planuję po prostu jakoś ją smacznie przyrządzić. Macie jakieś porady? ![]() ![]() Czasem coś piszę Artykuły: Historia pod skórą zapisana Fan-fiction Drugie życie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjęcie do Hogwartu |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 14.06.2022 21:04
|
Odgrzebałam stary temat i przede wszystkim widzę, że cukinia kosztowała 2,50 zł za kilogram. I wiem, że to była promocja, ale teraz nawet na promocji jest dwa razy drożej Tragedia.Wciąż lubię cukinię i mam teraz w lodówce cztery sztuki. Dawno nie robiłam faszerowanej, więc czas na nią. Tylko będę płakać, że już nie jest taka tania jak rok temu. ![]() ![]() Czasem coś piszę Artykuły: Historia pod skórą zapisana Fan-fiction Drugie życie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjęcie do Hogwartu |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 20.06.2022 13:57
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Zobaczyłam słowo cukinia i od razu narobiłam sobie smaka! Dzięki Anastazja teraz będę myśleć tylko o tym Ja cukinie uwielbiam - co prawda faszerowanej nie jadłam wiec jak masz jakiś dobry przepis to poproszę, ale może niebawem zrobię sobie cukinię z grilla <3 ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 04.09.2023 21:53
|
Przypadkiem odgrzebałam ten temat po ponad roku Tak, mam przepis!Cukinię kroisz wzdłuż na pół i łyżką wydrążasz środek. Możesz go potem użyć do zrobienia ketchupu z cukini/placuszków cukiniowych/posiekać lub zblendować go i potem z innymi składnikami wrzucić do środka. Do pustego środka cukinii wrzucasz mięso mielone lub przesmażone pieczarki (zależy, czy chcesz mieć wersję mięsną czy wegę), kukurydzę, zeszkloną cebulkę i ścierasz na to wszystko ser. Wrzucasz na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni. Dobrym sposobem sprawdzanie jest wbicie widelca - jeśli wchodzi w cukinię bez problemu, to znaczy, że cukinia jest już upieczona. Smacznego! ![]() ![]() Czasem coś piszę Artykuły: Historia pod skórą zapisana Fan-fiction Drugie życie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjęcie do Hogwartu |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 06.09.2023 20:39
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Uwielbiam cukinię, smażę ją z dodatkiem tofu albo jajecznicy, dodaję do kitchari, robię z cukini makaron lub jem w bigosie zamiast kapusty. Lubię też placki z cukini. Natomiast nigdy nie jadłam pieczonej, wydrążonej cukini, chętnie wypróbuję wersję wege ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw

Slytherin
Hufflepuff

Ulubione anime - Noragami