Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Mały problem z domem
|
|
Vika Birch |
Dodany dnia 23.04.2021 10:29
|
Postów: 2 Dom: Gryffindor Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.04.21 |
Witam! Z góry przepraszam za dość głupie pytanie A więc tak... Ostatnio zaczęłam się interesować hp. Ba! Jestem po prostu zakochana. No i pomyślałam, że miło było by dołączyć do jakiegoś forum, wybierając przy tym swój dom... i tu się pojawia problem. Nie pasuje do żadnego domu! AUTENTYCZNIE! Na początku robiłam testy na Wizarding World, wyszło mi ravenclaw... Nie mam nic do tego domu, aczkolwiek wydaje mi się, żę do niego nie pasuje Nie przepadam za nauka, uczennicą też nie jestem najlepszą. No to rzecz jasna zrobiłam kolejne testy, wyszło mi chyba ok 2 razy ravenclaw, 2 razy Slytherin i raz Hufflepuff. No i jest to niby ten sam test co na tamtej stronie tylko, że po polsku. No i nie powiem, zdziwiłam sie, poniewaz wypadł mi Gryffindor... Wiem, że to błahostka ale nie wiem co robić Z żadnym domem, jako tako się nie utożsamiam... A miło było by do jakiegoś należeć. Z góry dziękuje *Jeżeli temat narusza jakikolwiek podpunkt w regulaminie to przepraszam * |
|
|
Hanix082 |
Dodany dnia 23.04.2021 11:10
|
Postów: 51 Dom: Slytherin Punkty: 368 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 24.03.21 |
Ja tak odpowiem. Ja uznaję, że test na Wizarding Word (nwm jak się to pisze ) jest najważniejszym testem, ponieważ WW to jest oryginalna strona HP np. ona wydaje ciuchy, gadżety(w sumie można powiedzieć, że to jest firma) i stworzyła ją J.K. Rowling (Rowling stwożyła Pottermore ale Pottermore zmieniło się w WW), a jak wiemy Rowling napisała HP. Mi na WW wyszedł Slytherin i w sumie tutaj też ale jak by patrzeć na Ciebie to wydaje mi się, że jesteś Krukonką (uczennicą Ravenclaw). Może z tą nauką to taki mały drobiazg i też może masz w sobie dużo mądrości i chęć zagłębiania się w nauce tylko trzeba to odkryć, a poza tym chęć do zagłębiania się w nauce to nie jest jedyna cecha Ravenclaw są jeszcze inne cechy (nie chodzi mi o to że nie jesteś mądra tylko chodzi mi o to, że nie musisz lubić się uczyć żeby być Krukonem ale jeżeli tak to brzmi jak bym cię uważała z nie mądrą to z góry przeperaszam). Spójrzmy na Lockharta. Tak podsumowując moim zdaniem jesteś pełnoprawną Krukonką. |
|
|
Vika Birch |
Dodany dnia 23.04.2021 11:15
|
Postów: 2 Dom: Gryffindor Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.04.21 |
Hanix082 napisał(a): Ja tak odpowiem. Ja uznaję, że test na Wizarding Word (nwm jak się to pisze ) jest najważniejszym testem, ponieważ WW to jest oryginalna strona HP np. ona wydaje ciuchy, gadżety(w sumie można powiedzieć, że to jest firma) i stworzyła ją J.K. Rowling (Rowling stwożyła Pottermore ale Pottermore zmieniło się w WW), a jak wiemy Rowling napisała HP. Mi na WW wyszedł Slytherin i w sumie tutaj też ale jak by patrzeć na Ciebie to wydaje mi się, że jesteś Krukonką (uczennicą Ravenclaw). Może z tą nauką to taki mały drobiazg i też może masz w sobie dużo mądrości i chęć zagłębiania się w nauce tylko trzeba to odkryć, a poza tym chęć do zagłębiania się w nauce to nie jest jedyna cecha Ravenclaw są jeszcze inne cechy (nie chodzi mi o to że nie jesteś mądra tylko chodzi mi o to, że nie musisz lubić się uczyć żeby być Krukonem ale jeżeli tak to brzmi jak bym cię uważała z nie mądrą to z góry przeperaszam). Spójrzmy na Lockharta. Tak podsumowując moim zdaniem jesteś pełnoprawną Krukonką. Dziękuje za pomoc !! Musze przyznac, ze twoja odpowiedz mi pomogła |
|
|
Hanix082 |
Dodany dnia 23.04.2021 11:57
|
Postów: 51 Dom: Slytherin Punkty: 368 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 24.03.21 |
Nie ma za co. Trochę się znam na HP i w tym na domach. Cieszę się, że pomogłam. Życzę dalszej drogi bycia Krukonem. |
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.04.2021 12:12
|
Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: Hufflepuff Punkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Naprawdę nie ma się czym przejmować Cała akcja związana z domami jest bardzo "umowna" (jeśli nie uznamy jej za głupią oczywiście). Człowiek jest nieco bardziej skomplikowany niż wynikałoby to z książek JKR (uwielbiam je, ale to wciąż proste książki i ta prostota jest ich największą siłą). Można być sprytnym nieogarem, inteligentnym i jednocześnie beznadziejnie głupim, odważnym w poniedziałki i tchórzliwym w soboty. Pracowitym jeśli chodzi o swoją pasję i totalnym leniem, gdy idzie o porządki domowe. Dlatego tym bardziej na stronach, gdzie wszystko opiera się na "ankietach" należy podchodzić do tego z wielkim dystansem. Tym bardziej, że dzisiaj nie jesteś pilną uczennicą, a za dwa lata jednak zostaniesz prymusem. Życie takie jest, że się zmienia. Dlatego naprawdę nie ma nic dziwnego w tym, że pasujesz po trochu do każdego domu i z żadnym się w pełni nie utożsamiasz : ) Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |