Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
03.02.2025 19:39
cześć moje Potterowe demony! jak leci? ja siedzę teraz w domu i robię za pełnoetatową pielęgniarkę, moja mama złamała biodro i leży w łóżku

Pracownik departamentu
30.01.2025 18:10
Ale stypa

Żywy worek treningowy
12.01.2025 09:29
Nicram_93, napisz, ja nie mam weny ;)

Harrych świąt!
12.01.2025 08:23
MorfinGaunt, jakoś mnie to ominęło, napiszesz newsa czy samemu napisać?

Żywy worek treningowy
11.01.2025 19:37
nowa okołopotterowa książka

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39456 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy tak wyobrażaliście sobie postacie z HP jak są ukazane w filmach??
gimikis
Co do głównych postaci, to mam inną sytaucję niż może większość: pierwszym moim spotkaniem z HP było obejrzenie HP i KT, więc od początku Rona i Hermionę wyobrażałam sobie tak, jak to widac na filmie. Owszem, może ich zachowanioe trochę odstaje od mojego wizerunku bohaterów. Wyjątkiem jest Harry: uważam, że Daniel R. dosyć dobrze gra, jednak jego wygląd nie pokrywa się idealnie z "moim" Harrym. Najbardziej spasował mi rysunek na piątej części książki i raczej tak go sobie wyobrażam. Może w piątej części, w filmie będzie bardziej do takiego podobny - na fotkach ma jakieś takie krótsze włosy...
Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM!

nagini
Snape ksiązkowy jest niemal przeciwieństwem granego przez Rickmana. Jest naprawde odpychajacy, fizycznie tez, moze poza paroma sytuacjami, kiedy wykazuje ludzkie odruchy. Gdyby tę postać sfilmowano wiernie, nikt by go nie lubił. Lucjusz Malfoy za to w filmie sie wybija, godny oficer Voldemorta, imponujący i diaboliczny. Lupin mi strasznie nie pasował na początku jak zobaczyłąm Thewlisa(nic nie mam do jego warsztatu),ale to sie zmiana. A Syriusz... Oldman stał sie Syriuszem.

Serea
Popieram stwierdzenie o Belli. Wygląda hmmm...jak czarownica z bajki o Jasiu i Małgosi. Muszę jednak przyznać, że podczas pojedynku w MM jest już bardziej podobna do moich wyobrażeń. Co do Umbridge zgadzam się definitywnie. Z ropuchy stała się babunią. Tak się nie robi!:|
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
Qnc
z tego co widzialem w zwiastunach ZF to jak narazie ani Umbridge ani Tonks chociazby, nie sa podobne do moich wyobrazen. na Umbridge pasowalaby aktorka o rysach aktora grajacego wuja Vernona jezyk ale takiej chyba nigdzie nei znajda :D a z koleji Tonks wyobrazalem sobie jako taka troche mlodsza Hooch, nie wiem dlaczego, moze ze wzgledu na jej fryzure? :) Lupin zupelnie rozminal sie z moimi oczekiwaniami... Snape jest dla mnei dobrany calkiem ok, tylko gdyby mial troche bardziej tluste wlosy (bleh) jezyk a poprzedni Dumbledore bardziej mi pasowal bo byl troche jakby lagodniejszy :) a ten nowy ma jakis oblakany wzrok jezyk hehe to na tyle z moich spostrzezen ;)

Prefix użytkownikaIwcia14
Luna jest za ładna...Umbridge idealna dosłownie... Nasze cudowne trio to dosłownie najlepiej dobrani odtwórcy, jeszcze Snape jest doskonały, Syriusz, Draco, Dumbledore i Lucjusz... i Bella też nawet...
Każdy z nas chciałby mieć trochę ciepła, jest mu źle kiedy już tego niema...

Nim wygramy własny los
Musimy wierzyć w tyle słów,
Czy złe, czy dobre są...
Nim przyjdzie ktoś
W nasz sen w powszedni dzień
Nie powiem może nic, bo przecież wie...

The Watcher
Ogólnie aktorzy są nieżli, ale jak dla mnie to najgorzej wypadł Lupin. Strasznie mi ten aktor nie podpasił. Radcliff jako HP to dla mnie porażka. Cho mogła by nie być taka pucółowata. Bonnie Wright (Ginny) ma trochę kwadratową szczęke, ale w sumię ładna normalana dziewczyna. Reszta Weasleyów porządna. Umbridge mogła by być bardziej spasiona:smilewinkgrin:
-What is your life?
-My honour is my life.
-What is your fate?
-My duty is my fate.
-What is your fear?
-My fear is to fail.
-What is your reward?
-My salvation is my reward.
-What is your craft?
-My craft is death.
-What is your pledge?
-My pledge is eternal service.

Bossy
Hmmm wszyscy w sumie mi pasuja...jedni mnie drudzy bardziej, ale jesli sie tak zastanowie to zdecydowanie Lune wyobrazalam sobie inaczej...i to zupelnie inaczej. Poza tym profesor Trelawney, panny Patil oraz Fleur wygladaja inaczej niz w mojej wyobrazni, a no i jeszcze Krum! i to chyba najwazniejsze, wedlug mnie zostal naprawde niewlasciwie dopasowany....echh ale coz poradzic:)
Ups...zobila sie mala lista, a mowilam, ze wszyscy mi pasuja:lol:
Edytowane przez Bossy dnia 03.07.2007 14:32
I don't wanna be the girl who has to feel the silence...

www.bossy-emma.mylog.pl
Prefix użytkownikaAnix
Idealnie dobrani?
Hm, Snape we wszystkich częściach,
Harry w dwóch pierwszych,
Malfoy w Trójce i Czwórce,
Voldemort w Czwórce,
Dumbledore w Jedynce i Dwójce...
Hermiona w Jedynce,
bliźniaki Weasley`e w Czwórce.
No i Pani Weasley w Dwójce. A tak to inaczej sobie wszystkich wyobrażałam i wyobrażam, Umbridże coś za bardzo schudła moim zdaniem :/

nikola19_70
Pierwszych książek nie czytałam więc zaakceptowałam aktorów nie pasuje mi Trelawney, Umbridge Fleuf według mnie opisana jest jako ósmy cud świata a jest taka sobie.Tonks też wyobrażałam sobie inaczej taką bardziej smukłą ale zobaczymy jak zagra:D

Cathy
Coz, mi najbardziej z wszystkich postaci nie pasuje filmowa Cho Chang. Podczas czytania ksiazki wyobrazalam ja sobie jako naprawde sliczna dziewczyne, szczegolnie, ze jest napisane, ze Cho jest bardzo popularna w szkole... A tu co? Dali jakas Katie, chinke, japonke (czy co to jest, bo juz naprawde nie wiem) i zepsuli postac. Ja nie twierdze, ze ta Katie jest brzydka. Ale uwazam, ze ta postac powinna miec w sobie piekno widoczne na pierwszy rzut oka, a nie gdzies ukryte i trzeba sie dobrze przygladnac zeby je znalezc. Na niej najbardziej sie zawiodlam... I moze jeszcze na Fleur, wcale nie jest taka piekna jak miala byc. Hagrid takze wg mnie jest za maly, a Umbridge powinna byc grubsza. Ale to tylko moja wyobraznia.

lenne
wyobrazalam sobie ze moody bedzie starym i przygarbioym czarodziejem a tu nic z tych rzeczy ... dla mnie ten aktor to bardziej do piratow z karaibow pasuje hih ... treawley rzeczywiscie do swojej roli pasuje ...

damiano
Ja Hermione, Moody'ego i Syriusza dokładnie( we eszystkich szczegółach:smilewinkgrin:) wyobrażałem tak jak są przedstawieni. Natomiast zupełnie sobie inaczej wyobrażałem Harry'ego. Miał być niski jak na swój wiek a mi na takiego nie wyglądał!!

Ginger
ponieważ dumb. i lupin sa moimi najukochanszymi bochaterami to wlasnie otdwoooorcy ich postaci byli dla mnie największym rozczarowaniem...
hhhmmm postac albusa wg ksiazki powinna promieniowac spokojem.... totez pierwszym mini-szokiem byl moment jak dumb rzucil sie na harrego pytając czy wrzucil swoje nazwisko do czary ognia... no i remus... matko!!!! te zalosne, obzydliwie pompatyczne dialogi w trzeciej czesci... czytalam ja co prawda tylko dwa razy ale takiej zenady nie pamietam... no i w mojej wyobraznie nie byl taki ofermiasty ....i znacznie przystojniejszy....

XxJustAFakexX
Ja zupełnie inaczej wyobrażałam sobie lunę - jako wysoką przeraźliwie chudą blondynkę z włosami do psa i wyłupiastymi oczami xD
A Moody`ego wyobrażałam sobie dokładnie tak jak w filmie xD
Bellę wyobrażałam sobie tak trochę jak Amy Lymn Lee z Evanescnece xD
A, i Tonks inaczej sobie wyobrażałam xD
Napalona fanka Ruperta G. :D

www.mtv.com/shared/promoimages/movies/d/driving_lessons/grint/281x211.jpg

www.photoblog.pl/marciew
Prefix użytkownikafanka_potter_love
Ja osobiście wyobrażałam sobie Dumbledora jako ...troszkę otyłego, z czarnymi wąsami niewiem czemu. HEEH. Myślałam że Luna Lovegood będzie bardziej pomylonajezyk ogólnie aktorzy sa dobrani ...idealnie.:smilewinkgrin:

Pomylunaa
Hmm...ja najpierw obejrzałam HP i KF a potem przeczytałam książki wieć jeśli chodzi o Harrego , Hermionę i Rona to w czasie czytania mam aktorów przed oczami, chociaż Emma ostatnio przestała mi jakoś pasować do Hermiony.
Jak sobie teraz tak pomyślę to Snape jest idealny.
Lupina i Syriusza wyobrażałam sobie inaczej - Lupin w moim wyobrażeniu był bez wąsów a Syriusz mial proste czarne włosy a nie szare "loki" (jesli można to tak nazwać xD).
Najlepszy Dumbledore to był ten z KF i tak go zazwyczaj wiedzę czytajac książkę. Voldemort miał mieć czerwone szparki w oczach no i zawsze był dla mnie jakiś straszniejszy niż w filmie.
Do Cho nie mam ogólnie zastrzeżeń ale raczej ją sobie wyobrażalam z napuchniętymi oczami od płaczu bo w książce jest z niej niezła płaczka.
Jeśli chodzi o Lunę to mysłałam że będzie miała większy wytrzeszcz i wyłupiaste gały (i będzie nierozłączna ze swym naszyjniekiem z kapsli od piwa xD ) ale reszta się zgadza.
Fleur wogóle mi nie pasuje - dla mnie była bardzo jasną blondynką o włosach do pasa z otaczającą ją świetlistą łuną i nieziemską urodą (pewnie trudno by było dobrać taką aktorkę xD )
Filch , Mcgonagall oraz Hagrid są świetnie dopasowani.
Trelawney wyobrazałam sobie jako tajemniczą kobietę w srednim wieku owiniętą w długie atłasowe szale z mega wielkimi oczami i jeszcze mega większymi okularami - a tu kuku bo wyglada jak żona Filcha ubrana w jakieś kwiaciaste szmaty. W takim stroju mogłaby zamiatać podłogę w Hogwarcie.
Nie podobala mi się w ZF ciotka Petunia która wyskoczyła sobie w mini sukience xD według mnie powinna wyskoczyć z mopem i zmiotką (przecież w książce była pedantyczna o_O )
Ale już szczytem najbardziej niedopasowanego aktora do postaci jest UMBRIGE !! - miała być tłusta , obrzydliwa ropucha z kpiącym, jadowitym uśmieszkiem i wielką kokardą na głowie a nie dobrotliwa babcia w rózowym sweterku jak do rany przyłoż !!!:upset:
Reszta aktorów jest ok ;)

Uh...ale się rozpisałam xD :D

Bella Black
nie chce mi się czytać wszystkich postów, bo zaraz idę spać (tak jutro niestety znów szkoła:rol: )

nie pasują mi:
Trelawney (noo... tak po prostu. inaczej ja sobie wyobrażałam)
Moody !!! (co to za grubas z opaską pirata??? właśnie, może wzięli go z castingu do piratów z karaibów? jeszcze ta nóżka jezyk)
rodzice Harry'ego (ojciec-wyobrażałam sobie dokładnie kopię Harry'ego, matka-wyobrażałam sobie jako śliczną kobietę, a jest... brzydka)
Lucjusz Malfoy - no jakoś tak nie teges :|

no i miałam jeszcze paru napisać, ale zapomniała jezyk
jak mi się przypomni to dopiszę

EDIT:
i jeszcze:
Luna - wiecznie potargane włosy, baaardzo wyłupiaste oczy
Harry - to fakt, mógłby być niższy
Fleur - biała cera, białe włosy, podchodząca pod topielicę, ale jednak prześliczna (wiem, że nie zrozumiecie :) )
Voldemort - jakiś mało straszny w filmie...
Edytowane przez Bella Black dnia 02.09.2007 22:26

http://www.herma.blog.onet.pl
Veela
Mi najmniej pasuje jeczoca Matra. Przecież miała być pulchna, i brzydka. Gdyby zdjeła te okulary to byłaby taką przeciętną dziewczyną . No i jest za chuda. A największa pomyłka to Umbridge =/
Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas.

Luna112
Tak,dla mnie Hermoina,Ron,Harry,Dumbledore(aktor który go gra mógłby być troche łagodniejszy),Syriusz,Voldemort,Weasleyowie,Bellatrix,Snape(mógłby mieć tłuste włosy)są dla mnie idealni!!!!!Tak
Zapraszam na www.zwariowany-swiat-dorki.blog.onet.pl! Blog o Harrym i nie tylko:)

www.zwariowany-swiat-dorki.blog.oet.pl
Flowerpower
Szalonooki jest paskudny:| Tłuste toto i jakieś takie niezgrabne... Syriusza też sobie nieco inaczej wyobrażałam, ale przełknęłam go w wydaniu Gary'ego;) Pan Weasly, Umbridge, ciotka Petunie, pani Figg też jakoś inaczej wyglądali w mojej główce:)
Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: