Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Podsumowanie Wielkanocy 2023
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.04.2023 12:11
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 118 Ranga: Wesołych Świąt! Data rejestracji: 21.11.12 |
Potrzebowałem kilku dni odpoczynku po przekicaniu całego globu, ale wracam do was z wynikami konkursów! W przygotowanych zabawach wzięło udział 7 (najbardziej magiczna cyfra!) osób, które zostaną odpowiednio nagrodzone za swój udział w utrzymaniu wiosennej atmosfery na stronie! Zaczniemy od poszukiwań wiosennych kwiatów, których podjęli się wszyscy śmiałkowie. Są to: Wioletta, która otrzymuje 150 punktów na konto, 75 punktów dla domu oraz bonus w postaci kolejnych 30 punktów na konto i 15 dla domu za znalezienie wszystkich kwiatów Sam Quest, której również przysługuje 150 punktów na konto i 75 punktów dla domu + bonus ania919,, także z nagrodą jak użytkowniczki powyżej - 150 i 75 punktów kolejno na konto i dla domu oraz bonus Sharllottka, która jako jedyna walczy na chwałę Slytherinu i zdobyła dla niego 75 punktów (a także 150 punktów na konto i bonus) Zestawienie osób z maksymalną nagrodą za to zadanie zamyka monciakund, też ze 150/75 punktami i bonusem. Nieco mniejsze nagrody za 60% odnalezionych znajdziek otrzymują Liliana2194 i blad logiczny. W obu przypadkach jest to 90 punktów na konto i 45 punktów dla domu. Czekających na wyniki konkursów fanart i fanfiction proszę o jeszcze chwilę cierpliwości, jeszcze dziś lub jutro przykicam do was z wynikami i punktami ![]() Miejmy nadzieję, że nie będzie więcej opóźnień XD ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.04.2023 14:39
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 118 Ranga: Wesołych Świąt! Data rejestracji: 21.11.12 |
Królicze "jutro" jest trochę później niż ludzkie, stąd mogła wystąpić niecierpliwość wśród użytkowników. Wracam jednak do was z przedstawieniem prac konkursowych ![]() Bez zbędnego przedłużania, ogłaszam, że ex aequo pierwsze miejsce otrzymują ania919 oraz Sam Quest! Każda z nich zostanie jeszcze dzisiaj nagrodzona 150 punktami na konto oraz 75 punktami dla domu. Poniżej zamieszczam obie prace. Praca nr 1 - O niesprawiedliwości życia w 100 słowach autorstwa Sam Quest Spoiler :: - Ciężkie jest życie Zajączka Wielkanocnego. Jesteś symbolem świąt, o których nikt nie pamięta, dopóki nie przyjdą gdzieś wczesną wiosną. Daleko ci do miłego, starszego pana z torbą pełną prezentów. Gdy tylko mogą, przeganiają cię z ogródka starą miotłą. Jesteś małym, uroczym futrzakiem z czekoladową żabą za pazuchą. Niektórzy uważają, że jak jesteś stworzeniem słodszym od niuchacza to można cię tarmosić za uszy bez pytania. Nikogo nie obchodzi, że nie masz na to ochoty, że żona cię zostawiła dla innego, a w święta, zamiast odpoczywać, ty musisz harować niczym skrzat domowy. - Syriusz, wystarczy już Ognistej - powiedział James, klepiąc przyjaciela po ramieniu. - * - * - * - * - * - * - Praca nr 2 - Wiosenna przygoda skrzata domowego autorstwa ani919 Spoiler :: Dla wszystkich stworzeń ziemi - wiosna - to jest pora roku radosna. Świat budzi się wreszcie do życia, zwierzęta wychodzą z ukrycia. Skrzat domowy chodnik zamiata, podziwia piękno tego świata. Cieszy się z wiosennej pogody i czeka na nowe przygody. A przygoda szybko zbliża się, bo niuchacz do pracy też się rwie. Udało mu się wejść do domu, bo go pilnować nie ma komu. Najcenniejszy skarb stamtąd zabrał, do torby sporo monet nabrał. I uciekł z tym na dach wysoko, no i skrzat wystraszył się srogo, bo on boi się wysokości, gdy patrzy w dół dostaje mdłości. A tu na dach trzeba szybko wejść i ze złym niuchaczem potem zejść. Wszedł skrzat na górę po drabinie, a niuchacz siedzi na kominie. Miotłą skrzat szybko się zamachnął i na chwilę w walce zabłysnął. Bowiem niuchacz spadł z komina, lecz nadleciała Angelina. Na swą miotłę stworzenie wzięła, łup ten wraz z niuchaczem przejęła. Szybko odlecieli wysoko, skrzat otworzył oczy szeroko. Nic już nie mógł w tej sprawie zrobić, postanowił sam siebie pobić. I tak się pobił strasznie, że spadł i na zawsze gdzieś biedak przepadł. Zachęcam do komentowania tych wspaniałych wielkanocnych dzieł w tym temacie i do zobaczenia za rok! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.04.2023 17:50
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3688 Dom: ![]() Punkty: 45321 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Cieszę się, że wreszcie są wyniki chociaż jestem rozczarowana brakiem prac plastycznych. Szkoda, że nikt nic nie stworzył. ![]() Przyznam, że nie było mi łatwo napisać te drabble, bo jestem kiepska w pisaniu pod temat. Nawet mam zaczętą miniaturkę, ale musiałam ją porzucić bo bym się nie wyrobiła i przerobiłam je na drabble ![]() Odnośnie wiersza Ani to jest w jej stylu, trochę Brzechwa vibe i to lubię w jej wierszach, bo mi się dobrze kojarzą ![]() "Miotłą skrzat szybko się zamachnął i na chwilę w walce zabłysnął." Aczkolwiek szanuje pomysł na tą zabawną historie i wykonanie. No i gratuluję I miejsca! Krukoni górą! ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.04.2023 18:22
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1225 Dom: ![]() Punkty: 38923 Ranga: Pracownik Izby Przyjęć Data rejestracji: 09.10.15 |
No i czemu nikt nie komentuje?!? Nie wiem czy mam wstawiać do działu ff ten wiersz tak jak jest czy najpierw go spróbować udoskonalić. A ładnie mi wyszło w każdym wersie po 9 sylab ![]() A zakończenie jest dramatyczne bo to nudne, że każda historia zawsze się dobrze kończy ![]() Gratulacje dla Sam za zajęcie pierwszego miejsca. Drabble mi się podoba, jest ładnie napisane i pomysł ciekawy. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |